Σελίδες

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μαγειρέματα, βόλτες, η αλλαγή του χρόνου και η κάρτα μας!

Ναι λοιπόν.. και η φετινή αλλαγή του χρόνου όπως και η περσινή μας βρήκε στην κουζίνα! Ετοιμαζόμασταν για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που θα γινόταν πρώτη φορά σπίτι μας και αυτά που είχαμε να κάνουμε ήταν.. αρκετά. Είχα ξεκαθαρίσει όμως στο Νίκο ότι ήθελα τουλάχιστον στην αλλαγή να έχουμε στο φούρνο το γλυκό για να μας βρει η νέα χρονιά με σοκολατένιες μυρωδιές. Όπως φαντάζεστε ήμασταν λίγο εκτός χρόνου αφού ακριβώς τη στιγμή της αλλαγής ήμουν με το σύρμα στο χέρι και ενσωμάτωνα το αλεύρι μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα του brownie που ετοίμαζα :-) Εντάξει δηλαδή.. στα επόμενα 5-10 λεπτά είχε μυρίσει το σπίτι σοκολάτα!

Αποφάσισα να διακοσμήσω το τραπέζι απλά και όμορφα. Έβαλα στο κέντρο του τραπεζιού τις γυάλες που είχα φτιάξει με τα χιονισμένα κουκουνάρια που σας είχα δείξει εδώ. Αναδείχτηκαν πολύ πάνω στο μπεζ πουά τραπεζομάντηλο. Μπροστά από το πιάτο κάθε καλεσμένου τοποθέτησα ένα κουκουνάρι πάνω στο οποίο στερέωσα ένα καρτελάκι με το όνομα του!


Είχαμε φτιάξει αρκετά πράγματα και ευτυχώς πέτυχαν όλα! Θα σας γράψω το μενού μας και ότι από αυτά σας αρέσει, στείλτε μου μήνυμα να σας δώσω συνταγή! Αν κάτι μου πετύχει, το μοιράζομαι!
Για ορεκτικά είχαμε ετοιμάσει ρολάκια γραβιέρας με προσούτο και θυμάρι και τυράκια μπαλάκια με πιπέρια και φυστίκι Αιγίνης. 
Είχαμε φτιάξει μια δροσερή σαλάτα με πρασινάδες και ρόδι. Το dressing ήταν συνδυασμός από πετιμέζι και μπαλσάμικο.
Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό σε εμφάνιση ήταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με γαρίδες και σως. Ένας κώνος, ντυμένος με αντίδια και κρεμασμένες γαριδούλες γύρω γύρω.


Για κυρίως είχαμε ετοιμάσει χοιρινό μπούτι μαριναρισμένο με πετιμέζι και συμπυκνωμένο χυμό ροδιού, δεντρολίβανο και μανταρίνια. Το συνοδέψαμε με καρότα γλασέ.
Φτιάξαμε επίσης πατάτες dauphinoise, με συνταγή του Λουκάκου, έγιναν φανταστικές..
Για δεύτερο κρεατικό είχαμε γαλοπούλα με γέμιση και πατάτες μελωμένες που είχε φτιάξει η μαμά μου. 
Και είχαμε και ένα κλασικό μακαρόνι φούρνου εμπλουτισμένο με περισσότερα τυριά, μπέϊκον και σπεκ.
Τέλος, για γλυκό ήθελα κάτι απόλυτα σοκολατένιο.. ένα κλασικό bitter brownie με κομματάκια σοκολάτας που σερβιρίστηκε ζεστό, όπως μου αρέσει :-)

Ξεχώρισε και φέτος η βασιλόπιτα μας για 3η συνεχόμενη χρονιά! Φτιαγμένη από τα χεράκια της Νίκης από τη Σκέτη Γλύκα ήρθε στο τραπέζι κι έφερε χαμόγελα! Μία πεντανόστιμη πίτα με το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη όπου δεν θα το πιστέψετε.. έφαγαν ΟΛΟΙ το κομμάτι τους! Έμεινε μόνο το κομμάτι του σπιτιού που το έφαγα μόνη μου (yeah) την επόμενη μέρα! Το φλουρί το κέρδισε ο μπαμπάς μου!


Κάναμε και αρκετές βόλτες αυτές τις μέρες. Πήγαμε στο εργοστάσιο Χριστουγέννων στο Γκάζι, σε παιδικά πάρτυ, στην Αθήνα,  στο Αττικό Πάρκο, σε σπίτια συγγενών για φαγητό (αλοίμονο) και γενικά βολτάραμε αρκετά και το ευχαριστηθήκαμε!

Κάναμε και κάτι πολύ ιδιαίτερο. Τα τελευταία χρόνια φτιάχναμε πάντα μία Χριστουγεννιάτικη κάρτα για τους κοντινούς φίλους και συγγενείς μας. Αυτή συνήθως ήταν μια φωτογραφία με χριστουγεννιάτικη διάθεση που τραβούσαμε μόνοι μας, την επεξεργαζόμουν στον υπολογιστή και την τύπωνα. Αυτές τις γιορτές όμως, το αγαπημένο μου Studio L έφτιαξε το πιο όμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό, ιδανικό για τη γιορτινή μας κάρτα.. Έτσι λοιπόν, βάλαμε τα μάλλινα μας, τα σκουφιά και τα κασκόλ μας και πήγαμε να φωτογραφηθούμε! 
Περάσαμε υπέροχα, ενθουσιαστήκαμε πάλι με το χώρο, ποζάραμε με τα χαμόγελα μας και το ευχαριστηθήκαμε! Σας βάζω μία από τις αρκετές πανέμορφες φωτογραφίες που πήρα στα χέρια μου! Μαμά και κόρη στα χιόνια! 


Σας εύχομαι λοιπόν Καλή Χρονιά φίλοι μου! Να είστε καλά εσείς και οι αγαπημένοι σας. Να βάλετε νέους στόχους, μικρούς και να τους κατακτήσετε όλους και αργότερα λίγο πιο μεγάλους.. Να έχετε αγάπη στη ζωή σας και όνειρα, πολλά όνειρα! 
Και όσο πιο πολλές ευτυχισμένες στιγμές μπορείτε να αντέξετε, έτσι δεν είπαμε
post signature

22 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα
    Καλή χρονιά με υγεία και όμορφες στιγμές.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφα!Καλή χρονιά να έχετε με υγεία και αναμνήσεις που θα σας συνοδεύουν σε όλη την ζωή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά Βεράκι μου! καλά η φώτο σας εντυπωσιακότατη αλλά και το τραπέζι σας δεν πάει πίσω! αυτό το δεντράκι με τις γαριδούλες τέλειο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοριτσάκι μου! Ευχές πολλές ευχές για μια υπέροχη χρονιά. Το τραπέζι σας ένα όνειρο, τα φαγητά σας...τα ζήλεψα! Τι απίθανη ποικιλία....όσο για τη βασιλόπιτα. Απίθανη μπράβο στη Νίκη! όμως η φωτο σας είναι μαγική. Απλά μαγική! Είστε υπέροχες κοπελιές μου. Χρόνια πολλά λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα υπεροχα και το μενου τοσο δελεαστικα νοστιμο! Η δε φωτο στο τελος ολα τα λεφτα! Πανεμορφο σκηνικο! Παντα τετοια, να περνατε ετσι υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλή χρονιά Βέρα μου!! Υγεία , αγάπη και χαρά για εσάς και τους αγαπημένους σας!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και του χρόνου! Τι όμοφρα πράγματα, τι καλόγουστα!!
    Συγχαρητήρια !! Το έλατο με τις γαρίδες πολύ χαρούμενο και εορταστικό!
    Να έχετε μια υπέροχη χρονιά!!!!
    Υγεία και τύχη εύχομαι!!
    Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα φαίνονται πολύ όμορφα!! Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με εξαίρεση τις γαρίδες, όλα τα υπόλοιπα, ευχαρίστως τα τσάκιζα!!!
    ;-)
    Τί ομορφιές είναι καλέ, αυτές???
    Όλα τέλεια και... σοκολατένια να είναι!!!
    Καλή χρονιά να έχετε!!!
    Και αυτά τα γελάκια που βλέπουμε στη φωτογραφία σας, να σας κρατήσουν παρεούλα όόόλη τη χρονιά!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά οικογένεια! Καλή χρονιά με πολλές πολλές όμορφες στιγμές... τόσες όσες χρειάζεστε και αντεχετε, λοιπόν !!! Πολύ όμορφο το τραπέζι σας... το πουά τραπεζομάντηλο - σκέτο παιχνίδι! Πολύ όμορφη και η φωτό σας! Χρόνια πολλά σε όλους σας... πολλά φιλιά από όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετικά όλα, πολύ γιορτινά και πολύ καλόγουστα! Και η φωτογραφία μαμάς και κόρης σκίζει! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ωραίο αυτά που σου περιγράφει κάποιος να στα δείχνει και σε φωτογραφίες! Τέλειο το δεντράκι τελικά! Και του χρόνου Βερα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα φαίνονται υπέροχα, το γαριδοδενδράκι, τα φαγητά, η βασιλόπιτα και η φωτογραφία παραμυθένια! Καλή χρονια και καλώς σε βρήκα! Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή Χρονιά!!! και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει τα εδέσματα τα ζήλεψα όλα, αλλά τι να πω... η τελευταία φωτό μου έκλεψε την καρδιά. Είναι ονειρεμένη, οπότε φαντάζομαι και τις υπόλοιπες! Είστε καταπληκτικές και το σκηνικό είναι τέλειο!
    Και του χρόνου με υγεία Βέρα μου!
    Καλή Χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχο φαίνεται το γεύμα σου, κυριολεκτικά & μεταφορικά! Ευχές το 2014 να είναι γεμάτο από σοκολατένιες στιγμές. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή χρονιά Βερούλα! Να είναι ευτυχισμένη και δημιουργική, με υγεία και καλοτυχία!
    Υπέροχα τα οργάνωσες όλα, αλλά η τελευταία φωτο είναι φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφα βρε Βέρα!!!! Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα, από την φωτογράφιση, τι όμορφη φωτό λες και είσαστε πραγματικά στα χιόνια!!!
    Η βασιλόπιτα σας, πράγματι σκέτη γλύκα και το τραπέζι όμορφα στολισμένο και το μενού πλούσιο. Το δεντράκι με τις γαρίδες το έκανες τελικά ε! Χρυσοχέρα μου, νηστικούς βλέπω τους άφησες!!! χιχι
    Να είσαστε πάντα καλά και χαρούμενοι εύχομαι και το 14 να είναι μια χρονιά γεμάτη δημιουργία, αγάπη και υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχο τραπέζι Βέρα μου και με καταενθουσίασε η κάρτα σας!!!!!! Πολύ όμορφα όλα!!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πανέμορφες ευχές σου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλα πραγματικά πανέμορφα αλλά η κάρτα σας με ξετρέλανε!
    Καλά Χρονιά Βέρα γεμάτη με όμορφους στόχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλω όλες τις συνταγές φιλενάδα!! Κανόνισε!! Ειδικά τα ορεκτικά, τις πατάτες, το μπούτι και το μπράουνι!!!
    Η φωτογραφία σας είναι παραμυθένια!! Ειστε σαν μοντέλα σε Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα. Υπέροχα πρωτότυπη ιδέα!!
    Τις ευχές μας τις είπαμε εμεις αλλα να ξαναπω και εδω Καλη Χρονιά με υγεία και ολίγον απο μαγεία!!! Ενα μαγικό ραβδάκι να μας ομορφαίνει τη ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή