Σελίδες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Φωτογραφικό παιχνίδι!

Είναι το γνωστό πια Hi-5 Φώτο που μας πρότεινε η Γεωργία! Ένα φωτογραφικό παιχνίδι για να γνωριστούμε καλύτερα! Είπα ότι θα παίξω.. εντάξει με λίγη καθυστέρηση λόγω διαγωνισμού αλλά να'μαι που παίζω τελικά! 
Αυτή τη βδομάδα διαλέγουμε 5 αγαπημένα αντικείμενα από το σπίτι μας! Έχω πάρει τη φωτογραφική μηχανή και τριγυρίζω στα δωμάτια, φωτογραφίζω, κοντοστέκομαι και σκέφτομαι. Η φαμίλια κοιτάει.. ο άντρας μου δηλαδή κοιτάει και η Αθηνά παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι..την ουρά μου! Και ξεκινώ:

Ζευγάρι Βασιλιάς-Βασίλισσα. Από τα πολύ αγαπημένα μου διακοσμητικά στοιχεία. Το έχω τοποθετήσει στη βιβλιοθήκη μπροστά από τα βιβλία του Νίκου (ναι, τα βιβλία μας είναι σε τέτοιες κατηγορίες). Μου αρέσει γιατί πρώτον αγαπώ το σκάκι και συνήθως διαλέγω τα μαύρα για να παίξω και δεύτερον γιατί μου θυμίζει ένα από τα αγαπημένα μου ποιήματα (θα το αναγνωρίσετε σαν τραγούδι από τον Γ. Ανδρεάτο):
Έλα να παίξουμε..
Θα σου χαρίσω τη βασίλισσα μου.
Ήταν για μένα μια φορά η αγαπημένη
Τώρα δεν έχω πια αγαπημένη...



Το ρολόι μας στο καθιστικό. Είναι ένα βινύλιο ρολόι. Όταν το είδα στο κατάστημα δεν είχα καμία δεύτερη σκέψη. Με τη μουσική έχω πολύ ιδιαίτερη σχέση και ένα τέτοιο αντικείμενο δεν θα μπορούσε να λείπει από το σπίτι μας, μας χαρακτηρίζει.. όπως φαντάζεστε, έχουμε και πικάπ!



Το μαύρο παλιό τηλέφωνο του 1976. Ναι, λειτουργεί! Το αγόρασα από το Μοναστηράκι όταν πρωτοέμεινα μόνη μου με σκοπό να διακοσμήσει το τότε καθιστικό μου. 10 φορές πήγα στο Μοναστηράκι μέχρι να το φτιάξω..όπως φαντάζεστε μου πουλήθηκε δήθεν "έτοιμο προς χρήση.." Πήγαινα στους παλιούς μαστόρους, σε τηλεφωνάδες, δεν έβρισκα ανταλλακτικά, πήγα σε παζάρια.. όλα αυτά για το μαύρο vintage τηλέφωνο.. Γι' αυτό το ξεχωρίζω!




Στην κρεβατοκάμαρα, στο κομοδίνο μου έχω αυτό το υπέροχο μπούστο. Είναι χειροποίητο, φτιαγμένο από papier-mâché, αριθμημένο και με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες. Κανονικά προοριζόταν για να βάζω τα κολιέ μου αλλά είναι τόσο όμορφο που προτίμησα να το αφήσω γυμνό. Η Αθηνά βέβαια έρχεται, το παίρνει και το πηγαίνει βόλτα.. Πώς να της εξηγήσω πως όταν μεγαλώσει θα με παρακαλάει να της το χαρίσω;


Για το τέλος..άφησα το ποδήλατο που έχουμε στο καθιστικό μας! Ναι, ναι, έχουμε κι ένα ποδήλατο μαζί με όλα τ' άλλα! Για τις ανάγκες της φωτογράφησης (πώς ακούγεται,ε;) το μετέφερα από την κανονική του θέση για να σας το δείξω μόνο του. Το είδα σε μια έκθεση διακόσμησης και ήξερα ότι το θέλω. Το σκέφτηκα λίγο πριν το παραγγείλω γιατί δεν ήξερα αν θα άρεσε στο Νίκο. Αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι δεν έχει σημασία, θα το πάρω κι ας μην του αρέσει..χαχα! Ευτυχώς σε αυτά τα θέματα κάνω ότι θέλω, αμέεεε!



Και κάπως έτσι κλείνουμε για σήμερα! Χρωστάω και ανάρτηση για το βραβείο με τις 11 ερωτήσεις! Θα την κάνω κι αυτή! Τι να πρωτοπρολάβω; Είμαι μόνο μια μάνα-blogger! Σας φιλώ!
Σημείωση: εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στη σημερινή κουκουβάγια που έχω για background! Μα, δεν ταίριαξε τέλεια;;;

34 σχόλια:

  1. Θα έλεγε κανείς πως βλέποντας το σπίτι σου, ξεφυλλίζει διακοσμητικό περιοδικό!!! Έχεις μεγάλο ταλέντο στη διακόσμηση και πολύ γούστο... Το εννοώ και ποτέ δεν γράφω το οτιδήποτε για να κολακέψω. Μπράβο σου, Βέρα! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης το αγαπημένο σου ποίημα είναι και δικό μου αγαπημένο, ακόμη περισσότερο μελοποιημένο...

      Διαγραφή
    2. Μελοποιημένο είναι πανέμορφο, συμφωνώ! Κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

      Διαγραφή
  2. Το ποδήλατο μου΄κλεψε την καρδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέρα μου χαίρομαι πολύ που τα κατάφερες τελικά! Είναι όλα ένα κι ένα, υπέροχα και φυσικά φαίνεται πως έχεις γούστο! (αλλά κι ένα πλειονέκτημα βρίσκεσαι στην πηγή... εννοώντας μοναστηράκι!) Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα και καλόγουστα αντικείμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφα όλα και πόσο ξεχωριστά!!!
    Είναι ένα κι ένα τα διακοσμητικά σου και μου αρέσουν πολύ με πρώτο και κύριο το Βασιλιά και την Βασίλισσα!!

    Όσο για το background, πετυχημένο όπως πάντα άλλωστε!!

    Φιλιά πολλά Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μοναδικό ζευγάρι όντως!
      Ούτε να το'χα παραγγείλει το φόντο..χεχε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. τι υπέροχα πράγματα !!! Όλα ξεχωριστά !! Το βασιλιά και τη βασίλισσα όμως τους λάτρεψα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα δεν υπάρχεις!! Και οι κουκουβάγιες με φωτογραφική;;;;; Χα χα χα!
    Είναι ΟΛΑ υπέροχα! Τόσο καλαίσθητα αλλά και ιδιαίτερα που πραγματικά υποκλίνομαι!!! Ο βασιλιάς και η βασίλισσα πολύ σικάτοι και αγέρωχοι. Το τηλέφωνο, αχ το τηλέφωνο το λάτρεψα όπως επισης και το ρολόι!!! Το ποδήλατο αν το είχα σπίτι, δεν ξέρω αν άντεχε λόγω Παναγιώτη πάνω από μια εβδομάδα:) Όσο για το μπούστο, μοναδικό! Αθηνάααα προσοχή! Είναι προίκα:)
    Συγχαρητήρια Βεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ όταν τη βρήκα την κουκουβάγια τρελάθηκα, δεν ταίριαξε τέλεια;!
      Πού να καταλάβει η Αθηνά! Αν αντέξει αυτό το μπούστο τις μετακινήσεις (βλέπεις είναι κι ελαφρύ) θα της το δώσω προίκα, όπως λες!

      Διαγραφή
  8. Γεια σου κουκουβαγιούλα :) Η σημερινή μασκώτ σου, απλά τέλεια! Ό,τι πρέπει για την ανάρτηση.

    Τα αντικείμενα που επέλεξες να μας δείξεις, πολύ ιδιαίτερα! Παρατήρησα το βιβλίο Γόμορα πίσω από το βασιλικό ζεύγος (ήμουν ανάμεσα στο να αγοράσω το βιβλίο ή να δω την ταινία και προτίμησα το 2ο - είναι πιο εύκολο). Το τηλ σου το ζήλεψα. Θέλω και εγώ!!!!!! Η αλήθεια είναι ότι σήμερα έπεσα πάνω σε μία εικόνα από ένα πορτοκαλί vintage τηλέφωνο με καντράν και το συζητούσα στο γραφείο που μπορώ να βρω τέτοιο. Κοίτα συμπτώσεις...

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε μου φωτό του τηλεφώνου αν το βρω να σου πω! Είμαι πολύ ψαχτήρι σ'αυτά και ξέρω ανθρώπους που ξέρουν ανθρώπους..(χαχα) if you know what I mean!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Δε θυμάμαι ακριβώς που το είχα δει, αλλά έμοιαζε με αυτό: http://www.123rf.com/photo_10973642_orange-vintage-telephone-isolated-on-white.html

      Άσχετο, αλλά επιτέλους βρήκα χρόνο και στη τελευταία μου ανάρτηση απάντησα στα σχόλιά σας :)

      :)

      Διαγραφή
  9. Πόσο όμορφα αντικείμενα Βέρα μου, όλα ένα κι ένα!!! Το ποδήλατο, το ρολόι-βινύλιο και το τηλέφωνο σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές!!!
    Μα και ο βασιλιάς με τη βασίλισσα... πόσο συμβολικό διακοσμητικό!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέρα είναι όλα υπέροχα!!!!! με το σκάκι κι εγώ πάντα τα μαύρα θέλω να παίρνω για κάποιο λόγο!!! χα χα... το ποδηλατάκι είναι τέλειο!!! καλά έκανες και το πήρες!!! για το αγαλματάκι-μπούστο ε υπέροχο και μοναδικό!!! όλα ένα κι ένα!! φιλάκια πολλά!!! και στη γλυκιά Αθηνούλα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελειο παιχνιδακι. Θα παιξω κι εγω!!!! Μου αρεσουν πολυ αυτα τα παιχνιδια!!!

    Πολυ ομορφα πραγματα επελεξες να μας δειξεις. Μου αρεσαν ιδιαιτερα το παλιο τηλεφωνο και το ποδηλατο (οπως και η ταπετσαρια απο πισω)!!

    Πολλα φιλια για καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι όλα παρα πολύ όμορφα!! Το τηλέφωνο και το μπουστο όμως μου έκλεψαν την καρδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα υπέροχα και ιδιαίτερα! Αν κρίνω απ' όσα μας έδειξες, το σπίτι σου είναι διακοσμημένο με πολύ γούστο και άποψη!
    Αχ, αυτό το ποδήλατο καλά έκανες και το πήρες!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα ένα κι ένα! Ειδικά το ποδήλατο είναι πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο μέσα στο σπίτι ή σε μπαλκόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχα όλα τα αντικείμενα Βέρα μου!
    Πραγματικά πολύ ιδιαίτερα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα καλό μήνα Βέρα μου! Πολύ καλόγουστα όλα τα αντικείμενα που ξεχώρισες! Επίσης μου άρεσαν πολύ ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας και του καθιστικού σου, πραγματικά λες και είναι από περιοδικό διακόσμησης σπιτιού! Το ποίημα χρόνια τώρα είναι από τα πολύ αγαπημένα μου και με συγκινεί πολύ όταν το ακούω από τον Ανδρεάτο.. Να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Βέρα μου.. εμένα πάντως μου άρεσε και... η ταπετσαρία! Πολύ ρετρο-ποπ! Οσο για το ρολόι... σου κλείνω το μάτι! (ξέρεις εσύ,χιχι!) Callie by Antohmeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάρα πολύ όμορφα όλα τα αντικείμενα που μοιράστηκες μαζί μας, αλλά και η ταπετσαρία..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι και τα 5 υπέροχα και το εννοώ! Τι να πω για τα vintage τηλέφωνο και ποδήλατο; Έργα τέχνης, μαζί και το μπούστο. Τέτοια ρολόγια-δίσκους είχαμε δει σε μια έκθεση με την αδερφή μου και σκεφτόμασταν πόσο έξυπνη ιδέα είναι! Και τέλος το βασιλικό ζευγάρι, το λάτρεψα, όπως λατρεύω και το τραγούδι! Εννοείται πως έχω το CD.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και η αδερφή μου εψαχνε για ενα τέτοιο τηλέφωνο!!!!Θα το ψαξω και εγω.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω ενα παρόμοιο τηλ. που χρήζει επισκευής. Θα το εκτιμούσα αν μου ελεγες που βρηκες ανταλλακτικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να πας στου Ψυρρή στα στενάκια, σε κάτι μικρά παλιατζίδικα. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε κατευθύνει. Κι εγώ στην τύχη είχα βρει άκρη :-)

      Διαγραφή