Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

5 αγαπημένα τραγούδια!

Έφτασε και η 3η βδομάδα του παιχνιδιού Hi-5 και είναι η ώρα της μουσικής! Και εννοείται ότι δεν ξέρω τι να διαλέξω. Σας το έχω πει, έχω θέμα με τη μουσική! Και είμαι κολλημένη..ναι το παραδέχομαι.. Δεν ακούω απ'όλα και δεν περνάω καλά αν είμαι κάπου και η μουσική δεν μου αρέσει. Φτιάχνω λίστες με τραγούδια για να ακούμε στις εκδρομές, στα δείπνα, τις Κυριακές..παντού και πάντα. Μπορεί να αφιερώσω 3 ώρες για να μαγειρέψω και 2 ώρες για να ασχοληθώ με τη μουσική της βραδιάς.. 
Σίγουρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα 5 πιο αγαπημένα μου αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας 5 τραγούδια που αγαπώ και που κάτι σημαίνουν για μένα! 
Επειδή το παιχνίδι είναι φωτογραφικό και για να μην επιβαρύνω τον κύριο blogger που μου κάνει τσαλίμια τελευταία, κάτω από κάθε εικόνα θα βρείτε το link του τραγουδιού αν θέλετε να το ακούσετε. Οι φωτογραφίες είναι όλες δικές μου!

1. Στη θάλασσα - Θεοδοσία Τσάτσου. Ήταν καλοκαίρι του 2002 που γνώρισα το Νίκο. Και άκουγα συνέχεια αυτό το τραγούδι! Κάναμε βόλτες με το αυτοκίνητο και το ακούγαμε και μαζί. Μου θυμίζει αυτές τις διακοπές στο εξοχικό μου, τις πρώτες μέρες που γνωριστήκαμε, το πρώτο αυτοκινητάκι μου, το ανοιχτό παράθυρο, το ζεστό αεράκι και τις απομονωμένες παραλίες ;-)

Στη θάλασσα - Θεοδοσία Τσάτσου
2. You really got me now - The Kinks. Αυτό το τραγούδι μου θυμίζει το γάμο μου! Και είναι από τα πιο αγαπημένα μου rock τραγούδια των sixties! Και με αυτό το κομμάτι μπήκαμε στο χώρο που μας περίμεναν οι αγαπημένοι μας για να διασκεδάσουμε! Ααααχ, τι ωραία που ήταν!

You really got me now - The Kinks
3. Η αγάπη ζει - Τρίφωνο. Είναι ένα από τα κομμάτια που τραγουδούσαμε στην Αθηνά όταν την είχαμε στην αλλαξιέρα και την ετοιμάζαμε για μπανάκι τους πρώτους μήνες. Το ραδιόφωνο στη Μελωδία κι εμείς μικροί τραγουδιστές..
Και λέει και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε: "η αγάπη ζει στα μικροπράγματα, ζει στα ασήμαντα και στα απλά.."

Η αγάπη ζει - Τρίφωνο
4. Moon River - Henry Mancini από την αγαπημένη μου ταινία Breakfast at Tiffany's. Αγαπημένη μου δεκαετία αυτή.. η μόδα, τα καπέλα, η μουσική, οι ταινίες, όλα μου αρέσουν. Και μου θυμίζουν όμορφα βράδια με κρασί στο μπαλκόνι. Αυτό το κομμάτι το έχω πάντα στις λίστες μου για καλοκαιρινά χαλαρά ποτά με αγαπημένους φίλους. Με πλημμυρίζει ζεστασιά όταν το ακούω.. και ο Mancini με μαγεύει..

Moon River - Henry Mancini
5. Eleanor Rigby - Beatles. Άρχισα να ακούω Beatles όταν σπούδαζα στην Αγγλία. Αστείο, ε; Σιγά σιγά άρχισα να αγοράζω δίσκους τους. Όταν φίλοι μας έκαναν δώρο πικάπ στο γάμο τρελάθηκα από τη χαρά μου, θα μπορούσα πια να ακούω τα βινύλια μου! Κάποια από τα εξώφυλλα τα έχω κάνει κορνίζες στον τοίχο της τραπεζαρίας μας. Το συγκεκριμένο κομμάτι ξεχωρίζει για τη μουσική του και το λατρεύω! Η φωτογραφία δείχνει το μοναδικό μωσαϊκό στο Central Park φτιαγμένο προς τιμή του John Lennon που δολοφονήθηκε μόλις λίγα μέτρα παρακάτω έξω από το διαμέρισμα που ζούσε το 1980. Δεν μπορούσα να παραλείψω να μην το επισκεφτούμε στο ταξίδι μας και να το φωτογραφήσω.

Eleanor Rigby - Beatles
Αυτά ήταν τα τραγούδια και οι φωτογραφίες που σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας! Μου φαίνεται ότι αυτό το παιχνίδι είναι τελικά τόσο αποκαλυπτικό! Έχω γράψει για μένα σε 2 βδομάδες ότι δεν έχω γράψει σε 1,5 χρόνο που έχω το blog! Μου αρέσει πάντως ;-)
Σας φιλώ φίλοι μου!

23 σχόλια:

  1. Χα-χα, ισχύει για όλους μας! Τέτοια απογύμνωση όυτε να το κάναμε σκόπιμα. Βέρα, πολύ, μα πολύ μου άρεσαν οι επιλογές σου. Που βρήκες το background ????? (και ότι θα σου λεγα ότι για κάποιο δικό μου λόγο...ανεξήγητο δεν μου αρέσουν τα σκαθάρια...και είδα το φόντο!!) Καλό 3μερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Βέρα!Πολύ μου άρεσαν οι επιλογές σου και ειδικά οι στιγμές με τις οποίες τα έχεις συνδέσει! Να έχεις ένα υπέροχο τριήμερο φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 2 και το 5 δεν τα ξέρω... Βασικά από Beatles ξέρω ελάχιστα! :(
    Το Τρίφωνο το λατρεύω! Και τώρα μου θύμισες πως ήθελα να βάλω το "Να μ'αγαπάς" στο Hi-5 μου, πώς το ξέχασα!
    Όσο για το Moonriver εγώ το αγάπησα από μια σκηνή στο Sex and the city και εκείνη την περίοδο το έβαζα συνέχεια!!! Υπέροχο!

    ΥΓ. Μου άρεσε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τόσο προσωπικές στιγμές και συναισθήματα... και όμορφες φωτογραφίες! Η σκηνή του αλλάγματος της Αθηνούλας με εσάς να τραγουδάτε με συγκίνησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη θυμάμαι τη σκηνή αυτή!
      Ορίστε και η πρώτη:https://www.youtube.com/watch?v=BOByH_iOn88
      Καλό 3ήμερο Αθηνάκι, φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Να η σκηνή που σου λέω https://www.youtube.com/watch?v=rLAGlh1GGlY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία τα τραγούδια που διάλεξες! Και το ότι όλα συνδέονται με αγαπημένες στιγμές της ζωής σου τα κάνει ακόμη καλύτερα!
    Καλό τριήμερο, κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλες υπέροχες επιλογές...αλλά ομολογώ οτι το Moon River είναι από τα αγαπημένα μου..Με συγκινεί απίστευτα κάθε φορά!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ συγκινητικό! Κι εγώ το ίδιο νιώθω!
      Φιλάκια Ελπιδάκι!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου, αλλά και οι επιλογές σου!!
    Κι όλες με όμορφες αναμνήσεις!
    Να είσαι καλά και να περάσεις ένα υπέροχο τριήμερο..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμνήσεις μετά μουσικής! Ότι καλύτερο :-)
      Καλό 3ήμερο Μαράκι!

      Διαγραφή
  8. Το ξέρεις ότι ταιριάζουμε!!! 4/5 απόλυτα!!!! Θεοδοσία Τσάταου γουστάρω κ το κομμάτι αυτό μου θυμίζει και εμένα καλοκαίρι 2002 τρελά!!!
    Το you really got me now με κάνει να θέλω να χορεύω όποτε το ακούω!!!
    Για το moon river τι να πω Βεράκι, ανατριχιάζω all over my body! Αγαπω κ εγω αυτες τις παλιές ταινίες και ξέρεις τι συνειδητοποιήσα μόλις;; η Όντρει Χέμπορν μου ήρθε στο μυαλό οταν σε ειδα στη Β12 με την κόκκινη ζακέτα και το κόκκινο κραγιόν! Κοιτα πράγματα:)
    Beatles!!!!! Υποκλίνομαι στη μουσική τους με αγαπημένο δικό μου το yellow submarine!!!
    Όλες σου οι φωτογραφίες ειναι εργα τέχνης!!! Με αυτή του γάμου σου και τα ποδαράκια της Αθηνούλας αριστουργήματα!!!
    Γεία σου Βεράκι μου perfect match!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζουμε παιδί μου, ταιριάζουμε! Χεχεχε! Το yellow submarine είναι τέλειο για χορό!!!
      Φιλάκια Δημητρούλι!

      Διαγραφή
  9. Βέρα μου τι όμορφα και πρωτότυπα τα παρουσίασες και φυσικά με το πρώτο σου τραγούδι ΘΕΛΏ ΝΑ ΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Τ Ω Ρ Α !!!
    Υπέροχες οι φωτογραφίες σου, είσαι καλιτέχνης κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέρα μου, έκανες το κάθε τραγούδι ξεχωριστό!!! Είναι πολύ συγκινητικός και όμροφος ο τρόπος που τα παρουσίασες! Μας δημιούργησες εικόνες, από τις πολύ προσωπικές σου στιγμές, και ειλικρινά, μου έφερες δάκρυα στα μάτια.
    Να είσαι πάντα καλά, δίπλα στην οικογένειά σου, και να χαίρεστε ο ένας τον άλλον, με υγεία!!
    Δεν μπορώ όμως να μη σου ευχηθώ για το τριήμερο που έφτασε! Να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο!!!!
    Φιλιά πολλά!!!
    Υ.Γ.
    ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!! Σε ευχαριστώ, για τη "γλυκιά γεύση", που μου άφησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδούλα σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να'σαι καλά!
      Καλό τριήμερο και σε σας! Να χαλαρώσετε και να παίξετε όλοι σαν παιδιά!

      Διαγραφή
  11. Άκου να δεις τι πρόβλημα έχω. Επειδή ως γνωστό η μνήμη μου (λόγω ηλικίας) με προδίδει....δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά με τους τίτλους των τραγουδιών. Λέω δεν μπορεί, κάποιο πρέπει να ξέρω, ειδικά από Beatles, αλλά τώρα επειδή είναι αργά δεν μπορώ να βάλω ήχο να τα επιβεβαιώσω!!!! χιχιχι. Αν κρίνω πάντως από τις φωτό που τα έχεις συνδέσει και από όσο σε ξέρω, πρέπει να είναι όμορφα και δυνατά κομμάτια. Καλά να περάσετε!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βερούλα πολύ όμορφες οι επιλογές τους και η ιστορία που κρύβει το κάθε τραγούδι!! :) Μου αρέσει που μαθαίνουμε όλο και περισσότερα! :) φιλάκια πολλά, καλή Καθαρά Δευτέρα εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πώς μου ξέφυγε εμένα αυτή η ανάρτηση;

    Πολύ μου αρέσουν οι επιλογές σου και οι συνοδευτικές φωτογραφίες σου. Γεια στα χεράκια σου (και τα αυτάκια σου) κουκουβαγιούλα μου.

    Σμουτς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nai, nai, νομίζω ότι πράγματι σας γνωρίζουμε καλύτερα... αν και ξέρεις τι, παρόλο που σίγουρα δεν θα μπορούσα να μαντέψω ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια, τώρα που τα έβαλες είπα, ναι, αυτά είναι τόσο Βέρα!!! Φιλιά. Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή