Σελίδες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πρώτο μπανάκι!

Σήμερα πήγαμε για το πρώτο μας μπάνιο. Διαλέξαμε να πάμε στην παραλία της Βάρκιζας. Στην είσοδο μου λέει ο Νίκος κοιτάζοντας ένα σχεδιάγραμμα "πού θέλεις να κάτσουμε" και κοίταξα τις θέσεις και τις τιμές. Είχε ξαπλώστρες κανονικές, ξαπλώστρες beach bar και ξαπλώστρες VIP. Φτάνουμε στο ταμείο και ρωτάμε ποιες είναι οι διαφορές. Δεν το πολυσκεφτήκαμε, είπαμε αφού ήρθαμε μέχρι εδώ ας πάρουμε τις VIP ξαπλώστρες, ξύλινες με μαξιλαράκι, μεγάλη ομπρέλα, με ωραιότατο beach bar στο καλύτερο σημείο της παραλίας. Πληρώσαμε το μπιλετάκι μας και κατευθυνθήκαμε προς το σημείο VIP (μα, δεν ακούγεται αστείο;) Και πάμε εκεί και είχε μετρ ρε παιδιά!!!! Με ακουστικό στο αυτί ο τύπος και κρατούσε ένα ντοσιέ με στυλό! Ο οποίος μας ενημέρωσε πως επειδή δεν είχαμε κάνει κράτηση μπορούσε να μας βάλει μόνο στο deck! Μα ποιο deck άνθρωπε μου, εμείς στην παραλία θέλουμε να κάτσουμε! Α, όλα κι όλα! Δεν έχεις κάνει κράτηση στο VIP section; Δεν μπορείς να κάτσεις μπροστά μπροστά! Αν είναι δυνατόν! Πραγματικά μου θύμισε συζήτηση σε μπουζούκια προ 10ετίας (τόσο έχω περίπου να πάω και λέω να το κρατήσω για πάντα)..σε λίγο νόμιζα θα βγάζαμε λεφτά να του δώσουμε για να μας χαρίσει το πολυπόθητο τραπέζι "κάλτσα"... ξέρετε, μπροστά μπροστά που βάζει ο μπουζουκόβιος το πόδι του στην πίστα και φαίνεται το σοσονάκι του!


η φωτογραφία δεν μου ανήκει, άλλωστε φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί στις 8 το πρωί!
Πήραμε λοιπόν το παιδάκι μας που είχε σκάσει όσο περιμέναμε τον κύριο μετρ να μας εξυπηρετήσει και πήγαμε στις κανονικές ξαπλώστρες που ήταν μια χαρά τελικά, απλά όχι μπροστά στη θάλασσα (οι μπροστινές reserved παρακαλώ). 
Η παραλία πάρα πολύ καθαρή, την καθάριζαν συνέχεια αλλά η θάλασσα ολίγον βρώμικη. Και κρύα! Η καημένη η Αθηνά τρόμαξε λίγο με τα κυματάκια και δεν ήθελε να μπει γιατί κρύωνε, δεν την πίεσα (μπήκαμε μόνο 1 φορά), έκατσε και έπαιξε μια χαρά. Κάθισε στην ξαπλώστρα σαν κυρία και όταν περπατούσε εκεί γύρω μας μόλις πατούσε στην καυτή άμμο γύριζε πίσω..χαχα, σαν αόρατα σύνορα ένα πράγμα! Βρήκαμε κι ένα ζευγάρι που είχαμε κάνει παλιά διακοπές μαζί και τα λέγαμε. Στο γυρισμό η μικρή κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο. Γυρίσαμε, έφτιαξα ένα ωραιότατο σπανακόρυζο, φάγαμε και τώρα χαλαρώνουμε. 
Ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε το απόγευμα! Το άλλο Σαββατοκύριακο πάντως θα δοκιμάσουμε επίσκεψη σε παραλία από την άλλη πλευρά μήπως κι έχουμε καλύτερη τύχη...μόνο μην μου πείτε ότι και η παραλία της Ψάθας έχει μετρ..δεν θα το αντέξω!

18 σχόλια:

  1. Πλάκα κάνεις!! Ειναι που δεν έχω πάει ποτέ εκεί για μπάνιο και δεν ξέρω. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι κάτι τέτοιο με κράτηση σε ξαπλώστρα είχα ακουσει στη Μύκονο. Μα πάμε καλά? Τουλάχιστον περάσατε καλά και αυτό έχει σημασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου φαίνονται τόσο τρελά όλα αυτά!αλλά και τι άλλο να κάνετε στην Αθήνα και μάλιστα όσοι έχετε παιδιά!
    καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώτος μετρ που συνάντησα σε παραλία ήταν πριν 4 χρόνια στη Σκιάθο έτσι ακριβώς όπως τον περιγράφεις! Α Βέρα μου μην ξεχνάς σε ποιά χώρα βρισκόμαστε, εδώ πληρώνεις τα πάντα και φυσικά οι VIP κι οι δήθεν έχουν προτεραιότητα σε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το αλλο σκ θα ρθεις μαζι μου να παμε για μπανιο, με ξαπλωστρες οπου θα πληρωσεις μονο τον καφε σου και μουσικη λες και εισαι σε νησι..μονο που θα φυγουμε νωρις!
    καλα αυτοι στην βαρκιζα απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμμμμ..εγώ σε τέτοιες παραλίες δεν πάω...έχουμε κι εμείς κάτι τέτοια κουλά..αλλά όχι τόσο.. Εδώ στη χειρότερη περίπτωση απλά πληρώνεις την ομπρέλα ή την ξαπλώστρα.. Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής που είμαστε εμείς τουλάχιστον..δεν πληρώνεις τίποτα από όλα αυτά..μόνο τον καφέ..Και ο μόνος τρόπος να πιάσεις πρώτη ξαπλώστρα-κύμα είναι ο παραδοσιακός..Να πάς νωρίς..χεχε!! πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμάλιστα!! Το ζήσατε και αυτό!! Και σκεφτόμασταν να πάμε Βάρκιζα σήμερα.. Πόρτο Ράφτη μην δοκιμάσετε να πάτε πάντως.. χαμώς γίνεται τις Κυριακές και η θάλασσα δεν είναι καλή! Απογοήτευση! Ας μου πει κάποιος μια ωραία παραλία στην Αττική που να μη χρειαστεί να χαλάσουμε και μια περιουσία! Πολύ χαριτωμένο το καλοκαιρινό σου κουκουβαγιοbackground! Φιλάκιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΑ μεγαλες στιγμες ζησατε..!!!χαχα!! ε ρε δεν παμε καλα..αυτα μου την σπανε.εμεις παμε Λαγονησι,καθαρη θαλασσα και δεν γινεται πανικος.φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε τι να πω και εγώ.
    Το ακούσαμε και αυτό!
    Ελπίζω το δεύτερο μπάνιο να είναι πιο πετυχημένο.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες αυτές οι δηθενιές, VIP ξαπλώστρες ρεζερβέ, μετρ στις παραλίες με ύφος χιλίων καρδιναλίων μου προκαλούν τουλάχιστον ανακατωσούρα...υποτίθεται ότι είμαστε και σε βαθιά κρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην συγκεκριμένη παραλία της Βάρκιζας πηγαίνω κάπου είκοσι χρόνια, μιας κι έμενα στη Βάρη μέχρι που παντρεύτηκα. Έχω λοιπόν να πω ότι δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ πλέον να δώσεις για να πας εκεί. Έχει γεμίσει ψώνια, καφετέριες και γκαζόν που δεν χρειάζεται και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εσύ κι οι άνθρωποι αυτοί της παραλίας ζείτε στην ίδια χώρα της κρίσης. Την επόμενη φορά σου προτείνω να πάτε λίγο παρακάτω προς Ανάβυσσο, έχει πολύ ωραίες παραλίες, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κράτηση για την ξαπλώστρα σου! Φιλάκια καλό καλοκαίρι επισήμως και καλά μπανάκια!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίες παραλίες είναι ακριβώς μετά τη Βάρκιζα.Με τη σειρά πηγαίνοντας προς Σούνιο: Λομβάρδα, Αγία μαρίνα, Νησί του Ντούνη, Άγιος Δημήτριος.Τζίνα Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βέρα μου για να είμαι ειλικρινής, αυτές τις κοσμοπολίτικες παραλίες τις αποφεύγω εδώ και χρόνια γιατί με συγχύζουν όλα όσα βλέπω!
    Καλή αρχή στα μπανάκια σας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχην δεν ηξερα πως λεγεται ετσι το τραπεζι μπροστα στην πιστα "καλτσα". Χα χα χα. Δηλαδη η πρωτη ξαπλωστρα παραλια πως λεγεται???
    Δεν ξερω τι να πω για το μετρ. Πραγματικα και εγω μονο σε κοσμοπολιτικα νησια το φανταζομουν αυτο το σκηνικο. Βρισκουν και τα κανουν ομως. Ακους εκει να κανεις κρατηση και για την παραλια. Θεωρω σωστο οποιος παει νωρις να βρισκει καλες θεσεις. Οτιδηποτε αλλο ειναι αδικο.
    Αντε καλη αρχη Βερουλιτσα μου με τα μπανακια σας. Ελπιζω την επομενη φορα να ειναι πιο ζεστη να την απολαυσει και η Αθηνουλα και οχι φυσικα Βαρκιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βέρα πολύ μου αρέσουν οι καινούργιες κουκουβάγιες. Και εγώ στο Λαγονησι πάω συνήθως (στο Μπαλί) και προτιμώ τις πρώτες ξαπλώστρες για να μην τρέχω με τα παιδιά. Δεν το χαίρεσαι αλλιώς. Χωρίς τα παιδιά δεν με νοιάζει να κάτσω και πισω πισω. Παντως δεν κατάλαβα.Πρωτα πληρώσατε και μετά σας ενημέρωσαν για την κράτηση; Ας το ελεγαν απο την αρχή. Δεν είδαν ότι είχατε μωρό; Τι να κάνει στο deck δηλαδη η Αθηνά; Εύχομαι τα επόμενα μπανάκια να έχουν λιγότερα απρόοπτα.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετρ στην παραλία με ...ακουστικό??? VIP ξαπλώστρες και μάλιστα με κράτηση? χα χα χα ρε παιδιά πλάκα μας κάνουν! Δεν εξηγείται αλλιώς! Πήγα χτες παραλία και είχε γεμίσει ο τόπος ταπερακια και πετσετες στην άμμο... Υπάρχουν δυστυχώς οικογένειες που ούτε ένα μπάνιο δεν μπορούν να πανε τα παιδιά τους λόγω οικονομικών. Και να φανταστείς πως εδώ στη Ρόδο η κρίση δεν ειναι τόσο έντονη όπως στην Αθήνα.
    Εμείς τουλάχιστον το καταφέραμε το πρώτο μας μπανάκι! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά ο τραγουδιστής βγήκε?????χιχιχιχι Πολλά φιλάκια Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε σε τέτοιες παραλίες από τότε που ήμασταν φοιτητές. Να μου πεις και που να πας; έλα μου ντε...
    Εμείς πάμε προς Ραφήνα.
    Η Ψάθα δεν έχει τέτοια και είναι πολύ καθαρή. Αλλά κρύα πολύ και μακρυά.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επίσης έχεις βραβειάκι, πέρασε να το πάρεις από: http://mommywiki.blogspot.gr/2013/06/love-your-blog.html
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή