Σελίδες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ετοιμάζουμε στολίδια σιγά σιγά!

Τι σιγά σιγά δηλαδή.. πού να σας λέω! Χάθηκα γιατί έπεσε δουλειά, πολλή δουλειά! Ετοιμάζω ωραίο project για τη ντουλαπίτσα μου και είχα να φτιάξω και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τη συμμετοχή μου στο Cook, Craft, Create και σε κάποιο άλλο μεγάλο blog (θα σας πω, θα σας πω). Οπότε, έχω ξεκινήσει να φτιάχνω πραγματάκια για τις γιορτές εδώ και 10 μέρες! 

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχω βάλει στο πρόγραμμα να στολίσουμε (ακούς Νίκο;;;) αν και κάτι ψιλά έχω ήδη κάνει. Έχω μαζέψει κλαδιά μεγάλα και μικρά και έχω ψωνίσει λίγα Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα. Ξέρετε τι έπαθα.. έμπαινα σε μαγαζιά και μόλις έπιανε το μάτι μου κόκκινα στολίδια κάθε τύπου, διακοσμητικά για το σπίτι, κουζινικά γιορτινά κτλ.. σαν να υπνωτιζόμουν και πήγαινα προς τα εκεί, άπλωνα το χέρι μου και μετά ταμείο, χεχε :-) 

Χθες ήμασταν με την Αθηνά στο σπίτι και δεν είχαμε τι να κάνουμε. Πόσο να ζωγραφίσουμε πια :-) Και μου ήρθε ιδέα για πανεύκολη κατασκευή να περάσει ευχάριστα το απόγευμα. Έφερα τα χαρτόνια μου, τα ψαλίδια μου, τα πομ πον μου, τα ξυλάκια μου,τα κουδουνάκια μου και στρωθήκαμε στη δουλειά! Θα φτιάχναμε Χριστουγεννιάτικα δεντράκια!


Είχα στα πράγματα μου (αυτά των κατασκευών) χαρτόνι πράσινο με λευκά πουά, δηλαδή το τέλειο χαρτί για pop χαρούμενα παιδικά δεντράκια. Κόψαμε τριγωνάκια σε διάφορα μεγέθη και ξεκινήσαμε. Αυτό το αντικείμενο που φαίνεται στην πάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαία εκεί. Ναι, είναι ένα τσιμπιδάκι! Θα σας εξηγήσω. Είδα σε πολλές κατασκευές την ιδέα να δίνεις στο παιδί να πιάνει τα μικροαντικείμενα με ένα τσιμπιδάκι για να βελτιώνεται η λεπτή κινητικότητα του. Και σκέφτηκα, γιατί όχι; Bring the tsimpidaki! 


Και έκατσε λοιπόν το νήπιο και έπιανε με το τσιμπιδάκι τα χρωματιστά πομ πον, και τα έβαζε πάνω στα δεντράκια στο σημείο που είχαμε βάλει λίγη κόλλα. Κολλήσαμε στο πίσω μέρος χρωματιστά ξυλάκια (γλωσσοπίεστρα τα λένε και θα τα βρείτε και στα βιβλιοπωλεία) κι έτοιμα τα δεντράκια! Α! Και μην ξεχάσετε κι ένα κουδουνάκι στην κορυφή! Μπορείτε να το κολλήσετε ή απλά να το στερεώσετε στην κορυφή, δεν πέφτει! Πανεύκολα δεν είναι;


Προς το παρόν τα βάλαμε μέσα σε μια γυάλα με κουκουνάρια για να έχουμε ένα χρωματιστό δασάκι. Αλλά ήδη σκέφτομαι να τα βγάλω από εκεί και να τα διακοσμήσω κάπου στο δωμάτιο της μικρής (μάλλον στον τοίχο) ή ακόμα και να τα βάλω στις γλάστρες στο μπαλκόνι! Από ιδέες... ουουου και από χρόνο πούυυυυυ! 


Πάντα πριν την περίοδο των γιορτών αισθάνομαι μια αισιοδοξία και μια θετική αύρα τριγύρω. Έχω αυτή την αίσθηση γιατί ξέρω πως θα κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα. Θα στολίσουμε με χαρά, θα τσακωθούμε πάλι για τα φωτάκια (μα πόσο γραφικοί έχουμε καταντήσει), θα φάμε οικογενειακά, θα τραγουδήσουμε τον Ρούντολφ 562 φορές, θα έχουμε το τζάκι αναμμένο (άντε να πέσει η θερμόκρασία!), θα μάθουμε τα κάλαντα και άλλα τέτοια ωραία! Ανυπομονώ, σας το'πα;;;;


post signature

19 σχόλια:

  1. Τελεια ιδεα και πανευκολη τα δεντρακια σας!!! Και ειναι τοσο χρωματιστα και παιχνιδιαρικα.
    Αντε καλα στολισματα λοιπον και ακολουθουμε κι εμεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα το blog σου και μ' αρέσει πάρα πολύ! Τα δεντράκια σας τέλεια! Θα τα δοκιμάσουμε κι εμείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σούπερ τα δεντράκια σας!!! Καλά αυτό το από ιδέες ουουουουου αλλά από χρόνο πούουουουυου μέσα στην καρδιά μου μίλησε :) :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία που έγιναν, μα τι ωραία! Αλήθεια! Κι εκεί μέσα στα κουκουνάρια είναι απίθανα.
    Κι εγώ ανυπομονώ, αν και υπάρχουν μέρες που "βουλιάζω", αλλά το παλεύω!
    Αυτό με τον ανύπαρκτο χρόνο, που θα πάει βρε παιδί μου...;
    Φιλιά Κουκουβέρα μου και καλά στολίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ομορφα που έγιναν Βέρα μου !! Πολύχρωμα και χαρούμενα!!! Θα φτιάξουμε κι εμείς!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bring the tsimpidaki λοιπόν φίλη για τα πανέμορφα δεντράκια και επέπτρεψέ μου να εκτυπώσω σε πόστερ την ατάκα "Από ιδέες... ουουου και από χρόνο πούυυυυυ! " να την κοιτάζω όταν γεμίζω το κεφάλι με νέα σχέδια! :)))) Μέσα στα κουκουνάρια φαίνονται υπέροχα, στο είπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια κατασκευή θα την φτιάξω και εγώ με τον γιο μου!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία και εύκολη ιδέα!!!
    Θα την κάνουμε σίγουρα!
    Κι εγώ ανυπομονώ να χειμωνιάσει..Αλλά που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ομορφη ενασχοληση για την Αθηνά! Το αποτέλεσμα είναι τόσο χαρουμενο και ξεσηκωτικό! Επιτέλους ειμαστε κοντά στα Χριστουγεννα.Νομιζω οτι θα είναι υπεροχα στο παιδικό δωμάτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά τα γλωσσοπίεστρα σωτήρια όχι μόνο για την εξέταση αλλά και για τις χεριοτεχνίες. Τα δεντράκια σου υπέροχα. Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά θα την απολαύσουν την διαδικασια!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλεια τα στολίδια σας! Εγώ πέρσι είχα κάνει αρκετά με τσόχα, φέτος θα δοκιμάσω με βελονάκι! Σε δουλεια να βρισκόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το νηπιο φαίνεται εκπαιδευμένο! Βλέπω τα χεράκια του πόσο λεπτεπίλεπτα πιάνουν τα πομ πον με το τσιμπιδάκι. Πολύ ωραία τα δεντράκια σας, εύκολα να τα φτιάξει ο καθένας και με λίγα, απλά υλικά. Αυτό με τον υπνωτισμό στα Χριστουγεννιάτικα είδη είναι γεγονός και είναι επιστήμη. Αλήθεια μας υπνωτίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετοιμαζόμαστε να κλέψουμε μια υπέροχη ιδέα! Σε ευχαριστούμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέθανα με το bring the tsimpidaki!!!! Είσαι απίθανη μικρή γλυκιά κουκουβάγιo-crafter-μανα:)))) χα χα χα
    Πάντως φοβερή η ιδέα σου Βεράκι. Ακόμα και εγώ που με τις κατασκευές είμαι άσχετη, ενθουσιάστηκα!!! Θα bring the tsimpidaki και θα στρωθούμε κάτω με τέκνα για δεντράκια, πολλά δεντράκια:))))
    Όσο για το χριστουγεννιάτικο κλίμα, φέτος πρώτη φορά, με όλα όσα μου συμβαίνουν, δεν έχω καμία διάθεση για τραγούδια, στολίσματα και διάφορα. Ελπίζω να επανέλθω γιατί θα με πάρει ο κατήφορος:)
    Σε γλυκοφιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφη και χαρούμενη κατασκευή!
    Πανέμορφα έγιναν τα πολύχρωμα δεντράκια σας κορίτσι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανέμορφα! Ωραία έντονα χρώματα και το καμπανάκι στην κορυφή super!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετοιμάζω κι εγώ πακέτο!! Ωραία ιδέα είχε η ντουλάπα!!
    Αυτά τα δεντράκια είναι τέλεια!! Αντε να μεγαλώσει λίγο ακόμα το κορίτσι μου να φτιάχνουμε κι εμείς!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσο απλή και όμορφη κατασκευή! Βουρ... για δεντράκια μιας και δεν βλέπω να στολίζουμε αυτο το Σαββατοκύριακο :( Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε Βέρα, αστείρευτη πηγή ιδεών, αισιοδοξίας, καλής διάθεσης! Πάντα έτσι να είσαι φιλενάδα ! Τι ωραία τα δεντράκια. Ωραίος και ο στολισμός του κουκουβαγιοδοσπιτου! Και του χρόνου! Για τα φωτάκια γιατί τσακώνεστε καλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή