Σελίδες

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τι δεν λέμε σε μια μαμά!

Οι μαμάδες είμαστε μια κατηγορία από μόνες μας. Είμαστε άλλο είδος ανθρώπου. Και είναι μερικά πράγματα που όταν μας τα λένε..άλλες φορές πληγωνόμαστε, άλλες θυμώνουμε, άλλες συγκινούμαστε. Πάντα όμως χαμογελάμε... ειδικά αν είναι μπροστά το παιδί μας ;-)



  • "Φαίνεσαι κουρασμένη"Αυτή ακριβώς μπορεί να είναι η χειρότερη φράση. Τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει όταν λέγεται. Ότι ήδη αισθάνεσαι χάλια είναι αρκετά κακό. Όταν σου το επιβεβαιώνουν κιόλας είναι χειρότερο. Ας διαγράψουμε οριστικά αυτή τη φράση από το σκληρό δίσκο του κεφαλιού μας. (Εκτός αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για το κακό αφεντικό σας.)
  • "Δουλεύεις"; Αν μια μαμά έχει δουλειά με μισθό είναι άλλη υπόθεση. Η κάθε μαμά δουλεύει..πρωινή βάρδια, μεσημεριανή, βραδινή και τα Σαββατοκύριακα χωρίς ρεπό. Είμαστε μαγείρισσες, καθαρίστριες, σωφέρ, στυλίστριες, μηχανικοί παιχνιδιών και σκουπιστές πωπών! Και για αυτές τις εργασίες δεν παίρνουμε ένσημα.. εντάξει έχουμε κάποιο μπόνους..φιλιά και αγκαλιές! Αλλά, σας παρακαλώ..μην ρωτάτε αν δουλεύουμε. Δουλεύουμε. Όλη. Την. Ώρα.
  • "Μοιάζεις τόσο με μαμά". Δεν χωνεύεται κι εύκολα..ειδικά αν σου το πει γυναίκα που είναι: νεότερη από σένα και έχει μικρότερους γοφούς από σένα.
  • "Αυτή η μπλούζα/φούστα είναι πολύ κολακευτική πάνω σου". Η λέξη "κολακευτικό" φαίνεται να είναι κωδικός για το "μεταμφιέζει το αχλαδόμηλο σώμα σου". Πείτε απλά: αυτή η μπλούζα είναι πολύ ωραία.
  • "Αν έκανε εμένα το παιδί μου έτσι.." Ναι, το παιδί μου μπορεί να έχει ένα ξέσπασμα στη μέση του εμπορικού και να μην μπορώ να το κάνω καλά. Σίγουρα όμως να μου πει κάτι τέτοιο ένας περαστικός είναι αρκετό για να εκνευριστώ και όχι να ντραπώ. Κάνε πίσω και κανείς δεν θα τραυματιστεί!
  • " Πότε περιμένεις το μωράκι"; Στην πραγματικότητα μέσα σε αυτή την κοιλιά δεν υπάρχει μωράκι.. μόνο λίπος που έμεινε από το μωράκι που βλέπετε. Και αν αυτή που έκανε την ερώτηση απαντήσει τραυλίζοντας "και σε μένα συνέχεια λένε ότι είμαι έγκυος" δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, δεν το σώνει με τίποτα που λέμε!
  • "Δεν θα έδινα στο παιδί μου να το φάει αυτό". Ναι, είμαι ενήμερη ότι το παιδί μου τρώει ένα μη οργανικό hot dog και χρωματιστές καραμελίτσες. Δεν είναι δα και αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο. Παρακαλώ κρατήστε την τάση σας για φαγητο-αστυνόμευση για την παρέα σας.
  • "Πόσο χαίρομαι που βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που φοράει μαμαδίστικο jeans". Αρκετά είπαμε, καταλαβαίνετε. 
Γενικά για να συνοψίσουμε: δεν λέμε κάτι που να αφορά την εμφάνιση μιας μαμάς που δεν νιώθει στα καλύτερα της. Θεωρούμε δεδομένο ότι κι εκείνη δουλεύει και δεν υποτιμάμε τις ικανότητες της ως μαμά ακόμα κι αν βλέπουμε κάποια λάθη μια δεδομένη στιγμή. Δεν τα λέμε.. μπορεί ήδη να προσπαθεί πολύ σκληρά! 

102 σχόλια:

  1. Βερούλα, πολύ σημαντική η ανάρτηση αυτή. Και σοφή,βεβαίως βεβαίως, όπως θα ταίριαζε άλλωστε, βγαλμένη από διάσημα κουκουβαγιο-χείλη!! Φιλιά καληνύχτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, Βέρα μου. Όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λένε...
    Μια χαρά τα 'χωσες σε όλους τους αδιάκριτους που μιλάνε αντί να μασάνε ώρες ώρες...

    Φιλιά και καληνύχτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα ένα κι ένα.. Καλά τα είπες! Μαμά δεν είμαι, αλλά είμαι γυναίκα και σίγουρα καταλαβαίνω πως θα ένιωθε η καθεμιά στο άκουσμα τέτοιων χαρακτηρισμών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα άδικο έχω; Φαντάσου και να είσαι και μαμά και τόσο κουρασμένη..και να στο λένε κιόλας!

      Διαγραφή
  4. Καλημερούδια χαμογελαστή μου φατσούλα! Μέσα στο μυαλό μου είσαι! Ειδικά οι δυο πρώτες ερωτήσεις με τρελαίνουν. Ναι, είμαι κουρασμένη κ φαίνομαι. Δεν μπορώ να δείξω ξεκούραστη. Ή το "δουλεύεις"; Μπράβο στις μανούλες που εργάζονται αλλά και όσες έχουν επιλέξει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους είναι εξίσου ή μην πω περισσότερο κουρασμένες γιατί ως γνωστόν στη δουλεία κάνουμε κ ένα διάλλειμα από την κούραση του απιτιού:)
    Για να μην σχολιάσω την κρίση του τέκνου μέσα στο εμπορικό που σε κοιτάνε όλοι σαν εξωγήινη.
    Με κάλυψες πλήρως Βεράκι και ελπίζω να μην ξανακούσω κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντωμεταξύ αυτά τα στάδια τα περνάμε όλες! Ευτυχώς δεν μου έχουν πει ακόμα τίποτα για την κοιλιά μου αλλά όταν βλέπω κάποιον να την κοιτάζει...τρελαίνομαι! Έχω και ποπό, ας κοιτάξει αυτόν!

      Διαγραφή
    2. Άμα κοιτάξει τον ποπό...θα τον λιντσάρει μια ψυχή:)
      Έτσι κοιτάει κοιλίτσα!

      Διαγραφή
  5. Χα,χα! Μεταξύ μας καταλαβαινόμαστε τουλάχιστον, έτσι δεν είναι;
    Πολύ χαίρομαι πάντως να βλέπω αυτούς που κουνούσαν το δαχτυλο κριτικάροντας τα πάντα να γίνονται οι ίδιοι γονείς μετά και να παθαίνουν τα ίδια!
    Καλημέρα μαμάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερούδια!
    αχ αυτο το ''φαινεσαι κουρασμενη''...εχω φτασει στο σημειο να πιστευω οτι το συγκεκριμενο ατομο που μου το λεει παντα μα παντα, εεε δεν εχει και τοσο αθωους σκοπους...
    οσο για τα υπολοιπα τα εχω ακουσει κατα καιρους αλλα εχω εκπαιδευτει πλεον να μην δινω σημασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα και παραπάνω ότι δυστυχώς κάποια είναι και κακιούλες..
      Αναίσθητες έχουμε γίνει,ε; Χαχαχα!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα ... Πολύ πολύ σωστή! Ό,τι κι αν λένε μην το βάζουμε κάτω... Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας είναι ότι είμαστε ΜΑΝΟΥΛΕΣ και το μεγαλύτερο μειονέκτημα μας - αν θεωρείται μειονέκτημα , για μένα όχι - είναι ότι έχουμε παιδάκια ''ζωντανά'' με δυνατη φωνή, έντονο γελιο ή κλάμα, που τρέχουν, παίζουν, πηδάνε, κάνουν τούμπες και λένε ...σ΄ αγαπώ! Τί άλλο να θέλουμε;;;; Σε φιλώ γλυκιά μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωντανά δεν λες τίποτα! Κι εμείς από πίσω να τρέχουμε! Αλλά δεν χρειάζεται να μας λένε και κουρασμένες..

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Βερα μου. Πόσα έχω ακούσει δεν λέγεται. Σιγά μην τα βαψω και μαυρα. Ζηλευουν τα μικρά ματάκια που με κοιτανε και μου λενε παπαπαω ( σ'αγαπαω)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι δεν θα τα βάψουμε και μαύρα, τουλάχιστον έχουμε τα μπόνους μας!

      Διαγραφή
  9. γέλασα πολύ με την εξής σκέψη, οκ ναι δεν είναι ωραίο να τα ακούει αυτά μια μαμά, είναι ωραίο όμως να τα ακούει και μια άλλη γυναίκα; να πει κάποιος δηλαδή σε μια κοπέλα "περιμένεις μωράκι", όταν η απάντηση είναι "οχι αυτός είναι ο σωματότυπος μου" ή "φαίνεσαι κουρασμένη" κλπ κλπ, άσε μερικές ατάκες καλύτερα να μην λέγονται γενικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά τα σχόλια για την κοιλιά και την πιθανή εγκυμοσύνη πάντα άκυρα είναι!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχο άρθρο! Πόσο δίκιο έχεις, πόσο δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο δίκιο έχεις Βέρα μου!
    Όλες οι περιπτώσεις λίγο-πολύ μου έχουν τύχει!ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο πρώτο παιδάκι μου ήμουν μια εργαζόμενη μαμά. Τώρα είμαι μια έγκυος άνεργη μαμά όλη την ωρα μέσα στο σπίτι με ένα 2χρονο να κάνει τον άπειρο χαμό. Πιστέψτε με στη δουλειά ήταν πιο ξεκούραστα τα πράγματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλες πρωινές βλέπω..χεχε!! Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει να ακούσω τίποτα από αυτά...Και σίγουρα δεν θα έλεγα τιποτα από αυτά σε κάποια άλλη..Αλλά αν τυχόν τα άκουγα..πιστεύω θα απαντούσα αναλόγως χαχα!!! Καλημέρα Βερούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερή είσαι! Αλλά αν ακούσεις..μπρος στην επίθεση, χεχε!

      Διαγραφή
  14. Σε μερικά απλά θα γελούσα...τώρα πια τα παιδιά μου μεγάλωσαν και τυχαίνει αυτό τον καιρό να είμαι άνεργη..οπότε αυτό που μου την "έδωσε" πρόσφατα ήταν το "τυχερή" όταν είπα σε γνωστή που συνάντησα τυχαία πως είμαι άνεργη...γύρισε το μάτι μου..ειδικά όταν άρχισε να μου λέει πόσο "τρέχει" αυτή με τη δουλειά της...της είπα απλά αν θέλει να αλλάξουμε θέση να γίνει αυτή η τυχερή και με κοίταζε σα χάνος..α μα πια!!
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά της είπες! Δεν της είπες ότι πήρες άδεια με αποδοχές!

      Διαγραφή
  15. Ωστόσο καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι κι εμείς υπήρξαμε μη μαμάδες και ότι καμιά φορά δεν έχει κακία αυτός ο λόγος που θα μας πουν! Ειδικά το αν δουλεύεις, δεν σημαίνει ότι το ρωτάει κάποιος με κακό σκοπό, μπορεί και από απλή περιέργεια!!! Μην λιθοβολείτε παρακαλώ!!! Ωστόσο την επόμενη φορά που θα ακούσω το φαίνεσαι κουρασμένη... πυροβολώ χωρίς σκέψη,χιχι@ Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει.. βέβαια κάποια είσαι δεν είσαι μαμά δεν τα λες! Αχ.. ειδικά το κουρασμένη!

      Διαγραφή
  16. Ενώ το άλλο; Κάτι θέλει το μικρό σου, ή απλά το έχει πιάσει το ανάποδο του και κλαίει μέσα στη μέση του δρόμου.....
    Τυχαίνει να περνάς δίπλα από κάποιον/α μπαμπά/μαμά, παππού/γιαγιά με το δικό τους πιτσιρίκι και να σου λένε: "Καλέ γιατί κλαις; Κοίτα που ο Γιαννάκης μου δεν κλαίει!"
    Ειλικρινά εκείνη τη στιγμή μου έρχεται να τους πλακώσω στο ξύλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πολύ εκνευριστικό!!! Σύγκριση ότι το καμάρι τους συμπεριφέρεται καλύτερα, μα χρειάζεται;

      Διαγραφή
  17. ΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.....ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΤΩΜΑ!!! ΜΕ ΔΙΔΥΜΑ 1,5 ΧΡΟΝΩΝ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ? ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΕΚΑΝΑ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ...ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑΘΜΟ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ ΛΙΓΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι..χαλάλι εννοείται ότι λέμε! Αλλά εκείνη τη στιγμή εμένα με στεναχωρεί..

      Διαγραφή
  18. Ένιωσα ενοχές ρε Βέρα. Αυτό το φαίνεσαι κουρασμένη δεν ήξερα οτι ενοχλει τόσο. Ακόμα και τώρα που είμαι μαμά το λέω στις φιλενάδες μου οταν το παρατηρώ αλλά το λέω από καθαρό ενδιαφέρον. Για όλα τα υπόλοιπα απλά συμφωνώ και επαυξάνω ! Καλημέρα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το έχω πει σε φίλη μου! Λέμε για τους πιο..έξω από το χορό και τους γνωστούς!

      Διαγραφή
  19. Πολύ γέλασα με όσα διάβασα. Είναι τόσο μα τόσο αληθηνά όσα γράφεις!!!

    Υπομονή. Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω ότι τελευταία έχεις αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου όσον αφορά τις αναρτήσεις σου! Δεν θα με παρεξηγήσεις που το λέω αυτό αλλά έτσι σε γνώρισα και αγάπησα το blog σου! Τέλεια ανάρτηση! Φιλιά πολλά
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βέρα μου τι εκπαιδευτική, αληθινή και χαρούμενη ανάρτηση.
    Ξέχασες το τελευταιο: "Ένα ίσον κανένα"... μα τι λες κυρά μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο το κανε κι αλλο ενα! Θα ολοκληρωθειτε! Omg!
      Σε απολαυσα!σε όλα! Την καλημερα μου!

      Διαγραφή
    2. αυτο το κανε κι αλλο ενα! Θα ολοκληρωθειτε! Omg!
      Σε απολαυσα!σε όλα! Την καλημερα μου!

      Διαγραφή
    3. αχχαχαχα!! Εμένα στο σουπερ μαρκετ μου τα ειχε χωσει χοντρα εντελως αγνωστος τυπας γιατι δεν κανω 2ο παιδι!! "Ελα μωρε τεμπελες ολες μαθατε με το ενα και τελος!!" wtf μεγαλε!!?!? κρατησα την ψυχραιμια μου (ευτυχως) του απλώνω το χερι και του λεω: "Σκασ'τα τωρα, να σταματησω τη δουλεια και σου κάνω 10!!" τον αρχισε μετα και η ταμιας και το βουλωσε!! αχχαχα!

      Διαγραφή
  22. Συμπάσχω με την ερώτηση "Πότε περιμένεις το μωράκι;" Πόσες φορές την έχω πατήσει η ίδια και φυσικά μου το έχουν πει! Ντροπήηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εγώ το έχω σκεφτεί να το πω! Αλλά δεν λέω τίποτα..χιχι!

      Διαγραφή
  23. Οκ, ομολογώ!!! Γέλασα!!!
    Αλλά μη νομίζεις πως επειδή δεν έχω μωρό, είμαι έξω από τον χορό!!!
    Κατά καιρούς, αφήνομαι κ' ναι, έχω κοιλίτσα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!!!
    Σας φιλώ πολύ-πολύ!!! Όλες τις μαμάδες με τα μπουμπουκάκια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε, είδες; Λες κι η κοιλίτσα είναι πάντα εγκυμοσύνη! Μπορεί να είναι και μπύρες που λέει μια φίλη μου!

      Διαγραφή
  24. Τι τραβάτε κι εσείς οι μάνες! :-Ρ
    Αυτά ακούω, άλλα τόσα βλέπω και όλο και το αναβάλω να μπω στο club... Όταν το αποφασίσω πάντως θα αναρτήσω τον οδηγό σου σε σπίτι, δουλειά, κτλ. ;-)
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σε πτοούν αυτά καλέ! Οι αγκαλιές και τα φιλιά σε αποζημιώνουν για μια ζωή!

      Διαγραφή
    2. Χμ, κάπως καλύτερα τώρα ;-)

      Διαγραφή
  25. Αν είμαι κουρασμένη...? χα χα χα ερωτήσεις είναι αυτές? Φυσικά και είμαι!! Δεν βλέπεις που ξεχασα απο την κούραση να αλλάξω μπλούζα και πήγα στη δουλειά με την πιτζάμα???
    και το άλλο... "μοιαζεις με μαμά" τι είναι? Και καλά προσβολή? Δηλαδή ποια είναι η εικόνα μιας μαμάς?
    Την προηγούμενη εβδομαδα μου είπαν και εμένα "Αααα πάλι έγκυος"???? Το αφήνω ασχολίαστο...
    Και τέλος το "αγαπημένο" μου "Εγώ στη θέση σου..." πάντα με επικριτικό ύφος!!!
    Θεική ανάρτηση! Ταυτίστηκα όπως κατάλαβες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αυτό που φαντάζομαι ότι εννοούν "μοιάζεις με μαμά" είναι: κουρασμένη, απεριποίητη, με παλιά ρούχα.. με λίγα λόγια σε νοιάζουν τα παιδιά και όχι ο εαυτός σου!
      Καλά.. αυτό με την κοιλιά είναι..απαράδεκτο!

      Διαγραφή
  26. Να σου πω το θεϊκό που μου είχε πει η ίδια μου η μάνα, όταν ήμουν έγκυος στον 8ο μήνα στην κόρη μου; Διάβασε και φρίκαρε ελεύθερα! Ο γιος μου τότε περνούσε την φάση -ΔΕΝ - ΤΡΩΩ - ΤΙΠΟΤΑ - ΠΑΡΑ - ΜΟΝΟ - ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ - και ένα βράδυ ήρθε η μάνα μου και την ακούω να μου λέει; Μαρία, κάτι πρέπει να κάνεις με το θέμα του φαγητού, γιατί το παιδί σου ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ από ασιτία στον 21ο αιώνα! Μετά από αυτό, όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες! αχαχχαχχχχ

    Υ.Γ. Συμφωνώ με όλα. Απλά νομίζω πως κάποιες φορές αυτά λέγονται και με την διάθεση .... συμπαράστασης! Άλλο αν η μαμά είναι σούπα από την κούραση και την αϋπνία και είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να ακούσει! Εσύ πάντως, είσαι πάντα κούκλα και λαμπερή και δίνεις την εντύπωση πολύ χαρούμενης μαμάς!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, γέλασα τόσο με την ατάκα της μαμάς σου!!

      Διαγραφή
    2. να τις βάλουμε να κανουν παρεα με τη δική μου!!!! Φυσικά με το υφος Ειρηνης Παππα στην Μηδεια (τουλαχιστον!): "Αν παθει κάτι το παιδι μου (μου!?!?!? απο πότε!?!!?) θα δεις τι θα παθεις!! που θα το πεθανετε το παιδι απο ασιτια στην εποχή μας!!" Το ωραιοτερο!? Ο δικός μου τρωει αλλά οχι φυσικα που η αθανατη ελληνιδα γιαγια θα ηθελε να τρωει!!!

      Διαγραφή
    3. Πάντως κι εμείς περάσαμε φάση χυλοπίτας..χαχαχα! Και μια χαρά είμαστε, το ξεπεράσαμε!

      Διαγραφή
  27. χαχσαχαχαααα δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό Βέρα μου!!
    Η αλήθεια είναι, ότι, παρόλο που μεγάλωσα δυο κορούλες, εντούτοις, ίσως επειδή ήμουν και στις δυο φοιτήτρια ακόμη, και είχα να κάνω μόνο με φοιτητόπαρέες, δεν βίωσα ποτέ κάτι τέτοιο. Μέχρι και στα μαθήματα τις κουβαλούσα μαζί μου, και τις είχαμε σαν κουκλίτσες χαχαχα. Δεν χάσαμε τίποτα με τον Γιάννη, μέχρι και μουσικά βραδινά κάναμε μεταξύ μας η παρέα, και αυτές εκεί, να κοιμούνται ανάμεσα σε όλους. Το μόνο που ένιωσα να μην έχω, είναι το μόνη μου με τον Γιάννη, αφού δεν είχαμε κοντά μας κανέναν δικό μας, παππούδες γιαγιάδες (καλύτερα βέβαια, γιατί τα καλοκαίρια μας τις χαλούσανε). Τι τρελά χρόνια ήταν εκείνα, αλλά τα απόλαυσα, και τις μεγάλωσα πολύ χαλαρά.
    Τώρα, αν έκανα τώρα ένα παιδί, (που δεν το σκέφτομαι καθόλου όμως), δεν ξέρω πώς θα ήταν, αλλά αν κανείς μου έλεγε διάφορα τέτοια και με ενοχλούσε το σίγουρο είναι ότι θα απαντούσα.
    Πάντως, σαν παλιότερη μαμά μικρών παιδιών, σου λέω Βέρα μου, ότι σε δυο τρια χρόνια, θα το δεις, όλα θα είναι πιο ξεκούραστα. Λίγο υπομονή χρειάζεται. Και... μη μασάς, τα κακοπροαίρετα από αυτά, λέγονται από ζήλια, οπότε είσαι σε πλεονεκτική θέση, όσο και αν τα φαινόμενα απατούν.
    Πολύ ωραία ανάρτηση
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια λες Ροδούλα ή μας κοροϊδεύεις..χεχε! Θα είμαι πιο χαλαρή και ξεκούραστη ή θα έχω αποτρελαθεί τελείως;

      Διαγραφή
  28. Επίσης υπάρχει και η φοβερή ατάκα που σπάει κόκκαλα όταν είσαι μια μαμά που δεν δουλεύει: "E, εντάξει, πώς κάνεις έτσι, τι κάνεις πια όλη μέρα στο σπίτι;". Ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί, γιατι θα σκοτώσω άνθρωπο!!
    Πολλά φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές. Και από άντρες αλλά και από γυναίκες μαμάδες που έχουν επιστρέψει στη δουλειά!

      Διαγραφή
  29. Αυτά κορίτσια δεν είναι τίποτα, θα τα έλεγα πταίσματα. Σκέψου το εξής κορυφαίο που λένε κάποιοι σε γυναίκες που δεν είναι δα και πολύ μεγάλες "τι καλά που κρατιέσαι" εκεί να σας δω τι θα κάνετε μανούλες όταν φτάσει η σειρά σας να το ακούσετε.
    καλημέρα Βέρα μου και καλό μήνα.
    φιλιά στην Αθηνούλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα..είναι κι αυτό..χάλια! Μα, πώς τα λένε βρε παιδί μου έτσι;

      Διαγραφή
  30. Αρα πρέπει να πεσω στα Ταρταρα!! Γιατι όχι μονο εχω ακουσει πολλά απο αυτα αλλά όχι απο άγνωστους που στην τελική ποσως με ενδιαφερει αλλά απο την ιδια μου τη μανα! οποτε!? πως τη.... "βριζεις" ευγενικα τη μανα σου!? χαχαχχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα μου τα έχει πει η μαμά μου.. νομίζω ότι απλά ξεχάσανε πώς ήταν κι εκείνες τότε..!

      Διαγραφή
  31. Άστα Βέρα μου!! Τι ακούμε και δεν το μαρτυράμε!! Μέσα σε 1 εβδομάδα μου είπαν ότι έχω σπάσει στο πρόσωπο (ο αδερφός μου οπότε δεν ήταν κακοπροαίρετο), ότι το πρόσωπο μου έχει ωριμάσει (μια γνωστή μου συνομήλικη μαμά) και ότι περιμένω μωράκι (το Φιφίνι... υπονοώντας μάλλον ότι η κοιλιά μου είναι λίγο χαλαρή)!
    Πόσα να αντέξω πια!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα σου τα είπανε και μαζεμένα! Κι έχεις και νέο μωράκι, τι να πεις!

      Διαγραφή
  32. Χαχαχαχαχα και λιγα είπες!!!!!
    Τι ακούμε εμείς οι μάνες!!!!!!
    Καλή σου μέρα Βέρα και μην δίνεις σημασία!!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δίνω πάντα, είναι μην με βρουν σε ευαίσθητη μέρα!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  33. Χεχε δεν μασάμε εμείς οι μανούλες! Βέρα, πολύ ωραία ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έπαθα σοκ όταν με βλέπει μπαμπάς φίλης μου και ένω ξέρει ότι έχω γεννήσει εδώ και 5 μήνες με ρωτάει "μην μου πείς ότι περιμένεις κι άλλο παιδάκι;;;;!!!"
    Ναι ρε φιλε! στο μαιευτήριο το έκανα τα βράδια που κοιμόταν το πρώτο παιδάκι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αρχικά να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη για την παρακάτω άποψή μου αλλά είμαι μια από αυτές που δεν θέλουν να καταξιωθούν κοινωνικά μέσα από τον γάμο και τα παιδιά. ίσως να είναι μέγα λάθος αυτό αλλά αρνούμαι να γεννάω παιδιά για να ικανοποιήσω την ματαιοδοξία μου και την διαιώνιση του υπέροχου εγώ μου.. Σταματήστε να είστε τόσο ευαίσθητες με το σώμα σας επειδή είστε μανούλες. όλες οι γυναίκες όταν τρώνε αναίσθητα, παχαίνουν! γιατί θα πρέπει να αποτελείτε εξαίρεση στα αρνητικά σχόλια; Επίσης εσείς δουλεύεται για την πάρτη σας, στην άνεση του σπιτιού σας, ενώ εγώ και οι όμοιές μου ξυπνάμε φοράμε σουτιέν με μπανέλες και παπούτσια, βαφόμαστε στις 6 το πρωί, σαν τους καρνάβαλους γιατί το αφεντικό θα μας πει ότι "φαινόμαστε κουρασμένες" και θα βγούμε στο μεροκάματο (αν είμαστε τυχερές). Και τέλος πάντων, σταθείτε ως γυναίκες και ρουφήξτε λίγο την κοιλιά σας!! Και πιστέψτε με ότι τα παιδιά δεν είναι το κέντρο του κόσμου. θα το καταλάβετε όταν πολλές από εσάς σε καμιά 15αριά χρόνια θα είστε διαζευγμένες και κολλημένες πάνω στα παιδιά σας. ευχαριστώ που με ανεχτήκατε.
    ΥΓ. η σκληρή αλήθεια είναι ότι το παιδί της κουκουβάγιας είναι πάαρα πολύ άσχημο!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη για την άποψη σου δεν χρειάζεται να ζητάς. Για πολλές από εμάς (τις μαμάδες εννοώ) ήταν επιλογή το παιδί και όχι κοινωνική καταξίωση..άλλωστε δεν είναι πια 1953..
      Και μην νομίζεις ότι καμιά από εμάς είναι 85-90 κιλά..όλες μια χαρά είμαστε απλά μας αρέσει λίγο να σατιρίζουμε την κοιλίτσα που μας έχει μείνει σαμπρελάκι! Θα την χάναμε και αυτήν αν είχαμε 2 Φιλιππινέζες και μαμά, πεθερά στο πόδι να τρέξουμε στα γυμναστήρια, στο διαιτολόγο και στον έξω κόσμο για να νιώσουμε πάλι γυναίκες... και ναι, να ξαναβάλουμε τακούνια! Αυτό που περνάς εσύ, το πέρασα κι εγώ και έτρεχα σαν την τρελή και σε καταλαβαίνω!
      Όμως θα μου επιτρέψεις να θεωρώ το παιδί μου το κέντρο του κόσμου μου και να προσπαθώ και να πιστεύω ότι δεν θα είμαι διαζευγμένη στο μέλλον.
      Και όντως το παιδί της κουκουβάγιας είναι άσχημο.. απλά εκείνη το βλέπει πανέμορφο γιατί είναι το δικό της δημιούργημα, αυτό εννοεί η παροιμία..
      Αν κάποτε αποφασίσεις να κάνεις παιδάκι, εύχομαι να είναι επιλογή και ανάγκη σου, αν πάλι δεν κάνεις και αυτό να είναι επιλογή σου, απλά να μην κρίνεις αυστηρά μια ιδιότητα αν δεν την γνωρίζεις..αυτή της μαμάς.
      Τέλος, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν άφηνες το σχόλιο με το όνομα σου και όχι ανώνυμα για να ξέρω σε ποιον μιλάω.
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
    3. Κατ' αρχήν, να σε ενημερώσω πως υπάρχουν και εργαζόμενες μαμάδες, πολλές από αυτές μάλιστα με μόρφωση, πτυχία και πολύ καλή θέση στην εργασία τους. Ακόμα όμως και αν δεν είναι έτσι, και σπάνε τα χέρια τους κάθε μέρα σαν ταπεινές πωλήτριες ή ασήμαντες δακτυλογράφοι απλά για ένα μεροκάματο, τρέχουν από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 (ή και πιο αργά) το βράδυ για να τα προλάβουν όλα. Όχι για να τους πει κάποιος μπράβο, ούτε για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Απλά, έχουν επιλέξει να δώσουν ζωή μέσα από την ζωή τους. Να μην ζουν μόνο για εκείνες, αλλά και για άλλους. Άλλωστε και πριν κάποια χρόνια το ίδιο έκανε και η δική σου η μάνα, επέλεξε να γεννήσει εσένα, που με τόση ευκολία απαξιώνεις τις γυναίκες που γίνονται μάνες.

      Και κάτι τελευταίο.Δεν χωρίζουν όλοι όσοι κάνουν παιδιά ξέρεις, αν και ο ερχομός ενός παιδιού, αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για το "δέσιμο" του ζευγαριού, γιατί πλέον πρέπει να λειτουργείς με το "εμείς" και όχι με το "εγώ". Αν η σχέση είναι υγιής και με σωστές βάσεις επιβιώνει. Αν σε νοιάζει μόνο η κοινωνική θέση και το πορτοφόλι του άλλου, όχι.
      Αυτά, από μια κουρασμένη, ευτυχισμένη, εργαζόμενη μαμά.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή μου...θα πρέπει να σου πω ότι είναι αγένεια να σχολιάζεις ανώνυμα. Κατά δεύτερον για να μη νομίσεις ότι σου μιλάει και καμία άσχετη με το άθλημα, θα πρέπει να σου πω ότι είμαι 17 χρόνια παντρεμένη (συγνώμη, που δεν είμαι χωρισμένη...), έχω 3 παιδιά και δουλεύω όπως ακριβώς περιγράφεις από τα 18 μου χρόνια. Παρόλα αυτά λοιπόν εξακολουθώ να θεωρώ ότι τα παιδιά είναι το κέντρο του κόσμου (του δικού μου, καθώς και πολλών άλλων), οπότε μάλλον εσύ αποτελείς την εξαίρεση και κατά δεύτερον μάλλον παρανόησες...τα γραφόμενα της Βέρας. Κατά την ταπεινή μου άποψη μέσα από την ειλικρινή της ανάρτηση ήθελε να επισημάνει ότι παρά το ότι φτάσαμε στο 2013, η γυναίκα και περισσότερο η νοικοκυρά εξακολουθεί να υποτιμάται. Και πώς να μην υποτιμάται όταν οι ίδιες οι γυναίκες (σε αυτό το στάδιο μπορείς να κοιταχτείς στον καθρέπτη)κατηγορούν το φύλο τους. Είναι άδικος και πικρόχολος ο σχολιασμός σου και αν όλα αυτά που έγραψες ήταν συμπεράσματα που σου προέκυψαν από την ανάρτηση που διάβασες, σκέψου τι συμπεράσματα βγάλαμε εμείς από το δικό σου σχόλιο...Και παρεμπιπτόντως όση ώρα σου έγραφα δεν ρούφαγα την κοιλιά μου, γιατί πολύ απλά, δεν έχω. Εσύ????

      Διαγραφή
    5. Θέλει σίγουρα μυαλό για να είναι κανεις όπως εσύ αλλά καρδια για να αγαπήσεις και αυτην δεν την πουλάνε στα body shop που πας για να ικανοποιησεις το αφεντικο σου.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή Ανώνυμη, είμαι μία πανευτυχής μαμά, εργαζόμενη σκληρά ΟΧΙ για την πάρτη μου (από ανάγκη) και ΌΧΙ στην άνεση του σπιτιού μου.
      Και εγώ ξυπνάω νωρίς το πρωί, φοράω σουτιέν ΧΩΡΙΣ μπανέλες (δεν τις έχω ανάγκη) και παπούτσια, βάφομαι στις 7 το πρωί (όχι στις 6 - στις 6 κάνω μπάνιο), ΟΧΙ σαν τον καρνάβαλο (αλλά διακριτικά) και δε με νοιάζει μία τι θα πει το αφεντικό μου :)

      Η ανάρτηση της Βέρας είχε μία δόση χιούμορ για όσους έχουν αίσθηση του χιούμορ φυσικά :)

      Έχω όμως μία εύλογη απορία: για ποιο λόγο επισκέπτεσαι και διαβάζεις ένα blog μίας μαμάς; Τι έχει να σου προσφέρει;

      Διαγραφή
    7. Αγαπητή Ανώνυμη Σχολιαστική.
      Δεχόμαστε τη συγνώμη σου για την μίζερη άποψή σου.
      Λυπούμαστε που έχεις αυτή την πεποίθηση πως όλα τα παιδιά γεννιούνται ως μέσον κοινωνικής καταξίωσης.
      Αναρωτιόμαστε γιατί διάβασες αυτή την ανάρτηση εφόσον δεν σε αφορά.
      Απορούμε γιατί δεν έχεις στάλα χιούμορ.
      Δηλώνουμε πως όλα τα παιδιά είναι όμορφα!
      Συμπεραίνουμε πως έχεις κάποια άσχημη προσωπική εμπειρία που σε κάνει να νομίζεις πως όλοι οι παντρεμένοι με παιδιά χωρίζουν. Ξέρω πολλούς που χωρίζουν και χωρίς παιδιά!
      Καταλήγουμε πως είσαι κακιά.
      Σ'ευχαριστούμε για την επίσκεψη, καλύτερα να μην ξανάρθεις αφού δεν έχουμε τίποτα κοινό.
      Υπάρχουν τόσο πολλά blogs που θα καλύψουν την μιζέρια σου.
      Να είσαι καλά
      (Και βέβαια μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη από εμάς, αλλά ο τρόπος που την εξέφρασες ήταν άσχημος και κακότροπος. Και παρακάτω είχαν διαφορετική άποψη αλλά έιχαν και τρόπους).

      Διαγραφή
    8. Αγαπητή δε μπορώ να σε πω γιατί είσαι αγενής, οπότε μην υποκρινόμαστε. Ούτε συγνώμη θα σου ζητήσω που καθόλου δε σε συμπάθησα γιατί λέω συγνώμη μόνο όταν την εννοώ (με πιάνεις φαντάζομαι)
      Σκέφτηκα για λίγο αν θέλω να σου απαντήσω γιατί σκέφτηκα ότι α. μπορεί να είσαι μία από την κατηγορία των troll. Οπότε τσάμπα σου απαντάμε, αυτό θες για να ικανοποιηθείς. Ιατρική βοήθεια επειγόντως, β. είσαι πολύ δυστυχισμένη,ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις (νομίζεις)είναι να είσαι κακότροπη
      Θα πάρω ως δεδομένο το β :)
      Η ανάρτηση που μόλις διάβασες έχει χιούμορ. Άγνωστη λέξη για την καρτέλα; Άνοιξε λεξικό, ρώτα και κάποιον που ξερει να γελάει
      Καταξίωση κυνηγούν και νομίζουν ότι πετυχαίνουν αυτές που αποφασίζουν να μην γίνουν μητέρες για χάρη μιας καριέρας. Δεν καταξιώνονται οι μητέρες επειδή έγιναν μητέρες, γιατί πολύ απλά συχνά τις βάζει στο περιθώριο η ίδια η κοινωνία. Πολλές από αυτές έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για να καταξιωθούν επαγγελματικά και επειδή έφεραν ζωή στον κόσμο τρώνε πολλές τρικλοποδιές
      Επίσης η διαιώνιση του υπέροχου εγώ σταματά την ημέρα που κάνεις τον πρώτο εμετό μετά την καθυστέρηση και τότε συνειδητοποιείς για πρώτη φορά αλλά μια για πάντα ότι άλλος είναι τώρα η προτεραιότητα. Αποχαιρετάς με μεγάλη χαρά το εγώ σου. Για πρώτη φορά ίσως έχεις πάρει την πιο ανιδιοτελή απόφαση της ζωής σου. Η οποία δεν έχει "μετάνιωσα, θέλω να μείνω με τον εαυτό μου να τα βρω". Είσαι μάνα forever and ever
      Σε αντίθεση με εκείνες που για να μη χαλάσει η καριέρα τους, το σώμα τους, η σχέση τους ενδεχομένως, ο κοινωνικός τους κύκλος και ο οικονομικός τους προϋπολογισμός, αποφασίζουν να μην πάρουν καμία ευθύνη κ να μην φέρουν στον κόσμο καμία ζωή. Ενίοτε σκοτώνουν κιόλας μια, δυο, τρεις. Ποια είναι λοιπόν η εγωίστρια;
      Είμαστε ευαίσθητες με το σώμα μας γιατί είμαστε γυναίκες, όχι επειδή είμαστε μητέρες. Μια μητέρα επίσης τρώει όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες. Πάνω κάτω όπως έτρωγε και πριν ή και πολύ συχνά λιγότερο γιατί δεν προλαβαίνει. Τα πρότυπα σου με ανησυχούν. Πού μεγάλωσες και νομίζεις ότι μαμά=αδειάζω κατσαρόλες σε διαγωνισμούς στο Κονέκτικατ;
      Εμείς δουλεύουμε για την πάρτη μας; Μπουχαχαχα...βρε λες να εχεις χιουμορ; Δουλεύουμε πρωτα για τα παιδια μας κι αν περισσεψει κατι κ για εμας καλα ειναι. Α! Ξερουμε και ορθογραφια π.χ. πότε χρησιμοποιείται το "αι" στις καταληξεις των ρηματων
      Σου το ορκίζομαι...δεν εχω πετυχει καμια στη λαϊκή, στην καφετέρια ή στο εμπορικό ξυπόλυτη και χωρίς σουτιέν! Πες μου πού κυκλοφορείς;;;;
      Εμεις αν θελουμε βαφομαστε κ στο ασχετο στο σπιτι ή πάμε στη δουλειά μας καμιά φορά χωρίς ίχνος μακιγιάζ γιατί έχουμε πεισει το αφεντικό μας ότι είμαστε απαραίτητες και χωρίς αυτό...αν δεν ανεβαίνεις στην πασαρέλα, κάτι δεν πάει καλά με τη δουλειά σου. Κρίμα
      Επίσης, αν αβάφεσαι σαν τον καρνάβαλο το πιθανοτερο ειναι γελούν μόλις γυρισεις την πλάτη σου οι συναδελφοι κι αν εχεις καιρό να κάνεις σχεση για δοκίμασε να βαφτείς φυσιολογικά
      Τα παιδιά μας είναι ο κόσμος όλος, όχι το κέντρο του. Χωρίς παιδιά δε θα υπάρχουν αύριο άνθρωποι. Εμείς κάποια στιγμή θα απουσιάζουμε, αλλά αυτά θα συνεχίζουν να προσπαθούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Χωρίς δυστυχισμένους ανθρώπους.
      Σου ευχομαι στ' αληθεια ευτυχια στη ζωή σου

      Αντζελίνα Τζολί
      Υ.Γ.1. Αν υποψιαστώ ότι θα με χωρίσει ο Brad μετά από 6 παιδιά και τόσο μαρούλι που έχω φάει...ετοιμάσου να χαρακτηριστείς γκαντεμογυναικα
      Υ.Γ.2. Μιλας κι εσυ που το προβλημα σου ειναι η καταπιεση που τρως απο το αφεντικο σου για ενα μεροκαματο. Τι να πω κ εγω που εχω να διαχειριστω τον πλανητη ολάκερο ό,τι κ αν βάλω όσα κι αν πληρώσω;
      Υ.Γ.3 Φαρσι τα μιλαω τα ελληνικα ε; Ειναι που εκανα τη Λαρα Κροφτ στη Σαντορινη και εκπαιδευτηκα στα ζορικα ;)
      Υ.Γ.4. Μαζί με όλες εμάς απαξιώνεις και τη μανούλα σου. Γιατί βρε κορίτσι μου;

      Διαγραφή
    9. Απλά υποκλίνομαι! Έκανα καινούργια πνευμόνια από το γέλιο! Να 'σαι καλά βρε Αντζελίνα και φιλιά στον Brad.

      Διαγραφή
  36. Χα-χα, το διασκέδασα μέχρι που έφτασα στο 6! Ασε έχω πικρή εμπειρία πολλάκις (μετά από εσωτερική διεργασία κατέληξα ότι δεν φταίνει οι άλλοι που βλέπουν φουσκωμένη την κοιλίτσα από ένα καρω λιχουδιές και κάνουν τον συνειρμό, για την ηλικία μου κοιλίτσα = μωράκι) Φταίνε? Πάντως αν κάποιος θέλει να στην πει, βρίσκει τον τρόπο είσαι δεν είσαι μαμά (το θέμα είναι να μην αιφνιδιαστείς και να ανταποδώσεις...ξέρεις πώς είναι να σου ρχεται η σωστή ατάκα όταν θα έχει τελειώσει το συμβάν). Καλή μέρα (βγες έξω με την κόρη σου σήμερα, έχει τέλεια μέρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι η ωραία ατάκα έρχεται μισή ώρα μετά είναι...γκρρρ! Μου συμβαίνει πάντα!

      Διαγραφή
  37. Ειμαι κουρασμενη και χαιρομαι!! Ειμαι ατημελητη και χαιρομαι!!! Εχω σωμα αχλαδιου και χαιρομαι!!! Και ρωτω΄''Οι ακουραστες ,οι περιποιοιμενες και οι σωματαρες είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε! Μακάρι να είναι!
      Την άλλη φορά άφησε μας και το ονοματάκι σου!

      Διαγραφή
    2. Δεν είπε καμιά μας πως ξυπνάει το πρωί, κοιτάζει στον καθρέφτη, βλέπει τους μαύρους κύκλος να έχουν φτάσει στα αυτιά και χαίρεται! Ούτε ότι τρελαίνεται από ευτυχία, όταν σηκώνεται στις 3.00 το ξημέρωμα για να βάλει θερμόμετρο στο άρρωστο πιτσιρίκι και σαβουριάζεται στο πάτωμα γιατί πάτησε ένα αυτοκινητάκι. Απλά, εγώ προσωπικά, προτιμώ αυτή τη ζωή, με το σπίτι μπάχαλο από τα παιχνίδια και τον ελάχιστο προσωπικό χρόνο (όσο τα παιδιά είναι πολύ μικρά) από την άλλη, μιας γυναίκας με άφθονο προσωπικό χρόνο για γυμναστήρια, κομμωτήρια και κοινωνικές επαφές, αλλά με πολύ μοναξιά όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού. Επιλογές είναι αυτές!

      Βέρα, τι τέλεια η κόκκινη κουκουβάγια στο κίτρινο φόντο!

      Διαγραφή
  38. Είτε είσαι μανούλα είτε όχι, άμα θέλει ο άλλος να στην πει, θα στη πει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο... Κακοπροαίρετοι και αγενείς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού. Το θέμα είναι να μην μασάς!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εντάξει βρε κορίτσια, τότε όποιος θέλει να μας μιλήσει να παίρνει πρώτα άδεια απ' τον ψυχολόγο μας! Οι λέξεις δεν έχουν καμιά σημασία, σημασία έχει ποιός σου τις λέει, αν είναι η κολλητή σου που σ' αγαπάει ή η κακιασμένη σου κουνιάδα. Επίσης παίζει ρόλο το πόσο καλή επίγνωση του εαυτού μας έχουμε και πόσο σίγουροι είμαστε για αυτόν.Αν είμαι κουρασμένη ή δείχνω χοντρή, δεν περιμένω ο άλλος να μου πεί ότι δείχνω ξεκούραστη και μοντέλο. Μπορώ να πω ότι περισσότερο θα με πειράξει αν μου πεί ψέμματα για να με τονώσει. Μην κρέμεστε απ' τις λέξεις, βασανίζετε το μυαλό σας χωρίς λόγο!
    Την καλημέρα μου!

    Υ.γ Όσον αφορά το γυμναστήριο διαφωνώ κάθετα και οριζόντια.Δεν χρειάζεσαι πεθερά για να πας.Αρκεί να δέχεται ο άντρας σου να κάνει baby sitting, τρία δίωρα την εβδομάδα και το μπικίνι τέλειο κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε, δεν τα βάφουμε και μαύρα.. η ανάρτηση έχει και μια δόση χιουμοριστική έτσι για να σατιριστ-ούμεν λίγο!
      Και με το γυμναστήριο έχεις δίκιο, απλά εμένα ο άντρας μου(για παράδειγμα) γυρνάει στις 8 και εκείνη την ώρα μόνο όρεξη για γυμναστική δεν έχω.. Αλλά αν γυρνούσε 5-6 θα γινόταν!
      Καλημέρα μαγισσάκι!

      Διαγραφή
  40. Το καλύτερο είναι ότι εμένα όταν είχα τον γιο μου 4 μηνών με βλέπει μια γιαγιά στο supermarket και μου λέει όλο γλύκα:
    - Περιμένεις παιδάκι?
    -Όχι το γέννησα πριν 4 μήνες...
    Τότε η γριά αλλάζει ύφος και μου λέει
    -Ε δεν φταίω, να φοράς τον κορσέ σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βέρα μου δε ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω!! Διάβασα την ανάρτησή σου σε μια συνάδελφό μου που έχει μικρό παιδάκι και είναι έγκυος στο δεύτερο και ξεφύσαγε συμφωνώντας! Μπορεί να μην έχω προσωπική εμπειρία αλλά θεωρώ απαράδεκτη τέτοιου είδους κριτική που γίνεται είτε σε μητέρες είτε σε όλους ανεξάρτητα από αυτό.. Συνήθως γίνεται από ανθρώπους που δεν έχουν προσωπική ζωή, παιδεία και με τι να ασχοληθούν και γίνονται αγενείς, αδιάκριτοι και κακότροποι!
    Το καλύτερο που έχετε να κάνετε,να μην σας ακουμπάνε καν τέτοιες κουβέντες, μη δίνετε σημασία και βάλτε τα όριά σας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγένεια είναι δυστυχώς ένα θέμα! Αλλά δουλεύουμε τις άμυνες μας, να μην μας ρίχνουν τα κακά σχόλια!

      Διαγραφή
  42. γεια σε ολες σας,
    καμια μας δεν εχει γλιτωσει απο τετοιου ειδους σχολεια, αλλα για να πω την αληθεια αυτα που με βγαζουν εντελως εξω απο τα ρουχα μου ειναι τα σχολεια που αφορουν την ποσοτητα και ποιοτητα αγκαλιας και χαδιων που ¨επιτρεπεται¨ να κανει μια μαμα...εγω πρεσβευω την αποψη οτι το παιδι μεγαλωνει με αγκαλια και αγαπη και ετσι κι αλλιως θα τα σταματησω οταν μεγαλωσει...(μαλλον θα μου τα σταματησει)τωρα το απολαμβανω λοιπον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή