Σελίδες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο ή αλλιώς.. το δικό μας advent calendar :-)

Στο τσακ το πρόλαβα κι αυτό! Πέρισυ δεν είχα φτιάξει αλλά φέτος είχα και όρεξη και η Αθηνά έχει μεγαλώσει πια και θα της άρεσε σίγουρα! Οπότε το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μπήκε στο πρόγραμμα. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι να εξηγήσω πως είναι απλά ένας τρόπος να μετρήσεις αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα. Ξεκινάς 1η Δεκεμβρίου και τελειώνεις στις 25 που έρχεται και ο Άγιος Βασίλης, τουλάχιστον στο δικό μας σπίτι. Και για κάθε μέρα έχεις ετοιμάσει μια εκπληξούλα/δωράκι για το παιδί.

Εδώ και 2 βδομάδες σε όποιο μαγαζί βρισκόμουν κοίταζα τριγύρω για υποψήφια δωράκια. Τα σακουλάκια είναι 24 και χρειάζονται όλα γέμισμα. Βέβαια, είχα στο μυαλό μου πως δεν μπορούσαν όλα τα δώρα να είναι αξίας 5-6 ευρώ γιατί θα μας πήγαινε το ημερολογιάκι 100 ευρώ :-) Οπότε, διάλεξα διάφορα μικρά αντικείμενα από 0,50 μέχρι και 4 ευρώ: αυτοκόλλητα, είδη ζωγραφικής, κουκλίτσες, μπαλόνια, ένα σκοινάκι, κοκαλάκια για τα μαλλιά και γλυκάκια όπως γκοφρετίνια και γλειφιτζούρια.

Ξεκίνησα λοιπόν τα πρωινά να ετοιμάζω σιγά σιγά τα σακουλάκια. Προμηθεύτηκα κραφτ σακούλες και κουτάκια που μου αρέσουν. Θα τα διακοσμούσα με πομ πον, κορδέλες, σπάγγο και φυσικά πάνω σε κάθε σακουλάκι θα έβαζα ένα νούμερο. Υπάρχουν πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα, αν σας αρέσει το δικό μου, μπορείτε να το βρείτε εδώ


Στη συνέχεια πήρα ένα χαρτονένιο κύλινδρο που από κάπου τον είχα κρατήσει (κλασικά δεν θυμάμαι από πού) έκανα τρύπες στα πλαϊνά και πέρασα κλαδιά για να γίνει σαν σκελετός δέντρου. Και άρχισα να δένω πάνω τα σακουλάκια. 


Και μετά έψαχνα να δω πού μπορούσα να το τοποθετήσω. Τελικά διάλεξα να το βάλω πάνω σε ένα τραπεζάκι δίπλα στην πόρτα. Περιττό να σας πω πως 2 φορές μου έπεσε κάτω καθώς προσπαθούσα να γυρίσω τα σακουλάκια έτσι ώστε να φαίνονται τα νουμεράκια. Μετά είπα... ώχου, δεν πειράζει, αφού ξέρω πού είναι το καθένα! Το στήριξα λοιπόν στον τοίχο, έβαλα και μια βάση για επιπλέον κράτημα κι έτοιμο! Εμ... σχεδόν έτοιμο. Έβαλα και μια μικρή σειρά λαμπάκια, έτσι για επιπλέον γιορτινή διάθεση :-)


Αχ, πόσο μ'αρέσει! Κάθομαι και το κοιτάζω τόση ώρα.. δεν θα'θελα να το αδειάσω.. αλλά το νήπιο έχει ήδη ρωτήσει 10 φορές πότε θα ανοίξει το νούμερο 1! Τώρα μπήκαμε για τα καλά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα :-)
 

post signature

15 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφο ειναι το ημερολογιο σας...Και του χρονου (προσοχη ομως ε, αντιστροφα ανοιγουμε τα νουμερα δηλαδη αρχιζουμε απο τον Νο 24).Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο!! Πολύ όμορφη η ιδέα να γίνει δεντράκι και φυσικά άψογη εκτέλεση :-)
    Και εγώ σήμερα το τελείωσα και ο μικρός μου το κοιτά και το λιγουρεύεται!!
    Και του χρόνου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απιθανο, καλογουστο και με χρωματα που μου αρεσουν!!!!
    Μπραβο Βερα !
    Και του χρονου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο!! Του χρόνου λεω να φτιάξω κι εγώ, οποτε μαζεύω ιδέες από τώρα!!
    Καλές γιορτές να έχετε, και του χρόνου με υγεία!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Βέρα, και του χρόνου! Πολύ όμορφο, καλή σας διασκέδαση με το άνοιγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ ομορφο.Ενα ακόμα δεντρακι με πολλά δώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι φανταστικό όπως ότι φτιάχνεις φίλη μου!!! Η ιδέα με τον χάρτινο κύλινδρο και τα κλαδιά απίθανη!! Και τα δωράκια σούπερ τα τύλιξες!!!
    Τυχερή η Αθηνούλα. Από αύριο θα ξυπνάει με περίσσια χαρά:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ..τα γλυκοκοιταγα και εγώ τα avent calendars... Μετά το ξανασκέφτηκα γιατι εντάξει με τον μεγάλο μου γιο...την παλεύω...με τον 13 μηνών μπόμπιρα που τα ισοπεδώνει ολα στο πέρασμα του...τι κάνουμε???? Οπότε.... Μπράβο σου όμως που έκανες ένα τόσο υπέροχο avent calendar!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιττό να πω ότι ανυπομονώ να έρθει ο καιρός που θα φτιάχνουμε κι εμείς το δικό μας. Το δικό σου φαίνεται εύκολο και πολύ παιχνιδιάρικο! Μπράβο!!! Τυχερή η Αθηνά (και είναι πολύ λογικό να ανυπομονεί -κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση της)!
    Φιλιά και καλό μήνα, Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλο μηνα Βερα μου υπεροχο το ημερολογιο σου το κλεβω για το stars and icicles fili

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ γλυκό το δέντρο σας! Φαντάζομαι έχει ξετρελαθει η μικρούλα σου! Και του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. περνα μια βολτα Βέρα μου http://starsandicicles.blogspot.gr/2014/12/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είναι υπέροχο!! φτιάξαμε και μεις για το ανιψούδι το μεγάλο!!!! και τρελαίνεται, κάθε μέρα ρωτάει για το δωράκι!!! :) φιλάκια και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί γλυκούτσικη δημιουργία!!
    Μπράβο, Βερούλα!
    Ελπίζω να είστε καλά!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή