Σελίδες

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πήγα, είδα!

Κι άλλη καινούρια στήλη! Δεν υπήρχε πέρσι γιατί με τη μικρή δεν μπορούσαμε ακόμα να πηγαίνουμε σε θέατρα και θεάματα... ενώ τώρα όλο και κάτι θα κανονίζουμε να κάνουμε!
Πήγαμε λοιπόν στην παιδική παράσταση "Τα τρία γουρουνάκια" στο θέατρο Άβατον στο Γκάζι. Πρώτη φορά που πήγαμε με την Αθηνά (σχεδόν 2,5) στο θέατρο και έψαξα ιδιαίτερα για να βρω κάτι που να απευθύνεται σε τόσο μικρή ηλικία και να μην φοβηθώ ότι το παιδί θα θέλει να φύγει μετά από 10 λεπτά. Πήγαμε λοιπόν λίγο νωρίτερα και ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχαν θέσεις ελεύθερες, αν θέλετε να πάτε μπορείτε να κάνετε κράτηση. Τελικά όσοι δεν είχαμε τηλεφωνήσει περάσαμε και κάτσαμε κανονικά. Το προσωπικό στην είσοδο ήταν ευγενικό και εξυπηρετικό.


Ο χώρος μέσα ήταν πολύ ζεστός και τα σκηνικά παιδικά και συμπαθητικά. Η παράσταση ξεκίνησε με το κλασσικό παραμυθάκι και στη διάρκεια τα τρία γουρουνάκια καλούσαν τα παιδιά στη σκηνή και χόρευαν ή έπαιζαν κάποια απλά παιχνίδια. Επίσης σε κάποια σημεία βοηθούσαν και στη ροή του έργου, ήταν ωραία! Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη και όλοι περνούσαν καλά. Οι ηθοποιοί ήταν καλοί και προσέγγιζαν τα παιδιά με πολύ ωραία διάθεση! 
Η Αθηνά έκατσε κανονικά σε όλη τη διάρκεια. Μας είπε ότι της άρεσε το θέατρο και θέλει να ξαναπάμε αύριο! Με λίγα λόγια νομίζω πως για πρώτη επαφή με το θέατρο και γενικά για τις μικρές ηλικίες 2-4 είναι μια χαρά! 
Ορίστε που θα γίνω και κριτικός θεάτρου.. Αθηνόραμα;;; Ακούει κανείς;

post signature

14 σχόλια:

  1. το μόνο θεατρικο που η κόρη μου δεν βαρέθηκε. πράγματι αξίζει! όταν πήγαμε είμασταν 3 ετων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγώ τρελαίνομαι για παιδικό θέατρο.. και τώρα που θα έχω και παρέα το Νικόλα...ουυυυ ποιός μας πιάνει.. Αυτήν την παράσταση θα ήθελα να τη δω...πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια! Η νέα στήλη θα μας είναι απόλυτα χρήσιμη, μιας και αποτελεί σύνηθες ερώτημα το που να πάμε τα μικρούλια (ειδικά τόσο μικρά...) για να διασκεδάσουν και μάθουν κάτι, χωρίς να αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε άρον άρον! φιλιά και μπράβο σας που περάσατε τόσο όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Βέρα μου, το σκέφτομαι και εγώ πάρα πολύ να πάω τις μικρές μου (33 μηνών) σε παραστάσεις αλλά δεν πιστεύω ότι θα κάτσουν να παρακολουθήσουν (μην πληρώσω τσάμπα και τα εισιτήρια). Αλλά αφού η μικρή σου δεν βαρέθηκε λέω να το δοκιμάσουμε και εμείς...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ χρήσιμη η νέα σου στήλη. Περιμένω πως κ πως να ξεκινήσουμε κ μεις το θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλωσόρισε λοιπόν και η Αθηνά στον μαγικό κόσμο του θεάτρου! Μα δεν είναι υπέροχο να πηγαίνεις με το μικρό σου θέατρο;;;;; Εχεις και μια πολύ καλή δικαιολογία να δεις παιδικές παραστάσεις. Αντε και σε λίγο καιρό και σινεμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι κι εγώ ζήλεψα και θα ήθελα να πάω να δω την παράσταση! Πολύ καλή αρχή κάνατε με το θέτραο και μπράβο! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ σε ακούω πάντως κυρία μου και σημειώνω την πρόταση σου!
    Σημαντικό το ότι δεν βαρέθηκε η Αθηνούλα, θα το επιχειρήσουμε και εμείς!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο που υπάρχουν θεάματα και για τόσο μικρές ηλικίες! Και πολύ ευγενικό εκ μέρους τους που τελικά είδατε την παράσταση. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι καλά! Νομίζω είναι θέμα σωστής επιλογής. Υπάρχουν παραστάσεις που αφορούν μικρές ηλικίες αρκεί να το ψάξει κανείς, όπως έκανες και εσύ. Καλή εβδομάδα Βέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι πολύ σημαντικό που έκατσε και το είδε όλο η άτιμη... άλλωστε πέρα από το δικό μας γούστο σημασία έχει να τραβήξει το ενδιαφέρον τον παιδιών. Καλή αρχή στον κόσμο του θεάτρου!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρά λοιπόν η πρώτη σας εμπειριά! Άντε, μακάρι να κάνεις κι εσύ αρχή στο Αθηνόραμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, και εμένα μου αρέσει πολύ το θέατρο. Θυμάμαι τη μαμά μου να μας πηγαίνει συχνά σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Φέτος πήγα και εγώ την Αγνή (18 μηνών) σε μια παιδική παράσταση το καλοκαίρι. Ήταν πολύ προσηλωμένη, καταλάβαινε ή ένιωθε τι γινόταν γιατί έκανε και μορφασμούς την ώρα που κοιτούσε και ήταν πολύ δεκτική στο θέαμα! Μάλιστα, ενώ είχε περάσει τις 9:00μμ που είναι η ώρα του ύπνου, δεν δυσανασχέτησε καθόλου. Αγοράσαμε και το βιβλίο της παράστασης για να θυμόμαστε την πρώτη θεατρική της εμπειρία. Την παράσταση που πήγατε την έχω "σταμπάρει" από καιρό και θέλω να την πάω με την πρώτη ευκαιρία! Χαίρομαι που σας άρεσε και περιμένουμε τις επόμενες θεατρικές κριτικές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή