Σελίδες

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αποτελέσματα! Και το βιβλίο πάει στην...

Όπως λέμε "και το όσκαρ πάει στον.." ε, κάπως έτσι! Η ανάρτηση αφορά τα αποτελέσματα μιας κλήρωσης που χάρηκα πολύ! Κυρίως επειδή σας άρεσε εσάς τόσο πολύ η ιδέα να κάνω δώρο ένα βιβλίο. Με αφορμή τα γενέθλια του Owl Mommy ένας από εσάς κέρδισε μερικές ώρες προσωπικής χαλάρωσης :-) Λέω μερικές, δεν ξέρω.. μπορεί και να το ρουφήξει το βιβλιαράκι του σε 3 μέρες!

Ας δούμε πρώτα τα στατιστικά που μαζέψαμε! (να κρατήσω και λίγο την αγωνία.. έτσι δεν είναι και με ένα καλό βιβλίο;)

Στην ερώτηση "Πόσα βιβλία διαβάσατε τον τελευταίο χρόνο;" το 68% απάντησε 3+! 
Μπράβο βρε παιδιά, διαβάζετε αρκετά! Το 26% απάντησε 2-3 και μόλις 5% διάβασε 1 βιβλίο. 

Στην ερώτηση "Τι σας αρέσει να διαβάζετε όταν έχετε χρόνο;" φάνηκε ότι το 58% από εσάς προτιμά να διαβάζει ερωτικά/κοινωνικά και το 47% αστυνομικά/μυστηρίου. Τρίτα στη σειρά έρχονται τα ιστορικά μυθιστορήματα με 19% και οι βιογραφίες με 15%. Ακολουθούν τα επιστημονικά/φαντασίας και η ποίηση. Βλέπω βέβαια και ένα 39% που διάλεξε την επιλογή "άλλο" και τώρα προσπαθώ να θυμηθώ γιατί δεν έβαλα στη φόρμα κουτάκι να γράψετε ποιο είναι αυτό το άλλο που δεν είχα στη λίστα :-) 

Υπήρχε και αρκετή ποικιλία (αναμενόμενο) στην ερώτηση "Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;".
Κάποια που ξεχώρισαν είναι τα: Ψάχνοντας για Κοχύλια, Να ζεις Να αγαπάς και Να μαθαίνεις, The Book Thief, Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας. Αυτά ήταν τα δημοφιλέστερα στις απαντήσεις και τα έχω διαβάσει όλα εκτός από το Book Thief οπότε πρέπει να το βάλω στη λίστα μου κι αυτό! Για να το λέτε κάτι θα ξέρετε!

Φτάνοντας λοιπόν στα βιβλία που ζητήσατε.. τα περισσότερα είναι νέες κυκλοφορίες και δεν τα έχω διαβάσει βέβαια! Υπήρξαν και κάποια κλασικά αλλά ήταν λίγα σε σχέση με τους καινούριους τίτλους!


Ας περάσουμε και στα αποτελέσματα τώρα! 
Το κορίτσι που θα αποκτήσει το βιβλίο που επιθυμεί στο κομοδίνο της είναι η Ελένη! Και το βιβλίο που θα της στείλω σήμερα κιόλας είναι "Η αμαρτία της ομορφιάς" από τη συγγραφέα Θεοδωρίδου Σόφη. Συγχαρητήρια λοιπόν! Εύχομαι να το απολαύσεις!

Και για τους υπόλοιπους (και για μένα δηλαδή) εύχομαι να διαβάζουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Να προσπαθούμε να βρούμε λιγουλάκι χρόνο μακριά από τις οθόνες. Και λέω μακριά από τις οθόνες γιατί δεν συμπαθώ ακόμα τα e-books (δεν έχω διαβάσει ακόμα βιβλίο με αυτό τον τρόπο). Να ξεκουραστούν και λίγο τα μάτια μας βρε παιδί μου.. να μυρίσουμε φρεσκοτυπωμένο βιβλίο, να ακούσουμε τις σελίδες να γυρίζουν, να τσαλακώσουμε μια σελίδα κατά λάθος και να τσαντιστούμε (εγώ τουλάχιστον τσαντίζομαι), να μας παίρνει ο ύπνος διαβάζοντας ή να μην μας παίρνει αν δεν τελειώσουμε το κεφάλαιο :-)

Καλές αναγνώσεις λοιπόν και μην ξεχνάτε.. today a reader tomorrow a leader!  


post signature

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια στην νικητρια. Απο αυτον τον διαγωνισμο προεκυψε μια πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα ερευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στην νικήτρια
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια η κ.Θεοδωρίδου γραφει υπέροχα. Εχω διαβασει το "Κοριτσι απ τη Σαμψούντα" και "Η νυφη φορούσε μαύρα". Αν πω οτι δεν ζηλεψα θα ειναι ψεμματα!
    Καλό μας ξημέρωμα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στη νικήτρια! Καλές αναγνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή