Σελίδες

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μια ερώτηση και μια ευχή!

Και φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος του 2013.. τρέχοντας και μην προλαβαίνοντας τις "γιορτινές" δουλειές! Τουλάχιστον περνάμε όμορφα και κάνουμε αρκετά πράγματα αυτές τις μέρες. Πάμε βόλτες με τη μικρή, τρώμε παρέα με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, τραγουδάμε τα κάλαντα κάθε μέρα και ετοιμαζόμαστε για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς που θα γίνει πρώτη φορά στο σπίτι μας! Να καταλήξω στο μενού, να κάνω τα ψώνια, να αποφασίσω τι θα φορέσουμε (μαμά και κόρη), να διακοσμήσω το τραπέζι.. γενικά να είμαστε έτοιμοι για να περάσουμε την 1η μέρα του χρόνου όπως της αξίζει!


Και μέσα σε όλα έπεσα πάνω σε μια ερώτηση κάπου που με έκανε να σκεφτώ..
"Είσαι ο ίδιος που ήσουν ένα χρόνο πριν;" Αποκλείεται αν το σκεφτήκατε για μισό λεπτό να απαντήσατε "ναι".. Τουλάχιστον σκεφτήκατε πώς είστε καλύτεροι; Πείτε "ναι", πείτε "ναι"!
Θέλει σκέψη, ε; Ήμασταν καλύτεροι φέτος από πέρσι; Καλύτεροι γονείς; Καλύτεροι σύζυγοι, καλύτεροι φίλοι; Λίγο καλύτεροι με τον διπλανό μας στο τραίνο; Με τον μπροστινό μας στην ουρά στην τράπεζα; Κάναμε ένα παραπάνω καλό για τον άνθρωπο δίπλα μας που έχει ανάγκη; Κι ας ήταν να αγοράσουμε ένα κουλούρι για έναν άστεγο.. το κάναμε;

Και μετά είναι οι ευτυχισμένες στιγμές.. αν κλείσουμε τα μάτια μπορούμε να σκεφτούμε τουλάχιστον 5-6 έτσι στα γρήγορα; Και αν σκεφτούμε καλύτερα μπορούμε να σκεφτούμε μία για κάθε μήνα που πέρασε; 
Αυτή νομίζω θα είναι η ευχή μου για τον καινούριο χρόνο.. περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές! Να χορέψουμε με τα πιτσιρίκια μας, να τραγουδήσουμε δυνατά στο αυτοκίνητο, να συγκινηθούμε με μια ταινία, να χαλαρώσουμε πίνοντας ένα καλό κρασί, να βγούμε βόλτα στο κρύο και να τρίβουμε μεταξύ μας τα χέρια μας, να κάνουμε αγώνα στην παραλία για να δούμε ποιος θα βουτήξει πρώτος, να κλείνουμε πιο συχνά τα μάτια και να λέμε "να, να.. τώρα είμαι ευτυχισμένος"!

Εύχομαι πρώτα σε όλους σας υγεία για σας και τους αγαπημένους σας. Και ο καινούριος χρόνος να σας φέρει όσο πιο πολλές ευτυχισμένες στιγμές μπορείτε να αντέξετε :-)
Καλή Χρονιά φίλοι μου!

post signature

20 σχόλια:

  1. Βέρα μου,αν καταφέραμε να δημιουργήσουμε έστω και λίγες ευχάριστες αναμνήσεις,αν μπορέσαμε να κάνουμε έστω κι έναν άνθρωπο να χαμογελάσει,αν τα παιδιά μας μας είπαν πολλές φορές "σ'αγαπώ"αν ο σύζυγός μας μας κοίταξε έστω και λίγες φορές με εκείνο το βλέμμα,τότε σίγουρα γίναμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς!Σου εύχομαι ο νέος χρόνος να σου φέρει μόνο χαρές και χαμόγελα για εσένα και την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Βέρα μου! Δύσκολη η απάντηση στο ερώτημά σου, αλλά καλή τροφή για σκέψη...
    Εύχομαι το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του σπιτιού σας να είναι ονειρεμένο και να είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από αγαπημένους ανθρώπους!
    Φιλιά και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βερούλα μου, θέλω να πιστεύω πως η θετική μου απάντηση, θα συνεχίσει να είναι θετική για κάμποσα ακόμα χρόνια! Και είμαι απολύτως σίγουρη, πως η απάντηση πολλών-πολλών ακόμα είναι θετική! Και δεδομένων των δυσκολιών που περνάμε, αποκτά περισσότερο βάρος αυτό το "Ναι"!
    Να περάσετε όπως ακριβώς το έχετε ονειρευθεί!!!
    Χρόνια πολλά, καλά και πολύχρωμα!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά Βέρα μου!!! Εύχομαι πάντα γεμάτο να είναι το τραπέζι σας και οι καρδιές σας!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, λοιπόν ΟΧΙ! Δεν είμαι η ίδια που ήμουνα πέρυσι... δεν με επηρεάζουν αρνητικά οι καταστάσεις, τα ασιδέρωτα ρούχα, το ακατάστατο και γεμάτο παιχνίδια σπίτι κι άλλα τόσα... ειδικά τον τελευταίο καιρό έχω καταφέρει να περνάω καλύτερα την κάθε μου στιγμή! Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω... Θα συνεχίσω να σου γράφω γιατί είμαι χαρούμενη που σε έχω γνωρίσει, θα συνεχίσω το blogging είμαι ευτυχισμένη που έχω γνωρίσει τόόόόσο πολύ κόσμο και θα συνεχίσω να σκέφτομαι θετικά για ό,τι συμβαίνει γύρω μου, πάνω μου, μέσα μου... Είμαι σίγουρη ότι η θετική ενέργεια μου θα σκορπίσει και στους γύρω μου κι αυτό το εύχομαι πραγματικά - με δικές μου απλές κινήσεις θα προσπαθώ να κάνω και τους άλλους ευτυχισμένους, να τους κάνω να χαμογελούν... Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου εύχομαι ό,τι καλύτερο για εσάς αγαπημένη οικογένεια! Να περάσετε πολύ πολύ καλά... εύχομαι το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου να πλημμυρίσει από όμορφες μυρωδιές και γεύσεις και να γεμίσουν οι καρδιές σας με αγάπη και ευτυχία...! Πολλά φιλιά από όλους μας και κυρίως στο μικρό σας αστεράκι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά & Καλή Πρωτοχρονιά! Ευχές για το καλύτερο ρεβεγιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τροφή για σκέψη η ανάρτησή σου!
    Καλή Πρωτοχρονιά Βέρα, να περάσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βέρα μου, ανταποδίδω την ευχή σου! Ο καινούριος χρόνος να σου φέρει όσες πιο πολλές ευτυχισμένες στιγμές μπορείς να αντέξεις!

    Αντίστοιχες απορίες έχω και εγώ κάθε τέλος της χρονιάς. Μας πιάνουν τα υπαρξιακά μας μάλλον τότε :)
    Και ναι, θα απαντήσω 'ΝΑΙ' στην ερώτησή σου. Φέτος θεωρώ ότι ήμουν καλύτερη και καλύτερα από πέρισυ. Κάθε χρόνο και καλύτερη/α λοιπόν, και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

    Φιλάκια πολλά!
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πως θα μπορουσαμε να ειμαστε ιδιοι με περσι μετα απο 365 ημερες :) Ποτε δεν ειμαστε ιδιοι, συμφωνω μαζι σου Βερα μου. Και καλα θα κανουμε να εξελισσομαστε προς το καλυτερο με ολα τα πετυχημενα παραδειγματα που ανεφερες. Να κοιταμε καθε χρονο να μαθαινουμε καινουρια πραγματα, καινουριους ανθρωπους (εγω φετος γνωρισα 1-2 εξαιρετικους ανθρωπους και νιωθω μεγαλη χαρα), καινουριες μελωδιες, βιβλια, παιχνιδια κτλ....
    Περισσοτερες ευτυχισμενες στιγμες θα ευχηθω μαζι σου να δωσω δυναμη στην ευχη σου :) Εχουμε αναγκη την ευτυχια και καλο ειναι να βαδισουμε προς αυτην. Οσο καλυτεροι ανθρωποι γινομαστε, τοσο καλυτερα σηματα εκπεμπουμε, τοσο καλυτερες καταστασεις ελκουμε!


    Καλη πρωτοχρονια με υγεια, ευτυχια και πολλη μαγεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονια πολλά με υγεία καθε χρόνο με πολύ χαρά και με απειρες ευτυχισμένες στιγμές , καλή επιτυχία στο τραπέζι σας και να έχετε και άλλα πολλά τραπεζώματα
    από:xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βέρα μου, μέσα από την καρδιά μου εύχομαι ότι καλύτερο για τον καινούριο χρόνο σε σένα και την οικογένεια σου.
    Να έχετε υγεία και πολλές πολλές ευτυχισμένες στιγμές.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βερα μου καλη χρονια. Ευτυχισμενη και χαμογελαστη. Αν και μου αφηνει γλυκοπικρη γευση το 2013 θα κρατησω μονο τιs γλυκεs στιγμεs που με εκαναν πραγματικα ευτυχισμενη. Αs υποδεχτουμε το 2014 με ενα τεραστιο χαμογελο.
    Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eυχομαι μια ομορφη χρονια με υγεια,πολλη αγαπη και πολλες δημιουργιες!φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά Βέρα μου γεμάτη υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!! φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή χρονιά Βερούλα! Να είστε όλοι καλά και πάντα χαμογελαστοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή χρονιά αγαπημένη μου!Να σου φέρει ο νέος χρόνος ότι επιθυμείς και να είσαστε όλοι καλά!
    Τα λόγια σου με βάζουν σε σκέψεις και χαίρομαι πολύ που το έκανες αυτό...σ'ευχαριστώ!
    Εύχομαι να περάσατε πολύ όμορφα τις γιορτές!Τι λέτε?Πότε θα κάνετε ποδαρικό στο εξοχικό για να σας δούμε κι εμείς λίγο?????Πολλά πολλά φιλιά και ιδιαίτερα στο μικρό πλασματάκι σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλγ χρονια Βερα!ευχομαι σε σενα και σε όλη τη παρεα σου το 2014 να φέρει τα καλύτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά Βερούλα!!!Να χαίρεσαι την οικογενεια σου!Πάντα έτσι χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι να είσαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή