Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όταν αρρωσταίνει η μαμά..

Το θέμα "όταν αρρωσταίνει η μαμά" το γράφω γιατί αρρώστησα! Και το γράφω έτσι γιατί πραγματικά συμβαίνει πολύ σπάνια στην περίπτωση μου. Την προηγούμενη φορά που αρρώστησα ήταν το 2005 που είχα πάθει γαστρεντερίτιδα. Γενικά δεν είμαι καθόλου αρρωστιάρα σε αντίθεση με τον άντρα μου που κρυώνει μια φορά το δίμηνο περίπου! Αλλά ας τα πω από την αρχή.
Κυριακή γυρίσαμε από το εξοχικό μας και ήδη με γρατζούνιζε ο λαιμός μου..μάλλον την πάτησα στο ψάρεμα (άτιμα καλαμάρια με φάγατε!). Την Δευτέρα λοιπόν άρχισε η φωνή να εξαφανίζεται σιγά σιγά..Την Τρίτη δεν έβγαινε καθόλου και το βράδυ έκανα και πυρετό. Το προβληματάκι μου είναι ότι επειδή ακόμα θηλάζω δεν μπορώ να πάρω φάρμακο! Ε, και αρχίζω την αναζήτηση στα forums και σε σελίδες γιατρών για να δω τι μπορώ να πάρω να βοηθηθώ..τελικά παίρνω μόνο φυτικές καραμελίτσες και αντιπυρετικό..(πάλι καλά!) 

Βέβαια είμαι ακόμα άρρωστη..αλλά τι γίνεται τώρα που έχω και τη μικρή? Αν ήμουν μόνη μου θα χουχούλιαζα χωρίς αύριο στο κρεβάτι. Θα περίμενα να μου φτιάξουν σουπίτσα, τσαγάκι, να με τρίψουν..τώρα όμως έχω να προσέχω κι ένα παιδάκι..οπότε ανέθεσα στο Νίκο να πάρει τηλέφωνο το γιατρό (αφού εγώ δεν ομιλώ) και να πάει στο φαρμακείο. Εγώ έκλεψα λίγο ζουμί από την κρεατόσουπα της μικρής, έβαλα λίγο πεπονάκι κι έφτιαξα σουπίτσα και μετά τσαγάκι. Σήμερα ευτυχώς ήταν στο σπίτι και η κυρία που μας βοηθάει και με βοήθησε να ξεστολίσουμε γιατί το έκανα και αυτό με 38 πυρετό! Με τη μικρή το πρόγραμμα κυλάει κανονικά..της έφτιαξα κρέμα, το φαγάκι της, να την κοιμήσω,παιχνιδάκια..όλα κανονικά μόνο που δεν της μιλάω! Μόνο ψιθυρίζω..και βγάζει κάτι τσιρίδες λες και το κάνει επίτηδες, ε! Φαντάζομαι βέβαια ότι και πιο μεγάλα παιδάκια να είχα θα έκανα το ίδιο..το πρόγραμμα κανονικά..
Αυτά είχα να καταθέσω και να συμπεράνω ότι όταν η μαμά είναι άρρωστη..είναι σαν να μην είναι! Απλά κάνει τα πράγματα λίγο πιο αργά..χεχε..

18 σχόλια:

  1. περαστικά...κι εγώ έτσι το πέρασα το κρυολόγημα ... σαν να μην είχα. αφού έπρεπε να φροντίσω και το ανθρωπακι μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα την εντύπωση ότι οι μαμάδες απαγορεύεται να αρρωστήσουμε..... Περαστικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τα λες είναι!!! Είχα 39,5 κυριολεκτικά πυρετό, γαστρεντερίτιδα και μέσα στον πυρετό μου θήλαζα τον Νικόλα!!!! Κάποια φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό...ψάξε στο e lactancia βάσει της ουσίας που περιέχουν...μπορεί να ταλαιπωρήθηκες λίγο αλλά της δίνεις την καλύτερη πρόληψη θηλάζοντας την!!!! Περαστικά

    ΥΓ ΕΚείνα τα Χριστούγεννα κόλλησα όλη την οικογένεια, από παππούδες μέχρι ανιψιές....ο Νικόλας κόλλησε τελευταίος, την πέρασε light ενώ οι υπόλοιποι κατέληξαν στο νοσοκομείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοριτσι περαστικα..συγνωμη αλλα θα το πω..το τι γελιο εριξα με την ατακα σου..[ατιμα καλαμαρια με φαγατε..]νασε καλα..προσεχε με το θηλασμο..καλο και ηρεμο βραδακι..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλό κουράγιο μανούλα...είναι δύσκολα όταν αρρωσταίνει η μαμά....εγώ τα θυμάμαι σαν βάσανο αυτά τα γριπώματα με τα παιδιά μικρά, θηλάζουσα με ωτίτιδα, χωρίς αντιβίωση....ζόρικα πολύ!!περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για τα περαστικά!Ετοιμάζω κριτική για τις φυτικές καραμέλες..τις πήρα σχεδόν όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κουκουβάγια Βέρα!! Μόλις ανακάλυψα το blog σου και σε πέτυχα αρρωστη!!
    Εύχομαι ολόψυχα περαστικά και θα τα λέμε!!!
    Ωραία δουλειά έχεις κάνει στο blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικά σου μανούλα, να ναι καλά ο αντρούλης και η γυναίκα που σας βοηθάει ... κοίτα να ξεκουραστείς και άσε και κανέναν άλλον να κάνει δουλίτσες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πα πα πα!
    πώς το τόλμησες κι αρρώστησες;
    καλό κουράγιο τώρα.
    θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Βέρα μου! Ελπίζω να νιώθεις καλύτερα... Βασικά όλα είναι όπως τα λες, άμα αρρωστήσει η μαμά συνεχίζει κανονικά με τις υποχρεώσεις της και τη φροντίδα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.
    Πρέπει να παρακαλούμε να μην αρρωσταίνουμε συχνά! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαμά Βέρα περαστικούλια σου, αν και με τόσες ευχές θα έχεις γίνει περδίκι, ήδη!
    Καλή δύναμη!

    Α! Περιμένω την κριτική για τις φυτικές καραμέλες.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το πράγμα το νιώθω σαν αδικία όποτε συμβαίνει. Εμας ποιος θα μας νταντεψει οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περαστικά!!! Τελευταία αρρώστησα και εγώ και ντάντεμα δεν είχα! Κάτι τέτοιες στιγμές μου λείπει η μαμά μου!!!!!

      Διαγραφή
  13. Περαστικά αγαπημένη μου μαμά-κουκουβάγια!!!! Σου εύχομαι πολύυυυ γρήγορα να γίνεις περδίκι!!! Και επίσης πολύυυυ ευχαριστώ για τις ευχές σου για τα γενέθλια μου :)))) Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να γινετε γρηγορα καλα και πολλα περαστικα!η μαμα μου αρρωστησε και δεν ξερω τι να κανω.Και δεν ειναι κατι απλο.Ειναι σοβαρο...Τι θα κανω?Ειμαι μολις 11 χρονων κι αμα παθει κατι δεν ξερω τι να κανω....ολη την ωρα κανει εξετασεις... σε αγαπω μανουλα...σε παρακαλω γινε καλα...δεν θα αντεξω αν παθεις κατι...σε αγαπω ♥♥♥♥♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή