Σελίδες

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ψάχνοντας για κοχύλια...

Όπως τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια έτσι και φέτος ήθελα να κάνουμε οικογενειακή φωτογράφιση. Το θέμα ήταν βέβαια ότι ναι μεν ήθελα αλλά θα μας το επέτρεπαν οι συνθήκες; Ευτυχώς ήμασταν και πάλι τυχεροί και το διάστημα που ήμασταν στην Ερμιόνη, ο καλλιτέχνης φίλος μας Απόλλωνας ήρθε για λίγες μέρες και το κανονίσαμε!

Η ιδέα που είχα φέτος ήταν να φωτογραφηθούμε σε μια αμμουδερή παραλία το απόγευμα πριν δύσει ο ήλιος. Η παραλία δεν είναι πρωτότυπη τοποθεσία από μόνη της αλλά σου δίνει πολλές δυνατότητες. Και εννοείται ότι φωτογραφηθήκαμε με ρούχα :-) Και καπέλα :-)

Ξεκινήσαμε από ένα γκρεμισμένο πέτρινο σπιτάκι. Σταθήκαμε στην είσοδο και το φως ήταν ακριβώς από πίσω μας. Μόνο να φαίνονται οι σιλουέτες, έτσι μας είπε ο φίλος μας.


Βγάλαμε τα παπούτσια μας και περπατήσαμε στην αμμουδιά. Εκεί ακριβώς που έσκαγε το κυματάκι και λαμπύριζαν τα νερά, όπως λέει και η Αθηνά. Η μικρή περπατούσε στις μύτες των ποδιών της, ήθελε λέει να χορέψει μπαλέτο στην παραλία :-)


Σε αυτή την παραλία είχε πάρα πολλές καλαμιές. Καθίσαμε για να παίξουμε λίγο γαργαλώντας την Αθηνά. Όταν βέβαια εκείνη σηκώθηκε την ακολουθήσαμε..


Είχα και μια ιδέα να φτιάξουμε μία καλοκαιρινή καρτ ποστάλ. Να φαίνονται τα κοχύλια στην άμμο κι εμείς στο βάθος θολοί. Η Αθηνά να κρατάει ένα μεγάλο κοχύλι στο αυτί της και να προσπαθεί να ακούσει τη θάλασσα. Αυτές οι φωτογραφίες μου άρεσαν πολύ όπως βγήκαν, δεν είναι πράγματι σαν κάρτα;


Περπατήσαμε χέρι χέρι, παίξαμε και τρέξαμε αρκετά. Η μικρή ευχαριστήθηκε κυνηγητό. Κι εμείς ευχαριστηθήκαμε να την βλέπουμε να τρέχει προς την αγκαλιά μας.


Αυτό που είχε αυτή η φωτογράφιση και μου άρεσε πάρα πολύ ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησε το τόσο ζεστό γλυκό φως εκείνης της ώρας. Δεν περίμενα να αποτυπωθεί και στις φωτογραφίες αυτό που νιώθεις όταν πέφτει ο ήλιος και είσαι ακόμη στην παραλία. Και φαίνεται πραγματικά να χρυσίζει πάνω στην άμμο, στις καλαμιές, στα μαλλιά μας, στα πρόσωπα μας. Και περάσαμε και όμορφα. Ξυπόλητοι περπατούσαμε στη ζεστή άμμο και μαζεύαμε μικρά κοχύλια που τα πήραμε σπίτι μας. Βρἐξαμε τα πόδια μας και γελάσαμε με αυτά που μας έλεγε η Αθηνά.

Αυτό που έχω να ξαναπώ είναι πως αν θέλετε να το κάνετε κι εσείς... μπορείτε! Βρείτε κάποιο φίλο σας με καλή μηχανή, πάρτε μια καλή προσφορά από έναν επαγγελματία φωτογράφο, τολμήστε και οργανώστε το! Και αν θέλετε να το κάνετε και σας επηρρεάζουν σχόλια γνωστών (αυτών που πάντα έχουν κάτι να πουν) κλείστε τα αυτιά σας.. φορέστε το ψάθινο καπέλο σας, πάρτε μαζί την καλή σας διάθεση και πηγαίνετε σε μια παραλία να ψάξετε για κοχύλια.
Τα λόγια θα ξεχαστούν, τα κοχύλια θα μείνουν :-)

Αν θέλετε να δείτε την περσινή μας φωτογράφιση, πατήστε εδώ.
Για να έρθετε σε επικοινωνία με το φίλο μας τον Απόλλωνα και να δείτε τα projects του, πατήστε εδώ.

post signature

15 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΕΣ! Τι γλυκό φως, τι υπέροχες πόζες, τι ομορφιά η Αθηνά!!! Είστε τόσο τυχεροί! Μπράβο παιδιά εύχομαι και του χρόνου να τα καταφέρετε! Αγαπημένη η τέταρτα από πάνω και αυτή την Αθηνά και το κοχύλι και αυτή στο τέλος που τρέχει κατά πάνω σας! Μήπως τελικά είναι όλες αγαπημένεςχεχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!! Και πολύ όμορφη η ιδέα της φωτογράφισης!!! Να είστε πάντα έτσι χαρούμενοι και κεφάτοι και να κάνετε πολλές πολλές φωτογραφίσεις!!!Λευκή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραια η φωτογραφιση Βερα μου!! Πραγματικα μαγική!!! και του χρονου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά πρεπει να τον γνωρισω τον Απόλλωνα! Εξαιρετικές όλες!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ονειρεμένη! Είναι όλα τα λεφτά!
    Μπράβο σας και φέτος!!!!!!!!!!!!!

    Ξεχωριστή αυτή που ακούει μέσα από το κοχύλι και αυτή που τρέχει προς εσάς!

    Και του χρόνου λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νταξει Βερα κι εγω εχω παθει πλάκα, υπέροχες οι φωτογραφίες και όλο το σκηνικό. Μπράβο για την ιδέα σου, η κόρη σου καρακουκλάρα και τυχερή που σε έχει μαμά <3 Οσο φανταζομαι πόσο υπέροχες αναμνήσεις θα έχει όταν κοιτάζει τις φωτογραφίες κάθε καλοκαιριού, όταν θα βλέπει πόσο υπέροχα περνούσατε αλλά και πόσο μεγάλωνε κάθε χρόνο...λιώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχες απόλυτο δίκιο για την ωρα της φωτογράφισης. Το ηλιοβασίλεμα ειναι χρυσαφένιο και αυτο φαινεται στις φωτογραφίες. Ειναι κατραπληκτικές!!!! Και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια φωτογράφιση, υπέροχες αναμνήσεις!!
    Μαγεύτηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφη και η φετινή σας φωτογράφιση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχες φωτογραφίες και πολύ ωραίο το θέμα σας. Μπράβο σου που το τολμάς και το οργανώνεις. Πραγματικά έχεις δίκιο με το "Τα λόγια θα ξεχαστούν, τα κοχύλια θα μείνουν." Η Αθηνά είναι υπέροχη όπως και εσείς. Πολλά φιλιά και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά υπέροχες οι φωτογραφίες σας! Ο καλλιτέχνης έκανε φοβερή δουλειά! Εχω φάει τον άντρα μου εδώ και χρόνια να κάνουμε και εμείς και δεν θέλει!!!! Τι σου είναι οι άντρες... τσ τσ τσ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε φίλη μου είσαι τρελοκομείο!!! Είσαι η προσωποποίηση της ζωντάνιας και της πρωτοτυπίας.
    Πολύ σικ και καλλιτεχνική η δουλειά του Απόλλωνα. Είχα ενθουσιαστεί με την περσινή αλλά και η φετινή τα σπάει. Λάτρεψα αυτή που αναφέρεις πως είναι σαν καρτ ποστάλ αλλά και την μικρή τελευταία που είστε στο βάθος και η Αθηνά τρέχει προς το μέρος σας.
    Άντε να ξεκινήσεις location scouting για του χρόνου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ ομορφες φωτογραφιες και υπεροχη ωρα επελεξες! Σε χαιρομαι που το κανονιζεις καθε χρονο. Θα εχετε ενα υπεροχο φωτογραφικο αλμπουμ σε λιγα χρονια :)

    Καλο φθινοπωρο Βερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι εξαιρετική ιδέα! Σπάνια βγάζουμε οικογενειακές φωτογραφίες που να μην είναι στημένες. Αξίζει σίγουρα τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή