Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η γιορτή της μαμάς!

Θυμάστε που μας έλεγε καμμιά φορά η μαμά μας.."θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις!". Κι εγώ έλεγα.."ώχου..καλά σε 20 χρόνια!". Και τσούκου τσούκου περάσανε τα χρόνια και γίναμε μαμάδες! Σαν ακόμα να μην το έχω πιστέψει! Η Αθηνούλα είναι 11 μηνών και γίνεται παιδάκι..
Θυμάμαι που την κοίταζα όταν ήταν μπεμπάκι και της έλεγα: "Το ξέρεις ότι βγήκες από την κοιλίτσα μου? Θυμάσαι που ξεκίνησες σαν φασολάκι..μετά έγινες κολοκυθάκι..μετά μελιτζανάκι..και μετά μωράκι?!". Και όλο έκλαιγα..την κοίταζα και έκλαιγα..Και λέγαμε με το Νίκο: "Το παιδάκι μας είναι αυτό, το δικό μας παιδάκι.." και να η συγκίνηση! 
Περνάει ο καιρός και το παιδάκι μου κάθισε μόνο του, σηκώθηκε μόνο του, κρατάει μόνη της το μπιμπερό και έχει αρχίσει να μιλάει..(με τον δικό της τρόπο βέβαια..). Και μόλις λέει μα-μά ή μά-μα γυρίζω αμέσως και την κοιτάζω ή πηγαίνω προς το μέρος της για να της δείξω ότι ναι, εγώ είμαι, εγώ είμαι η μαμά σου!
Μερικές φορές σκέφτομαι πόσο μεγάλο είναι όλο αυτό..όλο αυτό που συνέβη..και θέλω μόνο να είναι καλά το παιδάκι μου και τα παιδάκια όλου του κόσμου.
Αυτή την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας. Η καλύτερη γιορτή του κόσμου, η πιο συγκινητική! Μια γιορτή όλο αγάπη, μια αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς όρια..Γιατί η κάθε μαμά αγαπάει το παιδί της χωρίς σκέψη..μόνο με το ένστικτο. Με αυτό το ένστικτο που πριν πέσει το παιδί μας κάτω έχουμε απλώσει το χέρι μας να το πιάσουμε..
Και πόσα έχουμε να ζήσουμε ακόμα..Θα μεγαλώσει η Αθηνούλα και θα μου φτιάχνει άραγε χειροποίητες κάρτες σαν αυτές που έκανα εγώ για τη μαμά μου?
Περιμένω να δω στα τριγύρω blog-όσπιτα τι φτιάξανε τα μεγαλύτερα παιδάκια! Τρελαίνομαι για τις κατασκευές που είναι φτιαγμένες μόνο από αγάπη, κι ας είναι και μια απλή ζωγραφιά.


Την Κυριακή αφιερώστε όλο σας το χρόνο στα παιδάκια σας. Βγείτε βόλτα να παίξετε ή καθίστε αγκαλιά στον καναπέ με τις ώρες. Κοιμήστε τα πάνω σας και νιώστε όπως τις πρώτες μέρες που τα φέρατε στο σπίτι..θυμάστε..σαν ποντικάκια ήτανε..
Όσο για μας..θα βαφτίζουμε! Και μην ξεχνάτε να στέλνετε ηλιόλουστη θετική ενέργεια..

39 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά για την Κυριακή σε όλες τις μανούλες!Φιλάκια και να έχεις μια υπέροχη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και που εισαι ακομα!!!!!!!οσο για ζωγραφιες και καρτες δεν θα εχεις που να τις βαλεις!ελπιζω η Αθηνα να εχει ταλεντο στις ζωγραφιες και να καταλαβαινεις τι ζωγραφισε ,ωστε να μην δημιουργουνται '' προβληματακια '' σαν τα δικα μου ,που μου ζωγραφιζουν κατι γραμμες και πρεπει οπωσδηποτε να ξερω τι απεικονιζουν χαχαχαχαχαχα....τα συννεφακια εφυγαν,ηλιο ηλιο ηλιο θα εχετε !!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέρα μου, τελικά η μαμά έχει πάντα δίκιο! Μόνο τώρα που γίναμε κι εμείς μανούλες μπορούμε να καταλάβουμε όλα όσα μας έλεγαν κάποτε, την υπερβολική ίσως αγωνία τους, την υπέρμετρη συμπαράστασή τους! Είναι ευλογία το να είσαι μαμά!
    Δεν χορταίνω να ακούω το Φιφίνι να με φωνάζει! Και το λέει και τόσο γλυκά! Με το καλό να γιορτάσουμε την Κυριακή! Σου στέλνω φουλ θετική ενέργεια!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ax βρε Βέρα μου με συγκίνησες. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Τι γλυκό να ακούς το μαμά. Εγώ προς το παρόν μια φορά μόνο άκουσα το Μάμ (κι όχι δεν ήταν για φαγητό). Το είπε το παιδάκι μου από την χαρά του που πήγα να την σηκώσω από το κρεβατάκι της. Και η στιγμή ήταν όλο δικιά μου!!! Ανυπομονώ να το ξανακούσω. Αλλά σίγουρα η λαχτάρα και η χαρά της πρώτης φοράς δεν περιγράφεται!!! Φιλάκια και είπαμε Κυριακή=Ηλιος!!!!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι'αυτο μ'αρεσεις, επειδη δεν εισαι απο αυτους που λενε "ενταξει, μαμα ειμαι καθε μερα, γιατι να το γιορταζω μονο μια μερα". Ειμαι κι εγω υπερ ολων αυτων των γιορτων. Πιστευω οτι χρειαζομαστε αφορμες για γιορτες. Δεν γινεται να γιορταζουμε καθε μερα, θα ηταν ανιαρο :)
    Θα τρελλαθω κι εγω απο την χαρα μου οταν δω καποια στιγμη καποια ζωγραφια της μικρης για μενα :) Αν και δεν νιωθω καθολου ιδιαιτερη ως μαμα. Ουτε την προλαβαινω πριν πεσει, ουτε εχω και πολυ μητρικο ενστικτο :) Περναω ομως υπεροχα μαζι της και απολαμβανω το να ειμαι μαμα οσο ελαχιστα πραγματα στη ζωη :)
    Χρονια μας πολλα λοιπον για την Κυριακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά που δεν θα γιορτάσουμε! Αυτά είναι ευκαιρίες να ξεφύγουμε λίγο από τη ρουτίνα..Το πριν, η γιορτή και το μετά!

      Διαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες αλλά και σε εκείνες τις γυναικες που προσπαθουν να γίνουν. Μάνα είναι μόνο ΜΙΑ, είτε αυτή είναι η βιολογική μανούλα είτε είναι μανούλα καρδιάς.


    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πιο μεγάλη συμπαράσταση για τις κοπέλες που προσπαθούν! Και εννοείται ότι λέμε για μαμάδες της καρδιάς!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά σε εσένα,σε όλες τις μανούλες και κυρίως στη δική μου!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις!"
    σωστή η μητέρα σου.
    διάβαζα ένα βιβλίο ψυχανάλυσης - η πλάκα είναι ότι νόμιζα ότι έχει άλλο θέμα από τον τίτλο που μου άρεσε αλλά αφού το είχα πάρει το διάβασα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.
    Εκεί έλεγε ότι το παιδί "υπακούει" στη προσταγή της μητέρας, το λόγο της που του λέει "όταν θα κάνεις κι εσύ παιδί..." οι τελίτσες περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία!
    αν μια μητέρα δεν πει στο παιδί της αυτά τα λόγια, τότε το παιδί αυτό ποτέ δε θα έχει τη διάθεση ή την παρόρμηση να κάνει παιδιά.
    ακόμη Τρίτη είναι, λίγο νωρίς για ευχές για τη γιορτή της μητέρας. Αν και γι αυτούς που θέλουν να κανονίσουν κάτι με τη μαμά τους ή να πάρουν ένα δωράκι σίγουρα χρειάζεται χρόνος.
    καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ Τετάρτη είναι! Εγώ τα έγραψα γιατί τρέχω με τα τελευταία της βάφτισης..τρέχω να πληρώσω..χιχι!

      Διαγραφή
    2. Τετάρτη;
      αποσυντονίστηκα με τη Δευτέρα που δεν είχε μάθημα, χι χι.
      και σήμερα Πέμπτη. καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  9. θετική ηλιόλουστη ενέργεια
    στέλνω...
    θετική ηλιόλουστη ενέργεια
    στέλνω...
    θετική ηλιόλουστη ενέργεια
    στέλνω...
    μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ'ότι είδα κάτι κάναμε!!!! Δείνει βροχή μόνο νωρίς το πρωί!

      Διαγραφή
  10. Την φράση που αναφέρεις πόσες φορές την άκουσα από την μαμά μου! Πάντως είναι φοβερό συναίσθημα να είσαι μαμά!
    Στέλνω και εγώ θετική ενέργεια.... θετική ενέργεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θετική ενέργεια μάλλον έκανε δουλίτσα..δίνει βροχή μόνο το πρωί! Χεχε!

      Διαγραφή
  11. πιστευω αυτες βλεπανε πολυ μακρια...ο Γεροντας ελεγε..τι μπετο θα ριξεις στα θεμελια..στις καρδιες των Παιδιων..να σε καλα γλυκια μου..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία που τα έγραψες, συγκινήθηκα!!!Φοβερό συναίσθημα όμως όταν είσαι μαμά!
    Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!Συμφωνώ μαζί σου για τη Κυριακή!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με συγκίνησες Βέρα, με τα γραφόμενά σου, και το δικό μου το νινί λείπει μακριά...Όμως αυτή η Κυριακή είναι για τις μανούλες.:)

    Να περνάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νάναι καλά όλες οι μανούλες!!! Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με το καλό! Καλοφώτιστη να είναι η μικρή σας και να έχετε και έναν λαμπερό λαμπερό ήλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βέρα μου σε νιώθω!!!! Τι υπέροχο που θα βαφτισετε τετοια μέρα την κούκλα σας! Καλοφώτιστη λοιπόν με μπόλικη θετική ενέργεια κ από μένα! Κ η δική μου μαμά τα ίδια έλεγε κ τώρα με τσακώνω να λέω κ να κάνω τα δικά της τα μαμαδίστικα :P Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου! Τις παλιές, τις νέες, τις μέλλουσες και της καρδιάς που λέει μια φίλη παραπάνω. Εκείνες κ αν την αξίζουν εκείνη την ημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαλοφωτιστο το κοριτσάκι σας και χρόνια πολλά σε εσένα και σε όλες τις μανούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με συγκίνησες κουκουβαγιούλα μου! Έγραφες για την Αθηνούλα σου και ήταν σαν να είχα γράψει εγώ για την μπεμπούλα μου :)
    Όσο για αύριο, Καλή Βάφτιση και να τα περάσετε υπέροχα! Και μπόλικη θετική ενέργεια και από εμένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κουκουβαγιούλα, με συγκίνησες. Έγραφες για την Αθηνούλα σου και ήταν σαν να είχα γράψει εγώ για την μπεμπούλα μου. Τα ίδια ακριβώς σκέφτομαι, τα ίδια ακριβώς νιώθω :)
    Όσο για αύριο, να τα περάσετε υπέροχα και σας στέλνουμε και εγώ και το (lovable) baby μου όλη τη θετική ενέργεια που έχουμε...ή μάλλον, σχεδόν όλη. Πειράζει να κρατήσουμε λίγη που τη χρειαζόμαστε τώρα που θα πάμε στις κούνιες; Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με το καλό κι εσάς η βάφτισή σας!!!!!!!!!!!!!! Σας στέλνουμε όλη τη θετική μας ενέργεια και άπειρα χαμόγελα από το σπίτι της Polyannas και τα μικρά Πολυαννάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα λογια της αναρτησης σου ποσο αγγιξαν τη ψυχη μου να ξερες..χρονια πολλα γλυκεια μανουλα βερα..να την καμαρωνεις και να της δινεις την αγαπη σου!
    πολλα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με όλη την ειλικρίνεια που έχω, ως άνθρωπος, σου λέω πως δεν κατάφερα να διαβάσω όλη σου την ανάρτηση... Στην αρχή της τρίτης παραγράφου, είχα ήδη αρχίσει να βουρκώνω (και κάτι παραπάνω...)
    Υπόσχομαι να επιστρέψω να... ολοκληρώσω την ανάγνωση...
    Πολλά φιλιά!!!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου κ' να σε χαίρονται κι εκείνοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από ότι βλέπω, η μέρα θα είναι λουσμένη στο φως και θα σας συντροφεύει όλη η θετική ενέργεια από τους φίλους σας εδω... Με το καλό, με το καλό, με το καλό... Ευχόμαστε η Αθηνούλα σας, να σας χαρίσει τα πιο γλυκά της χαμόγελα σήμερα, ειδικά προς τη μανούλα της, μέρα που είναι... Να περάσετε όμορφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Mα τι γλυκιά και συγκινητική ανάρτηση.... Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά, μανούλα γλυκιά! Να χαίρεσαι την Αθηνούλα σου! Άντε με το καλό και το δεύτερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα...πόσο τρυφερά είναι αυτά που γράφεις!
    Χαρείτε τα παιδιά σας τώρα που είναι μικρά...έχει πίκρες η ζωή πολλές.
    Να περιμένεις ένα τηλέφωνο και να μην χτυπάει...μέρα που ήταν χθες!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα Βέρα.Μίλησες για όλες τις μανούλες μαζί.!!!!Να σας ζήσει το αγγελούδι σας.!!!!!Χρόνια πολλά και σε σένα.!!!!Να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένοι όλοι σας!!!! Φιλάκια.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΕΡΑ!

    Τώρα κι εσύ μπορείς να τραγουδήσεις (χωρίς ενοχές) Νότη:
    "Πρώτη φορά γιορτάζω κι έχει αλλάξει η ζωή μου
    παντού φωνάζω ότι έγινες δική μου
    πρώτη φορά χαρίζω σε μια αγάπη το φιλί μου
    τώρα είναι η πρεμιέρα η δική μου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή