Σελίδες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σχολικά ξεκινήματα!

Ξεκίνησε η σχολική σεζόν για τα μικρότερα παιδάκια :-) Καλή Σχολική Χρονιά να πούμε!

Η Αθηνά άλλαξε σχολείο φέτος. Παρότι είναι πια 3 χρονών και είναι εξοικειωμένη με το περιβάλλον του παιδικού σταθμού είχα μια μικρή ανησυχία για το πώς θα της φανεί το καινούριο σχολείο, ο χώρος, η δασκάλα, τα καινούρια παιδιά. Της είχα κάνει αρκετές συζητήσεις μέσα στο καλοκαίρι για αυτή την αλλαγή. Της έλεγα πως μεγάλωσε και γι' αυτό θα πάει σε διαφορετικό σχολείο μετά το καλοκαίρι. Έχει και κάτι εξτραδάκια το καινούριο και της το διαφήμισα μια χαρά :-)

Τις πρώτες 2 μέρες την πήγα εγώ για να μιλήσω και στη δασκάλα της και την πήρα πιο νωρίς. Την 3η μέρα ήρθε να την πάρει το σχολικό. Της το είχα διαφημίσει και αυτό ανάλογα και το περιμέναμε στη γωνία με ενθουσιασμό. Μπήκε μέσα χαμογελαστή και πήγε να κάτσει. Πριν κλείσει η πόρτα την άκουσα να λέει "τη ζὠνη μας να φορέσουμε", είναι και νομοταγές το νήπιο. 

Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά! Δεν έκλαψε (καλά, δεν κλαίει ευτυχώς πια συχνά), δεν γκρίνιαξε, πήγε κανονικά τουαλέτα όποτε ήθελε, έφαγε και κοιμήθηκε μια χαρά! Μεγάλωσε το παιδάκι μου και δεν χρειάστηκε προσαρμογή. Με ρωτάει βέβαια κάθε μέρα πότε θα βάλει καλσόν και κορμάκι για να κάνει μπαλέτο (έχουν στο σχολείο 1 φορά τη βδομάδα) αλλά εντάξει, της εξηγώ πως πρέπει να κάνει λίγο κρύο πρώτα για να βάλει καλσόν! Με λίγα λόγια, το ελεγχόμενο άγχος μου κράτησε μία μέρα και η μικρή μπήκε σε σχολικό mood σε άλλη μία!  

Και αφού είχαμε καλή διάθεση βγάλαμε και αναμνηστική φωτογραφία της 1ης μέρας στο σχολείο! Σαν αυτή που είχαμε βγάλει πέρισυ τέτοιες μέρες όταν η Αθηνά πήγαινε για πρώτη πρώτη φορά σε παιδικό σταθμό


Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και τα νέα μαθήματα στο δημιουργικό εργαστήρι. Μου αρέσει τόσο πολύ που μεγαλώνει και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Είναι ακριβώς αυτό που λένε πως η κάθε ηλικία έχει τα όμορφα της. Απλά, τώρα που το βιώνω το καταλαβαίνω και κάθε Σεπτέμβριο που ψάχνω τις διάφορες δραστηριότητες ενθουσιάζομαι κι εγώ που έχουμε όλο και περισσότερες επιλογές. Μουσική, θεατρικό παιχνίδι, χορός, ζωγραφική και τόσα άλλα! Βέβαια, από τον ενθουσιασμό μου θέλω να τα κάνουμε όλα αλλά ξέρω πως δεν πρέπει, δεν γίνεται κάθε μέρα να κάνουμε κάτι! Θα μείνω μάλλον με 2 δραστηριότητες και βλέπουμε! 

Και το άλλο πολύ καλό που συνέβη και δεν το ανέφερα είναι πως το νήπιο πηγαίνει πάλι παιδικό σταθμό κι εγώ έχω χρόνο για να κάνω τις δουλειές μου άνετα! Να πάω στη ντουλαπίτσα μου το πρωί, να φτιάξω χαλαρά τις παραγγελίες, να πιω κι ένα καφέ με μια φίλη, να κάνω πάλι γυμναστική, να πάω κομμωτήριο χωρίς να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα :-) 

Εσάς πώς σας βρήκε η νέα σχολική χρονιά; Αρχίσατε κι εσείς με ενθουσιασμό;



post signature

10 σχόλια:

  1. Kαλή σχολική χρονιά!

    Είναι υπέροχα τα νέα ξεκινήματα!
    Και όπως τα λες, η κάθε ηλικία έχει τα όμορφά της.

    (Και η μαμά λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο-σημαντικό-να το απολαύσεις.)
    Φιλί μεγάλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσο μεγάλωσε Βέρα μου!! Μια κούκλα!!! Καλή σχολικη χρονια να έχουμε!! Φέτος θα πάει κι ο Νικόλας παιδικό σταθμό πρώτη φορα.. Αλλα στις 29 του μήνα.. Προς το παρόν τον προετοιμαζω ψυχολογικα..χεχε.. φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρέ τι ομορφιά είναι αυτή! Καλή αρχή Βεράκι μου και στο παιδί αλλά και στην επιστροφή σου στην ζωή χωρίς παιδί τα πρωινά,χεχε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σχολική χρονιά σας εύχομαι! Μια κούκλα η μικρή σου και τι όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχη σε όλα τα παιδάκια!!!!!!!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή αρχή στο κοριτσάκι σας το όμορφο. Πολλά γλυκά φιλιά σε μάνα και κόρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στο ομορφο το Αθηνούλι σας!!!! Ανεξάρτητο και δραστήριο σαν τη μαμά του:)
    Της εύχομαι μια καταπληκτικη σχολική χρονιά με κέφι και πολύ ενέργεια!!!
    Έχεις τόσο δίκιο πως όσο μεγαλωνουν υπάρχουν δεκάδες περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί, σαν μεγάλοι:) Καλή αρχή λοιπον στην κοράκλα και φιλάρες πολλες στη μαμά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτου φτου! Είναι πανέμορφη, γλυκιά κι έχει μεγάλη διαφορά από την περυσινή της φώτο! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή σχολική χρονιά Βέρα μου!
    Εύχομαι να είναι όμορφη, δημιουργική, χαρούμενη και παραγωγική!
    Σήμερα ξεκινήσαμε και εμείς και ευτυχώς όλα καλά!
    Η Ιφιγένεια ανυπομονούσε να δει τις φίλες της μετά από τόσο καιρό! Από δραστηριότητες λέμε να ξεκινήσουμε μπαλέτο φέτος και βλέπουμε. Ελπίζω να της αρέσει!
    Ψάχνομαι να βρω κάτι δημιουργικό και για τη μικρή, θα δούμε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή