Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι πρώτες συλλαβές!

Ανακοίνωση: είπαμε τις πρώτες μας συλλαβές! Και δεν εννοούμε τα φωνήεντα "α" και "ο" αλλά το σύμφωνο "π" και το φθόγγο "μπ"!
Τις τελευταίες 20 μέρες περίπου έλεγα αστειακά ότι η μικρή "φτύνει" σύμφωνα γιατί ένωνε τα χειλάκια της τόσο σφιχτά και μετά καθώς έφτυνε σαλάκια ακουγόταν και ένα μπ...π...κάτι τέτοιο. Πριν 4-5 μέρες όμως χαλάρωσε το στόμα της και έτσι όπως ξύπνησε με ωραία διάθεση άρχισε να λέει συλλαβές! Πα-πα, μπα-μπα, πα-μπα! Και μόλις είδε ότι ενθουσιαστήκαμε να τα ξαναλέει! Και να εμείς από πάνω σαν χαζοί με γουρλωμένα μάτια να επαναλαμβάνουμε πα-μπα και μπα-μπα! Δεν βάζω τόνο στις συλλαβές μπα-μπα γιατί ακόμα δεν λέει και συνειδητά μπαμπά! Ο Νίκος βέβαια μια χαρά.."με φωνάζει το παιδί μου" έλεγε και ξανάλεγε..εντάξει, του λέω, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας..οι γιαγιάδες από την άλλη δεν το συζητώ..θεωρούν ότι μίλησε το παιδί..αλλά να μου πεις γι'αυτό δεν είναι κι οι γιαγιάδες?
 
Αυτή λοιπόν είναι η χαρά μας αυτές τις μέρες και την καταγράψαμε και στην κάμερα..εννοείται!
Είμαι λοιπόν περήφανη μαμά κουκουβάγια και περιμένω και τις λέξεις σιγά σιγά!

16 σχόλια:

  1. Πωπω τι απερίγραπτη χαρά είναι αυτή. Συγχαρητήρια. Αυτή ήταν η αρχή για τη δημιουργία μιας μικρής κουκουβαγίτσας που θα σας παίρνει τα αυτιά με την ακατάπαυστη πολυλογία της! Μα δεν είναι καταπληκτικό; Εμείς ακόμα είμαστε στα γγγγ, αααα, εεεε, οοοο, και λοιπά καταπληκτικά γράμματα της αλφαβήτας αλλά τα λέμε ακαταύπαυστα (πεντέμιση μηνών και έχει γίνει ήδη παρλαπίπας - σαν την μαμά της). Ακόμα θυμάμαι που έκλαψα από χαρά όταν άκουσα το πιο γλυκό α-γκού του κόσμου. Τι θα γίνει όταν ακούσω μαμα΄δεν ξέρω!χιχι! Φιλάκια στο ζουζουκάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σου πω οτι δε θυμάμαι πότε είπε την πρωτη συλλαβή καθόου! Εχω την αίσθηση πως το νινι μας έκανε λεξούλες από πολύ νινι...πολύ κουκουβάγια ακούγομαι ξέρω...αλλά εγω συγκλονίστηκα όταν περπάτησε! Οταν τον εία να αφήνει τα χεράκια του και να κάνει τα πρωτα βηματάκια έκλαψα. Πολύ συγκινήθηκα σου λέω! Πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, τι ωραία που είστε! Με το καλό και οι καινούριες λέξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζείτε συγκινητικές στιγμές βλέπω!!

    Πράγματι, είναι τόσο σημαντικό το να αρχίσει να μιλάει το μωράκι. Ανοίγεται ένας τεράστιος δρόμος επικοινωνίας μαζί του και η επαφή σας παίρνει άλλη διάσταση. Αντε με το καλό και τις υπόλοιπες συλλαβές.

    Και εμείς τώρα εν αναμονή είμαστε. Η μικρή μου κόρη είναι 9 μηνών και προσπαθώ εν αγωνίως μήπως και τις εκμαιεύσω καμία συλλαβούλα, αλλά τίποτα ακόμα... Μόνο να να να να λέει!!!

    Φιλιά πολλά και συγχαρητήρια για το blog σου.

    Μου αρέσουν πολύ τα θέματά σου και επίσης τα γραφικά που βάζεις και το φόντο. Θα μπορούσα να σου στείλω ένα email Βερα για να σε ρωτήσω κάτι??? Αν ναι, στείλε μου ένα mail στο δικό μου bobolax@yahoo.gr για να σου κάνω replay.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί μου θύμησες τωρα! Τι τρέλα είχαμε κι εμείς όταν η κόρη μας είπε μπαμπα. Βέβαια όπως λες δεν είναι ακριβώς μπαμπά. Αλλά σιγά σιγά θα γίνει. Να του λέτε τώρα μπαμπά και να δείχνεται τον μπαμπά για να το συνδυάσει! Άντε κι εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Βέρα! Είναι υπέροχο το συναίσθημα να ακούς το μπαρμπουνάκι σου να μιλάει! Οι μπαμπάδες γραφικοί όπως πάντα... ένα ασυναίσθητο μπα-μπα-μπα λέει το παιδί και πετάνε τη σκούφια τους! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα..περηφανη μανουλα..τι μου θυμησες τωρα..αυτο το συναισθημα δεν ξεχνιεται..νασαι καλα και να τρεχει η γλωσιτσα ροδανι τωρα..φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαμά κουκουβάγια να δεις τι θα πάθετε όταν πει "σε αγαπάω μανούλα"! Εγώ ακόμα δακρύζω και ο μεγάλος μου είναι 4 χρονών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχετε τόσο δίκιο. Κι εγώ το ιδιο παθαίνω Καλυψώ με τον μεγάλο που μου λέει "σ'αγαπώ" και "είσαι κούκλα μαμά" οταν με βλέπει με κάτι διαφορετικό από φόρμες. όσο για τη μικρή μου που είναι σχεδόν 1,5 ακόμα σκόρπιες λεξούλες λέει, αλλά όταν μου φέρνει τα παπούτσια της και τα δικά μου και πάει στην πόρτα λέγοντάς μου "πάμε" μου έρχεται να την φάω. Καλά όσο για τις γιαγιάδες Βέρα έχουν πολύ πλάκα σε κάτι τέτοια. Τελικά θα έπρεπε να λέμε γιαγιά κουκουβάγια και όχι μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι φοβερές στιγμές! α, όταν πει μα-μα εννοείται ότι το παιδί λέιι Μαμά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σου εύχομαι αμέεεεεεεεετρητες τέτοιες χαρούμενες και περήφανες στιγμές!!!! Συγχαρητήρια στην μπέμπα σας!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μανούλα κουκουβάγια Βέρα καλώς σε βρήκα και καλή χρονιά να έχεις. Να χαίρεσαι το κουκουβαγιόπουλό σου να είναι γερό σιδερένιο και φωτισμένο από τον Θεό σε όλη του την ζωή. Να είστε καλά γεροί και δυνατοί σε όλη σας την ζωή και να έχετε πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές με ανθρώπους συμπονετικούς και όχι ανταγωνιστικούς!!! Αυτά!!! Θα χαρώ να τα λέμε και από το σπιτάκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή