Σελίδες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στη λαϊκή αγορά!

Τον τελευταίο καιρό έχω πάει στη λαϊκή 2-3 φορές παρέα με την Αθηνά έτσι για βολτίτσα και λίγα ψώνια. Την πρώτη φορά έκανα το λάθος να την βάλω στο καρότσι..δεν χωρούσα πουθενά, πήγαινα σαν την χελώνα και επιπλέον έπαιζα συγκρουόμενα με τα καρότσια των γιαγιάδων! Έτσι λοιπόν, τις επόμενες φορές φόρεσα το μάρσιπο και είχα και τα χέρια μου ελεύθερα και δεν κουτουλούσα με κανέναν! Η μικρή κοιμήθηκε στα 10 λεπτά κι όλα μια χαρά!

Στη λαϊκή έχει τα πάντα από φρούτα και λαχανικά, είναι φρέσκα και οι τιμές είναι σαφώς καλύτερες από τα μαγαζιά. Αλλά αυτό που μου αρέσει πιο πολύ απ'όλα είναι αυτά που λένε οι μανάβηδες! Είναι απολαυστικά!
Περπατάς και σταματάς στον πάγκο με τα μανταρίνια και σου λέει ο ηλιοκαμένος νεαρός αγρότης μανταρινάς: "Καλώς την όμορφη!" , "Πώς είσαι κούκλα?", "Έλα κοπέλα μου να μου φτιάξεις τη μέρα!" Ε, σου φτιάχνει το κέφι! Χαμογελάς αμέσως!
Και μετά μου αρέσουν και οι χιουμορίστες..Χοντρούληδες μουστακαλήδες που φωνάζουν: " Άντε να βγάλω τα διόδια! Ώρα να φύγω, προλαβαίνετε!".
Ή αυτοί που κάνουν την προσφορά στα κουνουπίδια να μοιάζει σαν να κέρδισες διαμέρισμα.." Ένα συν ένα κυρία! Τέτοια προσφορά δεν ξαναείδες! Έκανες την τύχη σου, κοίτα εδώ τι μπρόκολο σου βάζω, άνθος!" 
Υπάρχουν κι αυτοί που σε φωνάζουν αναλόγως τι φοράς! "Εσύ κυρία με το γαλάζιο!", "Εσύ κορίτσι με το σκουφί!", "Ο κύριος με το σακάκι, παρακαλώ!".
 
Και να το βουητό, όλοι να φωνάζουν, μερικοί να τσακώνονται, άλλοι να παζαρεύουν, μερικοί να τραγουδάνε, να πειράζουνε τον κόσμο, χαμός γίνεται! Και μ'αρέεεεσει! Μου ανοίγει η διάθεση! Βλέπω και τους χρωματιστούς πάγκους με τα καλούδια, αγοράζω και φρέσκα ωραία φρούτα και λαχανικά για το παιδί σε καλές τιμές και χαίρομαι!
Συστήνω λοιπόν την λαϊκή αγορά σαν θεραπεία στη μουντίλα μας! Αν μπορείτε να πάτε, να πάτε! Έτσι σαν βόλτα! Το σίγουρο είναι ότι θα χαμογελάσετε, θα αστειευτείτε με τον μαναβάκο, θα αγοράσετε φρέσκα προϊόντα σε καλές τιμές και θα στηρίξετε τους μικρούς παραγωγούς!
Εμείς θα αναμένουμε μέχρι την Τρίτη για να ξαναπάμε, αμέ!

12 σχόλια:

  1. την αλλη Τριτη αν ειμαστε καλα θα ερθουμε κι εμεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έχω πατήσει και εγώ με την Ειρήνη και το καρότσι στην λαική. Είναι στενός σχετικά ο δρόμος που γίνεται και ότι ώρα και αν εχω πάει δεν μπορούμε να κουνηθούμε!
    Ασε που την βαριέμαι λιγάκι! Εχω βολευτεί με την μαναβική του Σκλαβενίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε φαντάζομαι με τον μάρσιππο και την μικρή να ρωτάς τους μανάβιδες με τις ωραίες ατάκες "θα σας πείραζε να βγάλω μια φωτογραφία του πάγκου σας;" Είμαστε από το Mega!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά δεν το συζητώ!!! Εδώ και 4 χρόνια που δουλεύω από το σπίτι πηγαίνω κάθε Παρασκευή (πρώτα με τον μεγάλο, πέρυσι που ήρθε και το δεύτερο τα έπαιρνα και τα δύο και φέτος που ο Αχιλλέας πάει παιδικό παίρνω μόνο με την Ερμίνα). Τα προϊόντα δε συγκρίνονται με κανενός σούπερ μάρκετ και μετά από τόσο καιρό έχω κάνει τις ψαχτικές μου και έχω συγκεκριμένους παραγωγούς, από τους οποίους ψωνίζω κάθε φορά, οπότε μου παίρνει και πολύ λιγότερο χρόνο. Μπορώ να πω πως τώρα πια αν αναγκαστώ για κάποιο λόγο να πάρω π.χ. πορτοκάλια από το σούπερ μάρκετ θα απογοητευτώ πάρα πολύ. Είναι σαν σκουπίδια στη γεύση...
    όσο για τις ατάκες είναι σούπερ.. βέβαια εγώ μετά δε θυμάμαι ποτέ καμία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έγώ ξετρελαίνομαι με τα χρώματα όπως λες κι εσύ. Οι περισσότεροι φτιάχνουν πολύ όμορφα τους πάγκους τους, σα ζωγραφική! Και μ' αρέσει να δείχνω στα παιδιά τα διάφορα λαχανικά, να μυρίζουν τις διάφορες μυρωδιές... Είναι πραγματικά ωραία ιδέα η βόλτα στη λαϊκή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολες μας αρεσει τελικα ο σαματας..και παρατηρουμε στις λαικες..οτι ολοι οι μαναβηδες βλεπουν πολυ τηλεοραση..οποια καλη διαφημηση βγει..την ακουμε με χιομοριστικη υποκρουση μετα..να περνατε καλα..καλη Κυριακη..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οντως μια βολτα στην λαικη σου αλλαζει την διαθεση!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΡΚΕΤΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ , ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΑΣ!!!!!!
    ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις δίκιο τελικά. Δεν το είχα δει από αυτή την σκοπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παω καθε εβδομαδα λαικη και πραγματι εχει πολυ φρεσκα πραγματα, αυτο ομως που δεν παιζεται ειναι οι παππουδες με τα καροτσια που πιανουν την κουβεντα καταμεσης του δρομου λες και ειναι μονοι τους στην λαικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα "ωραία" είναι που λείπουν πια. Μιας και την αρμοδιότητα την έχω αναθέση στο έταιρο ήμιση, το οποίο εργάζεται πλέον πολύ κοντά της... Ενώ εγώ έπρεπε να πηγαίνω στις 7.30 το πρωϊ πριν φύγω για τη δουλειά! Ούτε οι πάγγοι δεν είχαν ανοίξει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή