Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η Φανή και τα αρρωστούλικα..

Σήμερα θα φιλοξενήσω και θα σας γνωρίσω τη φίλη μου τη Φανή. Είμαστε φίλες από το δημοτικό (δηλαδή 21 χρόνια !?) και δεν χαθήκαμε ποτέ.
Τώρα λοιπόν που γίναμε και οι δύο μανούλες (έχουμε τον ίδιο γυναικολόγο και τον ίδιο παιδίατρο..αμέ) μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, τις συμβουλές και τις ανησυχίες μας. Η Φανή λοιπόν απέκτησε το δεύτερο παιδάκι της μόλις πριν από 5 μήνες. Εγώ τον ονόμασα "συμμαθητή" καθώς θα είναι στην ίδια τάξη με την Αθηνούλα κι εγώ με τη φίλη μου στον ίδιο σύλλογο γονέων! 
Δυστυχώς την τελευταία βδομάδα έχει και τα δύο παιδάκια αρρωστούλικα..γι'αυτό λοιπόν μας γράφει για ένα θέμα που πονάει και φοβίζει όλες τις μανούλες..τι κάνουμε όταν δεν είναι καλά τα παιδάκια μας?

"Η μοίρα των δεύτερων παιδιών"

Γεια σας είμαι η Φανή περήφανη μαμά της Έλενας (11/09/08) και του Δημήτρη (12/09/11). Είμαι γεμάτη συναισθήματα και πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω... 
Όταν γεννήθηκε η Ελενίτσα μπορούσαμε χωρίς υπερβολές να την προστατέψουμε τουλάχιστον όσο ήταν μωρό και να μην αρρωστήσει οπότε να μπορέσει να χτίσει ένα σωστό ανοσοποιητικό σύστημα. Αποφεύγαμε τις επισκέψεις σε παιδάκια που ήταν έστω και λίγο άρρωστα, προσπαθούσαμε να είμαστε με παιδάκια που δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν επιτρέπαμε επισκέψεις σε ενήλικες με καταρροή. Μείναμε στο σπίτι 40 μέρες όταν γεννήθηκε και γενικά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και θεωρούσαμε ότι θα ευνοήσει το παιδί μας. Όταν λέω χωρίς υπερβολές το λέω με κάθε ειλικρίνεια, την πηγαίναμε καθημερινά βόλτα, ακόμα και σ' ένα ήσυχο παιδότοπο από 3 μηνών. Μόλις ερχόταν πολύς κόσμος δηλαδή πάνω από 3 παιδάκια  ή αν βλέπαμε κάτι που δεν μας άρεσε, βήχα ας πούμε, φεύγαμε.
Έτσι κάπως φτάσαμε το παιδί να μην έχει πάρει αντιβίωση πριν να πάει σχολείο. Είχε μεγαλώσει αρκετά και πλέον ήταν πιο μακριά απο τη νοσηλεία σε περίπτωση ασθένειας. Τα πράγματα όμως δεν είναι ίδια για τον μικρούλη μας ο οποίος δεν έχει ακόμα κλείσει τον 5ο μήνα. Φέρνει η Έλενα από τον παιδικό ότι κυκλοφορεί οπότε είναι πολύ δύσκολο να μην κολλήσει... Η αγάπη της προς τον αδερφό της είναι τόσο διάχυτη που θέλει να τον αγκαλιάζει, να τον φιλάει, να του τραγουδάει και να χορεύει για να την βλέπει όπως λέει και να μην κλαίει... Όλο αυτό είναι πραγματικά πολύ όμορφο και μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για εκείνη αλλά και για εμάς που ως γονείς είχαμε κάνει μια (θέλω να πιστεύω) καλή προετοιμασία για τον ερχομό του νέου μέλους με άπειρες ώρες κουβέντας με ένα κοριτσάκι 2 χρονών τότε... Υπάρχει όμως το αλλά... όταν η Έλενα έχει μια απλή  καταρροή ή βήχα που μας κυνηγάει μέχρι το καλοκαίρι, το δίνει και στον μπεμπούλη. 
Χθες λοιπόν άκουσα ένα σφύριγμα στην αναπνοή του και βήχα... Κάλεσα τον γιατρό ο οποίος ήρθε το μεσημέρι και αφού τον είδε μου είπε "Φανή είναι δύσκολα τα πράγματα.." Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου... ευτυχώς μπήκε ο άντρας μου απο τη δουλειά εκείνη την ώρα και μου έδωσε μια δυνατή ανάσα όπως κάνει όλα τα χρόνια που είμαστε μαζί. Ο μικρούλης πρέπει να πάρει ένα σωρό φάρμακα, μάσκες κτλ. 
Θυμάμαι το γιατρό μας όταν αναγκάστηκε να δώσει στην Έλενα αντιβίωση πόσο πολύ είχε στεναχωρηθεί παρότι είχε φτάσει πια να είναι ένα μεγάλο παιδάκι και με τις σωστές συμβουλές και οδηγίες του είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε μέχρι τότε... Ξεκινάμε λοιπόν στον μπεμπούλη αγωγή κι αν δούμε διάφορα συμπτώματα θα πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. 
Είμαστε σε επαγρύπνηση δηλαδή... Είναι τόσο δύσκολο να πιστέψω πως δεν μπορούσαμε να τον προστατέψουμε και έχει μπει ένα τόσο δα μικρό μωρό σ' όλη αυτή την ταλαιπωρία. Όπως μας είπε κι ο γιατρός "αυτή δυστυχώς είναι η μοίρα των δεύτερων παιδιών" και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του...
Ελπίζω να το ξεπεράσουμε γρήγορα, είναι τόσο καινούριο για εμάς...

Εύχομαι λοιπόν με όλη μου την καρδιά περαστικά στον αγαπημένο μας συμμαθητή. Και μακάρι, όλες οι μανούλες να βλέπουμε στο μέλλον τα παιδάκια μας αρρωστούλικα όσο πιο λίγες φορές γίνεται..

11 σχόλια:

  1. καλησπέρα και από εμένα κοπιάστε να σας κερασω όχι ένα αλλά δύο βραβεία για το όμορφο blog σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά να είναι εύχομαι (που θα είναι) και πόσο σε νιώθω δε λέγεται. Ενω γενικά είμαι πολύ ψύχραιμη, άμα αρρωσταίνει ο μικρός τα βάφω μαύρα και νιώθω τέρμα άχρηστη μάνα! Που δεν τον έντυσα καλά, που βγήκαμε έξω, που δεν τρώω σωστα και περνάει στο γάλα μου, ότι θες σκέφτομαι για να με ισοπεδώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικούλια σε όλα τα παιδάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και από εμένα!!
    Είναι δύσκολη στιγμή όταν αρρωσταίνει ένα παιδί και πόσο περισσότερο ένα μωρό!!!
    Όπως έχω γράψει και στο σπιτάκι μου είχα το μωρό άρρωστο την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα και με ωτίτιδα στο τέλος!!!
    Τον μόνο που δεν κατηγόρησα είναι τον εαυτό μου γιατί το μωρό το έχουμε σχεδόν σε καραντίνα!!!
    Ούτε πολλές βόλτες ούτε επισκέψεις πολλές και ούτε κι εμείς κάνουμε επίσης!!! Όλα αυτά γιατί θέλω να τον προστατέψω όσο πιο πολύ μπορώ από ιούς. Η παιδίατρος μας είχε πει μέχρι 3 μηνών καλό είναι να μην έχουμε πολλά πολλά....γιατί το μωρό πάει κατευθείαν νοσοκομείο!!!! Φοβηθήκαμε κι εμείς και το συνεχίσαμε!!! Κι όμως αρρώστησε...από πού????? Για πες μου εσύ!!! Και πόσο προσέχουμε δεν λ έ γ ε τ α ι !!! Έχω μια μικρή υποψία ίσως από την ανηψιά μου (να ήταν φορέας του ιού από τον παιδικό που πηγαίνει ) επειδη την είχαμε δει πρόσφατα...αλλά τι να κάνουμε....να κλειστούμε και τελείως χωρίς να βλέπουμε άνθρωπο????? Ή να του ζητάμε ιατρικές εξετάσεις πρώτα και μετά να κλείνουμε ραντεβού???Δεν ξέρω......έχω προβληματιστεί......και πήραμε οπωσδήποτε αντιβίωση.....στενοχωρήθηκα πολύ...

    Κουράγιο στη φίλη σου και κουράγιο σε όλες τις μανούλες!!! Περαστικά τους σύντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ μαμά Φανή...έχεις τόσο δίκιο για τα δεύτερα παιδάκια...παίρνουν γρήγορα τόσα μικρόβια, δεν μπορείς να το αποφύγεις...Κουράγιο και περαστικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ πολυ σας ευχαριστω για τις ευχες... αμα πιασουν εστω κι οι μισες κατι θα κανουμε ;) ολες οι μανουλες καταλαβαινουμε ποσο δυσκολο ειναι... ριχνουμε τις ευθυνες επανω μας κτλ.. τι να σας πω μεχρι κορτιζονη πηραμε... ουφ ... ευτυχως εχουμε βελτιωση κι εχω αρχισει να αισθανομαι καλυτερα... και παλι σας ευχαριστω οπως επισης και την πολυαγαπημενη μου φιλη την Βερουλα για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολα θα περασουν..απ'αυτα περνουμε δυναμη εμεις οι γονεις και προχωραμε..νασαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα..να χεις στο μυαλο σου οτι υπαρχουν και οι Αγγελοι που τα προστατευουν τα παδια μας..καλη δυναμη..ο Θεος μαζι τους..καλο σ.β...πολλα φιλια♥♥..φιλη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Φανή και Βέρα.Φανή εύχομαι στο αγγελούδι σου περαστικά αν και είναι σίγουρο ότι θα γίνει γρήγορα καλά.Τα έχω περάσει και εγώ με τα παιδιά μου και καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι. Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστω πολυ μανουλες!!!! δεν ειχαμε αλλη βελτιωση σημερα... ειμαστε σταθεροι... ο γιατρος το βρηκε φυσιολογικο... οποτε περιμενουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή