Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Από τη Νάξο με αγάπη!

Πήγαμε πέρσι πρώτη φορά στη Νάξο και την αγαπήσαμε! Φεύγοντας, είχαμε ήδη αποφασίσει ότι θα πηγαίναμε και φέτος. Και το περίμενα πώς και πώς!

Πήρα από αρχές Μαΐου να κλείσω δωμάτιο στο πιο φιλόξενο μικρό ξενοδοχείο που έχουμε μείνει ποτέ, το Adriani Hotel! Πεντακάθαρα, όμορφα διακοσμημένα δωμάτια, 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Χώρας και με ένα πρωινό υπέρ-φανταστικό με χειροποίητες πίτες και γλυκά. Η Ειρήνη έφτιαχνε ροδακινόπιτα, τάρτα με κολοκύθι και τυριά, αλμυρά κέϊκ, κις λορέν νοστιμότατη και πολλά άλλα που εμείς τρώγαμε κάθε μέρα για να πάρουμε δυνάμεις πριν πάμε στην παραλία. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη αξία είναι πάντα οι άνθρωποι, έτσι δεν είναι; Και εμείς νιώθουμε πια φίλοι με αυτό το ζευγάρι που με τη γλυκιά φιλοξενία τους μας έκαναν να αισθανθούμε σαν να μένουμε στο σπίτι τους!

Οι διακοπές για μας είναι παραλία και βόλτες! Και η αγαπημένη μας παραλία στη Νάξο είναι ο Άγιος Προκόπιος. Καθαρά, κρυστάλλινα, παγωμένα νερά και η καλύτερη αμμουδιά.. άμμος που είναι σαν τριμμένο βότσαλο, που φυσάει και δεν κολλάει πάνω σου. Ήθελα να βγάλω φωτογραφίες αυτό που έβλεπα ακριβώς μόλις παρκάραμε το αυτοκίνητο και πηγαίναμε προς την "ξαπλώστρα μας". Γιατί είχαμε τη θέση μας κάθε μέρα φυλαγμένη από το Μανώλη που τον γνωρίζαμε από πέρισυ και μας φρόντιζε κι εκείνος φέρνοντας μας τα φραπεδάκια μας μόλις μας έβλεπε!


Τη μία μέρα που πήραμε τη φωτογραφική μας στη θάλασσα (την DSLR εννοώ) ξάπλωσα στην άμμο να βγάλω και μία κοντινή κοντινή να έχω να τη βλέπω αργότερα και να νιώθω πως είμαι εκεί. Αν τυχαία ήσασταν στην ίδια παραλία και είδατε μια τρελή ξαπλωμένη να σέρνεται στην άμμο και να φωνάζει στον άντρα και το παιδί της να μην περπατήσουν μπροστά της.. εγώ ήμουν :-) Μετά από λίγο ήθελα να κάνω την Αθηνά να έρθει ακριβώς μπροστά μου να βγάλω κοντινή φωτογραφία τα πατουσάκια της στην άμμο. Δεν συνεργάστηκε.. αμ, τι; Μη τα θες όλα μάνα blogger!


Στην παραλία λοιπόν κάναμε το μπανάκι μας αλλά παίξαμε και αρκετά! Πήραμε κι ένα καημένο φουσκωτό δράκο που του δώσαμε το πρωτότυπο όνομα "Πρασινούλης". Τον οποίο βέβαια την πρώτη μέρα ούτε που ήθελε το νήπιο να τον βάλει μέσα στη θάλασσα.. τις επόμενες όπως φαντάζεστε τον ήθελε όπως και δήποτε παρέα! Δεν έλειψαν και τα donuts από τον γνωστό Θόδωρο που έκανε περαντζάδα όλη μέρα. Η μεγάλη διαφορά ήταν ότι πέρισυ η μικρή είχε φάει 2 μπουκιές όλες κι όλες και φέτος δεν μας έδινε ούτε μια μπουκιά! Φτιάξαμε και μια σειρά από απλά πυργάκια στην άμμο. Βάλαμε γύρω γύρω κλαδάκια για δέντρα και στην κορυφή κάθε πύργου μία μπουγελόφατσα με την Πέππα και τους φίλους της. Γιατί είχαμε και την Πέππα μαζί μας στην παραλία! Το φοβερό είναι πως όποιος περνούσε μπροστά από τα πυργάκια ενθουσιαζόταν! Οι Έλληνες ειδικά σταματούσαν όλοι και κοίταζαν! Και ψιθύριζαν τα πιτσιρίκια "Η Πέππα είναι μαμά! Κοίτα, κοίτα!" Και μας ρωτούσαν από πού πήραμε τις καινούριες "Πέππες"!


Τα απογεύματα κάναμε τις βόλτες μας στη Χώρα, στο Κάστρο και στο λιμάνι. Πόσο μου αρέσει στις Κυκλάδες.. αυτά τα στενά σοκάκια, τα ασβεστωμένα πεζούλια, οι καμάρες! Όλα, όλα μου αρέσουν.. οι πέτρινοι τοίχοι, οι λουλουδάτες γλάστρες, τα μαγαζάκια μέσα στις στοές. Κάθε φορά που είμαι σε κάποια Χώρα δεν προλαβαίνω να φωτογραφίζω όμορφες γωνιές. 


Μικρές γραφικές εκκλησίες που δεν λειτουργούν κανονικά και πράσινοι φουντωτοί βασιλικοί που διακοσμούν τις εισόδους των σπιτιών. Σας έχω πει ότι μου αρέσουν πολύ και όλων των ειδών οι πόρτες, ε; Στα νησιά ευχαριστιέμαι όμορφες πόρτες λοιπόν!


Κάποιες μέρες η βόλτα μας κατέληγε...πού αλλού; Στο πολυσύχναστο Waffle House! Αν και φέτος δεν πήρα καμία φορά βάφλα, ικανοποίησα την επιθυμία μου για γλυκό με ωραιότατους συνδυασμούς γεύσεων παγωτού! Και η Αθηνά έτρωγε βαφλάκια χωρίς παγωτό.. γιατί μάλλον έχουμε το μόνο παιδί που δεν του αρέσει το παγωτό επειδή είναι παγωμένο! 


Ένα από τα απογεύματα πήγαμε στο ορεινό χωριό Φιλώτι. Είχαμε πάει και πέρισυ αλλά δεν το είχαμε περπατήσει αρκετά οπότε επαναλάβαμε την επίσκεψη. Είναι πολύ ωραία για βόλτα. Κάτσαμε και στο καφενείο κάτω από τον μεγάλο πλάτανο της πλατείας και ήπιαμε σπιτική βυσσινάδα. Μόλις την αραίωσα με νεράκι και ήπια την πρώτη γουλιά θυμήθηκα τη διαφορά της χειροποίητης με την αγοραστή βυσσινάδα! Τώρα θέλω να βρω και συνταγή!


Επειδή ήμασταν οι 3 μας δεν είχαμε κανέναν να μας βγάλει φωτογραφία κι έτσι βγάζαμε κάποιες βάζοντας το timer στη φωτογραφική ή προσπαθώντας να τη γυρίσουμε ανάποδα και να βγάλουμε τις μούρες μας που ξεχείλιζαν δεξιά και αριστερά :-) Η αλήθεια είναι ότι βγάλαμε αρκετές αποτυχημένες αλλά ευτυχώς και λίγες καλές. Εδώ, σας βάζω μια αστεία! Ο Νίκος ούτε που πρόλαβε να στηθεί :-) Μα, δεν έχει πλάκα;


Και κάπως έτσι περάσαμε τις μέρες μας στην όμορφη Νάξο. Μακάρι λέμε πάντα να καθόμασταν και περισσότερο. Αλλά η αλήθεια είναι πως και όσο κάτσαμε καλά ήταν. Το εκτιμάμε και αυτό. Να είμαστε καλά να ξαναπάμε να λέμε καλύτερα. Ελπίζω να βρίσκω τους περισσότερους από εσάς σε διακοπές ή σε ετοιμασίες. Ακόμα και αν δεν καταφέρετε κάποιοι να πάτε διακοπές με την κλασική έννοια, φέρτε το νησί στο μπαλκόνι σας που λένε. Κάνετε ότι σας ευχαριστεί και σας γεμίζει και ας είναι και μια βόλτα για παγωτό στο κέντρο της πόλης σας. Με το παγωτό όλα δείχνουν καλύτερα.. τουλάχιστον εγώ έτσι πιστεύω :-)

post signature

12 σχόλια:

  1. Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο... Αγαπημένη μου φίλη τι όμορφες εικόνες! Η Αθηνά πάντα μια κούκλα και κάθε φορά που την βλέπω λέω πόσο ίδια ο Νίκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ πόσο την απόλαυσα την ανάρτησή σου δεν λέγεται. Με ζέστανε η ζεστή υπέροχη άμμος και μετά με δρόσισες με την κρυστάλλινη θάλασσα! Χόρτασα "κρύο" παγωτό και σε απόλαυσα έτσι γλυκιά και μαυρουτζίκο που ήσουνα! Διασκέδασα με την Πέππα.... κι εγώ από αυτές τις μαμάδες θα ήμουνα.... Κοίτα, Μελίτα η Πέππα! Και φυσικά γέλασα με την τελευταία φώτο! Θέλει μεγέθυνση!χεχε!!! Σε φιλω γλυκιά τρελή μου Βέρα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωωωω εφερες τις Κυκλάδες πρωί πρωι.. Κι εγω τις αγαπαω.. Υπέροχες εικόνες ... Η Αθηνα μια κουκλα..όχι οτι εσυ πας πίσω..χεχεχε... Και του χρονου να ειστε καλα να ξαναπάτε.. φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέτος θέλαμε κι εμείς να πάμε Νάξο όμως για διάφορους λόγους τα σχέδια μας άλλαξαν! Όμως με αυτά που περιεγραψες και με τις φωτογραφίες που έβγαλες, με έπεισες πως είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, και σίγουρα του χρόνου θα είναι και πάλι στα σχέδια μας!!!! Πολύ όμορφα όλα!!! Και του χρόνου!!!! Λευκή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Βερα τι ομορφα που περασατε! Αντε λοιπον, να εισαστε καλα να ξαναπατε! Η θαλασσα φαινεται απολαυστικη !!!! Και θα συμφωνησω με την Γεωργια η Αθηνα ειναι ιδια ο Νικος. Θα εχει παρει ομως το φλογερο ταμπεραμεντο σου!
    Φιλια Βερακι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ομορφια! Ζηλεψα λιγουλακι! Ωραιο κςι το καμπινγκ αλλά σαν τα ταξιδια δεν εχει!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα καταγάλανα νερά...να θες να βουτήξεις και να είσαι στο γραφείο. Να είστε καλά να πάτε και του χρόνο και όσες φορές θέλετε ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βερα μου απιθανη αναρτηση. Οι φωτογραφιεs στη θαλασσα μαγικεs. Στην τελευταια που να φανει ο Νικοs αφου τον κρυβειs εσυ! Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμρφα περάσατε.
    Και του χρόνου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφη ανάρτηση Βερουλίνι μου :) Η Νάξος είναι λατρεμένο νησάκι κ εγώ θυμάμαι αυτή την φανταστική παραλία που όσο κ να φυσούσε έξω, ήταν πάντα λάδι η θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανέμορφη ανάρτηση και τόσο δροσερή, όσο και οι φωτογραφίες σας!
    Αν σου πω πως λάτρεψα την τελευταία? λέει τόσα πολλά!!!
    Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή