Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πήγα-είδα!

Σάββατο απόγευμα πήγαμε με την Αθηνά στο θέατρο. Αυτή τη φορά διαλέξαμε να πάμε στον "Παπουτσωμένο Γάτο" στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο. Είχα διαβάσει θετικά σχόλια για το θέατρο κούκλας της Ιρίνας Μπόικο και ήμουν περίεργη να δω την παράσταση. 

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ διστακτική και ο λόγος ήταν οι κούκλες. Σκεφτόμουν το κλασικό κουκλοθέατρο ή τις γιγαντόκουκλες και φοβόμουν μήπως ήταν τρομακτικές για τα παιδιά. Να σας πω τώρα. Δεν είναι καθόλου! Στην παράσταση παίζουν κανονικοί ηθοποιοί που κρατούν και κούκλες μεγάλου μεγέθους. Και παίζουν και τα παιδιά! Αυτό είναι το καλύτερο βέβαια! Τα παιδιά κάθονται σε μαξιλάρια στην πρώτη σειρά και οι ηθοποιοί τα φωνάζουν συνέχεια πάνω στη σκηνή για να συμμετέχουν και αυτά! Φορούν διάφορα κουστούμια και στην ουσία συμπρωταγωνιστούν! Και φαίνεται να το απολαμβάνουν αρκετά! Η παράσταση αφορά το κλασικό παραμύθι του Παπουτσωμένου Γάτου σε μία παιδική πιο θεατρική εκδοχή. 


Τα μηνύματα αισιοδοξίας, φιλίας και θετικής στάσης στη ζωή ήταν ξεκάθαρα.. τουλάχιστον σε μας τους μεγάλους :-) Το πιο ευχάριστο για μένα ήταν ότι έβλεπα τη μικρή πολύ δεκτική στις οδηγίες των ηθοποιών, πολύ πρόθυμη να συμμετέχει και φαινόταν να χαίρεται πολύ! Το αστείο ήταν ότι καθόταν μερικές φορές όρθια μες στη μέση της σκηνής! Και σε κάποιο σημείο του έργου που φορέσανε τα παιδάκια καπέλα και ανακατεύανε τα στάχια σαν τους αγρότες του παραμυθιού..η δικιά μας έκανε τα στάχια σερπαντίνες και έτρεχε γύρω γύρω από ένα μωράκι! Σας λέω, χάρηκε το παιδί!


Στον ίδιο χώρο παίζονται οι παραστάσεις: Οι Μουσικοί της Βρέμης, Τα Τρία Γουρουνάκια, Ο Λύκος και τα Εφτά Κατσικάκια, Πέτα-Λούδα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Γενικά, έφυγα με καλές εντυπώσεις! Οι ηθοποιοί ήταν φιλικοί με τα παιδιά, η παράσταση ήταν ωραία δομημένη, ήταν σύντομη (λιγότερο από 60 λεπτά) για να μην κουράσει και το κυριότερο όλα τα παιδιά φάνηκαν να περνάνε καλά! Θα έλεγα ότι είναι κατάλληλη για παιδάκια από 2 χρονών εώς και 4-4,5. Για σας που έχετε παιδιά σε μικρή ηλικία και ψάχνετε παράσταση που να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μικρά σας, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στο Θέατρο Κούκλας στο Θησείο! 

post signature

13 σχόλια:

  1. Μα αυτό δεν είναι το σημαντικό? Να χαίρονται τα πιτσιρικάκια?
    Και απ' ό,τι λες, αυτό ισχύει την περίπτωση του συγκεκριμένου θεατρικού!
    Φιλάκια πολλά, Βερούλα!
    Καλή εβδομάδα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Βέρα!!! Σιγουρα θα τον πάω να το δουμε! Φιλιά καλή εβδομαδα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ τι ωραίο! Καλόμα ενας λόγος που ζηλεύω που δεν μενώ Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Όλες οι παραστάσεις του Θεάτρου της Ιρίνας Μπόικο είναι εκπληκτικές γι'αυτήν την ηλικία! Ξεκινήσαμε από πέρσι που ήμασταν 2 και ολοκληρώσαμε φέτος που είμαστε 3 και κάθε φορά δείχναμε το ίδιο ενδιαφέρον! Αξίζει γιατί σέβονται το μικρό θεατή καθώς και γιατί επιτρέπουν τη συμμετοχή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που όμορφη παράσταση πρέπει να ήταν.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πωπω τέλειο μου ακούγεται για τα μικρά ζουζούνια!!! η Αθηνούλα θα το καταευχαριστήθηκε!!! μου αρέσει που τα ψάχνεις όλα τόσο πολύ και μας ενηερώνεις.. φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω μέρες που σκέφτομαι να πάω τον μικρό μου είναι 3,5 ετών αλλά δεν είχα ακούσει κάποια γνώμη και στο μυαλό μου είχα και εγώ τις κούκλες μήπως και τον τρομάξουνε . Αλλά τώρα μάλλον θα πρέπει να το επισκεφτουμε .
    Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία! Έχουμε πάει στο θέατρο της Ιρίνα Μπόικο.. έχουμε δει την Πέτα - Λούδα! Ο Παναγιώτης ήταν 4,5 και η μικρή μας κόντευε τα 2! Μάλιστα η μικρή συμμετείχε περισσότερο! Είχανε περάσει πολύ ωραία, και το μήνυμα της ανα - γέννησης της πεταλούδας μετά την ''καταστροφή'' της πολύ ελπιδοφόρο! Με το καλό και σε άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο ακούγεται!!! Και εγώ σκεφτόμουν να πάω την μικρή μου αλλά νόμιζα πως θα βαριόταν. Από αυτά που λες όμως νομίζω πως θα της αρέσει ειδικά αν συμμετέχουν και τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με έπεισες. Θα πάμε και εμείς :)
    Η μικρή μου πήγε την προηγούμενη εβδομάδα θέατρο με τον παιδικό σταθμό (στο 'Ο Μάρκος ο γάτος') και ενθουσιάστηκε πολύ! Οπότε, αφού θέλει η μικρή, θέλει και η μαμά...θα πάνε με τον μπαμπά. Χαχα (αποφεύγω λίγο ακόμη τους κλειστούς χώρους με τόσα παιδάκια).
    Κις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτική ιδέα. Και εψαχνα καπου να πάω τον μικρό οταν θα πάει ο μεγάλος σινεμά. Νομίζω οτι θα περάσουμε υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ πουλάκι μου!! Χάρηκε το παιδί :))
    Πολύ κάνατε και πήγατε, είναι απόλαυση και εκπαίδευση μαζί.
    Καλό μήνα Βέρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε συ αυτές τις κούκλες δεν μπορούν να τις κάνουν λίγο πιο όμορφες; Γι' αυτό δεν μου αρέσει το κουκλοθέατρο. Ωστόσο, μπορεί και να το δοκιμάσω με την Μελίτα. Είδωμεν! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή