Σελίδες

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εκνευρίστηκα!

Έχω εκνευριστεί τις τελευταίες μέρες με τη συνεργασία των παιδικών σταθμών με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
Άκουσα από μια φίλη που πέρασε το παιδάκι της σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό ότι υπάρχει διαχωρισμός στις τάξεις..ότι δηλαδή τα παιδιά που είναι εκεί μέσω προγράμματος είναι σε άλλη τάξη και τα παιδιά που οι γονείς πληρώνουν κανονικά σε άλλη τάξη! Αν είναι δυνατόν! Τι είναι αυτό τώρα; Μου είπε κάποιος ότι φταίνε μάλλον οι γονείς και ότι εκείνοι θα έχουν ζητήσει αυτό το διαχωρισμό. Και λέω όχι, φταίει η πολιτική του σχολείου, τι ρατσισμός είναι αυτός; Τι παιδεία διδάσκουν εκεί; Το σχολείο το ίδιο πρέπει να βάζει τους πιο δίκαιους κοινωνικούς κανόνες!
Μετά άκουσα ότι στα παιδιά μέσω προγράμματος δεν προσφέρεται κολατσιό και φαγητό. Από άλλη φίλη που πέρασε το παιδάκι της σε άλλο παιδικό σταθμό μέσω προγράμματος άκουσα ότι τους ζητήθηκαν λεφτά για εγγραφή και γραφική ύλη. Σε μια άλλη γνωστή ζήτησαν προαιρετικά χρήματα για να παρακολουθεί το παιδί τις θεατρικές παραστάσεις. Και είπαν προαιρετικά .. δηλαδή αν δεν έχει να τα δώσει θα βλέπουν όλα τα παιδιά την παράσταση και 3-4 παιδάκια θα τα πάνε σε άλλη τάξη μόνα τους; 
Μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό.. δεν ελέγχει κανείς τι συμβαίνει; Όταν λέμε δηλαδή να βοηθηθούν κάποιοι μέσω του συστήματος εννοούμε ότι αυτό θα γίνει με συγκεκριμένους όρους; Μπορεί να είμαι και αγαθή, τι να πω; Μπορεί το κράτος να τα γνωρίζει όλα αυτά και απλά να έκανε αυτές τις συνεργασίες με τους συγκεκριμένους σταθμούς για να έχει πιο πολλά (δήθεν) να προσφέρει. Μπορεί πάλι, όλοι να τα γνωρίζουν αυτά και απλά να μην κάνουν τίποτα για άλλη μια φορά γιατί θα ξεχαστεί το θέμα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη..
Σίγουρα και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία έχουν τα έξοδα λειτουργίας τους και προσπαθούν να περικόψουν κι εκείνοι κάποια έξοδα. Όταν όμως ένας απλός συνοικιακός σταθμός ζητά το λιγότερο 2700-3200 το χρόνο για δίδακτρα, δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη σίτιση των 10 επιπλέον παιδιών που δέχτηκε μέσω προγράμματος!
Δεν ήθελα να γράψω τέτοιου είδους ανάρτηση αλλά αισθανόμουν ότι κάπου έπρεπε να τα πω! Είναι η μεγαλύτερη αδικία που έχω ακούσει τελευταία.. και αυτό γιατί αφορά παιδιά..

37 σχόλια:

  1. ΑΙΣΧΟΣ!!
    Αυτά που επικρατούν γενικότερα στο χώρο της παιδείας στην Ελλάδα...είναι αδιανόητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα, ζήσαμε για να το δούμε και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν είναι όλα τα "ιδιωτικά", σχολεία. Τα περισσότερα είναι επιχειρήσεις καρδιά μου! Έχουν προσωπικό, έξοδα διαχείρισης, ταξίδια και ημερίδες να οργανώσουν για λόγους μάρκετινγκ, για τον παιδευτικό σκοπό τους θα νοιαστούν? Φυσικά θα εκβιάσουν τους λιγότερο εύπορους που τα προτίμησαν, για να πληρώσουν το πλεονέκτημα να απολαμβάνουν ιδιωτική εκπαίδευση, αφού περιφρονούν τη δημόσια για την οποία φορολογούνται αδρά πια όλοι, αλλά κανείς δεν διεκδικεί ανταπόδοση. Άνοιξαν τα ιδιωτικά την πόρτα τους στους υποψιασμένους νεόπτωχους, με τα λεφτά των ΕΣΠΑ (άκουσον άκουσον!, που τα πήραμε για άλλους λόγους πριν 10 χρόνια και τρέξαμε όλοι να ευνοηθούμε! Τώρα να μείνουμε με το "έτσι είναι" που διδάσκει ο νεοφιλελευθερισμός της ανάπτυξης και της προόδου και πάμε παρακάτω.
    Φιλιά και καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παιδια δεν πηγαινουν εκει δωρεαν. Επιδοτουνται. Αρα πληρωνουν καποιοι για αυτουs. Καλα εκανεs και εθιξεs το θεμα. Εγω θα εκανα καταγγελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τα δικά μου πέρυσι μου τα πήραν με το πρόγραμμα. Διαχωρισμός δεν υπήρχε στις τάξεις αλλά οι γονείς ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν για το φαγητό ένα μικρό ποσό. Όταν τους είπα αν μπορώ αντί αυτού να τους βάζω το φαγητό σε ταπεράκι απο το σπίτι, αρνήθηκαν, για να μην νιώσουν τα παιδιά "διαφορετικά" από τα άλλα (τα οποία ήταν 2-3 στην τάξη του)...λογικό μου φάνηκε κ φυσικά συμφώνησα! Το ετήσιο ποσό που ανέφερες, όντως είναι υπερβολικό στις μέρες μας, όμως, στο δικό μας τουλάχιστον παιδικό σταθμό τα περισσότερα παιδιά πλέον είναι μέσω προγράμματος, τα παιδιά που οι γονείς τους πληρώνουν είναι ελάχιστα! Κ φυσικά εμένα φέτος που δεν μου τα πήραν με το πρόγραμμα...τα πήγα σε παιδικό σταθμό του δήμου! Ξεκινάει τη Δευτέρα ο μικρός και δεν ξέρω στο συγκεκριμένο σταθμό τι γίνεται...αλλά σε άλλους σταθμούς του δήμου τα τροφεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που εγώ έδινα στον ιδιωτικό...σχεδόν τα διπλάσια!! Μακάρι αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα της παιδείας και των εκπαιδευτικών! Εδώ δεν έχουν χαρτί για φωτοτυπίες, ούτε φωτοτυπικό...και στο νηπειαγωγείο του μεγάλου μου που είναι δημόσιο...εμείς οι γονείς θα πάρουμε τα περισσότερα, δλδ χαρτιά υγείας, κρεμοσάπουνα, χαρτιά Α4, κιμωλίες κλπ κλπ... κράτος είναι αυτό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν όντως συμβαίνει αυτό, είναι απαράδεκτο. Είναι όντως ρατσιστικό. Μόνο μία περίπτωση θα μπορούσα να δικαιολογήσω. Αν τα παιδάκια μέσω ΕΣΠΑ έφτιαχναν από μόνα τους ένα τμήμα, οπότε για να μη χαλάσει τη "χημεία" της υφιστάμενης τάξης, δημιουργούσε ο σταθμός ένα ξεχωριστό τμήμα για αυτή την ομάδα παιδιών. Αλλά και πάλι με την προϋπόθεση να συμμετέχουν σε όλα (και στο κολατσιό και στις παραστάσεις).

    Λύσε μου και μια απορία: Που υπάρχουν σταθμοί με δίδακτρα 2700-3200 € το χρόνο; Εγώ όπου ρώτησα, το λιγότερο που βρήκα ήταν 4.800 € χωρίς σχολικό και με παραλαβή του παιδιού στις 4 το μεσημέρι. Δηλαδή αν το αφήσεις το παιδί μέχρι 5:00-5:30, ανεβαίνει κατά πολύ (τετραψηφίως) η ταρίφα. Μου φαίνεται πρέπει να κατέβω πιο νότια, γιατί εδώ στα βόρεια εκαβαλήσαμεν τον κάλαμον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς φέτος είμαστε 3η χρονιά σε δημόσιο σταθμό με ΕΣΠΑ. Άλλα τροφεία δεν μας ζητήθηκαν, και φυσικά δεν έγινε ποτέ διαχωρισμός παιδιών. Απλά, την πρώτη χρονιά, στον βρεφικό σταθμό, μας ζήτησαν γραφική ύλη αξίας περίπου 60 ευρώ !!!! Τα πήγα με πολύ τσαντίλα, τα άκουσαν και λίγο για τις απαιτήσεις τους. Πέρυσι κάναμε μαζική παραγγελία και πήγαν νομίζω κάπου 25ευρώ το άτομο. Φέτος η προκήρυξη έλεγε ότι περιλαμβάνονται στην χρηματοδότηση και τα έξοδα γραφικής ύλης, οπότε περιμένω να δω τί θα πουν. Το χάλι με τις θεατρικές παραστάσεις, κάθε 15 μέρες άλλος θίασος, 6 ευρώ το άτομο. Αν δεν πληρώσεις τί θα το κάνουν το παιδί? Μόνο του σε μια αίθουσα να ζωγραφίζει και τα άλλα να βλέπουν παράσταση? Τέλος πάντων.
      Φέτος ξεκινήσαμε σήμερα την χρονιά μας, χωρίς δασκάλες, με άτομα από άλλο σταθμό δανεικά για λίγες μέρες, με 2μηνο προσωπικό. Δηλαδή, κάθε 2 μήνες θα αλλάζουν δασκάλες? Α, και το καλύτερο, 30 παιδάκια με 1 δασκάλα...
      Αν τα ήξερα όλα αυτά, θα είχα κάνει αίτηση για ιδιωτικούς φέτος...
      Χάλι μαύρο.

      Διαγραφή
    2. Άλλο ήθελα να σου απαντήσω και πόσταρα αντί αυτού... Και προς τα νότια τα τροφεία είναι φωτιά, χαμηλές τιμές έχω ακούσει προς Πειραιά μόνο...

      Διαγραφή
    3. Κοριτσια εγω οπου ρωτησα ειναι 4.500 με 5000€ χωρις σχολικο κ μεχρι τις 16.00!!!!κ σε καποια ηθελαν να δινω κ το φαγητο!!

      Διαγραφή
  7. Θέλω να ελπίζω ότι όλο αυτό που διάβασα είναι προιόν κακής παραπληροφόρησης! Αλλιώς εάν ισχύει ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντρεπόμαι πλέον που ζω στην Ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλάκα κάνεις!
    Εγώ δεν ξέρω πολλά για το θέμα ''παιδικός σταθμός''
    αλλά αυτά που διάβασα με άφησαν άφωνη!
    Θεε μου,τι άλλο θα ακούσω!
    Τι άλλο θα δω σε αυτή τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η "εκπαιδευση" στον ρατσισμό ξεκινάει απο μικρή ηλικία...Ποσο χειρότερα θα εξελιχθούν τα πράγματα όταν μεγαλώνουμε παιδιά που τα διαχωριζουμε σε "φτωχα" και "πλούσια"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3 χρονια παει παιδικο η μικρη μου. Δεν εχω ακουσει για κανενα διαχωρισμο για τα παιδακια που μπηκαν με το προγραμμα και για τα παιδακια που πληρωνουν. Κυριως απο τα παιδια του ΕΣΠΑ παιρνουν περισσοτερα χρηματα τον μηνα. Βεβαια αργουν πολυ να πληρωθουν.
    Για την σιτηση και τα λεωφοριακια απο περσι ειχαν εξαιρεθει απο την χρηματοδοτηση και τα πληρωνε οποιος ηθελε. Μπορεις να μην τα πληρωσεις και να της δινεις φαγητο απο το σπιτι.
    Για εξτρα δραστηριοτητες το εχω ακουσει, αλλα δεν το σκεφτηκα οπως εσυ. Σιγουρα δεν ειναι ομορφο να βλεπουν καποια παιδακια ταινια και καποια να μην βλεπουν. Μα παντα στη ζωη δεν θα υπαρχουν και πραγματα που δεν θα μπορουμε να συμμετεχουμε; Ισως να εχεις δικιο ομως. Απλα δεν το ειχα σκεφτει ετσι.

    Για γραφιστικη υλη το εχω ακουσει κι εγω. Εμας δεν μας ζητησε καμια χρονια για κατι τετοιο. Μας ζητησε μονο αν εχουμε πραγματα που μπορουν να εμπλουτισουν τις θεατρικες τους δραστηριοτητες αν θελουμε, να τους χαρισουμε (παλια καπελα, μαντηλες,τσαντες χαλασμενες.....οτιδηποτε μπορει να χρησιμοποιηθει σε καποιο θεατρικο εργακι).

    Ευτυχως δεν εχω παραπονο απο τον παιδικο που παει η μικρη μου και για 3η χρονια θα παει εκει (προνηπια πλεον!!) :)

    Καλο απογευματακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω πως με το δίκιο σου εκνευρίστηκες...δεν ήξερα τι παίζεται με το ΕΣΠΑ και τους ιδιωτικούς, αλλά νομίζω πως μόνο ωφελημένοι βγαίνουν από το πρόγραμμα...από ότι κατάλαβα παίρνουν χρήματα από το πρόγραμμα για το κάθε παιδί....γιατί λοιπόν διαχωρίζουν?..
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ακουω κι εγω πολλα τελευταια για τους ιδιωτικους ,οτι ζητανε λεφτα για εγγραφη,ζητανε την διαφορα των διδακτρων με αυτα που δινει το εσπα,λεφτα για γραφικη υλη,αυτα ειναι παρανομα καθως ολα αυτα τα καλυπτει το εσπα.τωρα αν κανουν και αυτο το απαραδεκτο να τα χωριζουν σε τμηματα αν ειναι απο εσπα ή οχι,τι να πω...δηλ αυτα που ειναι με το εσπα δεν τους δινουν φαγητο;;;;ασε τις παραστασεις...τα αφηνουν νηστικα;;;παμε καλα;;;;;Καταγγελιες κοριτσια,μην το αφηνουμε ετσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι η 2η μας χρονιά στο πρόγραμμα και έχω να πώ τα εξής: ναι συμβαίνουν αυτά που γράφεις και αλλού και είναι -δυστυχώς-ο κανόνας όσον αφορά τους ιδιωτικούς. Είμαι και σε μια ομάδα στο FB σχετική με το πρόγραμμα και, όπως πέρισυ, οι περισσότερες μητέρες που πέρασαν σε ιδιωτικούς έχουν πρόβλημα με τις έξτρα χρεώσεις. Εγώ θα πώ το εξής: Αν δεν ήμασταν τόσο Ελληνάρες και σε αυτό, τόσο λαμόγια....δεν θα συνέβαιναν αυτά. Τί εννοώ: το ΕΣΠΑ καλύπτει τα έξοδα για σίτηση και φύλαξη καθώς και κάποια έξοδα για γραφική ύλη σε κάθε σταθμό για κάθε παιδί. Έχει απαγορεύσει ρητά απο σταθμούς να ζητάνε οτιδήποτε έξτρα απο τους γονείς. Και έρχονται οι εξυπνάκηδες (πολλοί απο τους οποίους το έπαιζαν άγιοι όταν γονείς πήγαιναν πρίν κάνουν αίτηση να δούν το σταθμό και δεν έλεγαν τίποτα για λεφτά) και σου λένε "αααα αυτά είναι έξτρα. αμα θέλετε μην τα πληρώνεται αλλα το παιδάκι δεν θα πηγαίνει χορο με τα υπόλοιπα". Κοινώς: ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ. Είναι ελεϊνοι απλά και ευτυχώς μπορείς να τους καταγγείλεις απλά δεν ξέρω κατα πόσο πιάνουν τόπο οι καταγγελίες. Είναι γενικά μεγάλο το θέμα για συζήτηση ωρών. Φταίμε και εμείς. Μετά απο 2 χρόνια έχω πλέον δεί οτι οι περισσότερες μητέρες δεν πάνε κάν να δούν τους σταθμούς πρίν κάνουν αίτηση (να πάρουν μια πρώτη γεύση του τι θα αντιμετωπίσουν) και πολλές δηλώνουν μόνο ιδιωτικούς γιατι -ξέρεις- υπάρχει το κόλλημα ο ιδιωτικός είναι κλάσης ανώτερος απο το δημόσιο. Και μετά τρώνε την κρυάδα. Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλα απο οτι είδα και φέτος έχουμε το ίδιο τροπάριο απο πολλούς σταθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι!
      Μετά την ανάρτηση σου,Βέρα μου
      ρώτησα μια φίλη μου που είναι υπεύθυνη στο τοπικό δήμο
      για τις συμβάσεις και για τα επιδοτούμενα προγράμματα.
      Ότι έξτρα ζητήσει ο σταθμός,τον καταγγέλνεις και θα έχει τις συνέπειες.Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να μη το αφήσεις ''να πέσει κάτω'' κι όχι μόνο σε αυτόν το τομέα.
      Έτσι πρέπει να ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!Σε όλες αυτές τις παρόμοιες καταστάσεις..στα φακελάκια των γιατρών,στα έξτρα των παιδικών σταθμών και πάει λέγοντας!
      Πραγματικά,όπως είπαν και πολλές μαμάδες παραπάνω ,ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα που ΔΕΝ αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αλλά κάνουν τα στραβά μάτια!

      Διαγραφή
  15. ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΙΤΗΣΗΣ ,ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ .ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι εγώ που περίμενα να τον παρουν σε προνηπια και τώρα επειδή εχουν κλεισει πολλά νηπιαγωγεία μου λένε θα γίνει κλήρωση για να παρουν 6 στα 30 παιδιά...Τι;;; Και τα άλλα 24 τι θα κανουν, μήπως μου περισσεύουν 300 ευρω το μηνα για ιδιωτικό;; Α
    Αμ το αλλο, τη μια εβδομάδα πρωί την άλλη μεσημέρι...αααα ωραία θα πω κι εγώ στο αφεντικό μου ότι θα δουλευω μια εβδομάδα και την άλλη όχι...Τέλεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ έστειλα την κόρη μου σε παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ πρόπερσι, και δε μας συνέβη τίποτα τέτοιο. Δεν γινόταν κανένας διαχωρισμός (θα ήταν αδιανόητο άλλωστε), τα παιδιά αντιμετωπίζονταν το ίδιο και επίσης κανείς δεν ήξερε ποιό παιδί είναι μέσω ΕΣΠΑ και ποιό όχι. Μας ζητούσαν κάποια χρήματα για παραστάσεις, κολυμβητήριο κλπ., που έπρεπε να τα πληρώσουμε έξτρα ή να δηλώσουμε ότι δεν θελουμε να πάει το παιδί μας, αλλά τα ίδια ζητούσαν και από τους γονείς που πλήρωναν δίδακτρα (ή τροφεία τέλοσπάντων, όπως θέλετε πείτε το). Και άλλα παιδιά συμμετείχαν σε αυτές τις έξτρα δραστηριότητες, άλλα όχι. Σε κάθε περίπτωση τέτοιοι διαχωρισμοί είναι παράνομοι και αν κάποιος σταθμός κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει καταγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. DEN MPORV NA EKFERV GNVMH AN ONTVS AYTO GINETAI SE OLYOS TOYS STAUMOYS TOY ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΚΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ...ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!!!!ΠΡΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...ΟΤΑν εχεισ να κανεισ με παιδια εχεισ και την αναλογη συμπεριφορα αλλα δυστυχωσ στην ελλαδα του σημερα ολα πλεον ειναι buzines!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικά η Ελλάδα είναι τρτοκοσμική χώρα...Το καλοκαίρι ήρθαν για διακοπές οι γνωστοί μου που μένουν Σουηδία και Γερμανία και μου έλεγαν πως λειτουργει εκεί το σύστημα παιδείας και υγείας και ήθελα να βάλω τα κλάματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην Δανία υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν και την νύχτα για τα παιδάκια των υπαλλήλων που δουλεύουν νυχτερινό ωράριο...Πως λέμε Ελλάδα, καμμία σχέση...
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειμαι υπευθυνη ιδιωτικου παιδικού σταθμου που φιλοξενει παιδια μέσω του προγράμματος οικογενειακής και επαγγελματικης εναρμόνισης (χρηματοδοτηση ΕΣΠΑ) για δευτερη χρονιά φέτος.Ποτέ δεν ζήτησα επιπλέον χρήματα απο τους γονείς και συνεργάστηκα στα πλαίσια του προγράμματος , όπως έπρεπε.Περυσι ακουσα πρώτη φορά για άλλους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι ζητούσαν επιπλέον χρήματα απο τους γονείς , φέτος πληροφορούμε πως σχεδόν όλοι οι παιδικοι σταθμοί έχουν εφαρμόσει αυτή την πρακτική.Οταν απευθύνθηκα στους αρμοδίους της υλοποίησης του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ και διαμαρτυρήθηκα , μου είπαν πως γνωρίζουν τα κρούσματα , αλλα οι μαμάδες δεν προβαίνουν σε καταγγελία προκειμένουν να λάβουν δράση.Αγαπητές μαμάδες , παρακαλώ , κινητοποιηθείτε!ετσι θα υπερασπιστείτε και έμάς , τους παιδικούς σταθμούς που κάνουμε έντιμα τη δουλειά μας και επιθυμούμε να συνεχίσουμε σωστά και νόμιμα , όπως πάντα.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και εμάς μας πήραν μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικό.Οταν πήγα να κάνω την εγγραφή, μου είπαν ότι επιπλέον θα πρέπει να πληρώσουμε 1200 ευρώ για εκπαιδευτικό πρόγραμμα(αγγλικα,μουσική,παιδοψυχολόγο,παιδοορυλά,παιδιατρο,παιδοοδοντιατρο,κτλ)185 ευρώ για γραφική ύλη(εδρομές,παραστάσειςκαι αποκριάτικη γιορτή με κλόουν) κανονικά ΄ήταν 285-100 του ΕΣΠΑ,50 ευρώ για σχολική γιορτή στο τέλος,660 για το λεωφορειο,άντε αυτό έντάξει δεν το κάλυπτε το πρόγραμμα,αλλά όλα τ άλλα?
    Πέρυσι σε άλλο παιδικό μας ζητουσαν ν αγοράσουμε γραφική ύλη εμείς ,την οποία δεν την πήγα γιατί εκνευριστηκα με τη λιστα που μας είχαν δώσει. Πήγα λοιπόν σε βιβλιοπωλειο όπου έδειξα τη λίστα και με ρώτησε η υπάλληλος για πόσα παιδάκια είναι και της απάντησα για 1 και έπαθε σοκ.Τον ιούνιο μας έδωσαν 2 χαρτιά στο ένα έγραφε οτι θελουν 100 ευρω για κρατήσουμε θέση για του χρόνου κ το αλλο 100 για να παρακολουθήσει κ τον ιούλιο,ενώ το πρόγραμμα ήταν μέχρι 31/7.
    Εννοείτε πως πήγα και τους έκανα καταγγελία στα εσπα ,η οποίοι τους πήραν επι τόπου τηλ και τους έκραξαν.Κι όπως το βλέπω θα ξανα πάω και για τον καινούργιο σταθμό που πάμε,μέχρι να βάλουν μυαλό.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ Η ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
    ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εμείς είμαστε με Εσπα. Μας ζήτησαν και φέτος για ύλη (χαρτί, μαρκαδόρους, βιβλίο για τη βιβλιοθήκη τους κτλ), άλλα δεν τα πήγαμε όλα. Αυτό που μ'ενόχλησε περισότερο είναι τα τριάντα ευρώ που ζήτησαν για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή (12ευρω για ενοικίασης στολής και 18 για ενοικίασης θεάτρου). Τους είπαμε πως δε θα συμμετέχουμε (είναι παράνομο σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ να ζητήσουν χρήματα για θρηστκευτική γιορτή) και με πλησίασε η ιδιοκτήτρια να μου πει πως θα μας τα κάνει δώρο, γιατή το παιδάκι μας είναι το μόνο που δε θα συμμετέχει. Ήθελα να της πω πως το παιδάκι μας είναι το μονο με γονείς που δεν είναι πρόβατα - δεν είναι το θέμα των χρημάτων, άλλα θέλουμε να περάσουμε το μήνημα πως δεν μπορούν να εκμεταλεύονται τον κόσμο ενώ έχουν πληρωθεί να παίρνουν τα παιδιά μας. Αν δεν τους συμφέρει, ας μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και εμείς είμαστε με Εσπα. Μας ζήτησαν και φέτος για ύλη (χαρτί, μαρκαδόρους, βιβλίο για τη βιβλιοθήκη τους κτλ), άλλα δεν τα πήγαμε όλα. Αυτό που μ'ενόχλησε περισότερο είναι τα τριάντα ευρώ που ζήτησαν για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή (12ευρω για ενοικίασης στολής και 18 για ενοικίασης θεάτρου). Τους είπαμε πως δε θα συμμετέχουμε (είναι παράνομο σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ να ζητήσουν χρήματα για θρηστκευτική γιορτή) και με πλησίασε η ιδιοκτήτρια να μου πει πως θα μας τα κάνει δώρο, γιατή το παιδάκι μας είναι το μόνο που δε θα συμμετέχει. Ήθελα να της πω πως το παιδάκι μας είναι το μονο με γονείς που δεν είναι πρόβατα - δεν είναι το θέμα των χρημάτων, άλλα θέλουμε να περάσουμε το μήνημα πως δεν μπορούν να εκμεταλεύονται τον κόσμο ενώ έχουν πληρωθεί να παίρνουν τα παιδιά μας. Αν δεν τους συμφέρει, ας μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και εμείς είμαστε με Εσπα. Μας ζήτησαν και φέτος για ύλη (χαρτί, μαρκαδόρους, βιβλίο για τη βιβλιοθήκη τους κτλ), άλλα δεν τα πήγαμε όλα. Αυτό που μ'ενόχλησε περισότερο είναι τα τριάντα ευρώ που ζήτησαν για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή (12ευρω για ενοικίασης στολής και 18 για ενοικίασης θεάτρου). Τους είπαμε πως δε θα συμμετέχουμε (είναι παράνομο σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ να ζητήσουν χρήματα για θρηστκευτική γιορτή) και με πλησίασε η ιδιοκτήτρια να μου πει πως θα μας τα κάνει δώρο, γιατή το παιδάκι μας είναι το μόνο που δε θα συμμετέχει. Ήθελα να της πω πως το παιδάκι μας είναι το μονο με γονείς που δεν είναι πρόβατα - δεν είναι το θέμα των χρημάτων, άλλα θέλουμε να περάσουμε το μήνημα πως δεν μπορούν να εκμεταλεύονται τον κόσμο ενώ έχουν πληρωθεί να παίρνουν τα παιδιά μας. Αν δεν τους συμφέρει, ας μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και εμείς είμαστε με Εσπα. Μας ζήτησαν και φέτος για ύλη (χαρτί, μαρκαδόρους, βιβλίο για τη βιβλιοθήκη τους κτλ), άλλα δεν τα πήγαμε όλα. Αυτό που μ'ενόχλησε περισότερο είναι τα τριάντα ευρώ που ζήτησαν για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή (12ευρω για ενοικίασης στολής και 18 για ενοικίασης θεάτρου). Τους είπαμε πως δε θα συμμετέχουμε (είναι παράνομο σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ να ζητήσουν χρήματα για θρηστκευτική γιορτή) και με πλησίασε η ιδιοκτήτρια να μου πει πως θα μας τα κάνει δώρο, γιατή το παιδάκι μας είναι το μόνο που δε θα συμμετέχει. Ήθελα να της πω πως το παιδάκι μας είναι το μονο με γονείς που δεν είναι πρόβατα - δεν είναι το θέμα των χρημάτων, άλλα θέλουμε να περάσουμε το μήνημα πως δεν μπορούν να εκμεταλεύονται τον κόσμο ενώ έχουν πληρωθεί να παίρνουν τα παιδιά μας. Αν δεν τους συμφέρει, ας μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και εμείς είμαστε με εσπα σε δημοτικό σταθμό της θεσ/νίκης.μας ζήτησαν 10 ευρώ για γραφική ύλη(σε άλλον παιδικό του ίδιου δήμου ζητούν 15ευρώ δηλαδή ανάλογα με τα κέφια του καθενός)και σήμερα που πήγα να παραλάβω το παιδί μου είδα να κρατάει ένα άλλο παιδάκι κατασκευή και στο δικό μου δεν έδωσαν.ρώτησα με χαμόγελο γιατί στο παιδί μου δεν έδωσαν και η δασκάλα είπε οτι μόνο στα μεγαλύτερα δίνουν(το παιδί μου είναι 14μηνών)που θα μπορούσαν κάλλιστα να μου δώσουν τη χαρτονένια κατασκευή χωρίς μολυβιές όπως είχαν των άλλων παιδιών.μονίμως το παραλαμβάνω με ξεραμένες μύξες άλλες φορές με φορεμένη τη μια κάλτσα -λες και χρειάζεται πολλή ώρα να βάλεις 1κάλτσα και άλλα πολλά πολλά.έχω φτάσει σε σημείο να αναρωτιέμαι αν το ταίζουν κιόλας.κάνουν όμως παράπονα αν αργήσουμε να υπογράψουμε το χαρτί του εσπα κάθε μήνα.και είμαι βρεφονηπιοκόμος(ειρωνία ε;;;;;;)έχω απελπιστεί.δε ξέρω τί να κάνω.σκέφτομαι να ξεγράψω το παιδί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 3500 ευρώ παίρνουν για κάθε παιδί.λίγο σεβασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 3500 ευρώ παίρνουν για κάθε παιδί.λίγο σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μέσα στα 3500 ευρώ που δίνει το έσπα το χρόνο για κάθε παιδάκι συμπεριλαμβάνονται 100 ευρώ για γραφική ύλη.σε όσους παιδικούς δούλευα(ιδιωτικούς)δίναμε λίστα σε παιδάκια άνω των 2.5ετών.σε μικρότερα παιδιά ότι είχε ο σταθμός(που είχε).όταν κάθε παιδί έφερνε από 12χαρτόνια,υπολογίστε επί 20 το λιγότερο παιδιά κ πόσα ακόμα υλικά....κάποιοι υπεύθυνοι μπορεί να πουν σε υπάλληλο:προσέξτε περισσότερο τα παιδιά εκτός εσπα γιατί μας φέρνουν ζεστό χρήμα ενώ απτο εσπα πληρωνόμαστε κάθε τρίμηνο κ αν.σορι για το κατεβατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είμαι μια απελπίσμένη πραγματικά μαμά που και εγώ με την σειρά μου έχω το κοριτσάκι μου σε ΔΗΜΟΣΙΟ παιδικό και το τονίζω μέσω έσπα και θέλω να αναρτήσω το σημερινό..δεν δίνουν τα φάρμακα του παιδιού γιατί λένε απογορεύτηκαν λέει σε νηπιαγωγεία και σταθμούς..ψάχνω εδώ και ώρα σε διάφορα sites k blogs να ανακαλύψω που το λένε αυτό.
    Για τα παραπάνω που λέτε συμπάσχω μαζί σας παρόλο που βλέπω ότι οι αναρτήσεις σας είναι του '13.
    Εμείς έχουμε τα εξής προβλήματα,μας απαγορέυσανε να κάνουμε τηλέφωνα στην διάρκεια της ημέρας εξαιτίας μίας μάνας που έκανε διαρκώς (ανα 1 ώρα) τσεκάρισμα για το παιδί της μέχρι που το έφτασε στον δήμαρχο.
    Επίσης, τα παιδιά τρώνε το πρωινό τους όχι σε πιατάκια αλλά πάνω στο οβάλ τραπεζι που έχουν με αποτέλεσμα μετά η καθαρίστρια να το καθαρίζει (με ένα βρωμόπανο?? που ποιός ξέρει τι μπορεί να έχει πάνω) και αφού έχουμε φέρει όλες οι μανάδες γιογιο τα βάζουν στην σειρά τα κακόμοιρα κ τα πάνε ένα ένα στην μία κ μοναδική παιδική τουαλέτα για να κάνουν την ανάγκη τους.
    Περί φαρμάκων έχω υπογράψει σχετικά χαρτιά πώς πρέπει να δίνονται, όσο για τα υπόλοιπα τα βλέπω με τα μάτια μου κάθε πρωί τους έχω κάνει παρατήρηση αλλά αυτές δεν πτοούνται με τίποτα.
    Παρακαλώ όποιος μπορεί να με βοηθήσει (που να απευθυνθώ) διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με σοβαρά θέματα υγιεινής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα! Μήπως θα μπορούσατε να αναρτήσετε περισσότερες πληροφορίες για πιο λόγο ζητήθηκαν λεφτά για την γραφική ύλη, γιατί διαβάζω το άρθρο και έχω μπερδευτεί; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή