Σελίδες

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χρωματίζοντας!

Η ζωγραφική είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες της Αθηνάς. Της έχω πάρει μαρκαδόρους που ξεπλένονται με νερό, κηρομπογιές και 5,6,7.. μπλοκ ζωγραφικής. Καθόμαστε μαζί στο τραπέζι της κουζίνας και ζωγραφίζουμε λουλούδια, πεταλούδες, σπιτάκια και καραβάκια. Κάνουμε μαζί, χεράκι χεράκι τα περιγράμματα και μετά εκείνη χρωματίζει τα κενά. Της αρέσει πάρα πολύ!
Η καλύτερη της όμως (και δική μου) είναι όταν χρωματίζουμε στις Μικρές Ιστορίες.


Εκεί υπάρχει μεγάλο τραπέζι, τέμπερες και καλή παρέα! Απλώνει λοιπόν η δασκάλα μας ρολό χαρτί που πιάνει όοολο το τραπέζι και τα τρελοπιτσιρίκια φοράνε τις ποδιές τους! Βάζει τέμπερες σε αυγοθήκες, μοιράζει πινέλα και αρχίζει η δημιουργία! Και τα παιδιά χαίρονται να βουτάνε τα πινέλα τους στα χρώματα και να κάνουν κυκλάκια, συννεφάκια, γραμμές ή περισσότερο κάτι σε ελεύθερο σχέδιο! Και το απολαμβάνουν όλα! Ακόμα περισσότερο αυτά που έχουν έμπνευση να βουτήξουν τα χέρια τους μέσα στις τέμπερες και να χρωματίσουν με τις παλάμες τους!


Θεωρώ τη ζωγραφική από τις πιο όμορφες εκφράσεις των μικρών παιδιών. Με αυτό τον τρόπο εκφράζουν το συναισθηματικό τους κόσμο χωρίς λάθος ή σωστό. Και αργότερα που είναι σε θέση να ζωγραφίσουν πρόσωπα και καταστάσεις είναι πραγματικός θησαυρός οι ζωγραφιές τους και δεν πρέπει να τις πετάμε. Δεν σας κρύβω ότι ανυπομονώ να μεγαλώσει η Αθηνά και να με ζωγραφίσει! Πώς θα φαίνομαι άραγε στα μάτια της; 
Βρήκα και μια όμορφη.. κουκουβάγια να μοιραστώ μαζί σας! Ανοίξτε το link, εκτυπώστε και χρωματίστε την!
Χρωματίστε την κουκουβάγια!

26 σχόλια:

  1. Η ζωγραφική είναι και δική μας αγαπημένη απασχόληση Βέρα μου!
    Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις τη φαντασία των μικρών ζουζουνιών σε δράση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ ανυπομονώ...Είμαι περίεργη να δω πως θα με ζωγραφίσει!! Βέβαια ακόμα ζωγραφίζει με μαρκαδόρους και κηρομπογιές αλλά σκέφτομαι να του δώσω και πινέλα..πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς το παρόν η δικιά μου η μικρή ζωγραφίζει στα πάντα εκτός από χαρτί. Τις προάλλες την βρήκα σαν ινδιάνο από τις μπογές που είχε απλώσει στο πρόσωπό της. Μα δεν είναι πολύ χαριτωμένα τα άτιμα? Μου αρέσει να βλέπω παιδικές ζωγραφιές γιατί έχουν κάτι το αθώο και το απλοϊκό!!

    Φιλιά Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφες δημιουργικές στιγμές! Η ζωγραφική είναι και η δική μας καθημερινή ενασχόληση. Εμείς τα μπλοκ τα σταματήσαμε καιρό γιατί τα χαρτιά έφευγαν δέκα, δέκα. Στο εξής μόνο πακέτο Α4 μας καλύπτει και αυτό, δεν βγάζουμε τον μήνα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολες στην ίδια φάση είμαστε βλέπω!!!Κι εμας μας αρέσει η ζωγραφική με πινέλα μαρκαδορους ... μου αρέσει πολύ να την χαζευω όταν ζωγραφίζει..είναι πολύ σοβαρή κάποιες φορές!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμας η μικρη ειναι πραγματικη ζωγραφος στα ματια μου χα χα.... ζωγραφιζει ολη την ωρα στο δωματιο της.
    Υπαρχουν πολλα κουτια γεματα ζωγραφιες της στο ντουλάπι.
    Μου αρεσει πολυ να την βλεπω να ζωγραφιζει.
    Ο μικρος απο την αλλη δεν θελει ουτε να το βλεπει το μακραδορο ισως να μουτζουρωσει κανενα τοιχο ναι εκει ειμαστε πρωτοι χα χα, μακαρι να αλλαξει αυτο στην πορεία γιατι πραγματικα ειναι ο πιο ομορφος και δημιουργικός τρόπος να περνάει το χρόνο του ενα παιδι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια μικρή ζωγράφος! Α, ρε μάνα κουκουβάγια!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία εικόνα να μαζεύονται όλα τα παιδάκια σε ένα τραπέζι και να ζωγραφίζουν ! :) Χρώματα, γέλια και καμώματα :)
    Αλλά και μια σοβαρότητα την ώρα της δημιουργίας που λατρέυω ;))
    Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, μπράβο! Τέλεια κ αγαπημένη δραστηριότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πως να μην πω υπέροχο post που αγαπώ τη ζωγραφική!!!! από τις πιο όμορφες δραστηριότητες!! η Αθηνουλα γλύκα, θέλω κι εγώ να με ζωγραφίσει!! χαχα !!! φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω κρατήσει σχεδόν όοοοοοολες τις ζωγραφιές των παιδιών. Έχω γεμίσει φακέλους και φακέλους. Αχ βρε μαμά κουκουβάγια, τι γλυκιά που είσαι! Καλά όλες αυτές τις υπέροχες κουκουβάγιες που βάζεις background που τις ξετρυπώνεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι γλυκουλικα που είναι μεσα στα χρωματα!!!Να τα σκασεις στα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ η Αθηνούλα με το πινέλο είναι οπτασία!!! Σαν άλλη Φρίντα την φαντάζομαι σε καμια 30αρια χρόνια να δημιουργεί αριστουργήματα:)
    Η ζωγραφική είναι από τις ομορφότερες δραστηριότητες των παιδιών και μπράβο σου που από τόσο μικρούλα την μυείς στο θαυμαστό κόσμο της!!
    Είστε γλύκες μαμά και κόρη!!! Τον πρώτο πίνακα της Αθηνούλας τον κατωχυρώνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα η ζωγραφική είναι έκφραση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ζωγραφική είναι ένας τρόπος έκφρασης όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους...πολύ καλά κάνεις και της δίνεις αυτήν την ευκαιρία...Βέρα έχεις δίκιο που λες ότι είναι θυσαυρός αυτές οι ζωγραφιές..τέτοιους θυσαυρούς έχω πολλούς φυλαγμένους και να σου πω ότι αυτές τις ημέρες όλο σκέφτομαι τι να κάνω με όλα αυτά τα ενθύμια και τις ζωγραφιές που μου χαρίζανε τα παιδιά μου...δεν θέλω να τα έχω αποθηκευμένα...θέλω να τα έχω συνέχεια μπροστά μου...να τα βλέπω και να θυμάμαι...(θα τον βρω τον τρόπο...)
    Να είσαι καλά Βέρα και να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ζωγραφική είναι τέχνη... and the kids are artist!!! Για αυτό και στο cheapsmarttoys προέχει η παιδική ζωγραφιά που μας στέλνουν παιδιά από όλη την Ελλάδα... Θα χαρώ να έχω και μία της Αθηνάς..
    Σπουδαία ή κουκουβάγια.. θα τη ζωγραφίσουμε και εμείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ζωγραφική είναι έκφραση και δημιουργία! Καλά κάνεις και ανυπομονείς πότε θα σε ζωγραφίσει για να δεις πώς φαντάζεις στα μάτια της κόρης σου. Αλλά μην ανυπομονείς να μεγαλώσει, γιατί αυτή η ηλικία θα περάσει τόσο γρήγορα που ούτε θα το καταλάβουμε και μετά θα την αναπολούμε.

    Καλημέρα και φιλάκια
    P.S. Έχουμε την ίδια κόκκινη ποδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχω καλύτερο από της δημιουργίες των παιδιών..
    Καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου να σε ζωγραφίσει..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι η φραουλίτσα λατρεύει την ζωγραφική, αν και είναι πιο του ελεύθερου σχεδίου, το εντός περιγραμμάτων δεν της αρέσει και τόσο! Μόλις ανακαλύψαμε τις δαχτυλομπογιές εκτός όσων λες και είναι πολύ δημιουργική και με αυτές (δημιουργική = γίνεται χάος, αλλά ευτυχώς βγαίνουν εύκολα με νεράκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχ η γλυκούλα μου! Μικρός Πικάσο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι παιδικές ζωγραφιές είναι σαν μικροί θησαυροί που κλείνουν μέσα τους όλη τη φαντασία, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών! Κάνεις πολύ καλά που δίνεις στην Αθηνούλα ευκαιρίες να ζωγραφίζει!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε Χαρτί!
    Γιατί εμείς ενίοτε ζωγραφίζουμε σε κουφώματα, τραπέζια και τοίχους :-)))
    Εκεί να δεις "γέλια" καλή μου Μαμά Κουκουβάγια Βέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με έχεις για άνθρωπο της υπομονής να ζωγραφίσω αυτήν την κουκουβάγια με τόσες λεπτομέρειες???????????Ναι, θυμάμαι που ανέφερες για την δημιουργική σας ασχολία (όπου και εσύ με τα παιδιά ξανα γίνεσαι παιδί) για φαντάσου να μην της άρεσε και εσύ να ήθελες και εκείνη όχι...τι όμορφο τα παιδιά να ασχολούνται με καλλιτεχνίες και να ανακαλύπτουν τις ευαισθησίες τους! Σε φιλώ με τη σειρά μου και καλά να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αφού ζωγραφίζετε σε χαρτί είναι υπέροχο και καλώς κάνεις και κρατάς τους θησαυρούς αυτούς!!! Εμείς που εκεί που ζωγραφίζουμε σε χαρτί περνάμε σε πιο προχωρημένα υλικά... όπως τοίχους, χέρια, πόδια αλλά και ρούχα;;;;; Τί να κάνω μου λες;;;;; Προχθές κόντεψα να πάθω έμφραγμα βλέποντας τον τοίχο δίπλα και πάνω από το τζάκι γιατί...ανεβαίνουμε και στην πλάτη του καναπέ για να ζωγραφίσουμε ψηλά!!!!! Ευτυχώς οι μαρκαδόροι μας είναι υδατοδιαλυτοί γιατί αλλιώς θα κρατούσα κι αυτούς τους θησαυρούς!!! χαχαχα
    Καλό τριήμερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και κάποιες φορές τρώει και τις κηρομπογιές,χιχι!!! Φιλιά στην μικρή μου ζωγράφο!!! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εμένα πάντως ο δικός μου δεν έχει την υπομονή να κάτσει ζωγραφίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή