Σελίδες

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα απλά πράγματα.

Αυτά που ξεχνάμε μέσα στην καθημερινότητα μας. 
Είναι αυτά τα απλά πράγματα που μας κάνουν να χαμογελάμε μέσα μας. Αυτά που μας κάνουν να σκεφτούμε καμμιά φορά "ναι, είμαι τυχερή" ή "είμαι ευτυχισμένη τώρα!". Σε αυτά πρέπει να δίνουμε πιο πολλή σημασία.. κι ας μην κρατάνε πολύ... 
Εξάλλου η ευτυχία είναι στιγμές, έτσι δεν είναι; Κι ας είναι κάτι λίγο για τους άλλους, για εμάς μπορεί να αρκεί για να εμφανιστεί αυτό το κρυμμένο χαμόγελο..
Μπορεί να είναι το παιδί μας στην πιο καθημερινή του δραστηριότητα.. απλά να ζωγραφίζει και να κάνει μουτζούρες στο χαρτί...


Μπορεί να είναι η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα τυροπιτάκια φτιαγμένα από τα χεράκια μας.. να μυρίζει το σπίτι και να φωνάζεις "ελάτε, τυροπιτάκια!".


Μπορεί να είναι μια μέρα που δεν προγραμματίσαμε να πάμε πουθενά και πήγαμε απλά στην πλατεία της πόλης μας. Κι όμως όταν είδαμε τι χαρά έκανε η μικρή με τα ξερά φύλλα αμέσως χαμογελάσαμε, τόσο απλά..


Μπορεί να είναι και μια μέρα που πήγαμε την αγαπημένη μας βόλτα στο Θησείο! Καφές, παγωτάκι και καροτσάδα στον πεζόδρομο μέχρι κάτω στην Αρεοπαγίτου. Να κοιτάζουμε το Ηρώδειο και απλά να νιώθουμε δέος. Να περπατάμε χέρι χέρι!


Είναι στιγμές που περνάνε και όταν τις σκεφτόμαστε αργότερα νιώθουμε χαρά, νιώθουμε ευχαριστημένοι. Αυτές τις στιγμές πρέπει να τις δημιουργούμε πιο συχνά, να τις επινοούμε και να τις κρατάμε για να χαμογελάμε έστω κρυφά όταν έρχονται τα γκρίζα. Αυτό να κάνουμε. Γιατί αυτά τα απλά πράγματα είναι τελικά που έχουν σημασία..

27 σχόλια:

  1. Τα τυροπιτάκια φαίνονται υπέροχα!Μιαμ μιαμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ Βερούλα μου!! Τα απλά είναι τα καλύτερα....Μια αγκαλιά, μια βόλτα, κάτι που έφτιαξες για να το μοιραστείς με αυτούς που αγαπάς...πολλά πολλά φιλιά κι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως... ΑΥΤΑ έχουν σημασία!!!
    Πολύ όμορφες οι στιγμές που μοιράστηκες μαζί μας, Βέρα!!!
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά και άλλα τέτοια μικρά και φαινομενικά ασήμαντα είναι τα σημαντικά και τα σπουδαία της ζωής! Και μπράβο σου Βέρα που το έχεις πιάσει το νόημα, γιατί για πολλούς περνάει μια ολόκληρη ζωή και ακόμα το ψάχνουν!

    Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή ακριβώς είναι η ευτυχία, και το πραγματικό νόημα της ζωής Βέρα μου!!!
    Με συγκίνησες!!!
    Καλό μήνα να έχεις, και να απολαμβάνεις, τις μικρές, καθημερινές στιγμές ευτυχίας, που σου προσφέρονται απλόχερα!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη κάθε στιγμή μας πρέπει να την ζούμε σα να είναι η τελευταία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο μηνα. Ομορφεs στιγμεs,απλα πραγματα μεγαλη σημασια. Ελπιζω να φτασει το μηνυμα. Το στελνω απο κινητο γιατι κολλησαμε ιο στον υπολογιστη. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως και πως τις περιμένω αυτές τις βόλτες! Μια γλύκα φαίνεται η μικρή σου!!
    Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε, αυτά είναι που αξίζουν στη ζωή!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλές οικογενειακές στιγμές. Θα συμφωνήσω μαζί σου 100%. Το κοριτσάκι σου είναι κουκλί!!! Εγώ σήμερα από το πρωί κάνω δουλειές, αύριο είναι το παρτάκι του μπόμπιρα και επικρατούσε ένα χαμός. Τώρα τέλειωσα και μπήκα στα κλεφτά να δω τι έχετε γράψει στην blogογειτονιά!! Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μαγεία κρύβεται στα απλά πράγματα που κάνεις με αυτούς που αγαπάς! Καλό μήνα με υγεία και δύναμη! Ανυπομονούμε για την συνάντηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Βέρα μου!
    Η ανάρτησή σου είναι κάτι που πρέπει να υπενθυμίζουμε καθημερινά στους εαυτούς μας! Πράγματι η ευτυχία βρίσκεται παντού! Είναι στο χέρι μας να τη δούμε και να εκτιμήσουμε όμορφες στιγμές!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι είναι Βέρα μου! Και χαίρομαι που τώρα με την κρίση όλο και περισσότεροι άνθρωποι 'σκύβουν' να δώσουν την αξία που πρέπει στα μικρά πράγματα της καθημερινότητάς μας, αφού αυτά είναι που μας χαρίζουν ευτυχία.

    Φιλιά! για μια όμορφη εβδομάδα!
    :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο δίκιο έχεις και πόσο όμορφες οι στιγμές που περιγράφεις! Μακάρι όλοι να δίνουμε περισσότερη σημασία στα απλά κι αληθινά...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι καθημερινές στιγμές είναι ανεπανάληπτες!!! Τα τυροπιτάκια και η παιδική χαρά ήταν αγαπημένες μας συνήθειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι! Αυτές είναι οι χαρές στην ζωή! Τα απλά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους! kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόσο δίκιο έχεις ! Πρέπει πάντα να τα υπενθυμίζουμε αυτά η μία στην άλλη, για να μην τα ξεχνάμε ! Ειδικά αυτές τις εποχές !
    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου !
    Καλή Κυριακή να έχουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ποσο δικιο εχεις καμια φορα ομως οι περισσοτεροι το ξεχνανε!!!! αλλα ειναι κατι στιγμες που γινεται ενα κλικ κ συνηδειτοποιουμε οσα περιεγραψες κ τ παλευουμε!!! οπως λεει κ ενα λαικο ασμα στα υπογεια ειναι η θεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η βόλτα στο Θησείο με τα παιδιά είναι από τις αγαπημένες μας οικογενειακές εξορμήσεις!! Παίρνουμε και το τρένο πολλές φορές που σε παει μια τεράστια βόλτα σε Μοναστηράκι-Θησείο-Πλάκα-Σύνταγμα και σε περνάει από όλα τα στενάκια και από το σπίτι του Αντωνάκη (Η δε γυνή..) και κάθε φορά είναι μαγική! Τα σπιτικά εδεσματάκια και οι βόλτες με τα τέκνα μας σε παιδικές χαρές είναι τονωτικές ενέσεις στην καθημερινότητά μας.
    Η Αθηνούλα σου είναι μια κουκλίτσα Βέρα, να είστε πάντα έτσι ευτυχισμένοι!!!
    (7 μέρες έμειναν!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έχεις απολυτο δικιο..η ευτυχια κρυβεται σε αυτες τις μικρες στιγμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχεις τόσο δίκιο:)
    Θα πρέπει πάντα να το θυμόμαστε!!
    Φιλιά και καλή βδομάδα από αύριο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχεις απόλυτο δίκιο! Και εγώ πρόσφατα τις ίδιες σκέψεις έκανα. Μεσα σε αυτή την παραζάλη που ζούμε, δυστυχώς νομίζουμε ότι δεν είμαστε ευτυχισμένοι..ενώ υπάρχουν πολλές μικρές στιγμές που μας κάνουν και πέρνουμε δύναμη (και ευτυχία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια χαρά τα γράφεις. Έτσι είναι! Τα απλά και καθημερινά είναι αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχείς, αρκεί να τα ζούμε και να μην τα περνάμε στο "ντούκου".

    By the way, έτσι όπως βλέπω την Αθηνούλα, είναι σαν να βλέπω τη Δάειρα. Την ίδια σιλουέττα έχουν και το ίδιο κούρεμα :)

    Φιλάκια, καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Ασπασία

    6 και σήμερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνεπεσε η διαθεση σου με το βιβλιο που διαβαζω "Η καθημερινη μαγεια των ασημαντων πραγματων" :):)

    Πρεπει να επιλεγουμε να εστιαζουμε τη ματια μας στα ομορφα, εχεις δικιο!

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aυτά τα απλά είναι τα πιο ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχεις απόλυτο δίκιο!!!! Η ευτυχία είναι παντού και πρέπει να αρχίσουμε να την βλέπουμε γιατί με όλα αυτά που γίνεται η κατάσταση χειροτερεύει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βέρα μου είμαι η Μάρω από το Maro's kindergarten και αυτή την φορά σε βρίσκω με νέο όνομα και νέο μπλογκ! Μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου! Εσύ μιλάς για τα απλά πράγματα στην ζωή και έχεις απόλυτο δίκιο γιατί μόνο αυτά μετράνε τελικά. Εγώ πάλι στο νέο μου μπλογκ μιλάω για τα όμορφα πράγματα στην ζωή εξού και ο τίτλος Nice things. Θα χαρώ πολύ να επισκευτείς το μπλογκ και να μου πεις την γνώμη σου! Θα ήθελα πολύ να τα λέμε κι από εκεί! Καλό Σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ όμορφο κείμενο με ενσωματωμένες τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής!
    Φυσικά, οι φωτογραφίες με το χαμόγελο της μικρούλας που πηγάζει από τις πρώτες και πιο γλυκές της ζωγραφιές, αλλά και από την ανακάλυψη των ξερών φύλλων, είναι οι καλύτερες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή