Σελίδες

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά με φίλους!

Τα τελευταία χρόνια γιορτάζαμε πάντα την πρώτη μέρα του χρόνου με τους γονείς (οι οποίοι έγιναν αργότερα παππούδες). Πέρισυ, ήταν η πρώτη φορά που έκανα μεγάλο τραπέζι Πρωτοχρονιάτικο στο σπίτι μας. Και ήθελα να το ξανακάνω. Μπορεί να πρέπει να ετοιμάσω πράγματα μέρες πριν, να κουραστώ, να μαγειρεύω, να κάνω χίλια δυο... αλλά μου αρέσει :-) Δεν συγκρίνεται η χαρά να έχεις το σπίτι σου γεμάτο την Πρώτη Μέρα του χρόνου, τουλάχιστον για μένα έτσι είναι. Αυτή τη φορά όμως ήθελα να περάσουμε την Πρωτοχρονιά με τους φίλους μας και τα παιδιά τους. Κάπως το έφεραν οι περιστάσεις, το έσπρωξα κι εγώ λίγο και κανονίστηκε. Τέσσερα ζευγάρια γονείς και πέντε παιδιά θα ήταν η μαγική ομάδα. Κι εγώ ήμουν τόσο χαρούμενη γιατί με τέτοιους καλεσμένους θα έφτιαχνα σούπερ σπεσιαλιτέ, θα ετοίμαζα παιχνίδια, θα έπαιρνα δωράκια στα παιδιά και διάφορα άλλα. Έστειλα και πρόσκληση :-)

Και ήρθε εκείνη η μέρα και τα είχα όλα έτοιμα. Άνοιξα το τραπέζι της τραπεζαρίας και πρόσθεσα καρέκλες για να κάτσουμε και οι 13 στο τραπέζι. Δεν μου αρέσει να κάθονται τα παιδιά σε διπλανό τραπεζάκι τέτοια μέρα, ήθελα να είμαστε όλοι μαζί. Έστρωσα το καλό μου τραπεζομάντηλο, έβγαλα τα καλά σερβίτσια και διακόσμησα το χώρο. Είχα παραγγείλει 13 κόκκινα μπαλόνια με ήλιον για να δέσω ένα σε κάθε καρέκλα. Ρώτησα το Νίκο αν φαινόταν σαν παιδικό πάρτυ. Μου είπε "ναι, αλλά ωραία είναι". Καλά, και όχι να μου έλεγε σιγά μην τα έβγαζα, εμένα μου άρεσαν!


Έβαλα τα ονόματα των καλεσμένων στις θέσεις που είχα διαλέξει για να κάτσουν. Και στα παιδιά παιδικά χριστουγεννιάτικα πιάτα για να χαρούν. Στο κέντρο του τραπεζιού έβαλα ένα μεγάλο κόκκινο δίσκο και 5-6 γυάλινα βάζα (ξέρετε, από αυτά που μαζεύω) γεμισμένα με κόκκινο νερό (έριξα μέσα τέμπερα) και διακοσμημένα με γκι, ου και κλαδιά ελάτου. Απλά, όμορφα και γιορτινά.


Ο κόσμος ήρθε κι εγώ ακόμα τύλιγα μπεϊκονάκια με σπαράγγι και γκοργκοντζόλα :-) Ο Νίκος όμως σέρβιρε σε όλους ένα Christmas Tree Coctail που είχε ετοιμάσει με μαεστρία (ναι, μέχρι και κοκτέιλ είχαμε φτιάξει). Τα φαγητά ήταν στο φούρνο και στις κατσαρόλες έτοιμα να σερβιριστούν όλα ζεστά (έχω κόλλημα με το ζεστό φαγητό, δεν θυμάμαι αν σας το έχω ξαναπεί). Είχαμε φτιάξει αρκετά πράγματα και αυτή τη φορά. Δύο κρέατα, δύο πουρέδες, τάρτα, μακαρόνι φούρνου, κολοκύθα με κάστανα, μανιτάρια, σαλάτες, μικρά ορεκτικά και κάτι άλλα ψιλά. Και λέω φτιάξαμε γιατί ο Νίκος με βοήθησε πάρα πολύ. Αν ήμουν μόνη μου θα έκανα 2 μέρες για να τα μαγειρέψω όλα αυτά αλλά με το Νίκο στην κουζίνα ετοιμάζουμε τέτοιο τραπέζι σε μισή μέρα :-) Και όπως ξέρετε, η μεγαλύτερη χαρά της οικοδέσποινας είναι να βλέπει χέρια να σταυρώνονται στο τραπέζι για να δοκιμάσουν τα φαγητά και αργότερα να ξαναγεμίζουν τα πιάτα. Και ευτυχώς πέτυχαν όλες οι συνταγές και ευτυχώς άρεσαν σε όλους όσα ετοιμάσαμε! Οι περισσότερες συνταγές ήταν του Γ. Λουκάκου (από το site του) και το κρασί ήταν κόκκινο. Γιατί το κρασί είναι πάντα κόκκινο, έτσι λέω.


Τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας, ευχηθήκαμε και ευχαριστηθήκαμε. Περάσαμε στο γλυκό, στον καφέ και στρώσαμε και τσόχα. Και κέρδισα κιόλας το κατιτίς μου, πρώτη φορά! Παίξαμε και ένα μίνι παιχνίδι γνώσεων, εμπνευσμένο από το Ανθομέλι. Το απόγευμα κόψαμε τη βασιλόπιτα. Το έχω έθιμο πια, να την παραγγέλνω από τη Νίκη του Σκέτη Γλύκα. Τι κι αν έρχεται από μακριά... είναι η πιο νόστιμη βασιλόπιτα που έχω φάει ποτέ, αλήθεια! Και κάθε χρόνο, όσοι τρώνε λένε το ίδιο! Και κέρδισε και το φλουρί ένα από τα παιδάκια της παρέας :-) Η Αθηνά από την άλλη, έφαγε μέχρι και το κεφάλι του Άγιου Βασίλη, το οποίο προς έκπληξη μας ήταν μέσα σοκολατένιο, οπότε καταλαβαίνετε...


Βάλαμε και ταινία για τα πιτσιρίκια (το Frozen), φτιάξαμε ποπ κορν που τα τσάκισαν όλοι, ανταλλάξαμε τα δωράκια μας, κάναμε τα αστεία μας και γενικά περάσαμε πολύ όμορφα! Και χάρηκα πολύ που ήμασταν με φίλους, με ανθρώπους που αγαπάμε, με παιδιά μέσα στο σπίτι και γενικά με χαρούμενη, καλή, θετική ενέργεια :-)

Για μένα η νέα Χρονιά δεν ξεκίνησε όσο καλά θα φανταζόμουν γιατί είχα νέα για ακύρωση κάποιας συνεργασίας, είχα κι ένα τρακαρισματάκι από αυτά που ευτυχώς βγήκαμε όλοι εντάξει αλλά το αυτοκίνητο με μεγάλη ζημιά, κάτι τσακωμούς, κάτι απογοητεύσεις και τέτοια. Αλλά δεν μασάω :-) Θα τα γυρίσω όλα σε καλό όσο μπορώ και με παίρνει. Για τη συνεργασία δεν με νοιάζει, ήδη σκέφτηκα να κάνω κάτι καινούριο και φανταστικό, το αυτοκίνητο θα το φτιάξουμε και την απογοήτευση θα την ξεπεράσω. 


Και για εσάς το ίδιο εύχομαι. Να βρείτε δύναμη να ξεπεράσετε όσα άσχημα σας έτυχαν, να χτίσετε νέα πράγματα πάνω στα γκρεμισμένα, να δημιουργήσετε νέες καταστάσεις και να χαίρεστε τις στιγμές με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Και να φροντίζετε την υγεία σας. Να είστε πρώτα εσείς καλά, να προσέχετε τον εαυτό σας, ναι αυτόν τον παραμελημένο εκεί στη γωνία.. βγάλτε τον στο μπαλκόνι να αεριστεί, βάλτε του καινούρια ρούχα και κοιτάξτε μαζί τον καθρέφτη. Άντε, να έρθουμε λίγο στα ίσα μας, τόσα άσχημα ακούμε κάθε μέρα... δεν μπορεί, κάτι θα περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη! Καλή Χαρούμενη Χρονιά να έχουμε φίλοι μου! Και να χαμογελάτε, όπως λέει κι η φίλη μου η Δήμητρα :-)

υ.γ. Να θυμηθώ να βγάλω και τα στολίδια από το blog!

post signature

21 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το τραπέζι σας Βέρα μου! Χρυσοχέρηδες και οι δύο! Πόσο όμορφο είναι να περνάς τις γιορτινές μέρες με φίλους! Και του χρόνου να σου ευχηθώ και μια χρονιά γεμάτη με χαμόγελα!!!


    Υ.Γ. Το ζήλεψα αυτό το μεγάλο τραπέζι με την καλή έννοια. Φέτος είμασταν μόνοι μας (λόγω συγκυριών), αλλά του χρόνου λέω να την κάνουμε κι εμείς την πρωτοχρονιάτικη γιορτούλα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πάρα πολύ όμορφα όλα! Πραγματικά! Μου αρέσουν πολύ αυτά και το έχω καημό που οι δικοί μου τα σνομπάρουν λιγάκι... :/
    Καλή χρονιά Βεράκι! Και μην το βάζεις κάτω! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά!!
    Εύχομαι η νέα χρονιά να έχει μόνο όμορφα.

    Λυπάμαι για το ατύχημα, αλλά ευτυχώς που είστε όλοι καλά. Τα σίδερα αργά ή γρήγορα ξαναφτιάχνονται.

    Είσαι θετικός άνθρωπος και θα βρεις τον τρόπο σου να ξεπεράσεις την απογοήτευση.
    Να έχεις υγεία και αγάπη και όλα θα γίνουν. Φιλιά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλυκο μου κοριτσι. Τι ομορφη και φωτεινη που εισαι στην τελευταια φωτογραφια. Το τραπεζι σας φαινεται υπεροχο και χαρουμενο πολυ. Παντα το σπιτι σας να ειναι γεματο φιλους και χαρα. Οσο για την αναποδια με το αμαξι ευχομαι ολα αυτα να ειναι περστικα κι αγυριστα καλη μου. Καλη χρονια παντα με υγςι και μπολικη δημιουεγικοτητα και χαρα. Φιλια ομορφη μας Βερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά κούκλα!
    Εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα και τους δικούς σου!
    Χαίρομαι πολύ που αντιμετωπίζεις με αισιοδοξία τις δυσκολίες και ναι, είμαι βέβαιη ότι όλα θα τα γυρίσεις σε καλό με τη θετική ενέργεια που σε χαρακτηρίζει!
    Πάρα πολύ όμορφες οι γιορτινές σας εικόνες!
    Λάτρεψα τα μπαλόνια στις καρέκλες!
    Φιλιά πολλά κορίτσι και θα τα πούμε και από κοντά σύντομα ελπίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοριτσάκι μου τι όμορφες εικόνες και τι ωραίο το σπιτάκι σας!
    Καλή χρονιά Βέρα μου, σας εύχομαι τα καλύτερα! Μακάρι οι αναποδιές να είναι πάντα μικρές ή έστω να ξεπερνιούνται εύκολα. Και μακάρι κάθε εμπόδιο να σε κάνει πιο δημιουργική και να σε εμπνέει. Είμαι σίγουρη πως τα καλύτερα έρχονται! Πολλά φιλιά
    Υ.Γ. άντε να πιούμε κανένα καφεδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βερουλα χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά να έχετε! Εύχομαστε ότι καλύτερο, ότι πιο ευφάνταστο και δημιουργικό! Τα καλύτερα έρχονται...αρκεί να το πιστεύεις και να είσαι έτοιμος να τα ζήσεις! Φανταστικό το στήσιμο της γιορτής που οργανωσατε, γιατί ΓΙΟΡΤΉ είναι η ζωή...
    Υ. Γ. Αυτό που τα ''σπαει'' είναι το κόκκινο κραγιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά και από εδώ! Είσαι μία κούκλα και η γιορτή σας μελετημένη με προσοχή και αγάπη. Το δεντρο στον μπουφε βγηκε εντυπωσιακό! Μην πτοείσε με τίποτα και ολα θα γινουν ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοριτσάκι μου εσύ μοναδικό!!! Είσαι η αστείρευτη πηγή ενέργειας και τρέλας μου!!!! Όταν "πέφτω" και μιλάω μαζί σου στο τηλ, μου φτιάχνεις πάντα τη διάθεση:)
    Το τραπέζωμά σας φαίνεται καταπληκτικό!!! Μπράβο μερακλου μου εσύ!!! Και φυσικά μπράβο στο χάσμπαντ Νίκο για το σαπόρτ του!!
    Θα φύγει και ο Μέρφυ και θα πάνε όλα καλά. Δεν σε φοβάμαι εσένα. Πιάνεις τη ζωή από τα κέρατα και της αλλάζεις τα φώτα:)))

    ΥΓ και ναι, ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο είναι πάντα το καλύτερο γιατρικό στη μιζέρια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή η ανάρτηση είναι τόσο ...εσύ! Και η φωτογραφία σου στο τέλος με κέρδισε αμέσως! Όλα τα καλά του κόσμου εύχομαι γι αυτή τη χρονιά! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι να πρωτοσχολιασω!!! καταρχην φτου φτου φτου.. να φυγει το κακο το ματι.. και να επανέρθει η υπολοιπη χρονια με ευτυχιες και χαρες παρακαλω!!! Δευτερον εισαι μια κούκλα!!! Γι'αυτο και σε ματιάξανε προφανως!! Τριτον και τεταρτον.. το τραπεζι σας καταπληκτικο... (τι ωραιο ντοματο-κασερο-μαρουλο-δεντρακι ειναι αυτο!! μια κοντινη παρακαλωωω!! ) τα μπαλονια επισης θεικα!! Παντα γεματο να ειναι το σπίτι σας με φιλους και χαρες και ομορφα τραπεζωματα Βερουλα μου!! καλη χρονια απο δω και περα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρωτη φορα γραφω στο μπλογκ σου, πολυ ομορφη αναρτηση γεματη αισιοδοξια!
    Καλη χρονια σε ολους!!
    Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τραπέζι υπέροχα γιορτινό, τα μπαλόνια καταπληκτική ιδέα για πρωτοχρονιά και ο χώρος υπέροχα στολισμένος! Εύχομαι το 2015 να σας φέρει υγεία, στιγμές χαράς σαν αυτές που μας δείχνεις και ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο! Καλή χρονιά και καλή εβδομάδα :)
    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχη ανάρτηση! Ήταν έμπνευση για την πρώτη ανάρτησή μου γι'αυτή τη χρονιά! Εύχομαι να ζείτε πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα τι καταπληκτικό τραπέζι! και τι όμορφα στολισμένο σπίτι! ελπίζω η ατυχία με το αυτοκίνητο να είναι περαστική και αγυριστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή Χρονιά Κουκουβαγίτσα. Άσε αυτά που σε δυσκόλεψαν δώρο στον παλιό χρόνο και πάρε τη νέα χρονιά από τα κέρατα, δάμασέ την ! Οι φωτογραφίες σου είναι σαν αυτές περιοδικού ή καλύτερα παραμυθιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τέλειο το γιορτινό τραπέζι, το στόλισμα και η πρόσκληση!!! δεν μας πειράζει τίποτα, τα άσχημα εμείς τα γυρίζουμε σε καλά, έτσι απλά!!!!! :) φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτα ειναι τα ωραια !!! Τα τραπεζωματα και οι φιλοι.
    Τα υπολοιπα ειναι περαστικα. Ναι μεν σε αναποδιασαν αλλα δυστυχως η ζωη εχει τα πανω και τα κατω της.
    Να ευχηθω το 2015 να εισαι τοσο χαρουμενη και λαμπερη οσο στην τελευταια φωτογραφια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι εγώ παραμονή Χριστουγέννων έψαχνα όλη μέρα το Pinterest για να βρώ ιδέες! Να μου δώσεις το κινητό σου παρακαλώ να σου τηλεφωνώ όποτε έχω τραπέζι!
    Όσα για τα στραβά, να σου πω... θα είχες να τα λες τώρα ότι τα ξεπέρασες και προχώρησες;; θετική σκέψη με ένα μπαλόνι κόκκινο αγκαλιά!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή χρονιά Βέρα μου κι απο εδώ. Καταπληκτικά και μαγικά όλα! Μπράβο σε εσένα και τον άντρα σου. Κι εμένα μου αρέσει πάαααρα πολύ να μαγειρεύω για φίλους και να μαζευόμαστε σπίτι, δεν υπάρχει ωραιότερο απο αυτό! Εύχομαι απο εδώ και στο εξής μόνο χαρές κι επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή