Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μία γειτονιά, μία γιορτή!

Οι Ψηφιακές Γειτονιές θα γίνουν και φέτος για να μας θυμίσουν ότι σε αυτή τη διαδικτυακή γειτονιά δεν είμαστε μόνοι μας. Και αυτό είναι αλήθεια. 
Όλοι οι bloggers φτιάχνουμε τις δικές μας κοινότητες και αν είμαστε αρκετά ενεργοί η αίσθηση ότι ανήκουμε πραγματικά σε μια γειτονιά δεν αργεί να έρθει. Αυτό άρχισα να το αισθάνομαι περίπου 1 χρόνο μετά τη δημιουργία του Owl Mommy, της δικής μου online κατοικίας. 

Γνωρίζω όλους μου τους γείτονες. Τους δεξιά/αριστερά, τους απέναντι, ακόμα και αυτόν τον περίεργο που μένει στη γωνία. Και τους γνωρίζω κανονικά. Ποιοι είναι, πώς λένε τα παιδιά τους, τι τραγούδι είπαν στο σχολείο, σε ποια θεατρική παράσταση πήγαν και τους άρεσε και ποιο είναι το αγαπημένο τους γλυκό. Και όποτε θέλω τους κάνω και παρέα, περνάω να πω ένα γεια, ψάχνω εκείνο το cheesecake που μου είχε γυαλίσει πριν 2 μήνες και εκτός από τις χαρές θα τους πω και δυο λόγια συμπαράστασης σε κάποια δυσκολία τους. Και αν θέλω θα πάω αυτήν την επαφή παραπέρα. Αυτό είναι η blogο-γειτονιά για μένα. Μία κοινότητα που μπορεί να πάρει και πραγματική μορφή όταν γνωρίσεις από κοντά τα πρόσωπα πίσω από τις λέξεις. 

Γι'αυτό θα πάμε στις Ψηφιακές Γειτονιές. Για τα workshops και τα ενδιαφέροντα σεμινάρια που θα μας λύσουν απορίες και θα μας ανοίξουν νέους ορίζοντες στο blogging. Και για τους ανθρώπους, κυρίως για τους ανθρώπους. Για αυτούς που θα μιλήσουν και θα μας εμπνεύσουν, που θα μας ξεκουνήσουν από τη θέση μας και θα μας προβληματίσουν. Και γι'αυτούς που θα κάθονται δίπλα μας. Τους απλούς γείτονες που θα χαρούμε να γνωρίσουμε ή να ξαναδούμε από κοντά. 


Και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, μη νομίζετε πως οι Ψηφιακές Γειτονιές αργούν.. Φέτος, η fantastic five ομάδα τους οργανώνει διήμερη εκδήλωση, την Παρασκευή 04 Απριλίου και το Σάββατο 05 Απριλίου. "Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο!" είναι το motto τους για φέτος!

Εννοείται πως θα είμαι κι εγώ εκεί! Και φέτος, έχω τη χαρά να συμμετέχω και σε πάνελ! Βρείτε όλες τις πληροφορίες στην επίσημη σελίδα τους www.psifiakesgeitonies.gr
Πέρισυ, φορούσα και μία κουκουβάγια στο λαιμό για να με αναγνωρίσετε. 
Φέτος θα σκεφτώ τι θα κάνω :-)

post signature

7 σχόλια:

  1. Να περάσετε υπέροχα, Βερούλα μου!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!
    Καλό μήνα!
    (Ο περίεργος γείτονας στη γωνία είμαι εγώ??!!!)
    ;-) χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεράκι μου τρελιάρικο φέτος να δω τι θα σκαρφιστείς!!! Είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά:)
    Και για μένα ο κυριότερος λόγος που θα πάω στις Ψηφιακές γειτονιές, είναι οι άνθρωποι. Γιατί το διαδίκτυο μπορεί να μην είναι απρόσωπο αν το θέλουμε. Πέρυσι περάσαμε φανταστικά, γελάσαμε, κλάψαμε, εμπνευστήκαμε. Φέτος θέλω πολύ να ζήσω το ίδιο και να σε καμαρώσω στο πάνελ μαζί με τις φιλενάδες μας. Έχω ήδη προμηθευτεί πολλά πακέτα χαρτομάντηλα. Ξέρεις πως είμαι και κλαψιάρα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανυπομονω να δω οσουs γνωριζω και να γνωρισω καινουργιουs. Δεν θα παρω τιποτα. Χαρτομαντηλα θα εχει η Δημητρα και τα υπολοιπα ειμαι σιγουρη οτι θα τα εχουν φροντισει οι διοργανωτεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεράκι μου γλυκό με αγωνία περιμένω το Σάββατο να σε ακούσω και φυσικά να τα πούμε όλες μαζί πάλι!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέρα μου, καλή επιτυχία στις Ψηφιακές Γειτονιές! Θα τα πας περίφημα. Είμαι σίγουρη.
    Ρε γμτ, θέλω πολύ να σε καμαρώσω από κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το καλό ... Θα λάμψεις! Ανυπομονώ, να δω και το τί θα κάνεις...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφα να περάσετε.
    Καλό μήνα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή