Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κούπες!

Έχω αδυναμία στις κούπες! Σε όλα τα ταξίδια εγχώρια ή εξωτερικού δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγοράσω κούπα. Επίσης, όταν μπαίνω σε κατάστημα με είδη σπιτιού, δώρων, το ΙΚΕΑ, το Leroy Merlin, το ZARA home..πάλι θα αγοράσω κούπα! Έτσι λοιπόν, σιγά σιγά γέμισα ένα ντουλάπι της κουζίνας μόνο με κούπες και αφού δεν χωρούσαν οι καινούριες άρχισα να δίνω στη μαμά μου, στον αδερφό μου..για να αδειάσει λίγος χώρος! Ακολουθεί φωτογραφία με λίγες από τις κούπες..


Πριν 3 χρόνια πήγα με τη φίλη μου ταξίδι στη Βουδαπέστη. Μέναμε στο Χίλτον. Στο πρωινό λοιπόν πίναμε καφεδάκι στις κούπες του ξενοδοχείου. Ήταν πολύ ωραίες, ψηλές με πορτοκαλί σηματάκι. Αφού τελειώναμε το πρωινό, γεμίζαμε πάλι καφέ και παίρναμε τις κούπες στο δωμάτιο. Δεν ήταν βέβαια από αυτά που χαρίζονται στα ξενοδοχεία..τύπου σαμπουανάκια/σκουφάκια κτλ. Εμείς όμως θέλαμε να τις κρατήσουμε..αλλά να μην τις δουν και τις μαζέψουν κι έτσι τις κλειδώσαμε στο χρηματοκιβώτιο! Και πήραμε τελικά από 2 η καθεμία! Το πόσο χάρηκα με την απατεωνιά μας δεν λέγεται!
Σκέφτηκα λοιπόν να πάρουμε μια ιδέα από κούπες που γράφουν για μαμάδες και μπαμπάδες. I Love Mom και I Love Dad. 
Τα Χριστούγεννα πήρα αυτή για το Νίκο, λέει Groovy Dad και είναι από τη σειρά του Jamie Oliver..5 ευρώ με την έκπτωση από τον Ανδρεάδη! 


Έψαξα και σε διάφορα e-μαγαζάκια και βρήκα κάποιες για να πάρουμε ιδέες! Τι βρήκα λοιπόν:

Μπορούμε να τυπώσουμε οποιοδήποτε δικό μας σχέδιο θέλουμε σε φωτογραφεία και φωτοτυπάδικα! Νομίζω βέβαια ότι όταν μεγαλώσουν τα παιδάκια μας και διαλέξουν να μας πάρουν από μόνα τους μια τέτοια κούπα...θα τρελαθούμε από τη χαρά μας!

 

13 σχόλια:

  1. Οι κούπες είναι και ένα από τα δικά μου φετίχ. Μου αρέσουν πολύ και πάντα ψάχνω τις ποιο ιδιαίτερες και σπάνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΜ!!!Νομίζω πως όλες μας έχουμε την τρέλα με τις κούπες,εγώ τις αγαπώ τόσο που κι αν ραγίσουν ή σπάσει το χερουλάκι τις χρησιμοποιώ ως κασπό ώστε να μην τις πετάξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμένα μου αρέσουν πολύ!!! Παντα όταν βρίσκω κάποια περίεργη την αγοράζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι μου άρεσαν μέχρι που γέμισαν όλα μου τα ντουλάπια από κάθε είδους κούπες γιατί όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου και πηγαίναμε σε παιδικά πάρτι μας έδιναν κούπες,έχω κούπες με τις φωτογραφίες τους,κούπες από εκδρομές,κούπες Χριστουγεννιάτικες,κούπες με αρκουδάκια μέσα,παντού κούπες σου λέω χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαμά κουκουβάγια καλησπέρα!!! οι κούπες υπέροχες!!! έχω ένα ντουλάπι γεμάτο!!!! φυσικά όταν είμαι μόνη μου και βρεθώ σε κατάστημα όπως αυτά που προανέφερες δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρω μια καινούργια κούπα!!! αλλά όταν είμαι με τον σύζυγο αυτό που ακούω (πάλι κούπα;;;; καφενείο θα ανοίξουμε;;;)
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να σου στείλω τη διεύθυνσή μου ν ανταλλάξουμε;
    κάνω κι εγώ εδώ και χρόνια συλλογή!
    αλλά προσοχή για τα μικρά παιδιά περισσότερο
    λένε πως στον πάτο της κούπας πρέπει να γράφει τη χώρα παραγωγής' καλύτερα να είναι ευρωπαϊκή ή να γράφει fine bone china.
    αν δεν γράφει τίποτε ή γράφει ότι είναι κινέζικη υπάρχει ένα ρίσκο!! ίσως να είναι λασπολογία αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κόλλημα κι αυτό με τις κούπες. Τα ίδια και χειρότερα. Έχω βρει ένα site αγγλικό στο οποίο μπορείς να φτιάξεις μόνος και να σου στείλουν τη δική σου κούπα με ότι θέλεις. Κόλλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν ήμουν μικρή έπινα νερό μόνο σε κούπα. Φαινόταν σε όλους παράξενο αλλά εγώ τις λάτρευα. Τώρα που μεγάλωσα μου έφυγε η τρέλα γιατί δεν πίνω καιροφήματα γενικά, ούτε γάλα, οπότε... Πάντως είναι πανέμορφες να τις βλέπεις. Εύχομαι να μεγαλώσεις τη συλλογή σου!Callie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπου βρεθώ και όπου σταθώ κούπες κοιτώ!!! Εχει γεμίσει το ντουλάπι.....εε...μεταφέραμε μερικές και στο εξοχικό.....αφού μόνο στην πλάτη δεν είχα βάλει...τώρα από εκεί θα αρχίζω να χαρίζω.....
    Εχω πάθει δε μια μανία με πρωτοτυπες design_άτες κούπες ασύμφορες για τη τσέπη....έχω μια και πίνω το cappuccino μου καθημερινά!!! Σου δίνω θέμα για ψάξιμο!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα.Δεν έχω τρέλα με τις κούπες αλλά δύο ντουλάπια είναι γεμάτα από αυτές (παιδικά πάρτι,βαπτίσεις , από το σχολείο του παιδιού μου κλπ...)φαντάσου και να είχα τι θα γινόταν χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα τον πίνεις κουπάτο τον καφέ σου χι χι!!! Όπως κι εγώ! Ωραίο θέμα για συλλογή οι κούπες αλλά χρειάζεται μεγάλο χώρο οπότε εκεί προκύπτει ένα ζήτημα... Πολλά φιλάκια μαμά Κουκουβάγια!!! Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Βέρα. Έχεις πολύ ενδιαφέρον blog! Όλοι πιστεύω ότι έχουμε κάποιες αγαπημένες κούπες. Και εγώ όταν πίνω καφέ ή τσάι επιλεγώ πάντα συγκεκριμένες κούπες. Στο blog μου σε περιμένει ένα βραβείο. http://oti-mas-aresei.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html. Ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και στο εξής! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή