Σελίδες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πρώτα σ'αγαπώ!

Είναι βρεφάκι, το αγκαλιάζεις σφιχτά και του λες.. αχ πόσο σ'αγαπώ! Εκείνο απλά κλείνει τα ματάκια του με χαμόγελο ευτυχίας και γέρνει στον ώμο σου. Μεγαλώνει λιγάκι και με τις πρώτες λεξούλες σκέφτεσαι να του μάθεις την πιο όμορφη φράση του κόσμου. Και του δίνεις οδηγίες.. Πήγαινε και πες στον μπαμπά "σ'αγαπώ μπαμπά". Και όταν το κάνει.. τρέχουμε όλοι πάνω του και το αγκαλιάζουμε! Και περνάει ο καιρός και το παιδάκι σου δεν επαναλαμβάνει πια μόνο λέξεις αλλά αρχίζει και μιλάει και εκφράζεται μόνο του χωρίς οδηγίες. Και εκεί που κάθεσαι στο πάτωμα και στήνεις τραπέζι για τα μικρά πόνυ και τους φίλους τους.. έρχεται σε αγκαλιάζει και σου λέει "σ'ακαπώ, μαμά σ'ακαπώ".. Και κλαις από χαρά.. Γιατί αισθάνεσαι ότι καταλαβαίνει την φροντίδα σου, ότι καταλαβαίνει την αγάπη σου.. Συγχρόνως έχει ευχαριστηθεί ιδιαίτερα γιατί το δείπνο με τα μικρά πόνυ πήγε περίφημα :-)



Και δεν λέει κάθε μέρα αυθόρμητα σ'αγαπώ. Αλλά αν το παρατηρήσεις το λέει όταν πραγματικά ασχολείσαι μαζί του και παίζεις με όλη σου την καρδιά. Όταν διαβάζει ο μπαμπάς το αγαπημένο παραμύθι ή όταν παίζουμε με τα μικρά κουκλάκια. Και είναι στιγμές που τις φυλάς στην καρδιά σου σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό του κόσμου.. γιατί είναι ότι πιο όμορφο και ξεχωριστό έχεις ακούσει ποτέ. Εσύ θα συνεχίζεις να του το λες πάντα.. ακόμα και στα πιο δύσκολα, ειδικά τότε..Και εύχεσαι όταν μεγαλώσει να συνεχίζει να σου το λέει κι εσένα πού και πού.. γιατί τα σ'αγαπώ πρέπει να ακούγονται..

24 σχόλια:

  1. Συμφωνω Βερουλα μου. Ειναι πολυτιμα τα σ'αγαπω. Ειναι καλο να λεγονται. Δεν ειμαι της αποψης οτι αν λεγεται κατι συχνα χανει την αξια του. Λεω συχνα σ'αγαπω και στην μικρη μου και στον Δημητρη μου. Γεμιζω οταν το λεω :)
    Οσο για τα σ'αγαπω της μικρης, μπορουν να χωριστουν σε κατηγοριες πλεον: τα αυθορμητα ειναι αυτα που λες κι εσυ. Υπαρχουν και τα 'αλλα ομως, οταν εχει κανει αταξια, οταν θελει να ζητησει κατι "σημαντικο" (καινουριο playmobil ας πουμε). Οπως και να εχει ειναι υπεροχο να τα ακους, ειδικα οταν συνοδευονται με γλυκια αγκαλια :)

    Καλη εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι θα στο λέει κι αν δεν στο λέει συχνά, θα στο δείχνει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι στιγμές που ακούς το "σ'αγαπώ" από το μικρό στοματάκι, είναι όντως ανεκτίμητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Βέρα μου έπιασες ευαίσθητη φλέβα. Από τότε που γεννήθηκε η Μελίτα έλεγα σε όλους ότι ζω για την ημέρα που θα μου πει μόνη της Σ' αγαπώ. Και όντως ήρθε. Την προηγούμενη βδομάδα εκεί που καθόμασταν στον καναπέ το βράδυ... ανέβηκε πάνω μου, με αγκάλιασε και μου είπε "Πω". Αρχισα τα κλάμματα όπως καταλαβαίνεις,χιχι!!! Σε νιώθω απίστευτα... είναι υπέροχο συναίσθημα... που να το ακούσω και στην καλή του έκδοση όπως της Αθηνάς... ολόκληρο το σ'αγαπώ!!! Αχ σε φιλώ!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιώνω πραγματικά και βουρκώνω κάθε φορά που μου το λέει.
    Είναι αυτές οι στιγμές που θέλεις να κρατήσεις για πάντα ατόφιες στη μνήμη σου...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι το πιο γλυκό πράγμα να σε αγκαλιάσουν δυο τρυφερά χεράκια και να σου πουν "σε αγαπώ".
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σου πω πόσο σε καταλαβαίνω... Ούτε πόση τρυφεράδα κρύβεται πίσω από κάθε σου λέξη...!! Εύχομαι να ζεις καθημερινά τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές με τη μικρούλα σου για πολλά πολλά χρόνια και να διαβάζεις την αγάπη στα ματάκια και στις λέξεις της. Καλό απογευματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ πολύ γλυκό ποστ για να ξεκινήσει μία χαρούμενη εβδομάδα!Σ 'αγαπώ αξία ανεκτίμητη,ειδικά όταν την ακούς από τα μικρά στοματάκια.Καλή εβδομάδα Βέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν υπάρχει...λιώνω κάθε φορά που μου το λέει ο Νικόλας...Είμαστε εντελώς χαζομαμάδες εεε;;;; φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχεις δίκιο Βερα μου για τα σ'αγαπώ. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από να το ακούς από τα παιδιά σου.Πραγματικός θυσαυρός.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Yπάρχει κάτι καλύτερο;
    Να ακούς από τα γλυκά του τα χειλάκια ''σ αγαπώ'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ τώρα, γιατί κλαίω???
    Μπορεί να μου απαντήσει κανείς?
    Φιλάκια, κούκλα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα πιο γλυκά, τα πιο πολύτιμα λογάκια!
    Αλοιφή μας κάνουν τα άτιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεγαλώνει το Αθηνούλι σου και τώρα αρχίζουν τα πιο όμορφα χρόνια της. Βερούλα σου εύχομαι τα "σ'αγαπώ" της να είναι το καθημερινό σου ξύπνημα και το βραδινό σου νανούρισμα.
    Πολύ τρυφερή ανάρτηση...με συγκίνησες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. oxi μονο θα σου το λεει αλλα θα σου το δειχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι όμορφες είναι αυτές οι στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αλήθεια, ποιος είναι ο πιο στοργικός ήχος της κουκουβάγιας;
    Γιατί εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω αυτόν, του Κλιν της Κάντυ Κάντυ!!
    Φιλιά με πιτσουνάκι στέλνω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα, πόσο τρυφερή ανάρτηση! Πού να δεις όταν μεγαλώνουν κι άλλο και το λένε τόσο συνειδητά για τόσο απλά πράγματα! <3
    Φίλη μου το background με την καρδούλα στο φτερό της κουκουβάγιας να το κρατήσεις! Μου αρέσει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αχ σε καταλαβαινω απολυτα!!!τις τελευταιες μερες αρχισε να μου λεει και εμενα σ'απαπαω μαμα!! χωρις να της εχω πει εγω κατι,απο μονη της και ειναι τοσο τελειο να το ακους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. συμφωνώ απόλυτα!! τα σ'αγαπώ πρέπει να λέγονται και να ακούγονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όμορφες στιγμές, όμορφα λόγια!
    Πραγματικά ο πιο πολύτιμος θησαυρός όλου του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. υπέροχο.... κι εγώ ανυπομονώ να ακούσω το "σ΄αγαπώ" από την Έρικά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή