Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εύκολη κερασόπιτα!

Μου είχε σφηνωθεί η ιδέα να φτιάξω κερασόπιτα εδώ και 3 βδομάδες που κυκλοφορούν τα κεράσια, τα οποία λατρεύω κι εγώ και το κουκουβαγιόπαιδο μου! Έψαχνα, όπως πάντα, μία εύκολη συνταγή καθότι ο χρόνος μου πια στην κουζίνα είναι περιορισμένος. Και αφού περίμενα πώς και πώς να βγει από το φούρνο για να δοκιμάσω και να διαπιστώσω τη νοστιμιά της, τώρα μπορώ να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας! Αμ, πώς;

Τα υλικά μας είναι απλά και βρίσκονται πάντα μέσα στα ντουλάπια μας! Εκτός από τα κεράσια βέβαια!

½ κιλό κεράσια (χωρίς το κουκούτσι, υπολογίστε να έχετε περίπου 700-750 γρ. κεράσια)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κ.σ. baking powder 
1 πρέζα αλάτι 
115 γρ. βούτυρο 
150 γρ. ζάχαρη 
2 αυγά και επιπλέον 2 κρόκοι 
4 βανίλιες 
80 ml γάλα

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κεράσια. Tip! Φορέστε ποδιά! Είτε τα καθαρίσετε με τα χέρια είτε χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο να ξέρετε ότι τα κεράσια μόλις υποπτευθούν ότι πας να τους βγάλεις τον πυρήνα τους.. επιτίθονται! 


Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους, τις βανίλιες, το γάλα και στο τέλος το αλεύρι (που έχουμε κοσκινίσει με το αλάτι και το baking powder). Tip! Παλιά βαριόμουν και δεν το κοσκίνιζα το αλεύρι αλλά τον τελευταίο καιρό το κάνω πάντα και πραγματικά έχει διαφορά!


Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και κατόπιν προσθέτουμε τα κεράσια ανακατεύοντας το μείγμα ελάχιστα και απαλά με ένα κουτάλι. Tip! Όταν βάζετε τα κεράσια στο μείγμα μην μεταφέρετε και τα ζουμιά τους, δεν χρειάζονται παραπάνω υγρά. 


Έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ένα ταψάκι στρογγυλό (26 εκ.). Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. 


Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη. Ξέρετε.. βάζουμε το νήπιο να διαλέξει σχέδιο από τα στένσιλ της κουζίνας μας. Μέχρι εκεί. Δεν του δίνουμε την άχνη να παίξει :-)


Να σας πω τώρα και τη γνώμη μου! Αυτή η κερασόπιτα είναι πολύ εύκολη και νόστιμη! Στην αρχή νόμιζα πως τα κεράσια ήταν πολλά όμως αργότερα μου άρεσε που σε κάθε μπουκιά είχε μέσα κεράσι. Είναι σαν ζουμερό κέικ. Πιο πολύ ώρα μου πήρε να καθαρίσω τα κεράσια παρά όλο το υπόλοιπο μέρος. Νομίζω, χωρίς να το έχω δει σε συνταγή πως θα είναι ωραίο και με άλλα φρούτα! Α! Και λίγη παραπάνω ζάχαρη σηκώνει αν σας αρέσει!

Και επειδή στις 05 Ιουνίου ξεκίνησα να γράφω και στις 06 Ιουνίου δημοσιεύω, να σας κεράσω κιόλας! 
Γενεθλιάζω σήμερα! 

 


post signature

19 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα!!!! Ωραιο γλυκο παρουσιασες. Ευκολο και εντυπωσιακο. Να τα εκατοστησεις λοιπον Βερα μου. Οτι επιθυμεις!! Πολυ ωραιες οι φωτογραφιες σου επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στο κουκουβαγιοσπιτο!!!!! Παντα ωραία και νόστιμα να μας τα γράφεις και να μας τα δείχνεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aaaaa, αφού έχεις και γενέθλια θα πάρω σίγουρα ένα κομμάτι!!!! Χρόνια πολλά βεράκι μου!!! Νόστιμη φαίνεται και εύκολη! ΜΠαίνει στα μαστ του Σ/Κ μετά την λαική του Σαββάτου! Φιλάκια! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τα εκατοστήσεις Βέρα μου!
    Εύχομαι από καρδιάς να είσαι καλά, γερή, δυνατή, δημιουργική, αεικίνητη και αυθόρμητη!
    Το συγκεκριμένο γλυκό μου ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα σου! Να φταίνε λες, τα κατακόκκινα σαν κεράσι χείλη με τα οποία σε έχουμε συνηθίσει;;
    :)
    Πολλά πολλά φιλιά και να περάσεις σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια πολλα, χρονια ομορφα και δημιουργικα Βερα μου!!!!
    Η συνατγη φαινεται υπεροχη και μαλλον θα τη δοκιμασω :)
    Καλο τριημερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν ειχα τον Πετράν που είναι λιχούδης και επειδη ειναι 1 ετους σίγουρα θα την εκανα! Και με τόσα κεράσια όσα έβαλες μέσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Βεράκι! Πανεύκολη και πεντανόστιμη φαίνεται! Έχω κεράσια...λέω να την κάνω!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Βεράκι!!! Να τα εκατοστήσεις! Πολλά διδυμάκια έχουμε μαζευτεί μου φαίνεται, χαχα :)
    Η συνταγή μου άρεσε πολύ, με έβαλες σε πειρασμό.... Θα επανέλθω με εντυπώσεις όταν τη φτιάξω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρόνια πολλά κι απο δω Βερούλα!! Λατρευω τα κεράσια και η κερασόπιτά σου φαίνεται αφράτη και πεντανόστιμη.. Το νηπιο κουκλί..χεχε!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά Βέρα και να τα εκατοστήσεις.Το γλυκό σου φαίνεται τέλειο και θα κλέψω ......την συνταγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Xρόνια Πολλά sobrina ! Nα τα εκατοστήσεις .Τu tio Dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά κι από δω φίληηηηηηηη!!!!!!!!!! Μου αρέσουν τα tips ;) Καλά, τα κεράσια είναι μεγάλη, τεράστια λατρεία και ποτέ δεν έχω φτιάξει κερασόπιτα επειδή τα θεωρώ "ιερα" για να τα βάλω σε γλυκό :D Αλλά, με έπεισες...θα φτιάξω κι εγώ! Φιλιά μωρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και πάλι, να τα 100στήσεις Βέρα μου! Με υγεία και την ίδια όρεξη για δημιουργικότητα για τα επόμενα 77 χρόνια. Και με 77 ακόμη κερασόπιτες από τα χεράκια σου! 23 δεν είπαμε ότι έκλεισες;
    :)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χρονια πολλά και καλά, με πολλές όμορφες στιγμές και ελάχιστες και περαστικές δυσκολίες! ότι ποθείς να γίνεται πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια σου πολλά.
    Πάντα να φτιάχνεις όμορφες συνταγές
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένο μου τρελοκουκουβαγιοκόριτσο σου εύχομαι Χρόνια πολλά και παθιασμένα πάντα!!!! Να αγαπάς, να μοιράζεσαι και να γελάς μέχρι τα βαθιά γεράματα!!! Ελπίζω να είμαστε γερο-φιλενάδες μέχρι τότε και να αναστατώνουμε τα ΚΑΠΗ!!!!
    Θα τα πούμε και από κοντά σε λίγες ωρίτσες!!!!!

    Α καλέ παραλίγο να το ξεχάσω! Η κερασόπιτα σου είναι μούρλια!!! Δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποτέ. Φαίνεται πανεύκολη και λαχταριστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκανα τη συνταγη χθες. Πολυ νοστιμη η κερασοπιτα !!!!...... και ξεχασα και να κοσκινισω τα υλικα. Μουρλια εγινε, μου αρεσε κι εμενα που εχει τοσα κερασια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατ' αρχήν χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα, κατά δεύτερον τη συνταγή την έφτιαξε ο γιος μου υπό την καθοδήγηση μου το Σάββατο το βράδυ και την πήγαμε την Κυριακή στη γιαγια...απλά τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή