Σελίδες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απαντήσατε! Εσύ πού πηγαίνεις για να ηρεμήσεις;

Πριν 2 βδομάδες περίπου έγραψα για αυτές τις στιγμές της καθημερινής ζωής μας που ως γονείς βγάζουμε καπνούς από τα αυτιά σαν τα καρτούν του 1980... Εκείνες τις στιγμές που θέλουμε λίγο να απομονωθούμε, να ηρεμήσουμε και να πάρουμε δυνάμεις για αυτά που ακολουθούν!
Είχα και την ιδέα να μετατρέψω αυτή την ανάρτηση σε μια αυθόρμητη και αληθινή δημοσκόπηση για το θέμα. Έφτιαξα λοιπόν μια φόρμα με ερωτήσεις όπου μπορούσατε να απαντήσετε χωρίς φόβο και πάθος γιατί απλά ήταν ανώνυμη! Κάθε μέρα διάβαζα τις απαντήσεις που έρχονταν στο φάκελο μου, άλλες φορές χαμογελούσα και άλλες προβληματιζόμουν! 
Ήρθε όμως η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τα αποτελέσματα!
Συνολικά 118 απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, οπότε έχουμε μια χαρά δείγμα! Τύφλα να'χουν οι πολιτικές δημοσκοπήσεις..η δική μας είναι καλύτερη ;-)
Έχουμε και λέμε λοιπόν!
Η πρώτη ερώτηση ήταν: 
"Πόσο συχνά αισθάνεσαι ότι θέλεις ένα διάλειμμα;"



  • 50 από εσάς απάντησαν ότι 1 φορά ανά 2-3 μέρες το θέλουν το διαλειμματάκι τους!
  • 45 από εσάς θέλετε το 5λεπτο σας 1 φορά την ημέρα και σας καταλαβαίνω!
  • 15 από εσάς τα πάτε καλύτερα, μόλις 1 φορά τη βδομάδα!

Και περνάμε στην 2η ερώτηση: 
"Πού πηγαίνεις για να ηρεμήσεις;"
Εδώ δεν υπήρχαν έτοιμες απαντήσεις, γράψατε ότι θέλατε! Για να έχουμε όμως κάποιο αποτέλεσμα έβαλα σε ομάδες τις απαντήσεις σας!



  • Και εκεί που η τουαλέτα πρωταγωνιστούσε στις απαντήσεις σας.. ήρθε το δωμάτιο/γραφείο και ισοφάρισε! Έτσι.. κόντρα στο κατεστημένο του νιπτήρα!
  • Ακολουθεί πάρα πολύ κοντά το μπαλκόνι! Σίγουρα και λόγω εποχής..  Έπρεπε να είχα κάνει την έρευνα τον Ιανουάριο και να μου γράφατε ότι βγαίνετε στο μπαλκόνι με 5 βαθμούς.. δήθεν για να ηρεμήσετε κι όχι για να σφίξουν τα δέρματα!
  • 14 από εσάς είπατε ότι βγαίνετε έξω! Και μπράβο σας που το καταφέρνετε! Αν μπορείτε να βγείτε στη γειτονιά για 10 λεπτά ή να περπατήσετε το τετράγωνο, είστε πολύ καλά! Είναι αυτό που λένε να απομακρυνθείς από το τόπο του εγκλήματος!
Απαντήσεις που αξίζει να αναφερθούν:

  • "Στο μπάνιο κλείνομαι αλλά επειδή εύκολα με βρίσκουν άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά το πατάρι!" Χα, γελάστηκες κυρία μου! Σκαρφαλώνουν κιόλας, τι νόμιζες! Χαχαχα!
  • "Πουθενά! Είμαι σε συνεχή αναβρασμό!" Σε αναβρασμό ή σε βρασμό; Μέχρι και το αυγό δεν είναι καλό μετά τα 6-7 λεπτά βρασμού! Πώς αντέχεις;
  • "Πουθενά. Κάνω το λάθος και προσπαθώ να εκτονωθώ φωνάζοντας :-(" Ούτε και αυτό βγάζει πουθενά.. βγες στο μπαλκόνι τώρα!
  • "Παντού αρκεί να κλείνει η πόρτα.." Φαντάζομαι, εννοείς μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 20-22 μηνών..γιατί μετά, το φτάνουν το πόμολο τα θηρία!

Και φτάνουμε στην πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση: 
"Τι κάνεις για να ηρεμήσεις;"
Επειδή και εδώ οι απαντήσεις ήταν ελεύθερες, προσπάθησα να τις βάλω σε κατηγορίες και έβγαλα και ποσοστά!



  • 24% από εσάς καπνίζετε..Περίπου δηλαδή το 1/4 όσων απάντησαν στην έρευνα. Κάποιες από εσάς έγραψαν ότι βγαίνετε στο μπαλκόνι για ένα τσιγάρο ή καπνίζετε στο μπάνιο. Κάποια έγραψε ότι καπνίζει κάτω από τον απορροφητήρα. Κορίτσια μου, αν θέλετε διαβάστε για το πώς έκοψα το κάπνισμα..σας καταλαβαίνω κάπως, κι εγώ έτσι ήμουν κάποτε. Απλά προσπαθήστε να μην καπνίζετε μπροστά στα παιδάκια!
  • 21% από εσάς μπαίνετε στο internet από το computer σας, το κινητό σας, από όπου μπορείτε δηλαδή! Facebook, pinterest και blogs έδειξαν οι προτιμήσεις σας. Μπάνιο και internet από κινητό ήταν οι επικρατέστερες απαντήσεις. Άρα..καλά το είχα υποψιαστεί..με διαβάζετε από την τουαλέτα σας, έτσι δεν είναι; Να, να! Ακούω το καζανάκι!
  • 19% από εσάς κάνετε δουλειές! Και λέτε ότι σας χαλαρώνει κιόλας! Επειδή έχουμε ανάγκη από τακτοποίηση σε αυτό το σπίτι και επειδή εγώ δεν υποφέρω από το σύνδρομο καθαριότητας..παρακαλώ όπως αποστείλατε τα στοιχεία σας στη διεύθυνση μου! Τις καλύτερες απαντήσεις σας θα τις δείτε παρακάτω!
  • Στο ίδιο ποσοστό (19%) έχουμε εσάς που για να ηρεμήσετε το ρίχνετε στις αναπνοές! Είστε προχωρημένες, το παραδέχομαι! Αν είστε και μωρομάνες και τα θυμάστε από τον πρόσφατο τοκετό..είστε σούπερ! Ούτε τσιγάρα, ούτε internet, ούτε φαγητά..μόνο βαθιές αναπνοές, βρε μπράβο σας!
  • Τέλος, 17% από εσάς κατευθύνεστε προς την κουζίνα. Και άντε, να καταλάβω ένα τσιμπολόγημα, να ανοίξετε λίγο το ψυγείο, να φάτε μια σοκολατίτσα. Πολλές από εσάς βάζουν και το μίξερ σε λειτουργία! Και να τα κέικ, να τα μπισκότα, να οι πίτες! Λιγουρεύτηκα με όσα διάβασα! Παρακαλείσθε και εσείς να αποστείλετε τα στοιχεία σας!
Σε αυτή την ερώτηση, οι απαντήσεις που ξεχώρισαν ήταν αρκετές. Προσπάθησα να ξεχωρίσω κάποιες και σας τις παραθέτω:

  • "Αδειάζω συρτάρια, ντουλάπες και τα ξανα-τακτοποιώ (και πριν τακτοποιημένα ήταν!!!)" Συγγνώμη κοπελιά..αλλά μιλάμε για προχωρημένη κατάσταση..χαχαχα!
  • "Μαζεύω τα πεταμένα παιχνίδια! Μην βαράτε καλέ, αφού μου αρέσει! Ειδικά να ξεχωρίζω τα χιλιάδες μικρούτσικα.." Είσαι κι εσύ σαν την από πάνω..τι να πω;!
  • "Πετάω όλα τα παπούτσια κάτω που είναι στα ράφια της αποθήκης και τα ξαναμαζεύω αλλά επειδή είναι μπελαλίδικο τελευταία έχω βρει κάτι άλλο, αντί να τσακώνομαι με τα μικρά μπαίνω στην αποθήκη και τσακώνομαι με τη σφουγγαρίστρα με τη σκούπα κτλ." Εσύ και η μάγισσα Σαμπρίνα! 
  • "Κοιτάζω βιτρίνες και ψωνίζω ( shopping therapy), χαζεύω την θάλασσα, ακούω μουσική, βλέπω ταινίες και κάτι πολύ πολύ προσωπικό!! ;)" Εδώ, τι να πρωτοσχολιάσω; Τις βιτρίνες, τη θάλασσα..ή το κάτι πολύ προσωπικό;;; Εύγε κοπέλα μου και αυτό χρειάζεται ;-)
  • "Κλαδεύω ότι βρω μπροστά μου και αλλάζω θέση στις γλάστρες!" Να και ο Ψαλιδοχέρης! Μόνο, μην βρεθείτε μπροστά της την λάθος στιγμή!
  • "Κάνω μία βόλτα στη θάλασσα...  Κάνει θαύματα!" Ναι, κάνει και είσαι τυχερή που έχεις τη θάλασσα κοντά σου!
  • "Τρώω σοκολάτα (κλασικά),ρίχνω και κανένα κλάμα..." Τίποτα πιο λυτρωτικό από αυτό το συνδυασμό!
  • "Ξαπλώνω στον καναπέ, κλείνω τα μάτια μου, και φαντάζομαι ότι έχω κερδίσει τετραπλό τζακ-ποτ στο τζόκερ, και έχω μια τεράστια έπαυλη γεμάτη με τεράστια παιχνίδια, και δυο νταντάδες για τη μικρή..!!" Αυτά είναι! Έκλεισε, θα τα πούμε την Κυριακή! (στο όνειρο σου!)
Είναι και πολλές άλλες απαντήσεις που μου άρεσαν αλλά πόσες να σας δείξω; 
Το θέμα είναι ότι καταχάρηκα που πήρατε μέρος σε αυτή την ανεπίσημη έρευνα και ότι θα το ξανακάνουμε σίγουρα! 
Για πείτε, για πείτε! Πώς σας φάνηκαν τα αποτελέσματα, αναμενόμενα; 
Σας άρεσε ιδιαίτερα κάποια απάντηση από αυτές που σας έγραψα;

29 σχόλια:

  1. Η κοπελιά με την "προχωρημένη κατάσταση" στην 3η ερώτηση είμαι εγώ!!!
    Να σημειωθεί στα πρακτικά ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ!!!
    (Τότε δηλαδή τί θα κάνω???)
    ;-)
    ΧΑΧΑ!!!
    Άψογη η έρευνα, Βέρα!!!
    Ο λαός απαιτεί: ΚΙ ΑΛΛΗ!!! ΚΙ ΑΛΛΗ!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα και η κλαψιαρα ειμαι εγω,τι να κρυβομαστε τωρα;;χαχα Ολες οι απαντησεις ηταν μοναδικες αλλα και ο σχολιασμος σου φοβερος ,με πολυ χιουμορ!!Τι ωραιο που ηταν ολο αυτο με την δημοσκοπιση,να επαναληφθει παρακαλω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν απ' όλα να πω πως αυτές οι κουκουβάγιες στο background είναι οι πιο όμορφες και ανοιξιάτικες και χαριτωμένες και παιχνιδιάρικες που έχεις βάλει! Τις λάτρεψα! Και συνεχίζω! Η τρελλή που τις αρέσει να μαζεύει τα πεταμένα παιχνίδια, είμαι εγώ, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;;;;;;;;;;;;;;;;; Γέλασα πάρα πολύ και με την διαδικασία της έρευνας αλλά πολύ περισσότερο με τα αποτελέσματα και με τον σχολιασμό βεβαίως - βεβαίως! Κανένας άντρας δεν απάντησε; Σιγά μην απαντούσε θα μου πεις. Τι ζόρι τραβάνε εκείνοι μέσα στο σπίτι; (είπα και την κακιούλα μου....)

    Θα ξαναπώ πως οι κουκουβάγιες αυτές μου αρέσουν πάρα πολύ! Μέχρι που τις θέλω σε αυτοκόλλητο για τοίχο!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε μας..μία μία αποκαλύπτεστε! Χαχαχα!
      Αφού σου αρέσουν τότε τόσο πολύ οι κουκουβαγιούλες θα σου τις κάνω καρτούλα!

      Διαγραφή
  4. Χαχααχα!!! Εγώ είμαι αυτή που φτιάχνει τα γλυκά!! ;) Απορώ ακόμα πώς δεν έχουμε παχύνει σ' αυτό το σπίτι!! Πολύ όμορφη η ιδέα σου και να σου πω, περίμενα πώς και πώς να δω τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής σου, για να καταλάβω αν έχω πρόβλημα, ή αν όλες είμαστε παρόμοιες. Τείνω προς το δεύτερο και σ ΄ ευχαριστώ γι' αυτό!! ;) Στην επόμενη βάλε τι κάνουμε όταν στα καλά καθούμενα, αρρωσταίνουν τα μικρά και μας περιλούζουν με... διάφορα στομαχικά παρασκευάσματα!! Μόλις μου συνέβη και αφού έπλυνα ρούχα και χαλιά, κάθησα να ηρεμήσω... Φιλάκια , σ'ευχαριστώ, γιατί με έκανες και γέλασα και χαλάρωσα- το είχα ανάγκη! Καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; Κανένα πρόβλημα δεν έχεις..όλες μες την τρέλα είμαστε!
      Περαστικά στο μικράκι σου, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τύφλα να 'χουν τα polls των εκλογών! Μιλάμε για απίστευτη ανάλυση, ξετρελάθηκα με τα σχόλιά σου!
    Θέλουμε κι άλλη δημοσκόπηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ με τη σειρά μου θα παρακαλέσω όσες κοπέλες κάνουν δουλειές για να χαλαρώσουν την επόμενη φορά που θα είναι τα νεύρα τους κοκορέτσι να περάσουν από το σπίτι μου για γενική...
    Φιλάκιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήταν που ήταν η δημοσκόπηση τρελιάρα, ήρθες με τα αποτελέσματα να μας ξεκάνεις από τα γέλια!!!
    Είμαστε μουρλοκομεία οι μαμάδες:)
    Εγώ της τουαλέτας αν και όντως και εκεί δεν βρίσκω ηρεμία....με βρίσκουν πάντα!!!!
    Είμαι απο κινητό και δεν βλέπω τις όμορφες κουκουβάγιες που λέει το Μαράκι από πάνω!!! Θα ξανάρθωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει επιστροφή..θα μας βρίσκουν πάντα, χαχαχα!

      Διαγραφή
    2. Οι κουκουβάγιες πολύ αστείες!! Με κοιτάνε με ένα γουρλωμένο βλέμμα που με υπνωτίζει!!!! Με στέλνει στην...τουαλέτα:)

      Διαγραφή
  9. Πολύ μου άρεσε το concept, κυρίως γιατί η έρευνα ήταν αληθινή!
    Οι απαντήσεις ήταν όπως τις περίμενα! Ειλικρινείς και με χιούμορ! Πάλι καλά!!
    Περιμένουμε και άλλες έρευνες εννοείται!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνω θέμα για την επόμενη! Χαίρομαι που άρεσε τόσο!
      Φιλάκια Ερμιονάκι!

      Διαγραφή
  10. Πως και πως περίμενα τα αποτελέσματα της έρευνας!!! Εγω ειμαι αυτή με την θάλασσα! Ειμαι όντως τυχερή κάνει πραγματικά θαύματα!!! Πάντως δεν υπήρχε περίπτωση απο νεύρα να ξεκινήσω δουλειές... Το θέμα ειναι να μου φύγουν όχι να μου αυξηθούν!!!
    Φοβερή έρευνα ελπίζω να υπάρξει και δεύτερο μέρος κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε εσύ είσαι η τυχερή; Για τις δουλειές συμφωνώ..
      Θα κάνουμε κι άλλη βέβαια!

      Διαγραφή
  11. Μα καλά κανείς δεν έγραψε τίποτα για το Blogging??? Εγώ Βέρα όταν κάθομαι στον υπολογιστή δεν βλέπω και δεν ακούω τίποτα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ δεν πήρα μέρος γιατί απλά δεν ησυχάζω ΠΟΤΕ!!!
    Πιο πολύ από τις απαντήσεις μου άρεσε ο σχολιασμός!!! Υπέροχος!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο και φιλάκια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχχ τώρα την είδα την δημοσκόπηση! Καλά γέλασα πολύ!
    Και σκέφτηκα οτι εγω για να ηρεμήσω θέλω διακοπέεεεεεεςςςς!!
    Καλό πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ιδέα της δημοσκόπησης ήταν φοβερή! Και τα αποτελέσματα ξεκαρδιστικά οπως ήταν αναμενόμενο. Και εγώ έξω πάω. Απλά τον Ιανουάριο μένω ελαχιστα μπρρρρ.
    Τωρα τα παιρνω μαζι μου να ξεδωσουν και αυτά.Οι κουκουβάγιες με έχουν τρελάνει.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή