Σελίδες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Παιχνίδι στο μπαλκόνι!

Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει ως μαμά είναι ότι τα παιδιά αγαπούν το νερό. Και ότι το νερό είναι η καλύτερη λύση αν δεν θέλεις/μπορείς να βγεις έξω και το παιδί βαριέται. Ή αν το παιδί είναι εκνευρισμένο, έχει υπερένταση και την έχει μεταφέρει και σε σένα.. Νερό, νερό, νερό! Μέχρι να μουλιάσουν τα χέρια τους και να γίνουν μπλε και παγωμένα τα δάχτυλά τους.. δεν πειράζει, θα το ευχαριστηθούν και σίγουρα θα ασχοληθούν μισή ωρίτσα χωρίς γκρίνιες.. Απλά θα κάνετε τον κόπο να τα αλλάξετε μετά γιατί θα γίνουν σίγουρα μουσκίδι και ας τους φορέσετε αδιάβροχη ποδίτσα..
Έστρωσα λοιπόν μία πετσέτα στο μπαλκόνι. Πήρα ένα μεγάλο τάπερ και ένα μικρότερο. Πήρα κι ένα σφουγγάρι και το έκοψα σε κυβάκια. Γέμισα το μεγάλο τάπερ με νερό και έριξα μέσα τα κυβάκια σφουγγαράκια. Στη συνέχεια έδειξα στην Αθηνά πώς να τα στίβει στο μικρό ταπεράκι και αφού είναι όλα στεγνά να τα ξαναρίχνει και να το ξανακάνει μέχρι να γεμίσει το 2ο ταπεράκι με νερό. 


Και κάπως έτσι πέρασε ένα 40λεπτο με ηρεμία.. Μετά σηκώθηκε και άρχισε τα δικά της, να σφουγγίζει τα κυβάκια γύρω γύρω και τέτοια.. εκεί τελείωσε το παιχνίδι με τα νερά και μπήκαμε μέσα να βρούμε κάποια άλλη ασχολία!

26 σχόλια:

  1. αχ εμεις αυτα last year! φετος δεν θελει το νερο με τιποτα με εξαιρεση να μουλιαζει στο μπανιερο της και να παιζει με τα κουκλια της αλλα να εισαι διπλα της! παντως οσο μεγαλωνουν τοσο πιο δυσκολα απασχολουνται... γι αυτο απολαυσε αυτα τα 40λεπτα γιατι εμενα μου λειπουν τρελα!
    Καλα το Αθηνάκι μας κουκλιτσα οπως παντα!
    Επισης η δικια μου καθοταν αρκετη ωρα αν της εβαζα 2-3 μπολακια με νερο και χρωματιζα το νερο απο καθε μπολακι με αλλο χρωμα (χρωμα ζαχαροπλαστικης), της εδινα και μια κουταλα και φυσικα μετα γινοντουσαν ολα τα υγρα μαυρα γιατι ανακατευε τα χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα κι αυτή με τα χρώματα! Λες να τη κρατήσει άλλο ένα μισάωρο; Χεχεχε!

      Διαγραφή
  2. Είναι αγαπημένη ενασχόληση το νερό για τα παιδιά. Έχω παιδική ανάμνηση να βουτάω μια κούκλα με τις ώρες σε μια λεκάνη νερό για να βλέπω τα μακριά μαλλιά της να κυματίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στη μαμά που είναι γεμάτη έμπνευση!! Εγω το μόνο παιχνίδι που κάνουμε καθημερινά για να τον απασχολώ και να παίζει με τα νερά και ταυτόχρονα να κάνω δουλειά είναι να τον βάζω να με βοηθάει να πλένουμε τα μπιμπερό του Πέτρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχα οντως αγαπανε το παιχνιδι με το νερο σχεδον ολα τα παιδια!!!
    Θυμαμαι ποσο απολαμβανε η δικη μου να παιζει με ενα παιχνιδι απο τα ELC οταν βαζαμε μεσα νερο αντι για αμμο
    http://www.mothercare.gr/elc/brochures/elc_brochure/index.php#/10

    τωρα που το θυμηθηκα δεν θυμαμαι που το εχω βαλει αυτο :) Μαλλον στο εξοχικο των πεθερικων μου.

    Καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ, τι όμορφη ιδέα είναι αυτή!!! Θα την εφαρμόσω σήμερα κιόλας :) Η μικρή τρελαίνεται για το νερό. Μου ζητάει 2 φορές την ημέρα μπάνιο μόνο και μόνο για να πλατσουρίζει :)
    Ευχαριστώ κουκουβαγιούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α βεβαιως με νερα!!! Οι δικες μου αυτενεργουν κι η Κωνσταντινα γεμιζει το κουβαδακι νερο και τσαλαβουτανε τις γοργονες - και τις μη γοργονες!! ;-) Επισης τελειες ειναι κ οι φουσκωτες πισινες, απλα θελει επιβλεψη διαρκως. Καλα καλοκαιρινα δροσερα παιχνιδια!!! Υγ. Εχουμε ιδιο κολαν!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμείς σήμερα θα κάνουμε μπάνιο στην πισινούλα μας στο μπαλκόνι. Ο Παύλος απο χθες εβαλε το Θοδωρή να τη φουσκώσει για να είναι έτοιμη με το που γυρίσει απο τον παιδικό σταθμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι πλάκα που έχει η Αθηνούλα με την ποδίτσα της!
    Εμείς δεν νομίζω να αντέχαμε τόση ώρα χωρίς να κάνουμε τα δικά μας πάντως :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχα... Ολοι τα εχουμε περασει αυτα. Δυστυχως βαριουνται ευκολα και θελουν παντα κατι καινουριο. Το νερο ειναι η τελεια λυση για ολες τις ηλικιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βάλε και εμάς στην ομάδα που θα το δοκιμάσει. Εμείς προς το παρόν δοκιμάσαμε να πλένει δίπλα μου τα πιάτα (τα τάπερ δηλαδή αφού τα έχω πλύνει εγώ) και φυσικά έγινε μουσκίδι. Αυτό όμως είναι φοβερή ιδέα και με βλέπω να κάνω αύριο κιόλας μιας κι ο καιρός είναι τέλειος. Επίσης θα δοκιμάσω και τις δακτυλομπογιές κάποια από αυτές τις ημέρς. Την πισίνα από Ιούλιο γιατί έχει δουλειά βγάλε βάλε νερό, άσε που μετά θα με πρήξει και θα θέλει όλο να φοράει το μαγιό της,χιχι!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω σε όλες τις ηλικίες τρελαίνονται με το νερό!!! Εμένα κάθονται ώρες μέσα στο μπάνιο και παίζουν. ειδικά το καλοκαίρι δυο φορές την ημέρα.
    Φοβερή μανούλα με τις ευρηματικές ιδέες σου. Άντε να της μάθεις να πλένει και τα πιάτα να σε ξεκουράζει λιγάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλεια ιδέα και πολύ δημιουργική! Από το τίποτα δημιούργησες ένα παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά έρχονται τα μπουγέλα. Εεκί η Αθηνά θα κάτσει παραπάνω από ένα 40λεπτο! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εμείς λατρεύουμε το νερό!
    Πολύ μου άρεσε η ιδέα με τα σφουγγάρια! Θα την εφαρμόσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έξυπνη ιδέα για να απασχολήσεις ένα παιδάκι! Και η Αθηνούλα φαίνεται πως το απόλαυσες!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραία ιδέα!Και σίγουρα η Αθηνούλα θα το απόλαυσε!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμείς απο πέρυσι το δοκιμάσαμε αλλά του αρέσει και φέτος!! Τώρα το έχουμε ανανεώσει με διάφορα παιχνίδια και σκεύη..χεχε!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δροσιστική ιδέα και αξιόλογος χρόνος το 40λεπτο (και για τη μικρή αλλά και για τη μαμά)! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρέπει να το κάνω και εγώ. Γιατι αλλιως βρίσκει διέξοδο στο μπάνιο. Ολο Πλενεται και μου τα κάνει χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή