Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

5 από το menu!

Αχ, αυτό το παιχνίδι με τα 5άρια! Εξομολογητικό και ξεσηκωτικό μαζί! Αγαπημένα 5 φαγητά είχαμε να διαλέξουμε για αυτή τη βδομάδα! 
Και αρχίζω!
Πολύ αγαπημένη μου κατηγορία είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Θα μπορούσα να τρώω ψάρι κάθε μέρα αν μπορούσα! Και από θαλασσινά μου αρέσουν όλα! Κυδώνια, γυαλιστερές, αχινοσαλάτα, καβούρια..όλα σας λέω!
αχινοσαλάτα
Αδυναμία μου είναι και τα ζυμαρικά. Αν ειδικά συνδυαστούν με την προηγούμενη κατηγορία..μιλάμε για θαύματα! Αστακομακαρονάδα δηλαδή..τι να πω..μία που την ακουμπήσανε στο τραπέζι..και μία που την εξαφάνισα! Να είναι καλή όμως, ε; 
αστακομακαρονάδα
Μου αρέσουν επίσης πολύ τα κλασικά μαμαδίστικα φαγητά! Παστίτσιο ή κριθαράκι ας πούμε! Και το παστίτσιο μου αρέσει με πλούσια μπεσαμέλ! Τι ωραία φαγάκια! Ξέρετε.. αυτά που μυρίζουν και έχουν γεύση μαμάς!
παστίτσιο
Ένα φαγητό που μου αρέσει επίσης πολύ είναι... τα ρεβύθια! Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως! Αν μου πεις να διαλέξω ανάμεσα σε μακαρόνια με κιμά και ρεβίθια..θα διαλέξω το δεύτερο! Αγαπημένη εκδοχή το ρεβυθόρυζο της μαμάς Αργυρώς! Δεν είναι τυχαίο που αυτή η μαμά έβγαλε παιδί σεφ!
ρεβίθια
Για το τέλος άφησα το επιδόρπιο. Δηλώνω λοιπόν κι εγώ λάτρης της σοκολάτας..surprise surprise! Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια πήγαινα με τη φίλη μου μετά το μάθημα για καφέ και σουφλέ σοκολάτας.. Απλό αλλά θεϊκό αν φτιαχτεί με μαεστρία!
σουφλέ σοκολάτας
Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν είναι δικές μου.. Έτυχε και δεν είχα στο αρχείο μου φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα φαγητά. Μάλλον έχω τέτοιο ενθουσιασμό με το που τα αντικρίζω..που ξεχνάω να τα φωτογραφίσω!

31 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία όλα..την αχινοσαλάτα ομολογώ δεν την περίμενα στην 5άδα!! :) Καλό βράδυ φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα και άλλη μια σαν και εμένα που αγαπά τα όσπρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το ξαναπώ...Που τις βρίσκεις τις κουκουβάγιες; Ούτε παραγγελία να τις έκανες! Θέλω τωρα σουφλέ σοκολάτας, τρέχα Θοδωρή να βρεις ανοιχτό μαγαζί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου βάζεις ιδέες Γεωργία και προσπαθώ να συμμαζευτώ! Αρκετά τα είπα και τα λιγουρεύτηκα!

      Διαγραφή
  4. ωραίες οι επιλογές σου!! όλα τα τρώω φυσικά!! χα χα... να σου πω κάτι και γω προτιμώ τα ρεβύθια από τα μακαρόνια!! αν μου έλεγαν να διαλέξω δηλαδή! :) φιλάκια, καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μας τρελλάνεις γλυκούλα μου!!!! Χτες που σκεφτόμουν ποια φαγητά θα διαλέξω, τα ρεβύθια ήταν στις πρώτες λίστες!!! Πάλι ταυτιζόμαστε εκτός από την αχινοσαλάτα!!! Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια οπότε δεν λέω μεγάλα λόγια. Το παστίτσιο επίσης λατρεμένο μαμαδίστικο φαγάκι που ευτυχώς πετυχαίνω και εγώ ως μαμά:)
    Καλημερούδια και Χρόνια πολλά για τη σημερινή ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε πρώτα θα δοκιμάσεις και θα τα ξαναπούμε! Όταν θα μου φέρεις και ταπεράκι παστιτσάκι!

      Διαγραφή
  6. Μου άνοιξες την όρεξη... Ειδικά με την αστακομακαρονάδα!
    Κι εγώ αγαπώ πολύ τα ρεβίθια! Αν και τα προτιμώ με κιμά, να σου πω την αλήθεια!
    Όσο για το σουφλέ σοκολάτας, χτύπησες αδύναμο σημείο! Δεν σχολιάζω καν...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά είναι! Καλοκαίρι, θάλασσα και αστακομακαρονάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πεντάδα σου φοβερή και σύμφωνη πολύ με τα γούστα μου, αν κι εγώ έπρεπε να γράψω πενηντάδα για να καλύψω όλα μου τα γούστα. Καλημέρες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου στην πενηντάδα! Πού να τα χωρέσουμε σε μια ανάρτηση; Κι εγώ δυσκολεύτηκα, μην νομίζεις!

      Διαγραφή
  9. καλησπερα και χρονια πολλα!!!το επιδορπιο μας βρισκει φυσικα συμφωνες!!σοκολατα για παντα!!!το παστιτσιο ειναι κ απο τα δικα μου αγαπημενα!!αχινοσαλατα δεν εχω δοκιμασει και τα ρεβυθια δεν θα ελεγα οτι ειναι και το καλυτερο μου..χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε θα τσακωθούμε στο επιδόρπιο! Ποιος θα το πρωτοφάει! Χεχε!

      Διαγραφή
  10. Mmmmm, εδώ θα τα χαλάσουμε ή μάλλον θα τα βρούμε; Τουλάχιστον δεν θα μαλώσουμε ποτέ για το ποιος θα φάει την τελευταία κουταλιά,χιχι!!! Την αχινοσαλάτα στην χαρίζω, και τα ρεβύθια και του σουφλέ! ΤΗν επόμενη φορά λοιπόν θα ξέρω τι να φτιάξω,χιχι! Φιλάκια! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Ορίστε, τα χωρίσαμε τα γούστα μας! Ούτε τσακωμός ούτε τίποτα!

      Διαγραφή
  11. Δεν θα πω όχι στα ρεβίθια αλλα εγω θα διαλεγα τα μακαρόνια με κιμά!!!Αχινους δεν έχω φάει. Τους έχω αχτι απο μικρή που πάτησα έναν και ταλαιπωρηθηκα πολυ.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι να τους πατάς! Προσοχή κολυμβήτρια!

      Διαγραφή
  12. Με τα θαλασσινά δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις!
    Οι υπόλοιπες επιλογές σου ωστόσο είναι πολύ του γούστου μου!
    Ακόμα και τα ρεβίθια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε εγώ θα τρώω θαλασσινά κι εσύ ρεβύθια; Χεχε, τέλεια!

      Διαγραφή
  13. Κι εγώ δεν είμαι φαν των αχινών...ούτε και των ρεβιθιών :( Τα άλλα όμως τα τσακίζω κανονικά...πολλά φιλιά Βερούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παθιασμένη σε βλέπω με τις επιλογές σου Βέρα!!
    Σίγουρα τα θαλασσινά είναι κορυφαία. Όλα τα λάτρεψα εκτός από τα παρεξηγημένα ρεβύθια που σίγουρα εγώ θα τους γύριζα την πλάτη μπροστά στα μακαρόνια με τον κιμά!! χιχιχι


    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχω σχέση πάθους με το φαγητό..Ειδικά στις φίνες γεύσεις έχω αδυναμία!

      Διαγραφή
  15. Βέρα μου. Πόσο συμφωνούμε στα θαλασσινά! Αχινό δεν έχω φάει, έχω όμως πατήσει...χιχι(αυτό μετράει?) Θα συμφωνήσω επίσης και με την αστακομακαρονάδα, όπως επίσης με σουφλέ σοκολάτας. Εκεί που θα τα χαλάσουμε είναι στο παστίτσιο και στα ρεβίθια. Μα καλά, εντάξει το παστίτσιο, αλλά τα ρεβίθια???? Σαν τον άντρα μου και εσύ! Καλά θα με τρελάνετε εντελώς. Τα ρεβίθια δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα, όπως κατάλαβες και όταν δεν συμπαθώ κάτι, συνήθως δεν το μαγειρεύω και καλά:)))Όσες φορές κι αν τα έχω φτιάξει, όσο κι αν προσπάθησα(γιατί προσπάθησα)το αποτέλεσμα ήταν να τα πετάς στον τοίχο και εκείνα τα άτιμα να επιστρέφουν πάλι πίσω....οπότε...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ!!Σ αρέσουν οι αχινοί;;;
    Μένω δίπλα στη θάλασσα και όλοι στην οικογένεια τους μαζεύουν και τους τρώνε!Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μα ούτε πρόκειται!
    Όσο για τα ρεβύθια μικρή τα μισούσα,τώρα τα λατρεύωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή