Σελίδες

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πότε βγαίνει το ουράνιο τόξο;

Ο απαισιότατος κύριος Μέρφυ μας επισκέφτηκε την Τετάρτη που μας πέρασε. Και δυστυχώς δεν έχει φύγει ακόμα.

Εγώ ετοίμαζα με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά το πάρτυ της Αθηνούλας για την Κυριακή. Η μικρή το απόγευμα και το βράδυ έκανε δέκατα. Ευχήθηκα αμέσως να είναι περαστικό και να μην είναι καμιά 5ήμερη ίωση γιατί το πάρτυ θα ακυρωνόταν και δεν θα γιορτάζαμε τα γενέθλια της έτσι όπως τα είχαμε φανταστεί. Και πραγματικά την επόμενη μέρα δεν έκανε ούτε πυρετό, ούτε δέκατα, τίποτα. Ουφ..αναθάρρησα λίγο αλλά με συγκρατημένη χαρά γιατί αυτά τα δεκατάκια ξέσπασαν σε έρπη στα χειλάκια της. Ευτυχώς είχα στο φαρμακείο μας σωληνάριο με θαυματουργική φυτική κρέμα (με πρόπολη) για το συγκεκριμένο θέμα και της έβαζα κάθε μια ώρα! Βέβαια, αν δεν έφευγε θα έπρεπε να σκεφτώ σοβαρά ξανά το αν θα γινόταν το πάρτυ. Είχα όμως δώσει προειδοποίηση σε όσους θα συνεργαζόμουν (εμψυχωτή, catering κτλ) μέχρι Παρασκευή πρωί. 

Ξυπνάμε λοιπόν Παρασκευή και μετά τη σχεδόν υστερική μου θεραπεία με την κρεμούλα, το πρόσωπο της ήταν πεντακάθαρο! Ανακουφίστηκα τόσο πολύ.. ούτε πυρετός, ούτε σπυράκι, θα γινόταν το πάρτυ μας κανονικά. Το παιδί όμως είχε καταρροή στην οποία είναι αλήθεια δεν έδωσα κι εγώ μεγάλη σημασία και έγινε δυστυχώς το εξής. Κοιμήθηκε και ενώ έτρεχε η μύτη της εκείνη (υποθέτω) ξύστηκε και δημιουργήθηκε γύρω από τη μύτη της και στα μάγουλα ένας ερεθισμός, σαν εξάνθημα. Έτσι, όταν ξύπνησε Σάββατο πρωί με τις κοκκινίλες εγώ τρελάθηκα! Μίλησα βέβαια με το γιατρό και η θεραπεία ήταν η απλή λευκή κρέμα που χρησιμοποιούμε για τους ερεθισμούς και τα συγκάματα. Δεν ήταν τίποτα ανησυχητικό ή κολλητικό προς άλλα παιδιά. Αλλά πάλι μπήκα στη διαδικασία να σκέφτομαι το πάρτυ. Τότε ήρθε ο Νίκος που είναι πιο αποφασιστικός να μου πει "Θα το κάνουμε! Το παιδί δεν είναι άρρωστο, δεν έχει τίποτα και εμείς θα ακυρώσουμε; Θα το κάνουμε κανονικά." Ήταν το σπρώξιμο που χρειαζόμουν. 

Γιατί δεν ήμουν κι εγώ καλά. Παρασκευή βράδυ στα γενέθλια μου, αισθανόμουν μια εξάντληση, μια κούραση που έπεσα για ύπνο πριν τα μεσάνυχτα! Πράγμα πολύ σπάνιο βέβαια για μια κουκουβάγια σαν και μένα αλλά δεν άντεχα παραπάνω. Όλο το Σάββατο είχα έναν πονοκέφαλο... φανταστείτε είχα ραντεβού για μανικιούρ και έφυγα στη μέση γιατί έκλειναν τα μάτια μου! Σαν να ήθελα να κοιμηθώ εκεί πάνω στον πάγκο της κοπέλας. Γύρισα σπίτι και κοιμήθηκα για μεσημέρι! Και βάζω θαυμαστικό γιατί παραμονή του πάρτυ είχα να κάνω τόσες δουλειές που δεν έκανα γιατί δεν είχα κουράγιο για τίποτα. Άφησα στη μέση τη γιρλάντα που ετοίμαζα, τα γυάλινα βαζάκια των τραπεζιών και τα κάδρα που ήθελα να κρεμάσω στους τοίχους. 
Μάζεψα όλη μου τη δύναμη και κατέβηκα στην πυλωτή που θα γινόταν το πάρτυ να καθαρίσω. Εκεί που θα σκούπιζα μόνο τα φύλλα τελικά έπρεπε να σκουπίσω/σφουγγαρίσω κανονικά γιατί την προηγούμενη μέρα είχε βρέξει και είχε λάσπες παντού! Αλλά τουλάχιστον είχαμε μπει στην τελική ευθεία για τη γιορτούλα μας.  
Να πω βέβαια ότι είχα παραγγείλει και κάποια ποστεράκια για κορνιζούλες τα οποία δεν πρόλαβαν να τα εκτυπώσουν και το έμαθα το Σάββατο. Και είχα παραγγείλει μια όμορφη κορδέλα για την Αθηνά να φορέσει στο πάρτυ που παρότι στάλθηκε με εξπρές τα ΕΛΤΑ δεν μας έκαναν τη χάρη να τη φέρουν στην πόρτα μας. Αργότερα υποψιάστηκα μήπως απλά την είχαν ρίξει μέσα στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας. Σήμερα γύρισε ο ένας άνθρωπος που έχει το κλειδί (έλειπε τριήμερο) και περιμένω ακόμα να ανοίξει το μαγικό κουτί.
Ακύρωσα επίσης ένα χαμάμ/μασάζ που είχα κλείσει να κάνω για τα γενέθλια μου. Το κάνω κάθε χρόνο τέτοια μέρα, σαν δώρο στον εαυτό μου, πάει κι αυτό. Το μετέφερα άλλη μέρα, την Τρίτη (σήμερα δηλαδή και ξανα-ακύρωσα).
Έγινε λοιπόν το παρτάκι μας και πήγαν όλα καλά. Εννοείται θα σας τα δείξω όλα αναλυτικά σε ανάρτηση. Η μικρή είχε το εξάνθημα αλλά δεν την ενοχλούσε καθόλου. Το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ, χάρηκε τους φίλους της, έπαιξε, χόρεψε, έσβησε την τούρτα της, ήταν πολύ χαρούμενη και αυτό έχει σημασία. Εγώ ήμουν έτσι κι έτσι.. από τη μία έλεγα μέσα μου "εντάξει, τώρα όλα καλά είναι" από την άλλη δεν αισθανόμουν και 100% ok. 

Πρώτη φορά αισθάνθηκα σαν να έκατσε ένα γκρίζο σύννεφο από πάνω μας. Από κακή ενέργεια; Από λόγια; Από "μάτι" που λένε; Από όλα αυτά μαζί; Ναι, ναι το ξέρω ο κόσμος μιλάει. Κι εγώ μιλάω και κάνω σχόλια για άλλους ανθρώπους. Απλά πρώτη φορά αισθάνθηκα να έχω χάσει λίγη από τη θετική μου αύρα μέσα από αυτό. Το ξέρω πως όλοι κάτι έχουν να πουν. Στον έναν δεν αρέσει πότε θα κάνεις το πάρτυ, στον άλλο του φαίνεται περίεργη η ώρα, ο άλλος δεν καταλαβαίνει γιατί καλείς τόσους πολλούς, ο άλλος δεν εκτιμά τον ενθουσιασμό σου και αυτά που ετοιμάζεις και σου λέει ένα "χαρά στο κέφι σου" με στραβωμένη μούρη, άλλος απορεί γιατί παρήγγειλες και τούρτα και μπισκότα και cupcakes... τι να πεις, μάλλον κάπως έτσι παίρνει δύναμη αυτό το γκρίζο συννεφάκι. 

Και φτάνουμε στη Δευτέρα. Η Αθηνούλα ξυπνάει με πυρετό κι εγώ καταλαβαίνω ότι μόλις έσκασε ο φρονιμήτης μου. Περαστικά μας δηλαδή και ο Μέρφυ εδώ, παρών! Αχ, τι άλλο να πω; Τα λέω κι εγώ εδώ πέρα για να τα ξορκίσω! 

Το παιδάκι μου έγινε 3 χρονών και είναι ένα κοριτσάκι γερό, χαρούμενο και γελαστό που φωτίζει τη ζωή μας κάθε μέρα! Και αυτό μόνο έχει σημασία, να είναι καλά! Και του χρόνου θα ξανακάνουμε πάρτυ, εύχομαι χωρίς αναποδιές και γκρίζα σύννεφα. Ας απαντήσω λοιπόν και μόνη μου στον τίτλο της ανάρτησης για να πάω κόντρα στα στραβά.. "στο τέλος βγαίνει πάντα το ουράνιο τόξο!"

Θα σας αφήσω με sneak peak φωτογραφία από το πάρτυ μας που τράβηξε ο φίλος μας Κώστας, σύζυγος Κάλης Ανθομελένιας :-) 



post signature

13 σχόλια:

  1. Φόρα χάντρα θαλασσιά κι ένα μεγάλο χαμογελο και μη δίνεις σημασία στα γκρίζα συννεφα Βερουλα!! Το σημαντικό είναι οτι η Αθηνούλα είναι ένα υπέροχο, γερό κοριτσάκι που γιόρτασε με τους αγαπημένους της τα τριτα της γενέθλια.. Και άλλωστε οπως ειες κι εσύ.. το ουράνιο τόξο βγαίνει στο τέλος και μας γεμίζει και χρώματα!!! πολλά φιλιά και ανυπομονώ να δω το παρτι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοριτσάκι μου, αρχικά χρόνια πολλά σε όλους σας που ξέρω πως γενεθλιάζετε οικογενειακώς! Να είστε καλά και να χαίρεστε το κουκλί σας, κλείνοντας πονηρά και παιχνιδιάρικα το μάτι σε όσους και όσα βάλθηκαν να σας αναστατώσουν! Τέλος καλό, όλα καλά και περαστικά σας!
    Υ.Γ. και επειδή κατανοώ απόλυτα τη χαρά, το μεράκι και τον ενθουσιασμό σου, περιμένω να δω πολλές πολλές εικόνες από το πάρτι σας!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεράκι, εμείς τα έχουμε πει γιατί μας πήραν παρέα σβάρνα οι αναποδιές! Τι να πω κι εγώ που ακυρώθηκε η πρώτη γιορτή της Δωροθέας; Κλαψ κλαψ...δεν χάνουμε το κέφι μας, γιατί τότε το γκρι ξεθωριάζει ;) ;) ;) Έλα φίλη μου! Θέλω φωτογραφίες για όλα τα όμορφα που μου περιέγραψες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kοριτσι αν διαβασες στο blog μου, μεσα στον Μαιο ο Μερφυ μας επισκεφτηκε ηδη 2 φορες και μια χτες στο δικο μας παρτυ...Ομως τα καταφεραμε, κουραστηκαμε μεν πολυ αλλα βγηκαμε νικητες.Μην πτοεισαι!Κατι τετοια σχολια ακουσα κι εγω χτες-αλλα πιστευω οτι ειναι απλα οτι καποιοι ανθρωποι βγαζουν κακη ενεργεια παντου και παντα!

    Να χαιρεσαι το κοριτσι σου και θα αναμενουμε φωτο!

    Τα φιλια μου!
    Σοφια
    http://www.crafts-and-me.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!! Αυτό το πράγμα που κανονίζουμε πάρτυ κι όλο κάτι συμβαίνει και μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε αν θα το κάνουμε τελικά ή όχι....το έχω βαρεθεί...πραγματικά, σχεδόν κάθε χρόνο τα ίδια!!!
    περιμένουμε φώτο!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα βρε κορίτσι... σαν να λέμε απανωτά τα χτυπήματα.
    Περαστικά σας εύχομαι βρε κορίτσια και γρήγορα.
    Να κάνεις θετικές σκέψεις, γιατί καμιά φορά η κακή μας διάθεση τα κάνει όλα να φαντάζουν δύσκολα και γκρίζα.
    Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας, χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με το πάρτι σας τουλάχιστον!
    Περιμένουμε τις λεπτομέρειες φυσικά!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά και στις δυο σας!!!Να την χαίρεσαι !!Να είστε γερες και ευτυχισμένες , όσο για τα υπόλοιπα..." Κάθε εμπόδιο σε καλό " δε λένε;"κάθε εμπόδιο σε καλό λοιπόν" ! Καλό βράδυ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βερουλα μου να χαιρεστε το κοριτσακι σας (για σενα ειχα γραψει πιο πριν ευχες :) ). Να ειναι παντα υγιης κι ευτυχισμενη γεματη ανθρωπους που την αγαπουν κι εχουν το μερακι να παραγγελνουν ΚΑΙ τουρτα ΚΑΙ μπισκοτα ΚΑΙ καπκεικς ΚΑΙ της παναγιας τα ματια, επειδη το αξιζει και με το παραπανω :) Μη δινεις σημασια. Ο κοσμος περναει δυσκολα και μερικες φορες, αθελα του, γινεται εμπαθης και κακοπροεραιτος. Εσεις να απολαμβανεται την ομορφη οικογενεια σας και ολα αυτα θα φυγουν.
    Κι εμενα περσι, σαν να με μουτζωσε καποιος, ημουν τετοια εποχη. Ειχα γεμισει το γραφειο αλατι Ιμαλαιων μεσα σε νερο για να τραβηξει την κακη ενεργεια και αλλα τετοια ομορφα χαχαχα. Χαιρομαι που το παρτυ τελικα εγινε και οσο για τη δικη σου διαθεση, ε, φυσικο ηταν να ειναι λιγακι πεσμενη με ολα αυτα. Μετα απο κατι τετοιες μερες, το ουρανιο τοξο ειναι ομορφοτερο και το εκτιμουμε περισσοτερο.
    Αντε, εκθεση σου εγραψα παλι :)
    υ.γ. ξερω οτι δεν εχετε σκοπο για αλλο παιδακι....αλλα οι ατονιες, η νυστα και η κουραση ξερεις ποια περιοδο μου θυμισε ε; ε; ε; Το εψαξες; :)

    Μια ομορφη μερα σου ευχομαι και μην αμελησεις το δωρο γενεθλιων σου που ακυρωσες χθες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βερουλίνι μου δεν τα ήξερα όλα αυτά :(
    Χρονια πολλά και στις δυο σας, είστε ιδιαίτερες κούκλες, τυχερός ο Νίκος που σας έχει, σου στέλνω όλη την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά. Οσο για τη φωτογραφία...τέλεια! Δεν περίμενα όμως κάτι λιγότερο απο τον Κώστα, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν όλος ο κόπος, η κούραση, το άγχος που τραβάω για να είναι όλα τέλεια αξίζουν....όλα αυτά βέβαια τα ξεχνάω όταν ο Νικόλας στο "ξεκούδουνο" θυμάται τα γενέθλια του, πόσο ωραία πέρασε και βιάζεται να το ξαναζήσει...παρόλο που είναι μόλις 4,5 θυμάται λεπτομέρειες και αυτό σβήνει μονομιάς ολη την κούραση και με κάνει και εμένα να ανυπομονώ για το επόμενο πάρτυ! Χρόνια πολλά για την μικρη! Να την χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Μα τι μάτι ηταν αυτό βρα παιδ'ια μου!!!! Δυνατά ομως εσυ να γελάς και να τα καταφέρνεις. Οσο για την φωτογραφία απλά εμεινα ΑΦΩΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξανα γραφω γιατι αλλα ηθελα αλλα εγραφε! Μα τι μάτι αυτό βρε παιδί μου!!!! Τωρα γιατι τα λάθη εγιναν στο συγκεκριμένο σημείο μου λες;

      Διαγραφή