Σελίδες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μαμά, θέλω να γίνω γιατρός!

Φτάσαμε κι εμείς στο σημείο που ακούμε διάφορα χαριτωμένα μαργαριτάρια από το στόμα της Αθηνάς! Εδώ και λίγο καιρό έχει λυθεί η γλώσσα της (νομίζω βοήθησε πολύ ο σταθμός) και μας μιλάει συνέχεια και για τα πάντα! Και έχει ξεκινήσει και τα "γιατί" και "επειδή"! 

Καταρχήν, μας λέει ότι γίνεται στο σχολείο.. χαρτί και καλαμάρι που λένε!

- Ο Γιάννης (παράδειγμα) είναι κακό παιδί μαμά. Η κυρία έβαλε γωνία της σκέψης.
- Γιατί, τι έκανε;
- Δάγκωσε την Άννα (παράδειγμα) και της τράβηξε τα μαλλιά. Πολύ θύμωσε κυρία.

Εντωμεταξύ, στην αρχή δεν την πίστευα, σκεφτόμουν ότι τα βγάζει από το μυαλό της. Τελικά, ρώτησα τη δασκάλα της 2-3 φορές για κάποια περιστατικά και αποδείχτηκε ότι μου περιέγραφε αληθινά συμβάντα! Αφού λοιπόν γυρνάμε σπίτι αρχίζει την αναπαράσταση.. μονολογεί, πηγαίνει γύρω γύρω, κάνει χειρονομίες και ξαναλέει τους διαλόγους!

Της είπα τις προάλλες ότι θα κανονίσουμε να πάμε εκδρομή στα χιόνια και θα έχει και για παρέα την ξαδέρφη της (είναι λίγο πιο μικρή σε ηλικία). Τρελάθηκε από τη χαρά της! Αρχίσαμε λοιπόν να λέμε τι θα κάνουμε στα χιόνια..

- Θα παίξουμε και χιονοπόλεμο Αθηνά!
- Ναι!!! Παίξουμε πόλεμο!
- Θα φτιάξουμε και χιονάνθρωπο!
- Ναι! Λυδία κάνω χιονάνθρωπο! 
- Τι εννοείς; Θα κάνεις με τη Λυδία χιονάνθρωπο ή θα κάνεις τη Λυδία χιονάνθρωπο;
- Ναι μαμά, κάνω Λυδία χιονάνθρωπο!

Μετά την έβαλα να πει στη Λυδία από το τηλέφωνο το εξής: "Λυδία, θα σε κάνω χιονάνθρωπο!" 
Η Λυδία πάλι δεν νομίζω να ενθουσιάστηκε και τόσο :-)

Και περάσαμε και στα επαγγελματικά σχέδια σιγά σιγά.. αφού λοιπόν έχουμε αναλύσει τι κάνει ο γιατρός και έχουμε δει και τόσα επεισόδια με την Πέππα άρρωστη.. καταλήξαμε!

- Μαμά, θέλω να γίνω γιατρός!
- Μακάρι! Τι γιατρός θέλεις να γίνεις;
- Θέλω να γίνω μακάρι γιατρός!

Για να σας λύσω την απορία... είναι νέα ειδικότητα!


Πήγαμε λοιπόν σήμερα για καφέ και αγοράσαμε και το καινούριο περιοδικό της Πέππα με τα αξεσουάρ του γιατρού.. θερμόμετρο και ακουστικά! Από εκείνη την ώρα.. μας έχει εξετάσει όλους!

post signature

9 σχόλια:

  1. Να 'σαι καλά, γέλασα με τα λεγόμενα της απίθανης Αθηνάς! Με το καλό, να γίνει η μικρή γιατρός και σας εύχομαι αχρείαστη να είναι! Πολλά υποσχόμενη η νέα ειδικότητα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα!! φοβερή η Αθηνούλα!!! Αντε να γίνει γιστρός να γιατροπορέψει κι εμάς!! πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχαχαχα!!! Έλιωσα! Σκέτη απόλαυση η ανάρτηση!
    Οι μακάρι γιατροί επιτρέπεται να κάνουν τους συγγενείς τους χιονάνθρωπους???
    (Την Πέππα την έμαθα πολύ πρόσφατα από την 3χρονη ανιψιά της κολλητής μου! Τί άσκημο γουρουνάκι!!! Και φοβάμαι μη μου ξεφύγει καμιά μέρα και το πω... μερμυγκοφάγο, μπροστά της και τη στεναχωρήσω!)
    ;-)
    Φιλάκια σε... ιατρό και μανούλα!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα, πόσο μα πόσο γλυκούλα είναι!!!!!!! τι καλό αυτό το περιοδικάκι!!! άντε και να τη χαρείτε γιατρό!!!! :) φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα! Χθες σου έγραψα μήνυμα από κινητό αλλά μάλλον δεν έφτασε ποτέ! ΄Τελος πάντων! Σου έλεγα λοιπόν ότι θέλουμε πολλά ακόμα λογάκια γιατί είναι τόσο γλυκά!!! Δεν χοραίνεις να τα ακούς! Ααα, επίσης ότι κι εμάς μας αγόρασαν τις γιορτές εργαλεία και όλη μέρα ακούω να μου λέει... Αλοτι εγκό! (άρρωστη εγώ) για να την εξετάσω,χαχα! Τις βλέπω να κάνουν μαζί το αγροτικό τους,χιχι!!! Φιλάκια και καλημέρα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τα μαζέψουμε τα νήπια και να κάνουμε ένα μπουλούκι. Να αρχίσουμε τις παραστάσεις επιτέλους δεν θέλω άλλο τις ιδιωτικές προβολές! Πόσο γελάμε κι εδώ δεν λέγεται όμως! Τόσο που πια σκεφτόμαστε και για δεύτερο! Τον ρωτώ προχθές "θέλεις ένα αδερφάκι?" μου απαντά "Ναιαιαι!!! Ενα κοιτσάκι!" του εξηγώ πως αυτό δεν γίνεται να το επιλέξουμε και πως μπορεί να είναι και αγοράκι, το σκέφτεται λίγο και μου λέει "εεε τότε θέλω τουβλάκια!"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πλάκα που έχουν μωρέ!!!Γελάω και με το σχόλιο της Τζωρτζίνας από πάνω!!Τώρα που "λύθηκε" η γλώσσα της Αθηνούλας να μας τα λες τα λογάκια της!Εγώ λυπάμαι πολύ που δεν τα συγκράτησα από τα παιδιά μου!Τώρα, από τις μεγάλες ειδικά ακούω τα κουφά της εφηβίας!!Εκεί να δεις....!χαχαχαχα
    Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τη ζουζουνιτσα. Και η δικια μου εχει ΕΡΩΤΑ με την Πεππα. Ασε που μου ζηταει κι ενα αδερφακι Τζορτζ :) :) :)
    Η κουκλιτσα σου τουλαχιστον ειπε επαγγελμα που θελει να κανει. Οταν εγω την ρωτησα πριν 1μιση χρονο περιπου, τι θα ηθελε να γινει οταν μεγαλωσει, μου απαντησε "βατραχος" :) :) :)

    Εχει μια playlist στο Youtube με βιντεακια της Πεππα, τα ελληνικα επεισοδια, που τα εχουμε χιλιοδει. Ειναι ωραια, αν δεν το εχεις ψαξει. Θεωρω οτι ειναι πολυ καλο παιδικο αυτο.

    Καλη εβδομαδα Βερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε νοσοκομείο θα είναι. Εκεί που θα λέμε σε λίγα χρόνια μακάρι να βρούμε ένα γιατρό!! Να τη χαίρεσαι τη ζουζούνα σου! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή