Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Οι διακοπές μας στη Νάξο!

Είναι αυτό το συναίσθημα.. που κατεβαίνεις από το καράβι σε ένα λιμάνι που δεν έχεις ξαναεπισκεφτεί και ψάχνεις το ξενοδοχείο σου... που αρχίζεις και ξεφορτώνεις το αυτοκίνητο και εκεί συνειδητοποιείς ότι έφερες πάρα πολλά πράγματα :-)
Κάπως έτσι μπήκαμε στο δωμάτιο μας και ήταν ευχάριστη η έκπληξη μας όταν είδαμε ότι ήταν καλύτερο από τις φωτογραφίες στο ίντερνετ! Τακτοποιηθήκαμε, φάγαμε πρωινό και βουρ για την παραλία του Άγιου Προκόπη! Πιο πολύ από όλα ευχαριστηθήκαμε την παραλία.. κρυστάλλινα, καθαρά, καταγάλανα νερά! Θερμοκρασία: παγάκι κανονικό! Άμμος η καλύτερη! Δεν κολλούσε πάνω μας και ήταν σαν θρυμματισμένα κοχύλια..



Η Αθηνά καταευχαριστήθηκε μπάνια και παιχνίδια! Καθόταν με το καρεκλάκι της στην ακροθαλασσιά και με τα κουβαδάκια της παρέα με τον μπαμπά της έφτιαχναν πυργάκια στην άμμο και έσκαβαν τρύπες τόσο μεγάλες που χωρούσα κι εγώ μέσα, εντάξει.. όχι ολόκληρη! 



Και το χαρακτηριστικό της παραλίας.. ο Θόδωρας ή αλλιώς γνωστός ως "ο Ντόνατς"! Πάνω κάτω συνέχεια με μια λαμαρίνα στο χέρι γεμάτη λουκουμάδες με ζάχαρη. Και να φωνάζει "ντόνατς, fresh donuts" κι εγώ άκουγα "ντόνατς, βρε ντόνατς"! Χαχαχα, και δεν έβγαινε νόημα..μέχρι που μου το σφυρίξανε! Έμαθε και η Αθηνά και μόλις τον άκουγε από μακριά..να το παπαγαλάκι! Ντόοονατς! Και πήραμε βέβαια μια μέρα. Α, τέτοια χατήρια δεν χαλάω.. εξάλλου το παιδί έφαγε 3 μπουκιές μόνο :-)



Ευχαριστηθήκαμε και το φαγητό πολύ. Οι Ναξιώτες φημίζονται για τα προϊόντα τους. Όλα τα λαχανικά/τυριά/κρέατα ήταν δικά τους. Μέχρι και δικό τους φρέσκο γάλα παράγουν. Φάγαμε φοβερή ντοματόπιτα στη Γαλήνη και καλόγερο (χοιρινό/μοσχάρι με μελιτζάνες) στις Μέλανες. Το μόνο που δεν υπάρχει αρκετό στο νησί είναι το φρέσκο ψάρι. Είναι λέει πιο πολύ του αγροκτήματος και της κτηνοτροφίας. Ο Νίκος μου όμως πήγε μια νύχτα για ψάρεμα κι έπιασε! Κι έτσι την άλλη μέρα, επισκεφτήκαμε ταβέρνα που μας το έψησε κιόλας και φάγαμε και το ψαράκι μας. Έτσι είμαστε εμείς..όπου δεν έχει φρέσκο ψάρι έχουμε τον ψαρά μαζί μας..χεχε! Δεν παραλείψαμε να φάμε βάφλες.. μα όλη η Νάξος να τρώει βάφλες;



Τα απογεύματα μετά τα μπάνια κάναμε τις βόλτες μας. Στα στενάκια της Χώρας, σε ορεινά χωριουδάκια, στο λιμάνι. Η Χώρα ήταν κλασική όμορφη Κυκλαδίτικη. Με τα άσπρα σπιτάκια της, τα ασβεστωμένα σοκάκια, το Κάστρο, τα μαγαζάκια. Βγάλαμε πολύ ωραίες φωτογραφίες μπροστά από γαλάζιες, πράσινες, μπλε πόρτες (σας έχω πει ότι έχω αδυναμία στις πόρτες;)



Βγήκαμε και βραδάκι με την Αθηνά κοιμισμένη στο καρότσι. Πήγαμε σε ένα μπαράκι με όνομα 520 (είναι ο αριθμός του barcode που ξεκινούν όλα τα ελληνικά προϊόντα) και έφτιαχνε κοκτέιλ με ονόματα παραλιών της Νάξου αλλά και πολλά άλλα με ελληνική έμπνευση. Εγώ διάλεξα Μojito Φραγκοστάφυλο!


Δίπλα ακριβώς από το λιμάνι βρίσκεται η Πορτάρα που δεν μπορείς να παραλείψεις να επισκεφτείς. Είναι μια μεγάλη μαρμάρινη πύλη, ότι απέμεινε από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Εμείς πήγαμε στη δύση του ήλιου και ήταν μαγικά.. 



Το πιο όμορφο ορεινό χωριό του νησιού είναι η Απείρανθος. Κτισμένο στις πλαγιές ενός λόφου ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Είναι ένα χωριό παραδοσιακό, πετρόκτιστο και γραφικό. Με καφενεία, σκαλάκια και πλάτανους σε μικρές πλατείες. Μια πολύ ωραία και δροσερή βόλτα καθώς η θερμοκρασία στο βουνό ήταν αισθητά χαμηλότερη!



Η Αθηνά ήταν πολύ χαρούμενη και αλήτεψε αρκετά! Αυτό που καταλάβαινα κάθε μέρα είναι πόσο πολύ χαιρόταν που ήμασταν όλοι μαζί, όλη μέρα.. Αφού μας έλεγε "μαμά χέρι, μπαμπά χέρι", μετάφραση: να την πιάσουμε από το χέρι.. Την χαρήκαμε κι εμείς βέβαια με ένα τρόπο πιο ξέγνοιαστο, χωρίς τις γκρίνιες της καθημερινότητας.. (όχι ότι δεν τσακωθήκαμε..αυτό που ρίχνουμε καυγά στις διακοπές μόνο εμείς το παθαίνουμε;) 
Τώρα έχουμε επιστρέψει στην Ερμιόνη και συνεχίζουμε τα μπάνια μας. Ελπίζω να βρίσκω τους περισσότερους από εσάς να ετοιμάζεστε ή να έχετε ήδη φύγει για διακοπές. Δηλαδή να διακόψετε ότι κάνετε καθημερινά, ότι και να σημαίνει αυτό για τον καθένα σας! Είτε είναι η δουλειά, είτε η ζωή στην πόλη, είτε βρίσκεστε στην εξοχή..ώρα να κάνετε οτιδήποτε διαφορετικό για να θυμάστε αυτό τον Αύγουστο.. Καλό μας μήνα! 

24 σχόλια:

  1. Μα τι όμορφες εικόνες! Καλέ μεγάλωσε η Αθηνούλα! Πωπω!
    Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα! Εμείς ακόμα δεν είδαμε θάλασσα φέτος... Ελπίζω μετά το 15αύγουστο.. :(
    Καλά μπανάκια, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω ομορφιες! τι ομορφα που περασατε! φαινεται ιδανικος προορισμος ιδιως για μικρα παιδια! καλη συνεχεια Βεράκι μου και πολλα φιλιά στο Αθηνουλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ τι ωραία όλα! Πρέπει να 'ναι πανέμορφα εκεί ε; Δεν έχω πάει και θέλω πολύ!
    Η Αθηνούλα κουκλί με τα μαντήλια στο κεφάλι!
    Επίσης οι παραλίες φαίνονται τόσο όμορφες, τι φανταστικά νερά...
    Εννοείτε ότι θα τσίμπαγα κι εγώ έναν λουκουμά!!
    Αχ καλό υπόλοιπο βρε Βεράκι, να περνάτε όμορφα και καλές βουτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και του χρονου να εισαστε καλα!!!! Λατρευω τη Ναξο!!!! Εχουμε κανει τις καλυτερες διακοπες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και του χρονου να εισαστε καλα!!!! Λατρευω τη Ναξο!!!! Εχουμε κανει τις καλυτερες διακοπες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Βερα μου με την ομορφη κορη. Την αναρτηση σου τη ρουφιξα. Τοσο για τις υπεροχες φωτογραφιες οσο και για την διηγηση σου. Ομορφο μερος η Ναξος και οικογενειακο.

    Καλα, γελασα πολυ με τους τσακωμους στις διακοπες. Ειναι μια παραδοση που αναβιωνεται καθε χρονο σε ολες τις ελληνικες οικογενειες που πανε διακοπες!!

    Καλη συνεχεια λοιπον!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Έχετε οικογενειακώς φωτογένεια εσείς!!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς όρισες Βεράκι μου!Τι υπέροχα που περάσατε και τι φανταστικές φωτογραφίες που μας έφερες!!Η Αθηνούλα είναι μια κούκλα!

    Λοιπόοοον...τι θα γίνει???????Θα βρεθούμε επιτέλους να τα πούμε κι από κοντά??Πέρνα από το Λόγω Τιμής αν σε βγάλει ο δρόμος να ειδοθούμε!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραίες φωτογραφίες! Θα πάω και εγώ στη Νάξο τέλη Αυγούστου, αυτή την υπέροχη ντοματόπιτα σε ποιά ταβέρνα την έφαγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικισμός Γαλήνη, ταβέρνα Πλατιά! Αν πάτε, δοκιμάστε και κρεμμύδια γεμιστά με κιμά..μμμ..μούρλια!

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

      Διαγραφή
  10. πολύ όμορφα περάσατε!έχω φίλη στη Νάξο!
    και φυσικά πάντα τσακώνομαι στις διακοπές κι έχω πάντα δίκιο χαχαχα
    καλή συνέχεια!
    το κουκουβαγιόπαιδό σας κουκλί ζωγραφιστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη Νάξο είχα πάει παλιότερα και μου έχει αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις... Μέσα από τις φωτογραφίες σου αναρωτήθηκα εάν τελικά την έχω αδικήσει!!! Φαίνεται ότι περάσατε πολύ καλά...Και σε άλλα με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όντως η Απείρανθος είναι το πιο όμορφο χωριό της Νάξου! Κι αυτή η ιστορία με τα 5 μουσεία με ένα κοινό εισιτήριο, σε ένα τόσο μικρό χωριό, μουσεία τα οποία έστησε μια παρέα γυναικών είναι πραγματικά αξιόλογη και αξιοζήλευτη προσπάθεια!
    Καλώς ήρθατε λοιπόν, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έτσι όπως έπαιζα με το ποντίκι πάνω κάτω διάβασα "κουκουβα-δάκια" κι ύστερα γούρλωσα κουκουβαγιομάτια μου για να δω καλύτερα!!! Φαίνονται και οι κουκουβάγιες στην άμμο δεξιά κι αριστερά και δεν θέλει πολύ ο αναγνώστης να "γλαυκωθεί" ολότελα!!!
    Ωραία τα περάσατε, τα βλέπουμε κι εμείς και είναι σαν να πήγαμε!!!
    Φτου σας! Έχετε άλλον ένα μήνα να διακοπεύσετε περιμένουμε κι άλλες αναρτήσεις!!!

    Φιλάκια πολλά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό μήνα!! :) Τι όμορφες φωτογραφίες! Πολύ ωραία οικογένεια είστε, να είστε πάντα έτσι χαρούμενοι!! Τα παιδιά ανθίζουν όταν είναι 24 ώρες το 24ωρο με τους γονείς τους, το έχω συνειδητοποιήσει πολλές φορές αυτό! Όσο για τον διακοπο-καυγά... όχι, δεν είστε οι μόνοι! ;) Έχετε και παρεούλα! ;) Αλλά δεν πειράζει, είναι για να ανάβουν τα αίματα! Χιχιχι! Φιλάκια πολλά! Καλή συνέχεια στις διακοπές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πραγματικά η Νάξος είναι ένα από τα ωραιότερα Κυκλαδίτικα νησιά.

    Και ότι η περιγραφή σου είναι όλο ενθουσιασμό, δείχνει το σωστό της επιλογής σας.

    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού στην Ερμιόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχες οι φωτογραφίες!! Και η Αθηνούλα μια κούκλα!! Πρέπει να περάσατε υπέροχα!! Καλό μηνα και πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όμορφες εικόνες, ωραία παρεούλα, με τις χαριτωμενιές της υπέροχης Αθηνούλας σας, ξεγνοιασιά, παιγνίδι, γέλιο και βουτίτσες! Τι πιο γλυκό τον Αύγουστο!!! Η περιγραφή σου έδωσε ζωντάνια στις υπέροχες φωτο σου και μας ταξίδεψες χαλαρά στην όμορφη Νάξο! Θεωρώ πολύ ευγενικό εκ μέρους σου ν' αφιερώσεις χρόνο στους αναγνώστες σου, παρ' ότι είσαι σε διακοπές κι έχεις και μικρό παιδί... Μπράβο σου!Εύχομαι καλή συνέχεια !!! Σε καλωσορίζω στο blog μου με πολύ χαρά!
    Φιλιά πολλά, από μια καινούργια φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραίες φωτό! Πού μένατε; Η θάλασσα (Αγ. Προκόπη) ρηχή ή κανονική. Καλές αναρτήσεις και καλή συνέχεια (και οι κουκουβαγιόπετρες εκπληκτικές!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Muy lindo tu blog, tus fotos, tus creaciones, todo. Ha sido un placer pasear por él.
    Saludos
    Maru
    Chile

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. E, μα...να πας Νάξο και να μην φας βάφλα; ;p

    Είναι υπέροχο νησί! Να είστε καλά και του χρόνου να περάσετε υπέροχα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι ομροφιά! Δεν χορταίνω να βλέπω εικόνες διακοπών.Και το πλασματάκι πόσο μεγάλωσε βρε Βέρα! Υπέροχες οι εικόνες σας...θέλω κι εγώ Νάξο! Τι μαγικά νερά...Τι τέλεια σοκάκια...τι φανταστικές γεύσεις και τι όμορφοι ακι χαρούμενοι που είστε όλοι! Αντε κορίτσι μου καλή επιστροφή τώρα...σε όλους μας! Φιλια΄πολλά στο Αθηνάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή