Σελίδες

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κούτα στο σπίτι!

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι τα παιδιά τρελαίνονται με τις κούτες. Να τις γεμίζουν με πράγματα, να τις αδειάζουν, να τις αναποδογυρίζουν, να κάθονται πάνω τους. Να μπαίνουνε μέσα και να κάνουν ότι είναι στο λεωφορείο, στη βαρκούλα και ότι άλλο τους αρέσει.
Ήρθε λοιπόν κάποια ώρα αυτή τη βδομάδα που άνοιξα την πόρτα και κάποιος μου έφερε μια κούτα. Την άδειασα και την έδωσα στην Αθηνά. Πρώτη αντίδραση: χαρά και σάλτο μες την κούτα. Κάναμε λίγο πολύ τα ίδια με τις άλλες φορές.. εγώ όμως ήθελα να εξερευνήσω το περιεχόμενο της κούτας που είχα αδειάσει στον πάγκο της κουζίνας! Έπρεπε όμως να την απασχολήσω.. Τι να κάνω, τι να κάνω..
Σκέφτηκα τα σκληρά χαρτόνια που είχε μέσα ανάμεσα στα αντικείμενα. Δεν ήταν επίπεδα αλλά ανάγλυφα.


Κι εκεί μου ήρθε μια ιδέα. Να μαζέψουμε τα "παιδάκια" (έτσι τα λέμε) και τα ζωάκια που έχουμε και να τα βάλουμε με την Αθηνά να στέκονται μέσα στα χαρτόνια. Σαν μικρόπολη! Θα βάζαμε τα ζώα στο ένα χαρτόνι σαν να είναι σε πάρκο. Τα παιδάκια στο διπλανό χαρτόνι θα μαζεύονταν γύρω από ένα τραπεζάκι και θα τραγουδούσαν.. ή θα έτρωγαν ή απλά θα κάθονταν..


Βοήθησα στην αρχή την Αθηνά στο στήσιμο και μετά την άφησα να ασχοληθεί μόνη της. Μια χαρά τα πήγε! Ειδικά στο ζωολογικό πάρκο! Αφού έβαλε το λιοντάρι μαζί με τη μαϊμού στον ίδιο χώρο και τις γάτες μαζί με τη ζέβρα..χαχα, πόσο γέλασα!


Έτσι λοιπόν ξέκλεψα ένα τεταρτάκι για να δω στα γρήγορα αυτά που είχα αφήσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας.. Η μαμά μου βλέπετε.. μου έφερε δώρο ένα μίξερ!!! Γιούπιιιι!!! Θα αναστενάξει ο καινούριος κάδος και όλα τα τζιμπράγκαλα (μα τι αστεία λέξη) εργαλεία του! Ήρθε και το Σαββατοκύριακο και θα κάνω σίγουρα καμμιά μπισκοτοσυνταγή! Κάτι θα διαλέξω από την Ερμιόνη
Λέω.. κοίτα πως αλλάζουν τα πράγματα. Κάποτε χαιρόμουν που η μαμά μου, μου έκανε δώρο μπότες, κολώνια ή κάποιο παλτό που είχα ζηλέψει σε κάποια βιτρίνα.. Και τώρα τρελαίνομαι από τη χαρά μου για ένα μίξερ! Χεχε, τι να πεις!

38 σχόλια:

  1. :) Με ενθουσιάζει το γεγονός πως από το πουθενά στήνεται ένα ολόκληρο παιχνίδι!!Μ'αρέσει που πολλές μαμάδες έχετε γρηγοράδα στη σκέψη, δημιουργικές ιδέες και αμεσότητα!! Να χαρείς το μίξερ και να γλυκαθείτε!! Καλό σαβ/κο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, από το πουθενά φτιάχνεις κατάσταση που λένε!
      Καλό Σαβ/κο Κατερινάκι!

      Διαγραφή
  2. Με γειά ! Με γειά!!!
    Ετσι... Να τρελαίνεσαι για μίξερ, για φόρμες κείκ και για βιβλία συνταγών.

    Και η Αθηνούλα να τρελαίνεται για τα καινούρια της, οικολογικά και ανέξοδα παιχνίδια. Με τι νομίζεις ότι χαίρονται τα μωρά? Με το τίποτα!!!

    Φιλιά πολλά Βέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο οικολογικό δεν γίνεται! Το έξοδο ήταν μέσα στην κούτα..χεχε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δε με ρώταγες για τις κούτες;το καλυτερό τους παιχνίδι!!!έχουμε χαλάσει κούτες εμείς!!!τρία παιδιά έχω μεγαλώσει!!!και τα πιο χοντρά χαρτόκουτα τα έντυνα με αυτοκόλλητο πλαστικό και τα έκανα κουτιά αποθήκευσης για τα παιχνίδια τους!!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλορίζικο το μαμαδο-εργαλείο! Και χαρείτε την κούτα όσο μπορείτε κι όσο χωράτε!!!
    Θυμάμαι άθελά μου το επεισόδιο με τον Μπομπ Σφουγγαράκη και την κούτα της τηλεόρασης.
    Παρήγγειλε τηλεόραση, την πέταξε και κράτησε την κούτα. Κλεινόταν μέσα με τον Πάτρικ και φανταζόντουσα τα μύρια όσα. Κι ο Καλαμάρης εκνευριζόταν γιατί ο ίδιος δεν έβλεπε τίποτα μέσα σ'αυτή την κούτα... Θέλω κι εγώ μια κούτα... νουνού(!) να θυμηθώ τα δικά μου!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, το θυμάμαι κι εγώ! Νομίζω από τα λίγα διδακτικά του φίλου Μπομπ!

      Διαγραφή
  5. αμα εχεις φαντασια....και τα παιδια σιγουρα εχουν!!!καλα μαγειρεματα!!!!να μας δειχνεις κ εμας τιποτα ετσι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με γεια το νέο μίξερ! Καλά γλυκίσματα και όχι μόνο!!!
    Έχω βάλει στο μάτι και εγώ κάτι μπισκοτάκια της Ερμιόνης και θα τα κάνω μόλις τελειώσω τον καφέ μου :) Έχω βγάλει ήδη το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου :) Τα έχω μπανίσει από μέρες, αλλά σήμερα δε θα μου ξεφύγουν!

    Όσο για τις κούτες, αυτό το έχουμε και εμείς. Όπως επίσης και τις λεκάνες. Μπαίνουμε στις λεκάνες. Χαχαχα!

    Πολύ έξυπνη η ιδέα σου με το ανάγλυφο περιεχόμενο. Είμαι σίγουρη ότι το καταευχαριστήθηκε. Δε μου λες. Τα ανθρωποζωάκια μου άρεσαν πολύ. Είναι από το Easy Learning Center? Προχθές που είχα πάει μία βόλτα είχα δει ότι είχε κάτι συλλογές με ανθρωπάκια και ζωάκια αλλά δε τα θυμάμαι και πολύ καλά :)

    Φιλάκια

    P.S. Σου έχω ξαναπεί ότι όταν βλέπω την Αθηνά μου θυμίζει την κόρη μου; Έχουν παρόμοιο κούρεμα; προφίλ; δομή σώματος; δεν ξέρω... αλλά τώρα που την είδα στην κούτα ήταν σαν να είδα τη Δάειρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έχει βάλει η Ερμιόνη στην πρίζα μου φαίνεται! Τα παιδάκια είναι από το ELC όπως λες! Η συλλογή λέγεται Happyland και είναι φανταστικά!
      Έχεις δίκιο για τα κορίτσια μας, το έχω παρατηρήσει κι εγώ!!!

      Διαγραφή
    2. Καλέ εδώ το έχω παρατηρήσει κι εγώ και το είχα πει στην... δεν θυμάμαι σε ποια, για να πω την αλήθεια αλλά θα ήθελα πολύ να τις δω μαζί για να δω όντως αν έχουν κοινό στυλ!

      Διαγραφή
  7. Καλημερούδιαααα! Και εγώ νομίζω ότι οι κόρες σας μοιάζουν πολύ!
    Μπράβο στο Αθηνούλι που παίζει με οικονομικά παιχνίδια και δεν ξοδεύει τη μαμά!! Μπράβο στη μαμάκα για την έμπνευση! Τώρα γρήγορα για τα μπισκότα της Ερμιόνης που ειναι πανεύκολα κ τέλεια! Τα έφτιαξα προχτες! Σιγά μην τ'άφηνα:)
    Αχ Βέρα πόσο αυμφωνώ με τα δώρα. Παλιά θέλαμε λούσα κλπ τώρα με μιξεράκι, κουζινικά γενικότερα είμαστε τρισευτυχισμένες! Βρε πως αλλάζει ο άνθρωπος:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τόση χαρά με ένα μίξερ ποιος να το φανταστεί;!
      Θα τα κάνω σίγουρα τα μπισκοτάκια! Ε, να μην εγκαινιάσουμε το καινούριο μηχάνημα;

      Διαγραφή
  8. Βέρα μου καλημέρα!!! ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!!!!! Το ξέρεις ότι χάρισες τον παράδεισο ολόκληρο στο αγγελάκι σου έτσι; Πόσο με συγκίνησε, και με γέμισε χαρά αυτή σου η ανάρτηση!!!
    Τι να πω, είσαι μια ΥΠΕΡΟΧΗ μανούλα, και θα το δεις, το μέλλον θα σε ανταμείψει. Έχεις ακόμη πάααααρα πολλές χαρές να γευτείς, και όμορφες εκπλήξεις να πάρεις, μέσα από το μεγάλωμα του μικρού σου αγγέλου. Σ' το λέω εκ πείρας, τώρα που εμένα έφυγαν από την παιδική ηλικία οι κορούλες μου. (Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να με εκπλήσσουν και να με γεμίζουν χαρές, αλλά και να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί)! Είναι χαζό αυτό που λένε, ότι όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Αυτά τα λένε, όσοι θεωρούν το μεγάλωμα των παιδιών αγγαρεία, και όσοι δεν κατάφεραν να βρουν τη μαγεία που υπάρχει, μέσα στο μεγάλωμα ενός παιδιού.
    Με γεια και το μίξερ, να του "αλλάξεις τα φώτα" χαχαχααα
    Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά φοβερό με τι χαίρονται τα μικρά παιδιά, από το τίποτα μπορείς να φτιάξεις παιχνίδι!
      Ευχαριστώ για τις ευχές για το μίξερ! Θα το εγαινιάσω το απόγευμα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Tα ίδια και ο μικρός μου!
    Ενώ έχει τόσα παιχνίδια του αρέσει να παίζει με κουζινικά,κούτες,εργαλεία και όλα αυτά τα ''μεγαλίστικα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ αυτή η μάνα, τι σκαρφίζεται για δεκαπέντε λεπτά ησυχίας!!! Με γεια το μίξερ και καλά μαγειρέματα! Εγώ λέω την κούτα να την κρατήσετε, ποιος ξέρει πότε θα χρειαστείς ξανά λίγη ησυχία,χιχι! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κρατήσαμε..μην ανησυχείς! Μέχρι να την βαρεθούμε και να βρούμε καμμιά καινούρια!

      Διαγραφή
  11. A, πολύ έξυπνη ιδέα!!! Μπράβο, κι εγώ θα στρογγυλοκαθόμουν για να παίξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλορίζικο το μίξερ! Κ το παιχνίδι πολύ ευρηματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλορίζικο το μίξερ! Περιμένουμε να δούμε τι καλό ετοίμασες με το νέο απόκτημα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί όμορφη η ιδέα σου!!!
    Και ειδικά όταν βλέπεις κ' αστεράκι σου να το χαίρεται, ε, τότε, δεν μπορείς παρά να λιώσεις!!!
    ;-)
    Αναμένω το (γλυκό κατά προτίμηση!) κέρασμά μου, με το νέο σου απόκτημα!!!
    ;-)
    Αστειάκι!!!
    Φιλάκιαααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία ιδέα... σ΄ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι κούτες αρέσουν και σε εμάς πάρα πολύ!
    Συνήθως μπαίνουμε μέσα και καθόμαστε ή κρυβόμαστε από τη μαμά και τον μπαμπά!!
    Ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα παιδιά πάντα παίζουν με τα απλά καθημερινά πράγματα. Εμεις να τα βλέπουμε που τα γεμίζουμε παιχνίδια.Καλορίζικο το μίξερ. Περιμένουμε να δουμε τι καλό θα φτιάξεις.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ειδες τελικα με τι απλα πραγματα απασχολουνται;; ειναι τρελο αν σκεφτεις ποσα χαλαμε σε παιχνιδια και τελικα περνουν χαρα απο κατι τοσο απλο!

    καλοριζικο το μιξερ! περιμενουμε να δουμε τις δημιουργιες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα παιδιά χαίρονται με απλά πράγματα. Εμείς το κάνουμε θέμα το τι θα τους πάρουμε κάθε φορά και αν θα τους αρέσει. Καλορίζικο και το μίξερ. Περιμένουμε να το χρησιμοποιήσεις για να μας παρουσιάσεις νοστιμιές! Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλά είναι τέλειο !!! τι σκαρφίστηκες!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή