Σελίδες

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πού να βάλω τα παιχνίδια?

Είμαστε ήδη 7 μηνών και μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα. Κάτι που μεγαλώνει μαζί μας είναι ο όγκος των παιχνιδιών! Όσο η μικρή ήταν μωράκι τα παιχνίδια ήταν λίγα: λούτρινα κουκλάκια, μαλακές κουδουνίστρες άντε και κάνα μασητικό. 
Ο καιρός πέρασε και η μικρή ξαπλώνει πια στο γυμναστήριο, πιάνει τα πάντα με τα χέρια και κάθεται σιγά σιγά. Οπότε ανοίγει ένας καινούριος κύκλος παιχνιδιών..τραπέζι δραστηριοτήτων, παιχνίδια με διάφορα σχήματα και υφές, μουσικά παπάκια, εκπαιδευτικός σκυλάκος, ελεφαντάκι με μπαλίτσες και η λίστα δεν τελειώνει.. Και ξαφνικά μετά τα δώρα των Χριστουγέννων βλέπω στο πάτωμα δίπλα στο χαλάκι του γυμναστηρίου πάρα πολλά παιχνίδια..και πώς θα τα μαζέψω?

Όταν πήραμε το κρεβατάκι και τη σιφονιέρα υπήρχε και το κουτί αποθήκευσης στο σετ το οποίο αποφάσισα να μην πάρουμε γιατί μου φάνηκε πανάκριβο σε σχέση με τα έπιπλα. Και να που τώρα χρειάζομαι ένα. Κι έτσι αρχίζω να ψάχνω.

Βρήκα αρκετά ξύλινα μονόχρωμα αλλά τα πιο ωραία ήταν τα ζωγραφισμένα. Χρειάζομαι δηλαδή ένα μαραγκό (όχι δύσκολο) και κάποιον που να ζωγραφίζει όμορφα (έχω κάποιον στο μυαλό μου). Τα παρακάτω μου δώσανε μια ιδέα..




Μετά υπάρχουν και τα ράφια με τα πλαστικά κουτιά. Φαντάζομαι βέβαια ότι θα είναι καλύτερο για κάποιον με δύο παιδάκια που χρειάζεται πιο οργανωμένο σύστημα! Αρκεί να βάζουν κι αυτά το κάθετι στη θέση τους..λέμε τώρα..


Έτσι για την χαρά της έρευνας βρήκα κι αυτά: ένα ξύλινο πρακτικό με ροδάκια, ένα σπιτάκι με χερούλι κι ένα ωραιότατο γιγάντιο lego!





Μάλλον θα ψάξω να βρω κάποιο υφασμάτινο..νομίζω ότι ταιριάζει πιο πολύ στην ηλικία αλλά και στο δωμάτιο μας.

Δεν ξέρω βέβαια καθόλου πού κυμαίνονται οι τιμές. Πρέπει από Τρίτη-Τετάρτη που θα έχω ανακτήσει πλήρως τις φωνητικές μου χορδές να κάνω μία βόλτα στα μαγαζιά. Αν και έχω μια υποψία ότι τα κουτιά αποθήκευσης θα τα έχουν στην κατηγορία βρεφανάπτυξης μαζί με τα είδη δωματίου και θα έχουν το τρομερό ποσοστό έκπτωσης 10%! Αλήθεια γιατί το κάνουν αυτό! 
 
Είναι τόσο άδικο..ξέρουν ότι χρειάζεσαι μπιμπερό/αποστειρωτή/θερμαντήρα και δεν κάνουν καθόλου έκπτωση γιατί είναι αντικείμενα πρώτης ανάγκης..σου λέει θα τα πάρει, δεν μπορεί. Από πέρσυ που ξεκίνησα να επισκέπτομαι τα μωρο-μάγαζα με εκνεύριζε πάντα τόσο πολύ αυτός ο διαχωρισμός κατηγοριών. Δεν λέω να κάνουν 50% ας κάνουν 25-30% ,έτσι για να βοηθήσουν λίγο τον κόσμο! Εντωμεταξύ πάντα ακούω κάποιον να παραπονιέται για το συγκεκριμένο θέμα αλλά τίποτα. Είναι κι αυτό δυστυχώς μια αδικία των ημερών μας..

11 σχόλια:

  1. Πω πω μεσα στο μυαλό μου είσαι...εμένα είναι σχεδόν 9 και τα παιχνίδια του έχουν κατακλύσει το σαλόνι...τα απλώνουμε όλα κάτω και παίζουμε. Πάντως εγώ κλίνω προς τη σύνθεση αποθήκευσης του ικεα...μου αρέσει περισσότερο.Και είναι κάτι που θα μπορεί να χρησιμοποιεί και αργότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ξύλινα κουτιά είναι πολύ ωραία!
    Εμείς όσα κουτιά μεγάλα και αν έχουμε πάρει δεν τα έχει βολευτεί. Ορισμένα έχουν καταλήξει στην αποθήκη ενώ αυτό που έχουμε κρατήσει έχει μέσα παιχνίδια και δεν τα ακουμπάει.

    Αυτά όμως που έχει βολευτεί πάρα πολύ είναι κάτι μικρά πλαστικά άσπρα απο το JUMBO στα οποία έχω κολλήσει παιδικά αυτοκόλητα και τα κουβαλάει σε όλο το σπίτι με τα παιχνίδια μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η πρώτη μου κόρηξ ήταν μηνών, δε θα το πιστέψεις, βολέυαμε τα παιχνίδια μέσα στο πάρκο γιατί ποτέ δε καθόταν μέσα. Μετά που ήρθαν και τα άλλα, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε κουτιά ψάθινα και ξύλινα. Σήμερα έχουμε ένα ξύλινο μπαουλάκι. Δε χρειάζεται να το ζωγραφίσεις. Υπάρχουν απίθανα αυτοκόλητα σε πολύ καλές τιμές. Τα υφασμάτινα νομίζω θα σε παιδέψουν γιατί δεν καθαρίζουν εύκολα. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφα είναι όλα αυτά τα χαριτωμένα κουτιά και μπαουλάκια. Μια συμβουλή θα σου δώσω, μόνο μια...ότι και να διαλέξεις , όσα μπαούλα και να έχεις, άρχισε να την εκπαιδεύεις από τώρα....ναι ναι!! Αλλιώς θα έχεις και τα μπαούλα και τα κουτιά αποθήκευσης και τα παιχνίδια χύμα παντού....ποτέ δεν είναι νωρίς...το early learning έχει όμορφα κουτιά σε "σχετικά" καλές τιμές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Βέρα!
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ έχω αρχίσει να προβληματίζομαι σε σχέση με τα παιχνίδια της κυρίας... Έχουμε ένα ωραίο παιχνιδόκουτο-σκαμπό, άλλα είναι μέσα στο πάρκο, άλλα στα ράφια του δωματίου της, άλλα κάτω από το κρεβάτι της... Ωστόσο τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν... Εντωμεταξύ και το δωμάτιο της Ιφιγένειας δεν είναι και πολύ μεγάλο και δεν θέλω να το πήξω με παιχνίδια... Τι να πω, θα δούμε πώς θα τα βολέψουμε κι εμείς! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρεπει ολα να χουν την θεση τους..πολυ ομορφα και χρωματιστα..καλο απογευμα..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε τόσο όμορφα και πρακτικά κουτιά!!! Νομίζω όμως ότι ένα μεγάλο ξύλινο ζωγραφισμένο με πρόσχαρα χρώματα (ασορτί με του δωμάατίου) θα είναι και πρακτικό και όμορφο! Και θα συμμαζεύεις στο πι και φι! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δικό μου μάτι κόλλησε στα τρία πρώτα, είναι κουκλίστικα!
    Όσο για τις εκπτώσεις, μην το συζητάς... είναι απαράδεκτοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Na perimeneis ftiahnoume ena kouti kai tah dosoume giveaway!den xero vevea an einai arketa megalo gia sena, alla who knows!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς είμαστε 5 μηνών αντράκι και ήδη έχω πρόβλημα χώρου....το δωμάτιο προσπαθώ να μην το πήξω γιατί το έχω επιμεληθεί ιδιαίτερα!!! Μόλις τελέιώσω και τις κορνίζες που φτιάχνω θα βάλω photos!!!!
    ΑΑααα!! έχω ένα ψάθινο άσπρο που ειναι για τα άπλυτα (πολύ όμορφο δείχνει εξωτερικά....)εκεί θα τα πετάω όλα μέσα..προς το παρόν γιατί μόλις μεγαλώσουμε θα θέλουμε κάδο μετακομίσεων!!!!
    Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όμορφες ιδέες για να αποθηκεύουμε διάφορα πραγματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή