Σελίδες

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Είσαι καλή μαμά!

Είναι μερικές φορές που είσαι στα κάτω σου.. που φτάνει το βράδυ και αρχίζεις και σκέφτεσαι "πολύ φώναξα σήμερα..δεν έπρεπε", "την έντυσα τελικά ελαφριά το πρωί..γι'αυτό κρύωσε", "μήπως να μην κάνει 2 δραστηριότητες την εβδομάδα, μήπως κουράζεται;", "πρέπει να έχω περισσότερη υπομονή", "δεν της εξήγησα σωστά την τιμωρία, θα έχει πληγωθεί" και τέλος "άραγε κάνω και τίποτα σωστά;"
Ναι, κάνεις! Τα λέω σε σένα για να τα ακούσω κι εγώ! Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι πίσω από ένα χαρούμενο παιδί κρύβεται μια μαμά που πιστεύει ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της; Αυτό είναι. Όσο εμείς αναρωτιόμαστε τα παιδάκια μας θα μεγαλώνουν μια χαρά.. και με ατέλειες και λάθη και νευράκια.. Όλα θα υπάρχουν αρκεί να είμαστε εκεί και μέσα στα όρια. Να έρχεται το βράδυ και να σκεφτόμαστε λίγο τι δεν κάναμε σωστά και πώς θα το διορθώσουμε. Να αφιερώσουμε χρόνο να διαβάσουμε κάποια μελέτη ή ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, να συζητήσουμε με άλλες μαμάδες της ηλικίας μας. Να προσπαθούμε όλο και πιο πολύ να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στα παιδάκια μας. 



Ναι, είσαι καλή μαμά! Χρειάζεται καμιά φορά να το υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας για να παίρνουμε θάρρος για τη συνέχεια! Να αναγνωρίζουμε οι ίδιες τα καλά που κάνουμε γιατί κάνουμε και καλά πράγματα!
Και αν διαβάζει και κάποιος μπαμπάς..ένα θα σας πω: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από το να πείτε στη μητέρα των παιδιών σας πως είναι καλή μαμά.. είμαι σίγουρη πως θα χαμογελάσει και θα βάλει τα κλάματα συγχρόνως..

24 σχόλια:

  1. Πολύ γλυκό....και συνάμα τόσο μα τόσο αληθινό!!!! Όντως έτσι είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εκφράζει απόλυτα η ανάρτηση σου.
    Πράγματι πολλές φορές αναρωτιέμαι αν είμαι καλή μαμά για τα κορίτσια. Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε την καθημερινή αυτοκριτική μας, να βλέπουμε τα λάθη που κάναμε, αλλά να επισημαίνουμε και τα καλά μας.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο τέλος της ημέρας,όταν τα λέω λίγο με τη βάσω,αυτά σκέφτομαι...και δεν ξέρω αν είμαστε καλές μητέρες,αλλά σίγουρα προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τόνωσες αρκούντως ;)
    Γιατί... ακόμη κι ο διαιτητής... έχει! τα ψυχολογικά του!!!
    Σε φιλώ, καλή δουλειά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μες το μυαλό μου είσαι Βέρα μου!!
    Συνέχεια με πιάνουν οι τύψεις..κυρίως για τις φωνές μου!
    Δε θέλω να του φωνάζω,αλλά ..δε μπορώ να τον αφήσω να κάνει ότι θέλει και να είναι ένα παιδί ανεξέλεκτο.
    Μακάρι να καταλάβαινε ώστε να του περνούσα το μήνυμα που θέλω με τιμιωρία!Θα του στερούσα για μικρό διάστημα(μια μέρα πχ ) κάτι αγαπημένο για να καταλάβει ότι αυτό που κάνει δεν είναι καλό.
    Υπομονή,μόνο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο βρε Βέρα μου. Την είχα ανάγκη αυτή την ανάρτηση. Καλημέρα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βέρα είσαι στο μυαλό μου κάθε βράδυ μαλλον....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα ξερες πόσο το χρειαζόμουν αυτό. Ειδικά τώρα. φιλάκια και σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέρα μου, είσαι πολύ καλή μαμά. Σου το επιβεβαιώνω και εγώ :)
    Και εγώ στο τέλος της ημέρας προβληματίζομαι αν τα έκανα όλα σωστά, αν έκανα λάθη, αν, αν, αν...αλλά άνθρωποι είμαστε. Και λάθη θα κάνουμε και υπερβολές. Αυτό που έχει σημασία είναι να βλέπουμε το παιδί μας ευτυχισμένο και χαμογελαστό. Αυτό είναι η επιβεβαίωση που χρειαζόμαστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι από τη στιγμή που μια μανούλα μπαίνει στον κόπο να κάνει αυτοκριτική, είναι μια πραγματικά καλή μαμά! Αν δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, δεν έχεις αγωνίες και διλήμματα!
    Τα φιλιά μου σε σένα και σε όλες τις καλές μανούλες που περνάνε από αυτό το ζεστό μπλογκοσπιτάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ ακριβώς την ίδια φάση περνάω....Τελικά είμαι καλή μαμά? και τελικά τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μία καλή μαμά? Αγαπάω πολύ τα παιδιά μου και θέλω το καλύτερο για αυτά....Όχι να είναι τα καλύτερα...αλλά να τους δώσω τα εφόδια να γίνουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία. Με τις φωνές μου, τις τιμωρίες μου,τις τύψεις μου, τις αγκαλιές μου, μα με όλη την αγάπη μου για αυτά.!!! Μην αγχώνεσαι λοιπόν...όλοι στην ίδια μοίρα βρισκόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος ενδιαφέρεται για τα παιδιά τα σκέφτεται όλα αυτά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειμαι η Ευη και ειμαι Καλη Μαμα!!! χαχαχαχαχα ετσι να το πω και να το ακουσω και να το δω γραμμενο ε? ψυχοθεραπεια ειναι τελικα !!
    Ολα αυτα που λες τα σκεφτομαστε ολοι πιστευω απλα οπως λες το ψαχνεις σκεφτεσαι και βελτιωνεις οτι δε σου αρεσει !
    Σιγουρα δε χρειαζονται υπερβολες αλλα ουτε και αυτομαστιγωματα ! Αν εχουμε υπομονη και αγαπη προς το παιδι ολα πιστευω γινονται πιο ομορφα ...και πολλες φορες εκει που απλα δε υπαρχει κατι αλλο να κανεις... σκας στα γελια και συ και αποσυμπιεζεις την ατμοσφαιρα ...
    δεν ειναι ευκολο αλλα δεν ειναι και αδυνατον!!!
    Και μονο που αναρωτιεσαι μαμα κουκουβαγια για ολα αυτα σιγουρα εισαι μια τελεια Μανουλα!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσες σκέψεις μου κάλυψες... Μακάρι να ναι έτσι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έτσι ακριβώς!! κάθε μια είναι η καλύτερη μαμά για το παιδάκι της!! πολλά φιλιά Βερούλα..ps. ωραία η αλλαγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχήν οι αλλαγές στο blog μου άρεσαν πολύ. Η ανάρτηση σου είναι πολύ αληθινή και τρυφερή συνάμα. Με κάλυψες επίσης πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βάλσαμο στην ψυχή μου ήρθε η ανάρτησή σου...Με εμψύχωσες πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Bέρα, τέλειο το μπλογκ σου :) !! Πολύ μου άρεσε η αλλαγή σου!
    Επίσης, καλές μανούλες είστε μη στεναχωριέστε, κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά την αγάπη τη νιώθει το παιδί ακόμα κι αν κάνεις 'λάθη'. Έχεις δίκιο πάντως, είναι καλό να το λέμε στη μαμά μας πως έκανε καλά τη δουλειά της.. Φιλάκια κορίτσι * Καλό μήνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μια υπεροχη και τρυφερή, αληθινή ανάρτηση σε ενα κουκλίστικο μπλογκοσπιτάκι!!!
    Αχ σχεδόν κάθε μέρα κάνω αυτές τις σκέψεις και άλλες τόσες!!! Άβυσσος η ψυχή μιας μαμάς:)
    Τρελάθηκα με τις ομορφιές σου εδώ. Νομίζω πιο ταιριαστό δεν θα μπορούσες να το φτιάξεις!
    Σου ταιριάζει γάντι. Ειναι εσύ!!!! Καλορίζικο λοιπόν και πολλές πολλές προβολές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερούδια κουκουβαγιούλα :) Ξαναπέρασα για να σου γράψω -και εδώ- ότι το λάτρεψα το νέο σου blog-άκι. Δροσερό και αέρινο, με χαλαρώνει πολύ αυτό το μωβάκι. Η φωτογραφία με την Αθηνά, τ-έ-λ-ε-ι-α!
    Μπράβο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλεια αλλαγή! Μ' αρέσει πάρα πολύ! Κ η φωτογραφία όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακόμα δεν ήρθε ο καιρός να το αναρωτηθώ, αλλά και πάλι σκέφτομαι συχνά το μέλλον και με προβληματίζει... Θα είμαι άραγε καλή μαμά; Μου άρεσε τόσο το κείμενό σου, Βέρα! Μιλάς απ'την καρδιά! Σήμερα θα το πω στη μαμά μου, σίγουρα θα χαμογελάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ γλυκιά & αληθινή η ανάρτηση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή