Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καλό Καλοκαίρι Μικρές Ιστορίες!

Ήταν Σεπτέμβριος όταν ανακάλυψα τις Μικρές Ιστορίες. Πήγαμε για δοκιμαστικό μάθημα, μας άρεσε και γραφτήκαμε σε δύο τμήματα, μουσικής και δημιουργικού παιχνιδιού. Η Αθηνά ήταν μόλις 15 μηνών όταν ξεκίνησαμε. Την έβλεπα με τον καιρό το πώς συμπεριφερόταν μέσα στην τάξη και δεν το πίστευα. Στην αρχή δεν έδινε σημασία και δεν παρακολουθούσε. Σιγά σιγά ακολουθούσε τις οδηγίες στα μαθήματα με χαρά! Έτρεχε να κάτσει στο τραπέζι όταν λέγαμε ότι θα ζωγραφίσουμε και δεν κρατιόταν με τίποτα όταν έβγαινε το αερόστατο! Την έβλεπα ότι μάθαινε να έχει υπομονή, να περιμένει τη σειρά της για να διαλέξει μουσικό όργανο και να μην γκρινιάζει. Μάθαινε να δίνει παιχνίδια στα άλλα παιδιά, να πιάνεται χέρι χέρι όταν κάναμε κύκλο και να ενθουσιάζεται με τα τραγούδια. Αυτοί οι 10 μικροί ινδιάνοι! Τι ωραίο τραγούδι! Και μόλις έλεγαν οι στίχοι "τα παπούτσια πετούν, πάνε να κοιμηθούν" να βλέπεις τα πιτσιρικάκια να ξαπλώνουν στο πάτωμα για νάνι! Μιλάμε, το βίωναν το τραγούδι! Και η δασκάλα μας η Νάντια να τρέχει να σβήσει το φως για να κάνει νύχτα! Αφού αυτό τους άρεσε!



Έχω ξαναγράψει για αυτό το ιδιαίτερο δημιουργικό εργαστήρι εδώ:
Η Αθηνά στις Μικρές Ιστορίες!
Φτιάξαμε στολίδια στις Μικρές Ιστορίες!
Χρωματίζοντας!
Ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές στις Μικρές Ιστορίες. Κάναμε καλούς φίλους και μεγαλώσαμε μαζί τους! Όλα τα παιδάκια τα θυμάμαι όταν πρωτοξεκινήσαμε..ήταν όλα μπεμπάκια..και τώρα τελείωσαν τη χρονιά παιδάκια!
Ευχαριστούμε πολύ τις Μικρές Ιστορίες για όλα! Κυρίως τις δασκάλες! Που αγαπούν τόσο αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται από μακριά! Που είναι σύγχρονες και ενημερωμένες! Που δεν μένουν στα κλασικά είδη διδασκαλίας και ψάχνουν διαρκώς για καινούριες δραστηριότητες! Που μας έφτιαξαν καράβι μέσα στην τάξη και τραγουδήσαμε μαζί τη Θαλασσογραφία του Σαββόπουλου..
Κάναμε λοιπόν μια όμορφη αποχαιρετιστήρια γιορτή! Φτιάξαμε οι μαμάδες το κατιτίς μας και περάσαμε όμορφα! Εγώ έφτιαξα την τούρτα καρπούζι μεγαλύτερη αυτή τη φορά. Σβήσαμε όλοι μαζί τα κεράκια και τραγουδήσαμε για όλα τα παιδιά το τραγούδι μας.. 



"Γεια σας παιδάκια, γεια χαρά! Γεια χαρά, γεια χαρά ως την άλλη τη χρονιάαααα!" 

8 σχόλια:

  1. Τι όμορφα!!! Άντε και του χρόνου λοιπόν!! Μέχρι τότε καλές βουτιές Αθηνάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ ζηλεψα τωρα! εμεις σταματησαμε στη μεση της χρονιας, ας οψεται ο μικρος ταλιμπαν στην κοιλια! μακαρι να τα καταφερουμε και να την ξαναφερω φετος! αξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημαντικό το ότι περάσατε τόσο όμορφα Βέρα μου!
    Εάν μια δασκάλα "το 'χει" και πραγματικά αγαπά αυτό που κάνει, δεν γίνεται να μην επηρεάζει θετικά το παιδί!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφα που είναι! Κρίμα που είναι τόσο μακρια από το σπίτι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο σου καταρχην που την ξεκινησες και τοσο μικρουλα. Δε νομιζω να το τολμουσαν πολλες:) Μονο καλο της εκανε της Αθηνουλας.
    Τι ομορφα που περνατε εκει καλε παιδια!!!! Και αυτη η τουρτα η καημενη τι περασε για να φτασει σωα εκει. Ακομα το σκεφτομαι και γελαω.
    Αντε και του χρονου κοριτσαρες. Καλο καλοκαιρακι λοιπον στις Μικρες Ιστοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται να περνάτε πολύ όμορφα εκεί! Πολύ ωραία συντροφιά και σίγουρα θα έκανε καλό στη μικρούλα σου!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδιά χρειάζονται ερεθίσματα. Και η καλύτερη επιλογή είναι το παιχνίδι και η δημιουργικότητα με τα αλλα παιδάκια. Και του χρόνου σας ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή